کریپتو کده

استلار چیست؟ همه چیز درباره ارز دیجیتال XLM

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات سیستم‌های پرداختی سنتی به‌جز اتلاف وقت و هزینه این است که با پول رایج خیلی از کشورها نمی‌توانید از خارج از کشور خرید کرده یا سرمایه‌گذاری کنید. شاید از وقتی با دیفای و کاربردهای آن آشنا شده‌اید، به این فکر کرده‌اید که چقدر خوب می‌شد اگر ارزهای فیات هم معادل دیجیتالی داشتند. استلار (Stellar) پروژه‌ای است که جد مک کیلب (Jed McCaleb) از سال ۲۰۱۴ کلید آن را زده و به دنبال راه‌اندازی سیستم‌های پرداختی بین‌المللی در فضای غیرمتمرکز و توزیع‌شده است. هدف استلار اتصال موسسات مالی از طریق تکنولوژی بلاکچین و فراهم ساختن تراکنش ارزان برای گسترش بازار و ساخت پول بدون مرز است. در این مقاله به این می‌پردازیم که پروتکل استلار چیست، چه اهدافی دارد، چطور کار می‌کند، چه خدماتی را به کاربران ارائه می‌دهد و در ادامه رودمپ، پروژه‌هایی که با استلار همکاری کرده‌اند، رمزارز XLM و نحوه خرید و فروش و نگهداری توکن استلار را با یکدیگر بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن
این مقاله در تاریخ ۳ شهریور ۱۴۰۰ بروزرسانی شده است

استلار چیست؟

استلار چیست؟

در وهله اول استلار شبیه سایر سرویس‌های ارائه‌دهنده خدمات مالی به‌نظر می‌رسد. اما در واقع Stellar روی یک بلاکچین غیرمتمرکز قرار گرفته و این امر باعث می‌شود که نسبت به سیستم‌های بانکی سنتی با سرعت بالا و هزینه‌ای کم، تراکنش‌های شما را پردازش کند. Stellar یک پروتکل متن‌باز برای انواع ارز و سیستم‌های پرداختی است. این شبکه ساخت، ارسال، ترید ارز دیجیتال و توکنیزه کردن انواع پول‌های فیات اعم از دلار، پزو (واحد پول کشور مکزیک)، بیت کوین و تقریباً هر چیزی را ممکن می‌کند. استلار طراحی شده تا سیستم‌های مالی جهانی بتوانند با یکدیگر روی یک شبکه کار کنند.

به ادعای توسعه‌دهندگان، هیچکس مالک استلار نیست. مالکین اصلی شبکه جامعه کاربران هستند. نرم‌افزار Stellar روی یک شبکه غیرمتمرکز و متن‌باز توسعه‌یافته و روزانه میلیون‌ها تراکنش را ممکن می‌کند. استلار بسیار سریع‌تر، امن‌تر، ارزان‌تر و از نظر انرژی بهینه‌تر از سایر سیستم‌های پرداختی مبتنی بر بلاکچین است. کوین بومی و کاربردی شبکه استلار Lumens یا XLM نام دارد که کلید انجام معاملات بین‌المللی، بین رمزارزهای مختلف در شبکه Stellar است. مقدار کمی از آن برای راه‌اندازی اولیه حساب کاربری و انجام تراکنش‌ها لازم است.

اگر می‌خواهید بدانید کاربرد پروتکل استلار چیست، باید بگوییم که شبکه Stellar افراد، بانک‌ها و سیستم‌های پرداختی را به یکدیگر متصل می‌کند. استلار تلاش می‌کند تا مفهوم پول را با ایجاد یک اکوسیستم مالی تعامل‌پذیر متحول کند که در آن همه اجزاء از مردم گرفته تا موسسات مالی به یکدیگر متصل باشند. در شبکه استلار تنها ۲ تا ۵ ثانیه طول می‌کشد تا تراکنش‌ها پردازش شوند و کارمزد تراکنش آن‌قدر کم است که قابل چشم‌پوشی است. برای اینکه بهتر متوجه شوید پروتکل استلار چیست، اجازه دهید تاریخچه این شبکه را بررسی کنیم.

تاریخچه شبکه Stellar

جد مک کیلب (Jed McCaleb) بنیان‌گذار ریپل در سال ۲۰۱۳ به دلیل درگیری‌های داخلی از پروژه Ripple جدا شد و در سال ۲۰۱۴ همراه با شریک خود جویس کیم (Joyce Kim) تصمیم گرفتند با ایجاد یک فورک در پروتکل ریپل، پروژه استلار را راه‌اندازی کنند. سپس این ۲ نفر “بنیاد غیر انتفاعی توسعه استلار” یا به اختصار SDF را بنا نهادند. هدف تیم SDF ارتقای دسترسی همه مردم جهان به امور مالی و ایجاد یک سیستم مالی کارآمد و متن‌باز بود؛ جایی که همه مردم با هر سطح درآمدی به سرویس‌های مالی مقرون‌به‌صرفه و امن با کاربری آسان دسترسی داشته باشند. این ۲ نفر بنیاد توسعه استلار را با همکاری پاتریک کالیسون (Patrick Collison)، مدیرعامل شرکت استرایپ (Stripe) راه‌اندازی کردند. کالینسون در ازای دریافت ۲ میلیارد واحد کوین XLM، حدود ۳ میلیارد دلار در پروژه استلار سرمایه‌گذاری کرد. 

در سال ۲۰۱۴ اولین صرافی بیت کوین در برزیل به نام مرکادو بیت کوین (Mercado Bitcoin) اعلام کرد که قرار است از شبکه Stellar استفاده کند. در ژانویه ۲۰۱۵، تعداد حساب‌های کاربری پلتفرم استلار به ۳ میلیون و ارزش کل بازار این شبکه تقریباً به ۱۵ میلیون دلار رسید. 

در اکتبر سال ۲۰۱۷، استلار یکی از پرسروصداترین همکاری‌های خود را با شرکت IBM آغاز کرد. این ۲ شرکت به دنبال راه حل‌هایی برای تسهیل انتقال پول به نواحی اقیانوس آرام جنوبی بودند. استلار هم‌اکنون با ۷۰ شرکت مختلف در سراسر دنیا همکاری می‌کند. در بخش‌های بعدی مقاله به شرح مهم‌ترین همکاری‌های Stellar خواهیم پرداخت.

هدف پروتکل استلار چیست؟

هدف پروتکل استلار چیست؟

شبکه استلار در سال ۲۰۱۴ راه‌اندازی شد و از آن موقع تاکنون بیش از ۴۵۰ میلیون گردش مالی که توسط بیش از ۴ میلیون حساب کاربری انجام شده را پردازش کرده است. شرکت‌های بزرگ تجاری و شرکت‌های کوچک در ابعاد استارتاپ، Stellar را برای انتقال پول و دسترسی به بازار جدید انتخاب کرده‌اند. اصلی‌ترین هدف استلار ایجاد یک بستر غیرمتمرکز برای انتقال دارایی به نحوی سریع و ارزان به هر نقطه از جهان است.

استلار دنبال این است که پول‌هایی که مردم در طول قرن‌ها خرج و پس‌انداز کرده‌اند را کاربردی‌تر و دسترسی پذیرتر کند. کاربران می‌توانند با استفاده از استلار توکن دلار یا هر نوع ارز فیات دیگر را بسازند. هر وقت که کاربران دیگر، دلارهای سنتی را به حساب شما واریز کنند، می‌توانید یکی از دلارهای توکنیزه شده (Tokenized) خود را برای آن‌ها بفرستید. هر وقت هم که توکن دلار را پس فرستادند، دلارهای سنتی را برای آن‌ها بفرستید.

هر کسی در هر کجای دنیا می‌تواند توکن دیجیتالی دلار را داشته باشد بدون اینکه نیاز باشد در بانک آمریکا حساب داشته باشد. یک شخص ونزوئلایی می‌تواند بخشی از سرمایه خود را به دلار تبدیل کند. یک فرد فیلیپینی می‌تواند مخارج خانواده خود را با دلار بفرستد. یک شرکت آمریکایی می‌تواند به فروشنده مکزیکی دلار پرداخت کند و فروشنده هم به نوبه خود می‌تواند آن را به فروشندگان دیگر بدهد؛ آن هم تنها در ۵ ثانیه و نه در ۵ روز.

شبکه Stellar چگونه کار می‌کند؟

شما هر نوع پول Fiat از دلار گرفته تا یورو و از نایرا تا یوان و پزو را می‌توانید توکنیزه کنید. برای این کار باید یک رابطه یک به یک بین رمزارز و ارز فیات برقرار کنید. هر کدام از توکن‌های شما باید یک پشتوانه در دنیای واقعی داشته باشند. بنابراین مردمی که توکن‌های شما را در دست دارند، می‌توانند از آن‌ها مانند پول سنتی استفاده کنند. چون می‌دانند که همان ارزش و کاربرد را داشته و هر وقت که خواستند می‌توانند Token و پول سنتی را با یکدیگر تعویض کنند.

شبکه استلار از یک دفتر کل توزیع‌شده (DLT) استفاده می‌کند. DLT محلی برای ذخیره و نگهداری داده‌هاست. در استلار شبکه‌ای از نودهای توزیع‌شده وجود دارند که دفتر کل و تحرکات شبکه را بررسی کرده و سایر نودها کار این گره‌ها را مجدداً بررسی می‌کنند. Nodeها در واقع سیستم‌های کامپیوتری هستند که به صورت همتابه‌همتا به یکدیگر متصل شده و کمک می‌کنند تا شبکه توزیع‌شده و امن باقی بماند. از آن‌جایی که Stellar سیستمی بدون نیاز به نهاد مرکزی است، هیچکس نمی‌تواند شبکه را متوقف کند یا مخفیانه داده‌های DLT را به میل خود تغییر دهد. دفتر کل استلار هر ۵ ثانیه یکبار بروزرسانی و تایید می‌شود.

دفتر کل استلار ۲ اطلاعات مهم را از هر کاربر روی شبکه ذخیره می‌کند:

۱- موجودی حساب (مقدار دارایی ذخیره شده و باقی‌مانده حساب مثلاً ۱۰۰ توکن پزو یا ۶۰۰۰ کوین XLM)

۲- عملیات (با دارایی خود چه کاری انجام می‌دهند مثلاً فروش ۱۰ توکن دلار در ازای دریافت ۱۰ توکن پزو یا ارسال ۱۰۰ توکن یوان به حساب کاربری شخصی دیگر)

همانطور که قبلاً اشاره کردیم؛ به کامپیوترهایی که نرم‌افزار مرکزی استلار را اجرا کرده و دفتر کل را بررسی می‌کنند، نود گفته می‌شود. بنابراین زمانی که کاربری یک توکن یورو را در اپلیکیشن استلار می‌فرستد، گره‌ها صحت میزان دارایی و موجودی حساب کاربر را بررسی می‌کند (اعتبار و بدهی‌های کاربر را چک می‌کنند) و هر Node هم باید چک کند که سایر نودها کار خود را درست انجام داده و با این تراکنش موافق هستند.

فناوری اصلی که شبکه را هماهنگ با یکدیگر نگه‌می‌دارد، الگوریتم اجماع منحصربه‌فرد استلار است. این شبکه نه از گواه اثبات کار(POW) استفاده می‌کند و نه از گواه اثبات سهام (POS). اما الگوریتم اجماع پروتکل استلار چیست؟

نام پروتکل اجماع Stellar Consensus Protocol یا SCP است. اما به‌طور دقیق‌تر این شبکه از سیستم الگوریتم توافق متحد بیزانس (Federated Byzantine Agreement) یا به اختصار FBA استفاده می‌کند که پردازش سریع تراکنش‌ها را امکان‌پذیر می‌سازد. در این الگوریتم هر نود شبکه مجموعه دیگری از گره‌های قابل اعتماد را انتخاب می‌کند. هنگامی که یک تراکنش توسط همه نودهای این مجموعه تایید می‌شود، آن Node انتخاب‌گر صحت تراکنش را تایید می‌کند. این فرآیند سرعت پردازش استلار را بسیار افزایش داده و موجب پردازش ۱۰۰۰ عملیات در هر ثانیه می‌شود.

خدمات استلار چیست؟

خدمات استلار چیست؟

از مهم‌ترین سرویس‌های استلار می‌توان به تولید دارایی‌های دیجیتال، ارائه دفتر سفارش توزیع شده در شبکه و سیستم پرداخت مستقیم اشاره کرد. Stellar امکان ایجاد سیستم‌های مالی و پرداختی تعامل‌پذیر و توسعه محصولات فین‌تک (Fintech) را فراهم می‌کند.

تولید و صدور دارایی‌های دیجیتال

استلار به کاربران امکان توکنیزه کردن (Tokenization) هرگونه دارایی را می‌دهد. با کمک استلار می‌توانید ارزهای رایج و کاربردی را توکنایز کرده و در سیستم‌های پرداخت بین‌المللی که با Stellar همکاری دارند از آن‌ها استفاده کنید. با استلار می‌توانید هر چیزی را توکنیزه کنید؛ از طلا و دلار و بوته‌های ذرت گرفته تا ۱ ساعت از وقتی که برای مشاوره به دیگران اختصاص می‌دهید. دارایی‌های توکنیزه شده در دسترس همه افراد قرار می‌گیرند؛ یعنی همه کاربران می‌توانند این Tokenها را ببینند، هولد یا خرید و فروش کنند. در صورت تمایل می‌توانید تنظیمات زیر را هنگام توکنایز کردن، در حساب کاربری خود اعمال کنید:

  • احراز هویت افرادی که توکن‌های شما را دریافت می‌کنند
  • اعمال مالکیت روی توکن‌ها
  • کنترل دسترسی به توکن‌ها با حساب چند امضایی
  • تنظیم قفل زمانی برای هر حساب کاربری یا دارایی

صرافی غیرمتمرکز استلار

هر توکنی روی استلار قابل معاوضه با سایر توکن‌های روی شبکه است و پروتکل Stellar به خریداران و فروشندگان متصل است. کاربران می‌توانند درخواست خرید یا فروش خود را روی شبکه عمومی با یک عملیات ساده و آسان ثبت کنند و در هر چند ثانیه معاملات سازگار با یکدیگر به طور خودکار انجام می‌شوند. هیچ واسطه‌ای معاملات را مدیریت نمی‌کند و هیچ نهادی به عنوان واسطه عمل نمی‌کند. به طور خلاصه یک صرافی غیرمتمرکز در دل دفتر کل استلار ایجاد شده است. پروتکل Stellar تنها موجودی حساب‌های کاربری را پیگیری نمی‌کند. بلکه معاملات را به صورت غیرمتمرکز و بدون نیاز به واسطه ممکن می‌کند. مثلاً به این دفتر سفارش یا اوردربوک توکن‌های NGN و XLM نگاه کنید.

صرافی غیرمتمرکز استلار - استلار چیست

همانطور که مشاهده می‌کنید، استلار شبیه پلتفرم‌های معاملاتی سنتی به نظر می‌رسد چون می‌توانید سفارشات، تاریخچه ترید و عمق بازار را مشاهده کنید. اما همه این موارد به صورت مستقیم به حساب‌هایی که روی زنجیره Stellar قرار دارند، متصل است. شما قرار نیست به یک صرافی برای نگهداری دارایی‌ها و انجام معاملات خود اعتماد کنید.

سیستم پرداخت مستقیم

مانند هر سیستم پرداخت دیگری، استلار به کاربران امکان انتقال ارز به دیگران را می‌دهد. کاربر شماره ۱ می‌تواند به کاربر شماره ۲ توکن دلار یا لومنز یا هر چیز دیگری را ارسال کند. اما ویژگی مهم سیستم پرداخت Stellar این است که کاربران می‌توانند یک نوع رمزارز (مثلاً توکن دلار) را ارسال کنند، در حالیکه گیرنده، ارز دیجیتال از نوع دیگری (مثلاً توکن پزو) را دریافت می‌کند. به چنین سیستمی، سیستم پرداخت مستقیم (Path Payment) گفته می‌شود. این یک نوآوری قدرتمند برای پرداخت‌های بین‌المللی است. مثلاً یک شرکت آمریکایی می‌تواند فاکتور فروش شرکت مکزیکی را با توکن دلار پرداخت کند در حالیکه که فروشنده توکن پزو را دریافت می‌کند. هیچ یک از طرفین دچار ریسک مبادله یا تاخیر نخواهند شد و هر دو طرف رمزارز مورد نیاز خود را دریافت خواهند کرد.

سیستم پرداخت مستقیم - استلار چیست

نحوه کار سیستم پرداخت مستقیم این‌گونه است که فرستنده در آمریکا توکن دلار آمریکا را دارد و درخواست ارسال توکن پزو را به شبکه می‌فرستد. شبکه صرافی‌های غیرمتمرکز را جستجو می‌کند و بهترین قیمت را برای فرستنده پیدا می‌کند. سپس شبکه قیمت و مبالغ را قفل می‌کند و پس از تایید فرستنده، توکن دلار از حساب او خارج می‌شود. بعد از اجرای تراکنش، گیرنده توکن پزوی خود را دریافت می‌کند. این پرداخت‌ها که به‌صورت اتمی انجام می‌شوند در شبکه به عنوان یک تراکنش ثبت می‌شوند.

رمزارز XLM چیست؟

رمزارز XLM چیست؟ - استلار چیست

استلار به منظور پشتیبانی از ورژن توکنیزه هر نوع ارزی طراحی شده است و از آن‌جایی که به قول آندرس آنتونوپولوس هر پروژه‌ای در اکوسیستم امور مالی غیرمتمرکز برای پیشبرد اهداف اقتصادی باید کوین خود را داشته باشد، Stellar هم رمزارز خود را عرضه کرده است. اما ارز دیجیتال استلار چیست؟

کوین بومی این شبکه Lumens یا XLM (این رمزارز لومن یا Lumen هم نامیده می‌شود) است. رمزارز XLM را می‌توان وسیله مبادله در شبکه استلار دانست. هر حساب کاربری در شبکه استلار باید حداقل ۱ واحد لومنز داشته باشد. از این کوین کاربردی برای پرداخت کارمزد تراکنش در شبکه Stellar استفاده می‌شود. طبق وایت پیپر استلار حداقل مقدار فی تراکنش هم‌اکنون در پروتکل ۰.۰۰۰۰۱ لومن است.      

 برخلاف توکن بسیاری از پروژه‌ها، لومنز از شبکه استخراج یا به‌کاربران جایزه داده نمی‌شود. در زمان ساخت این شبکه میزان ۱۰۰ میلیارد واحد XLM تولید شد و توسعه‌دهندگان در نظر داشتند در طول ۵ سال یا بیشتر از آن‌، سالیانه تعداد کوین‌های تولید شده را ۱ درصد افزایش دهند. اما این شیوه تولید رمزارز در ماه اکتبر ۲۰۱۹ با رای‌گیری در انجمن استلار پایان یافت و در نوامبر ۲۰۱۹ تعداد کل توکن‌های لومن موجود کاهش یافت. در حال حاضر ۵۰ میلیارد واحد XLM وجود دارد که این تعداد در آینده افزایش نخواهد یافت.

به گزارش میهن بلاکچین میزان عرضه در گردش برای این توکن ۲۳.۵۶ میلیارد واحد است. بنیاد توسعه استلار اعلام کرده که حدود ۳۰ میلیارد واحد از موجودی کل را صرف توسعه و تبلیغ پروژه خواهد کرد. اما این رمزارزها هم در سال‌های آینده به مرور وارد بازار عمومی خواهند شد. ارزش کل بازار این توکن ۹,۰۱۹,۹۷۹,۶۳۴  دلار است و حجم معاملات روزانه این توکن را می‌توان ۴۸۱,۴۹۵,۷۰۲ دلار برآورد کرد. در زمان نوشتن این مقاله قیمت استلار (XLM) ۰.۳۸ دلار است. این رمزارز در ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ در کمترین قیمت ۰.۰۰۰۴ دلار و در ۱۳ دی ۱۳۹۶ در بیشترین قیمت ۰.۸۷۵۵ دلار معامله شده است.

بررسی نقشه راه پروژه استلار

پروتکل Stellar نقشه راه خود برای دستیابی به اهداف پروژه روی توسعه تکنولوژی، برند، اکوسیستم و کاربردی بودن پروتکل متمرکز شده است. در ادامه نقشه راه این پلتفرم را از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ بررسی می‌کنیم.

توسعه‌دهندگان استلار از آوریل ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ مشغول توسعه و رفع خطاهای شبکه اصلی استلار بوده‌اند.

  • آوریل ۲۰۱۷

رفع احتمال حمله دو بار خرج کردن

  • دسامبر ۲۰۱۷

رفع احتمال حمله DDos – رفع باگ Reserve Computation که مانع از کاهش موجودی از میزان تعیین‌شده می‌شود – تغییر نحوه ارتقای شبکه

  • ژانویه ۲۰۱۸

تصحیح برخی از فایل‌های Snapshot که خراب بودند

  • مارس ۲۰۱۸

تغییرات دفتر کل برای بهینه‌سازی زمان شروع پردازش Ledger بعدی – کاهش زمان اجرای الگوریتم اجماع استلار (SCP) به‌منظور کوتاه‌کردن زمان بروزرسانی و اتمام دفتر کل

  • سپتامبر ۲۰۱۸

بروزرسانی تاییدیه امضا و درخواست امضا کردن در مرحله ارسال تراکنش

رفع خطاهای احتمالی برای انجام معاملات بزرگ

  • آوریل ۲۰۱۹

بهینه‌سازی قیمت‌دهی هنگام تراکنش – پیاده‌سازی عملگر ManageBuyOffer در کد – بهینه‌سازی دیتابیس شبکه

  • سپتامبر ۲۰۱۹

غیر فعال کردن قابلیت افزایش سالیانه ۱ درصد تعداد کل توکن‌های لومنز

پیاده‌سازی قابلیت PathPayment (پرداخت مستقیم)

  • آوریل ۲۰۲۰

پردازش ۱ میلیارد تراکنش در شبکه

افزایش همکاری‌ها با پروژه‌های مختلف (از جمله سامسونگ و USDC)

راه‌اندازی رسانه‌های اجتماعی و گسترش تبلیغات

  • ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۱

ارتقای داشبورد و آزمایشگاه استلار برای کاربرد بهتر

طراحی مجدد سایت Stellar.org

ایجاد کیف پول متن‌باز

تقویت شبکه

  • آوریل تا آگوست ۲۰۲۱

بهینه‌سازی دسترسی داده‌ها به پایگاه داده اصلی stellar-core – افزایش عدم تمرکز در عین حفظ قابلیت عملکرد – مدیریت سریع‌تر و آسان‌تر نودها

ارتقای Trading Bot برای آسان‌تر شدن راه‌اندازی بازار

توسعه قابلیت Starlight برای کانال‌های پرداختی

Stellar با چه شبکه‌هایی همکاری کرده است؟

برای تسهیل انتقال دارایی از سیستم بانکی به شبکه استلار و برعکس، Stellar با سازمان‌های بسیاری همکاری کرده است. از جمله این سازمان می‌توان به موسسات مالی ناظر، شرکت‌های خدماتی پولی و فین تک اشاره کرد. از جمله همکاری‌های استلار با سایر پروژه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

همکاری کووری و تمپو و استلار برای ایجاد سیستم پرداخت بین‌المللی

کووری (Cowrie) یک شرکت فناوری مالی است که توکن‌های NGNT معادل‌سازی شده با واحد پول نیجریه (نایرا) را تولید می‌کند و به کاربران این امکان را می‌دهد که این توکن‌ها را در بازار جهانی ترید و بازخرید کنند.

 تمپو (Tempo) موسسه پرداخت الکترونیک و سازمانی از اتحادیه اروپاست که از بلاکچین استلار استفاده می‌کند. از آن‌جا که حواله پول به شیوه سنتی بسیار وقت‌گیر و پرهزینه است، کووری و تمپو تصمیم گرفتند از راه‌ حل‌های شبکه استلار استفاده کنند. از آن‌جایی که می‌توان روی پروتکل استلار توکن‌هایی ساخت که با نسبت یک به یک توسط پول فیات پشتیبانی می‌شوند؛ کووری توکن NGNT و تمپو EURT را تولید کرده‌اند.

پرداخت آنی هزینه با استفاده از محتوا به کمک ساتوشی پی

SatoshiPay راه‌حل‌هایی برای انتقال وجه B2B (بیزینس به بیزینس) و پرداخت‌های خرد از طریق پلتفرم پرداخت مبتنی بر بلاکچین خود ارائه می‌دهد. شرکت ساتوشی‌پی معتقد است که محتوای آنلاین رایگان نیست و مصرف‌کنندگان هزینه آن را با پول، توجه یا اطلاعات شخصی خود پرداخت می‌کنند. راه بهتر برای کسب هزینه از مخاطبان، به‌کارگیری کیف پول Stellar در وبسایت‌هاست تا پرداخت مبلغ اندکی برای استفاده از محتوای آنلاین را آسان کنند.

تسهیل انتقال وجه برای شهروندان مکزیک توسط Saldo

انتقال پول به‌صورت بین‌المللی، مخصوصاً در مقادیر کم دشوار، کند و از همه مهم‌تر پرهزینه است. سالدو (Saldo) با تولید توکن‌هایی با پشتوانه پزوی مکزیک از طریق پلتفرم Stellar به کارگران مهاجر امکان تسهیلاتی در انتقال پول و پرداخت صورت‌‌حساب‌ها را می‌دهد.

معرفی اعضای تیم استلار

معرفی اعضای تیم استلار - استلار چیست

بنیاد توسعه استلار (SDF) از متخصصان فنی، محققان و طراحان زبده بسیاری برای پیشبرد پروژه‌های خود استفاد می‌کند. SDF دو دفتر رسمی در نیویورک و سانفرانسیسکو دارد. از اعضای اصلی تیم استلار می‌توان به جد مک کیلب، کندیس کلی، دیوید مزیرس و دنل دیکسون اشاره کرد.

  • جد مک کیلب (Jed McCaleb)

بنیان‌گذار و سرپرست طراحی معماری پروژه استلار است. او برنامه‌نویس و کارآفرین آمریکایی است که در سال ۲۰۱۰ پروژه Mt.Gox را با هدف تبدیل شدن به بزرگ‌ترین صرافی مبادله دلار با بیت کوین در ژاپن راه‌اندازی کرد. او پس از فروش این پروژه، تمرکز خود را بر توسعه Ripple Labs معطوف کرد. در سال ۲۰۱۳ شرکت ریپل را ترک کرد تا پروتکل استلار را راه‌اندازی کند.

  • کندیس کلی (Candace Kelly)

کندیس فعالیت حرفه‌ای خود را در وزارت دادگستری ایالات متحده آغاز کرد. او به عنوان مشاور حقوقی و سیاسی در واشنگتن دی سی و به عنوان دادستان در شمال کالیفرنیا مشغول به کار بود. او قبل از اینکه به عنوان دستیار دادستان ایالات متحده (AUSA) در سانفرانسیسکو مشغول شود، به عنوان مشاور دادستان کل در واشنگتن فعالیت کرده بود. سمت او در پروتکل استلار مشاور عمومی است و روابط حقوقی و سیاست‌گذاری‌های بنیاد استلار را رهبری می‌کند.

  • دیوید مزیرس (David Mazières)

مزیرس یکی از بنیان‌گذاران Stellar و سرپرست تیم محققان پروژه است. او استاد رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه استنفورد است و روی سیستم‌های محاسباتی امن، توسعه بلاکچین و پروژه‌های مبتکرانه ارزهای دیجیتال کار می‌کند.

  • دنل دیکسون (Denelle Dixon)

دنل دیکسون مدیرعامل و مدیر اجرایی بنیاد توسعه استلار است. او از دانشگاه کالیفرنیا با مدرک لیسانس حقوق فارغ‌التحصیل شده است. دیکسون در سال ۲۰۱۹ به تیم استلار پیوست اما پیش از آن مدیرعامل و سرپرست اجرایی شرکت Mozilla Corporation بود.

رمزارز Lumens (XLM) را از کجا بخریم؟

از آن‌جایی که برای استفاده از پروتکل استلار به لومنز نیاز دارید می‌توانید آن را از صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز تهیه کنید. خوشبختانه کوین این پروژه در صرافی‌های بسیاری لیست شده است. از جمله صرافی‌هایی که می‌توانید XLM را با پرداخت دلار از آن‌ها تهیه کنید، می‌توان به کوین بیس (Coinbase) و کراکن (Kraken) اشاره کرد. صرافی بومی استلار که Lobstr نام دارد به شما این امکان را می‌دهد که مستقیماً لومن را از شبکه تهیه کنید. سایر اکسچنج‌هایی که می‌توانید از آن‌ها توکن پروتکل استلار را تهیه کنید:

  • بایننس (Binance)
  • بیت رکس (Bitrex)
  • بیت فینکس (Bitfinex)
  • آپ بیت (Upbit)
  • کوین چک (Coincheck)
  • هوبی (Huobi)
  • نوادکس (NovaDAX)
  • جی‌ام‌اُ کوین (GMO coin)
  • کریپتو دات کام (Crypto.com)
  • صرافی غیرمتمرکز استلار ایکس (stellar X)

کوین XLM را چه کیف پول‌هایی نگهداری کنیم؟

اگر قصد خرید کوین XLM را دارید، حتماً می‌خواهید بدانید بهترین کیف پول برای نگهداری از رمزارز پروتکل استلار چیست. برای ذخیره‌سازی رمزارز Lumens می‌توانید از کیف پول‌های پیشنهادی سایت استلار استفاده کنید. از جمله Walletهای سخت‌افزاری که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید لجر نانو اس (Ledger nano S) و ترزور (Trezor) است. اگر تمایل به نگهداری XLM در کیف پول موبایلی و دسکتاپی دارید می‌توانید از HTC Exdus ،Ownbit، MoneyClip، StellarX، Ownbit و Solar Wallet استفاده کنید. از جمله کیف پول‌های تحت وب که برخی از آن‌ها نسخه موبایلی هم دارند و از رمزارز لومنز پشتیبانی می‌کنند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Coinbase (موبایل و افزونه مرورگر کروم)
  • StellarX (موبایل و وب)
  • Lumenshine ( موبایل و وب)
  • StellarTerm (از صرافی‌ غیرمتمرکز پشتیبانی می‌کند)
  • AirTM (موبایل)
  • Stellarport (موبایل و وب)
  • LOBSTR (موبایل و وب که از صرافی غیرمتمرکز و قابلیت چندامضایی پشتیبانی می‌کند)
  • Interstellar.Exchange (موبایل، وب و دسکتاپ که از صرافی غیرمتمرکز و قابلیت چندامضایی پشتیبانی می‌کند)

جمع‌بندی

پروتکل Stellar یک سیستم پرداخت مبتنی بر بلاکچین است که امکان تولید توکن ارزهای فیات را فراهم کرده است. هدف استلار این است که مردم سراسر جهان با کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان ممکن وجوه خود را انتقال دهند. رویای توسعه‌دهندگان این شبکه این است که مردم بتوانند پول را به راحتی و به سرعت به هر کجا که می‌خواهند بفرستند. اعضای تیم بنیاد توسعه Stellar معتقدند که تنها زمانی می توان قدرت واقعی اقتصاد دیجیتالی را نشان داد که ارز بدون محدودیت در سراسر جهان جریان یابد. در این مقاله به این پرداختیم که پروتکل استلار چیست، چه ایده‌ای دارد، نحوه کارکرد آن چگونه است، چه نوع سرویس‌هایی را ارائه می‌دهد و در ادامه نقشه راه، پروژه‌هایی که با استلار همکاری کرده‌اند، رمزارز XLM و نحوه خرید و فروش و نگهداری آن را بررسی کردیم. اکنون که متوجه شدید پروتکل استلار چیست، به نظر شما با توجه به روی آوردن سیستم‌های پرداختی سنتی و معروفی مانند پی‌پل (Pay-pal) به رمزارزها، این پروژه می‌تواند جایگاهی برای خود پیدا کند؟

منبع
stellar

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
4 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا