بیت کوین هفته جدید خود را در حالی که در نزدیکی یکی از سطوح مقاومتی قدیمی خود قرار گرفته آغاز میکند. در حال حاضر، جدال خرسها و گاوها باعث شده تا قیمت بیت کوین در نزدیکی ۶۹٬۰۰۰ دلار نوسان کند. اما کدام گروه در نهایت پیروز خواهند شد؟
به گزارش میهن بلاکچین، ماه ژوئن تا به اینجای کار با نوسانات خود بسیاری را شگفتزده کرده و عملا چشمانداز بازار در کوتاهمدت را غیرقابل پیشبینی کرده است. علاوه بر این، محرکهای خارجی در قالب دادههای اقتصاد کلان آمریکا نیز نشان دادهاند که میتوانند مسیر بازار کریپتو را در یک لحظه تغییر دهند.
همزمان با این اتفاقات، فعالیت نهنگهای بیت کوین و فشار فروش آنها باعث شده تا این ارز دیجیتال همچنان پایینتر از اوج تاریخی خود باقی بماند و به فاز کشف قیمت وارد نشود.
در حالی که روند فعلی بسیاری از معاملهگران را ناامید کرده است، در روزهای آینده، احتمالا شاهد کاتالیزورهای مهمی در بازار خواهیم بود. قرار است این هفته آمار تورم اقتصاد آمریکا منتشر شود. علاوه بر این، نشست کمیته بازار آزاد فدرال نیز در روزهای آتی برگزار و سرنوشت نرخ بهره تعیین خواهد شد.
در همین حال، بیت کوین در تایم فریمهای بلندمدت، یکی پس از دیگری در حال تبدیل سطوح مقاومتی به حمایت است. اتفاقی که میتواند زمینه را برای رشد بیشتر فراهم کند. در این مطلب، ۵ فاکتوری که در هفته جاری میتواند بر قیمت بیت کوین تاثیر بگذارد را بررسی کردهایم.
نوسانات محدود بیت کوین در کنار پتانسیل رشد قیمت
پس از هفتهای پر نوسان، بیت کوین آخر هفته نسبتا آرامی را سپری کرد و با تغییرات قیمتی زیادی مواجه نشد.
در حال حاضر، به نظر میرسد محدوده ۶۹٬۰۰۰ دلاری، اوج قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۱ تمرکز اصلی بازار را تشکیل داده و شاهد افزایش نقدینگی در حوالی این محدوده هستیم که از نوسانات احتمالی بازار در روزهای آتی خبر میدهد.
اسکیو (Skew)، معاملهگر مطرح در توییتی در این باره نوشته است:
تغییر چندانی در دفاتر سفارش بازار اسپات رخ نداده است. تعداد زیادی سفارش فروش در حوالی ۷۰٬۵۰۰ تا ۷۱٬۰۰۰ دلار وجود دارد و در حوالی ۶۸٬۰۰۰ تا ۶۸٬۵۰۰ دلار نیز شاهد افزایش سفارشات خرید هستیم. نوسانات قیمت به سمت هرکدام از این آستانهها در تعیین روند آتی مهم خواهد بود.
دن کریپتو تریدز (Daan Crypto Trades)، تحلیلگر بازار کریپتو معتقد است قیمتی که معاملات آتی بیت کوین در آن بسته شده بر روند هفته جدید تاثیر گذاشته و این ارز دیجیتال «مثل همیشه» در حوالی آن در نوسان است.
وی در توییتی نوشته است:
من فکر میکنم این الگو زمانی که بیت کوین از محدوده فعلی خارج شود مزیت خود را از دست میدهد. با این حال تا آن زمان، ابزار خوبی است که میتواند برای تعیین روند در آخر هفتهها از آن استفاده کرد.
مایکل فن دی پوپ (Michaël van de Poppe)، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت معاملاتی امان تریدینگ (MNTrading) نیز در توییتی نوشت بیت کوین بین دو سطح مهم در حال تثبیت شدن است:
اگر قیمت از ۷۱٬۷۰۰ دلار عبور کند فوقالعاده خواهد بود اما در هفته منتهی به انتشار شاخص CPI محافظهکارانه رفتار کردن معمول است.
همه نگاهها به اقتصاد کلان آمریکا
چشمانداز اقتصاد کلان آمریکا در این هفته تحت تسلط انتشار شاخص قیمت مصرفکننده ماه می (CPI) و نشست کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) در مورد نرخ بهره قرار دارد. هر دو این اتفاقات در یک روز رخ میدهند و این میتواند بازار داراییهای پرریسک به ویژه بیت کوین را با نوسانات گستردهای همراه سازد.
نشریه اقتصادی کوبیسی لتر در توییتی در این رابطه نوشته است:
نشست مورد انتظار ماه ژوئن فدرال رزرو اینجاست و همه نگاهها به آن است.
نرخ تورم آمریکا در ماه می و نتیجه نشست FOMC میتواند به طور قابل توجهی بر بازار کریپتو تاثیر بگذارد. هفته گذشته، با انتشار دادههای اشتغال آمریکا فراتر از حد انتظارات، قیمت بیت کوین ۲٪ کاهش یافت. این نشان میدهد بازار کریپتو همچنان به دادههای اقتصاد کلان آمریکا حساس است.
کریپتو نئوو (CrypNuevo)، معاملهگر مطرح بازار در رابطه با واکنش احتمالی قیمت بیت کوین به دادههای اقتصادی آتی دو سناریو احتمالی را مطرح کرد و گفت:
سناریو شماره ۱: بهبود قیمت در اوایل هفته نسبت به ریزش ناشی از انتشار آمار اشتغال، تثبیت تا جلسه FOMC، یک جهش شدید و سپس اصلاح قیمت.
سناریو شماره ۲: نتیجه نشست FOMC بلافاصله به بهبود قیمت از ریزش ناشی از انتشار آمار اشتغال منجر شود و سپس با تثبیت قیمت و کاهش جزیی همراه شویم.
در حال حاضر انتظارات در رابطه با زمان احتمالی کاهش نرخ بهره بیتغییر مانده است. معاملهگران معتقدند فدرال رزرو این ماه نیز نرخ بهره را کاهش نمیدهد و احتمالا برای رخ دادن این مهم، چند ماه دیگر باید منتظر ماند.
در همین حال، در تاریخ ۱۳ ژوئن قرار است شاخص قیمت تولیدکننده یا PPI به همراه آمار هفتگی مدعیان بیکاری منتشر شود. کریپتو نئوو در این باره میگوید:
فراموش نکنیم زمانی که دادههای اقتصادی به نوسانات بازار منجر میشوند، بازار دوباره بعدا در جهت عکس این نوسانات حرکت میکند. این اتفاق دو روز پیش با انتشار آمار اشتغال رخ داد. آیا پیش از نشست FOMC شاهد تغییر روند نزولی ناشی از انتشار آمار اشتغال خواهیم بود؟
سیگنال صعودی کلوز هفتگی بیت کوین
علیرغم تثبیت قیمت بیت کوین در هفتههای گذشته، این هفته قیمت بیت کوین در حوالی ۶۹٬۶۳۰ دلار بسته شد که به گفته متیو هایلند (Matthew Hyland)، تحلیلگر محبوب، دومین کلوز هفتگی بالای تاریخ بیت کوین محسوب میشود. این کلوز در حالی به ثبت رسید که قیمت بیت کوین در دقایق آخر بسته شدن کندل هفتگی با کمی ریزش همراه شد.
بر اساس دادههای وبسایت کوین گلس، قیمت بیت کوین در هفته گذشته ۲.۷٪ افزایش یافت و قیمتی که ماه ژوئن با آن شروع شد همچنان به عنوان یک سطح حمایتی باقی مانده است.
دن کریپتو تریدز معتقد است کلوز هفتگی بیت کوین بالاتر از سقف ۶۹٬۰۰۰ دلاری سال ۲۰۲۱ «شروع خوبی برای پشت سر گذاشتن محدوده قیمتی اخیر این ارز دیجیتال خواهد بود».
وی افزود:
ما این کار را قبلا انجام دادیم اما این اتفاق پس از یک رشد شدید رخ داد و نیاز به آرامتر شدن بازار داشت. این بار بیت کوین ممکن است مومنتوم بیشتری داشته باشد.
نونیا بیزنیز (Nunya Bizniz)، دیگر تحلیلگر معروف نیز در توییتی به اصلاح ۲۳٪ بیت کوین از زمان اوج ماه مارس اشاره کرد و نوشت:
همچنان جای امید وجود دارد
با وجود رِنج زدن بیت کوین در هفتههای گذشته، رکت کپیتال (Rekt Capital)، تحلیلگر محبوب این روزهای بازار کریپتو نسبت به آینده این ارز دیجیتال امیدوار است.
به گفته این تحلیلگر، در تایم فریمهای ماهانه، بیت کوین با موفقیت سطوح مقاومتی مهم خود بین ۵۸٬۶۰۰ تا ۶۱٬۳۰۰ دلار را به حمایت تبدیل کرده و این نشانه مثبتی برای تداوم بازار صعودی محسوب میشود.
وی در این باره میگوید:
بیت کوین یک شاهکار تکنیکال تاریخی در تبدیل مقاومتهای قدیمی خود به سطوح حمایتی انجام داده است.
رکت کپیتال معتقد است قیمت بیت کوین در این حوالی یک محدوده انباشت مجدد تشکیل داده که به الگوی پرچم صعودی شباهت دارد و از تداوم روند صعودی حکایت میکند.
نمودار بالا نیز نشان میدهد محدوده مقاومتی که پیش از این در سال ۲۰۲۱ خریداران را با چالش مواجه کرده بود، حالا به سطح حمایتی تبدیل شده و به نظر میرسد وضعیت به نفع گاوهای بازار تغییر کرده است.
به گفته این تحلیلگر، قیمت بیت کوین از زمان هاوینگ تاکنون در محدوده انباشت مجدد به تثبیت شدن ادامه میدهد:
سطح مقاومت این محدوده انباشت مجدد ۷۱٬۵۰۰ دلار و سطح حمایت آن ۶۰٬۶۰۰ دلار است.
رکت کپیتال پیش از این پیشبینی کرده بود تثبیت قیمت بیت کوین مدت بیشتری به طول بیانجامد. با این حال، وی در آن زمان نیز خاطرنشان کرده بود روند صعودی کلی بزرگترین ارز دیجیتال بازار همچنان دست نخورده باقی مانده است.
وی این بار نیز با تکرار پیشبینی خود نوشت:
در حال حاضر بیت کوین هنوز آماده ورود به فاز پارابولیک چرخه نیست.
نهنگها به دنبال کسب «سود میانمدت»
عبارت «انباشت مجدد» نه تنها پرایس اکشن بیت کوین در این ماه را توصیف میکند، بلکه به رفتار نهنگهای این ارز دیجیتال نیز اشاره دارد.
بر اساس گزارشی که به تازگی توسط شرکت کریپتوکوانت منتشر شده است، سرمایهگذاران ثروتمند بیت کوین یا اصطلاحا نهنگها در حال حاضر روی کسب «سود میانمدت» متمرکز شدهاند.
در این گزارش آمده است:
برخلاف سرمایهگذاران امیدوار به بیت کوین که به دنبال سرمایهگذاری بلندمدت هستند، نهنگها معمولا به دنبال سود میانمدتاند. ما به راحتی میتوانیم این رفتار را از طریق تغییرات ماهانه عرضه بیت کوین در اختیار آدرسهای حاوی بیش از ۱۰۰۰ کوین مشاهده کنیم.
بر اساس نمودار بالا، عرضه در اختیار نهنگهای بیت کوین طی ۳۰ روز گذشته در حال افزایش است. این در حالی رخ میدهد که به دنبال رکوردشکنی بیت کوین در اواسط ماه مارس، این عرضه کاهش یافته بود.
در این گزارش آمده است:
توجه داشته باشید که یک الگوی انباشت و فروش وجود دارد که مستقیما روی قیمت تاثیر میگذارد. پس از یک دوره شدید فروش در ماه مارس، سرمایهگذاران سازمانی دوباره در دو هفته گذشته به خرید روی آوردهاند.
به گفته تحلیلگران کریپتوکوانت، رفتار نهنگها پیش از این نیز بر بازار تاثیر گذاشته و انتظار میرود این تاثیر در هفتههای آتی بیشتر حس شود.