میتوان گفت که نسل هزاره (Millennials) و نسل زومر (Zomers) کمترین گروهی هستند که برای سرمایه دیجیتال خود در صورت فوت ناگهانیشان برنامهریزی کردهاند.
بیشتر جوانترها که مقداری سرمایه دیجیتال دارند، فاقد برنامهای هستند که تکلیف داراییشان را بعد از مرگ مشخص کند.
طبق یک نظرسنجی که توسط موسسه Cremation در بازه زمانی اکتبر ۲۰۱۹ تا ژوئن ۲۰۲۰ بین ۱۱۵۰ شرکت کننده انجام شد، اکثریت افرادی که سرمایه دیجیتال داشتند، تمایل دارند مشخص کنند تلکیف دارایی دیجیتال بعد از مرگشان به چه صورت باشد؛ اما عده زیادی از آنها نمیتوانند از ابزاری مثل وصیت نامه، صندوق امانت و یا یک دستورالعمل مناسب برای ارث برندهها استفاده کنند. به گفته این موسسه، این عدم آمادگی بخاطر این است که آژانسهای خدمات املاک در زمینه کریپتو سرویسدهی نمیکنند و یا دولت هنوز برای این حوزه مقرراتی وضع نکرده است.
در این مطالعه مشخص شد که ۸۹ درصد از سرمایهداران کریپتویی نگران این بودند که آیا سرمایه دیجیتال آنها بعد از فوت آنها به خانواده و یا دوستان میرسد یا نه و جالب است که حتی ۱ نفر هم نبود که اصلا نگران چنین موضوعی نباشد.
به هر حال در بین جوانترها، یعنی افرادی که در رنج سنی ۱۸ تا ۴۰ سال هستند نگرانی کمتری نسبت به تعیین تکلیف سرمایه دیجیتال خود بعد از مرگ وجود دارد. فقط ۶۵ درصد از نسل هزاره و ۴۱ درصد از نسل زرد یا زومر اعلام کردند که چیزی شبیه وصیت نامه برای سرمایه دیجیتال خود تعیین کردهاند. در بین نسلهای قدیمیتر، حدود ۸۶ درصد از نسل X (متولدین ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۰) و ۹۴ درصد از متولدین زمان جنگ جهانی دوم برای وضعیت داراییشان بعد از مرگ برنامهریزی مشخصی کرده بودند.
در این نظرسنجی مشخص شده که ۶۵ درصد از افرادی که برنامه مشخصی داشتند، اینطور بیان کردهاند که دستورالعمل یا در حقیقت وصیت نامه خود را در محل زندگیشان گذاشتهاند تا افراد ذینفع (یعنی همان اعضای خانواده یا دوستان نزدیک) بتوانند به راحتی به آن دسترسی داشته باشند. ۲ درصد این افراد از گزینههای امن مثل صندوق امانات استفاده کردند و ۳۲ درصد گفتند که از کامپیوتر و وسایلی مثل فلش مموری برای نگهداری این دستورالعملها استفاده میکنند.
نتیجه جالب دیگری که از این مطالعه بدست آمد این است که سرمایهدارهای حوزه کریپتو ۴ برابر کمتر از سایرین از وصیت نامه استفاده میکنند (۷ درصد در مقابل ۳۲ درصد). چیزی که این موسسه آن را “خیلی نگرانکننده” عنوان کرد.
از دست دادن سرمایه دیجیتال
Adam Binstock از موسسه Cremation میگوید که این مطالعه بعد از انتشار خبرهای بدی صورت گرفته که درباره از دست رفتن سرمایه دیجیتال افراد بعد از مرگشان بود.
شرکت بیمه ارزهای رمزنگاری شده Coincover تخمین میزند که در حدود ۴ میلیون از بیت کوینها با ارزش بیش از ۳۷ میلیارد دلار در حال حاضر بعد از اینکه دسترسی به آنها از بین رفته، از چرخه بازار بیت کوین خارج شدهاند.
یکی از معروفترین اتفاقات در این باره مرگ Gerry Cotten موسس QuadrigaCX بود. زمانی که او در سال ۲۰۱۸ در هند فوت کرد، گفته میشد که در کیف پول الکترونیکی خود ۱۴۵ میلیون دلار کوین ذخیره داشته و هیچکس به کلیدهای خصوصی او دسترسی نداشته و خیلیها هم میگویند که شاید او واقعا نمرده باشد. به هر جهت از آن زمان به بعد بود که کمیسیون اوراق بهادار Ontario اعلام کرد که آن قضیه در واقع یک طرح پانزی بوده که توسط Cotten ساخته شده است.
در ادامه این اتفاقات، در سال ۲۰۱۷ مردی که مقادیر زیادی بیت کوین در صرافی Coinbase ذخیره کرده بود فوت کرد و هیچ دستورالعملی برای تعیین تکلیف سرمایه دیجیتال خود مشخص نکرده بود. البته خانواده او مدارک لازم را به صرافی ارائه کردند و توانستند به سرمایه دیجیتال آن کیف پول دسترسی پیدا کنند. اگر آن مقدار بیت کوین در یک صرافی خارج از خاک آمریکا بود و یا اگر آنها شهروند آمریکا نبودند، این پروسهها بسیار پیچیده و طولانی میشد.
برخی شرکتها هستند که برای حل این مسائل خدماتی ارائه میدهند. مثلا شرکت Safe Haven به زودی قرار است مجموعه خدمات وراثت سرمایه و دارایی دیجیتال را با نام Inheriti ارائه کند که هم اکنون در مرحله آزمایشی است. در گزارش موسسه Cremation آمده است Matthew Burgoyne وکیل دادگستری McLeod معتقد است که به زودی خدمات واسطهای مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) به شدت افزایش پیدا خواهد کرد و آنها هستند که مدیریت کلیدهای خصوصی را در زمان فوت کاربران انجام خواهند داد.
موسسه Cremation از مجموعهای از متخصصین، مشارکتکنندگان و محققان تشکیل شده که خدمات مهمی در زمان پایان زندگی به همه مردم ارائه میدهد.