متوسط آموزش

معرفی پروژه‌های هوش مصنوعی سولانا با پتانسیل رشد برای سال ۲۰۲۴

پروژه‌های هوش مصنوعی همیشه طرفداران بسیاری دارد؛ اما این بار قرار است سراغ پروژه‌هایی برویم که روی شبکه سولانا هستند. آی‌او دات نت یکی از پروژه‌های AI است که در روزهای آتی روی شبکه سولانا راه‌اندازی می‌شود. انتشار این خبر باعث شده است تا توجه جامعه کریپتو به بخش هوش مصنوعی سولانا جلب شود. با میهن بلاکچین همراه باشید تا ۷ مورد از پروژه‌های هوش مصنوعی سولانا را که برای سال ۲۰۲۴ پتانسیل رشد دارند، بررسی کنیم.

در این سرزمین همه برنده‌اند!

در تولد تترلند 2 اتریوم هدیه بگیرید!

برو به تترآیلند
نکات کلیدی
📌 سولانا به دلیل سرعت بالای تراکنش‌ها مورد توجه پروژه‌های هوش مصنوعی قرار گرفته است.
📌 شبکه io.net روی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین تمرکز دارد و قرار است به زودی روی سولانا راه‌اندازی شود.
📌 پروژه‌های هوش مصنوعی Nosana ،Render ،Grass ،Synesis One ،Dither و gmAI هم روی سولانا هستند و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۴ رشد قابل‌توجهی داشته باشند. 

برترین پروژه‌های هوش مصنوعی سولانا

بهترین پروژه‌های هوش مصنوعی سولانا برای سال ۲۰۲۴
منبع: web3cafe.in

بلاکچین سولانا (Solana) به دلیل قدرت عملیاتی بالا و هزینه اندک تراکنش‌ها، محیط ایده‌الی را برای توسعه پروژه‌های پیشرفته فراهم کرده است. بسیاری از پروژه‌های رمزنگاری حوزه هوش مصنوعی (AI Crypto Project) نیز شبکه سولانا را به عنوان زیر ساخت خود انتخاب کرده‌اند. در ادامه با چند مورد از برترین پروژه‌های AI سولانا در سال ۲۰۲۴ آشنا می‌شویم.

۱. آی‌او دات نت (Io.net)

آی‌او دات نت ( io.net) یک پروژه زیرساخت فیزیکی غیرمتمرکز (DePIN) روی شبکه سولانا است که منابع پردازشی (GPU) اقصی نقاط جهان را به‌صورت غیرمتمرکز در اختیار کاربران حوزه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین قرار می‌دهد. با توجه به اینکه مدل‌های هوش مصنوعی هر روز بزرگ‌ و بزرگ‌تر می‌شوند، آموزش آن‌ها توسط یک دستگاه واحد امکان‌پذیر نیست. به‌علاوه در اغلب موارد، بهینه‌سازی عملکرد پردازش یا تطابق مدل با مجموعه داده‌های بزرگ‌تر نیازمند محاسبات موازی و توزیع‌شده است. به همین دلیل آی‌او دات نت شبکه سولانا را انتخاب کرده است تا علاوه‌بر بهره‌مندی از محیط موازی این شبکه بتواند دسترسی به منابع پردازشی را با هزینه کمتر و به‌صورت غیرمتمرکز ارائه دهد. این پروژه اعلام کرده است که توکن IO را در ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) بین واجدین شرایط شامل تامین‌کنندگان GPU، اعضای فعال دیسکورد و شرکت‌کنندگان ماموریت‌های گلکسی توزیع می‌کند.

۲. نوسانا (Nosana)

پروژه هوش مصنوعی سولانا (Nosana)
منبع: Medium.Com

نوسانا (Nosana) یک پروژه وب ۳ است که با استفاده از فناوری بلاکچین، دسترسی به قدرت محاسباتی را برای پروژه‌های هوش مصنوعی آسان‌تر و ارزان‌‌تر می‌کند. رابط‌های هوش مصنوعی که مبتنی بر مدل‌های آموزش‌دیده AI هستند، برای پیش‌بینی داده‌های جدید به قدرت پردازش قابل‌توجهی نیاز دارند. به‌علاوه، استفاده از سرویس‌های ابری سنتی برای چنین مقاصدی بسیار گران است. در بازار همتا به همتای نوسانا افراد می‌توانند با اجرای نود نوسانا (Nosana Nodes) قدرت محاسباتی اضافی خود را به اشتراک بگذارند و در صورت نیاز GPU را از شبکه اجاره کند. پروژه نوسانا مبتنی بر بلاکچین سولانا است و توکن آن با نماد NOS در بازار رمزارزها شناخته می‌شود. از ارز دیجیتال NOS برای اجاره قدرت محاسباتی و پاداش دادن به اپراتورهای نود نوسانا استفاده می‌شود.

۳. گرس (Grass)

گرس (Grass) یک پروژه رمزنگاری فعال در حوزه هوش مصنوعی است که روی شبکه سولانا قرار گرفته است. این پروتکل با استفاده از شبکه لایه ۲ سولانا، داده‌های وب را برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی گردآوری می‌کند. کاربران گرس می‌توانند با نصب یک افزونه، مرورگر خود را به نود گرس تبدیل کنند و پهنای باند استفاده نشده را در اختیار پروتکل قرار دهند. سپس گرس از پنهای باند به‌دست آمده برای جمع‌آوری داده‌های وب استفاده می‌کند و بعد از پردازش آن‌ها، پایگاه داده آموزشی ارزشمندی را برای مدل‌های هوش مصنوعی می‌سازد. ارز دیجیتال GRASS توکن بومی این شبکه است که از آن برای اعطای حق حاکمیت و دسترسی به ویژگی‌های پریمویم اکوسیستم گرس استفاده خواهد شد. ایردراپ این توکن احتمالا به زودی توزیع خواهد شد.

۴. سینسیس وان (Synesis One)

بهترین پروژه‌های AI سولانا (Synesis One)
منبع: Medium.Com

سینسیس وان (Synesis One) هم یک پروژه مبتنی بر سولانا است که از طریق یک مدل بازی برای کسب درآمد (Play-to-Earn) و جمع‌سپاری داده به توسعه مدل‌های هوش مصنوعی کمک می‌کند. رویکرد سینسیس وان در نگاهی دقیق‌تر به شرح زیر است:

  • پلتفرم جمع‌سپاری داده

سنسیس وان پلتفرمی را برای کاربران ایجاد کرده است تا با انجام وظایف ساده مانند برچسب‌گذاری و یادداشت نویسی داده در آموزش مدل‌های هوش مصنوعی مشارکت داشته باشند. این تسک‌ها به‌نوعی طراحی شده‌اند تا داده‌های خام را برای آموزش هوش مصنوعی قابل‌استفاده کنند. کاربران در ازای مشارکت، ارز دیجیتال SNS را که توکن بومی سنسیس وان است، دریافت می‌کنند.

  • مدل بازی برای کسب درآمد

سنسیس وان انجام وظایف را از طریق بازی‌سازی جذاب‌‌تر می‌کند. به عبارت دیگر، کاربر در جریان یک بازی با انجام وظایف، داده‌های ارزشمندی را برای آموزش هوش مصنوعی ارائه می‌دهد و در عوض توکن SNS می‌گیرد.

  • غیرمتمرکز کردن بازار داده هوش مصنوعی

هدف این پلتفرم ایجاد بازاری است که هر کس بتواند به مجموعه داده‌های آموزشی ارائه شده توسط جامعه کاربری سینسیس وان دسترسی داشته باشد. این رویکرد باعث افزایش شفافیت در آموزش داده، دسترسی آزاد و اقتصاد منصفانه مبتنی بر داده می‌شود.

  • توکن‌های بی‌همتای Kanon

سینسیس وان از NFTهایی به نام Kanon به عنوان مجوز عضویت در اکوسیستم استفاده می‌کند. دارندگان این ان‌اف‌تی‌ها می‌توانند به ویژگی‌های انحصاری بازی دسترسی داشته باشند و از طریق استیک توکن‌های خود درآمد غیرفعال به‌دست بیاورند.

۵. دیتر (Dither)

پروژه هوش مصنوعی شبکه سولانا Dither
منبع: Medium.Com

دیتر (Dither) نمونه دیگری از پروژه‌های رمزنگاری AI بلاکچین سولانا است. این پروتکل از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی بازارهای مالی استفاده می‌کند. دیتر در اصل یک ربات معاملاتی مبتنی بر AI است. این ربات با استفاده از مدل‌های یادگیری ماشینی که با داده‌های تاریخی و لحظه‌ای بازار آموزش دیده‌اند، روندها را تحلیل و فرصت‌های معاملاتی را شناسایی می‌کند.

ارز دیجیتال DITH توکن بومی اکوسیستم دیتر است که از آن برای دسترسی به ویژگی‌های پریمیوم مانند سیگنال‌های معاملاتی پیشرفته استفاده می‌شود. همچنین دارندگان توکن DITH می‌توانند در تصمیم‌های حاکمیتی مشارکت داشته باشند.

۶. جی‌ام اِی‌آی (gmAI)

پروژه gmAI قابلیت‌های پیشرفته هوش مصنوعی را در برنامه‌های غیرمتمرکز (dAPP) سولانا ادغام می‌کند. به عبارت دیگر توسعه‌دهندگان می‌توانند با افزودن قابلیت‌های AI به دپ‌های سولانا به ویژگی‌های زیر دسترسی داشته باشند:

  •  امکان آنالیز داده در بلاکچین
  •  شناسایی ریسک‌های قراردادهای هوشمند
  •  بهینه‌سازی فرآیندهای دیفای مانند ییلدفارمیگ و خودکارسازی استراتژی‌های معاملاتی
  • اتوماسیون‌سازی سازمان‌های مستقل غیرمتمرکز (DAO)

۷. رندر (Render)

رندر (Render) یک شبکه غیرمتمرکز همتا به همتا از GPUها است. کاربران می‌توانند برای انجام کارهایی که به قدرت پردازش بالایی نیاز دارد، از شبکه رندر GPU اجاره کنند. لازم به یادآوری است که رندر در ابتدا (سال ۲۰۱۷) روی شبکه اتریوم راه‌اندازی شد؛ اما کامیونیتی آن در سال ۲۰۲۳ با استناد به عملکرد بهتر سولانا، ارتقا رندر به این شبکه را تصویب کردند. در حال حاضر رندر از نظر ارزش بازار در جایگاه دوم پروژه‌های هوش مصنوعی ارز دیجیتال قرار دارد.

جمع‌بندی

سولانا پلتفرم محبوب بسیاری از پروژه‌های ارز دیجیتال حوزه هوش مصنوعی است؛ چراکه سرعت تراکنش بالایی دارد و می‌تواند مهم‌ترین نیاز آن‌ها را برطرف کند. این پروژه‌ها در زمینه‌های مختلفی از متحول‌کردن امور مالی غیرمتمرکز و استراتژی‌های معاملاتی گرفته تا تمرکززدایی از دسترسی به داده و منابع پردازشی فعالیت دارند. در این مطلب به معرفی چند مورد از برترین پروژه‌های هوش مصنوعی سولانا نظیر آی‌او دات نت، گرس، سینسیس وان، دیتر، رندر و gmAI پرداختیم. نظر شما در مورد احتمال رشد این پروژه‌ها چیست؟ چه موارد دیگری را پیشنهاد می‌دهید؟

سوالات متداول (FAQ)

آیا پروژه‌های هوش مصنوعی روی بلاکچین سولانا فعال هستند؟

بله، سولانا موفق شده است توجه پروژه‌های رمزنگاری حوزه AI را جلب کند؛ اما در حال حاضر نسبت به اتریوم نقش کم‌رنگ‌تری در این زمینه دارد.

بهترین پروژه‌های ارز دیجیتال هوش مصنوعی سولانا کدامند؟

آی‌او دات نت، نوسانا، گرس، سینسیس وان، دیتر و gmAI پروژه‌های رمزنگاری هوش مصنوعی سولانا هستند که انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۴ رشد خوبی داشته باشند.

منبع
coinpedia.org

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا