مبتدی کیف پولکریپتو پدیا

کیف پول سخت افزاری چیست؟ همه چیز درباره کیف پول سرد ارز دیجیتال

کیف پول‌های سخت‌افزاری (Hardware Wallets) یکی از محبوب‌ترین ولت‌های کریپتویی هستند. امنیت بالا، قابلیت جابه‌جایی و رابط کاربرپسند از دلایلی است که این مدل کیف پول‌های ارز دیجیتال را جذاب می‌کند. اگر به تازگی پا به جهان ارز دیجیتال گذاشته‌اید و اطلاعات زیادی درباره این نوع ولت‌های کریپتویی ندارید، هیچ ایرادی ندارد. در این مطلب توضیح می‌دهیم که کیف پول سخت‌افزاری چیست، چه تفاوتی با کیف پول‌های نرم‌افزاری دارد، چه مزایا و معایبی دارد و در ادامه بهترین کیف پول‌های سخت‌افزاری را برای شما معرفی می‌کنیم. با میهن بلاکچین همراه باشید. 

این مطلب در تاریخ ۸ خرداد ۱۴۰۲ به‌روزرسانی شده است.

کیف پول سخت افزاری چیست؟

کیف پول سخت افزاری چیست
منبع: www.securities.io

کیف پول‌های سخت افزاری دستگاه‌های فیزیکی هستند که به صورت تخصصی برای ذخیره‌سازی ارزهای دیجیتال طراحی شده‌اند. این نوع کیف پول‌ها از نوع کیف پول‌های سرد به شمار می‌آیند. آنها امن‌تر از کیف پول روی کامپیوترهای شخصی یا گوشی‌های هوشمند هستند و اصولا دلیل این امر، عدم اتصال آن‌ها به اینترنت است. این امر به میزان قابل توجهی روزنه تهاجم گروه‌های سوء استفاده‌گر را کوچک می‌کند و آنها قادر نیستند از راه دور به دستگاه نفوذ کنند. 

یک کیف پول سخت افزاری امن این اطمینان را می‌دهد که کلیدها هرگز دستگاه را ترک نخواهند کرد. از آن‌جایی که کیف پول‌های سخت افزاری همواره آفلاین هستند، باید از آنها در کنار یک نرم‌افزار دیگر استفاده کرد. بدین ترتیب، کاربر می‌تواند میزان دارایی خود را ببیند یا مبادله کند. 

به محض اینکه کاربر یک مبادله انجام می‌دهد، این عمل به کیف پول سخت افزاری فرستاده می‌شود. توجه داشته باشید که مبادله هنوز به صورت کامل انجام نشده و نیاز به نوعی تایید توسط کلید خصوصی در دستگاه خواهد داشت. کاربران صحت میزان مبلغ و آدرس را در پیامی که روی نمایشگر سخت‌افزار نشان داده می‌شود، تایید می‌کنند و سپس تایید امضا می‌شود و به نرم‌افزار بازگردانده می‌شود که بعد از آن به سمت شبکه ارز دیجیتال منتشر خواهد شد.

یک اشتباهی که اغلب کاربران با آن مواجه هستند، این است که فکر می‌کنند رمزارزهای آن‌ها در کیف پول ذخیره می‌شود. درحالیکه، ارزهای دیجیتال در بلاکچین هستند و کیف پول تنها سازنده و نگهدارنده کلیدهای خصوصی شماست. کلید خصوصی از جهات بسیاری، شبیه به یک کلید واقعی است؛ با داشتن اطلاعات آن می‌توانید حساب خود را باز کرده و دارایی خود را خرج کنید.

اگر شخصی به کلید شما دسترسی پیدا کند، قادر به سرقت ارز دیجیتال شما خواهد بود. اگر اطلاعات کلید را گم کنید، قابلیت دسترسی به کوین‌هایتان را نخواهید داشت – دکمه “رمز عبور خود را فراموش کرده‌ام” در کیف پول‌های کریپتویی وجود ندارد و بانکی هم برای مسدود کردن حساب و منع دسترسی دیگران نیست. بنابراین باید نکات امنیتی نگهداری ارزهای دیجیتال را بدانید. 

تفاوت کیف پول‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری

در حالیکه کیف پول‌های نرم‌افزاری با امکانات و دسترسی‌های خود شناخته‌ می‌شوند، ولت‌های سخت‌افزاری به دلیل آفلاین بودن امنیت بیشتری ارائه می‌کنند. در جدول زیر برخی از ویژگی‌های مهم این دو مدل ولت را با یکدیگر مقایسه کردیم:

کیف پول سخت‌افزاریکیف پول نرم‌افزاری
ذخیره‌ کلید خصوصیاین کیف پول کلیدهای خصوصی کاربران را در یک دستگاه فیزیکی آفلاین نگهداری می‌کند. این ولت‌ها معمولا کلیدهای خصوصی کاربران را به صورت آنلاین نگهداری می‌کنند.
امنیتعدم اتصال به اینترنت به صورت پیشفرضمتصل به اینترنت و در معرض هک
کاربریسرمایه‌های حجیم و نگهداری بلندمدتتریدرهای کریپتو و مبالغ پایین
رایگاننیستاست

مزایا و معایب کیف پول‌های سخت‌افزاری

کیف پول سخت افزاری همانند سایر روش‌های ذخیره‌سازی، مزایا و معایب خود را دارد که در ادامه آن‌ها را برمی‌شماریم:

مزایای ولت‌های سخت‌افزاری

  • امنیت: کیف پول‌های سخت‌افزاری به دلیل عدم اتصال و ماژول‌های امنیتی از جمله امن‌ترین راه‌ها برای ذخیره ارزهای دیجیتال به‌شمار می‌روند. 
  • پرتابل بودن: این کیف پول‌ها کوچک و پرتابل هستند؛ این ویژگی حمل آن‌ها را آسان‌تر می‌کند. ابعاد کیف پول‌های سخت‌افزاری آن‌قدر کوچک است که به راحتی در جیب جا می‌شوند و می‌توانید هر جا می‌روید آن‌ها را با خود ببرید. 
  • کاربرپسند بودن: رابط کاربری اکثر این کیف پول‌ها به نحوی طراحی‌‌ شده که حتی مبتدیان هم بدون مشکل و با آموزش‌های اولیه می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. 
  • سازگاری چندزنجیره‌ای: کیف پول‌های سخت‌افزاری اصطلاحا چندزنجیره‌ای (Multichain) هستند و می‌توانند به‌صورت همزمان ارزهای دیجیتال چندین شبکه را در خود نگهداری کنند.  

معایب ولت‌های سخت‌افزاری

  • هزینه: اکثر کیف پول‌های نرم‌افزاری به صورت رایگان قابل دانلود هستند، در حالیکه کیف پول‌های سخت‌افزاری را باید بخرید. 
  • آسیب‌پذیری فیزیکی:  برخی از کیف پول‌های سخت‌افزاری در برابر ضربه و آب مقاوم نیستند و ممکن است به راحتی خراب شوند. 

معرفی بهترین کیف پول‌های سخت‌افزاری

معرفی بهترین کیف پول سخت افزاری برای ایرانیان

چندین مدل و برند کیف پول سخت‌افزاری وجود دارد که هر کدام ویژگی‌ها و کاربران خود را دارند. در ادامه بهترین کیف پول‌های سخت‌افزاری را معرفی می‌کنیم.

کیف پول لجر (Ledger)

لجر یکی از پرطرفدارترین و قدیمی‌ترین کیف پول‌های سخت‌افزاری است. این کیف پول در سه مدل نانو اکس (Nano X)، نانو اس (Nano S) و نانو اس پلاس (Nano S plus) موجود است. کیف پول‌های لجر به دلیل پشتیبانی از اکثر ارزهای دیجیتال و قابلیت اتصال به نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز متعدد، محبوبیت خاصی دارند. کیف پول‌های لجر با یک کابل USB به دستگاه شما متصل می‌شوند و با استفاده از نرم‌افزار لجر لایو به راحتی می‌توانید نقل و انتقالات خود را انجام دهید. 

  • قیمت لجر نانو ایکس: ۷۹ دلار
  • قیمت لجر نانو اس پلاس: ۱۴۹ دلار
  • قیمت لجر نانو اس: ۵۹ دلار

کیف پول ترزور (Trezor)

ترزور یکی دیگر از محبوب‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتال است که در دو مدل ترزور وان (Trezor One) و ترزور مدل تی (Trezor Model T) ارائه می‌شود. مدل ترزور وان قدیمی‌تر از ترزور تی است، از رمزارزهای کمتری پشتیبانی می‌کند و قیمت پایین‌تری دارد. ترزور تی برخلاف ترزور وان، صفحه نمایش لمسی دارد. ارزها و شبکه‌های مورد پشتیبانی در کیف پول ترزور را می‌توانید در این صفحه مشاهده کنید. 

  • قیمت ترزور وان: ۷۰ دلار
  • قیمت ترزور تی: ۱۸۵ دلار

کیف پول کیپ کی (KeepKey)

کیف پول کیپ کی (KeepKey) از ۷۲۲۵ رمزارز و ۳۴۸ شبکه مختلف پشتیبانی می‌کند که فهرست و شبکه‌های آن‌ها را می‌توانید اینجا مشاهده کنید. برای نقل و انتقالات باید کیف پول سخت‌افزاری کیپ کی را به سایت شیپ شیفت متصل کنید.   

  • قیمت کیف پول کیپ کی: از ۶۰ دلار

کیف پول سیف پل (SafePal)

کیف پول سیف پل (SafePal) محصول کمپانی بایننس است. این کیف پول از تکنولوژی Air-gapped استفاده می‌کند که یک قابلیت امنیتی برای جداسازی دستگاه از شبکه است. کیف پول سیف پل از ۳۲ بلاکچین و حدود ۳۰ هزار توکن پشتیبانی می‌کند. 

  • قیمت سیف پل با کیف چرمی: ۵۹.۹۸ دلار
  • قیمت سیف پل با صفحه فلزی: ۹۴.۹۸ دلار
  • قیمت سیف پل با کیف چرمی و صفحه فلزی: ۱۰۴.۹۷ دلار

الیپال تایتان (Ellipal Titan)

کیف پول الیپال تایتان برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه شد. این ولت به‌منظور افزایش امنیت از تکنولوژی Air-Gapped استفاده می‌کند. همچنین یک اپلیکیشن موبایلی دارد که برای تراکنش زدن به آن نیاز دارید. صفحه نمایش بزرگ و لمسی، صفحه کلید تصادفی، پشتیبانی از بیش از ۴۰ بلاکچین و ۱۰ هزار ارز دیجیتال از ویژگی‌های این کیف پول است.  عدم پشتیبانی از تراکنش‌های چندامضایی و نساختن آدرس جدید برای UTXOها هم از معایب این کیف پول‌ها است. 

  • قیمت الیپال تایتان: ۱۳۹ دلار

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • کیف پول سخت‌افزاری چیست؟
    ولت سخت‌افزاری (Hardware Wallet) یک دستگاه الکترونیکی است که کلیدهای خصوصی شما را ذخیره می‌کند. این کیف پول‌ها به صورت پیشفرض و همیشه به اینترنت متصل نیستند و رمزارزها را به‌صورت آفلاین ذخیره می‌کنند؛ بنابراین نسبت به ولت‌های نرم‌افزاری امن‌تر هستند. 
  • انواع مدل کیف پول‌های سخت‌افزاری کدامند؟
    تعداد زیادی کیف پول سخت‌افزاری در بازار وجود دارد و که نیازهای طیف مختلفی از کاربران را برآورده می‌کنند. از معروف‌ترین ولت‌های سخت‌افزاری باید به لجر، ترزور و KeepKey اشاره کرد. 

جمع بندی

ذخیره و مدیریت امن ارزهای دیجیتال، چالش‌های بسیاری دارد؛ چه نوع کیف پولی انتخاب کنم؟ کدام مدل برای من بهتر است؟ کیف پول‌ نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری؟ کیف پول‌های سخت افزاری دستگاه‌های فیزیکی هستند که روشی امن و راحت برای ذخیره و مدیریت کلیدهای خصوصی ارائه می‌کنند. این ولت‌ها به دلیل آفلاین بودن و عدم دسترسی به اینترنت امنیت قابل ملاحظه‌ای را فراهم می‌آورند. آیا شما از کیف پول‌های سخت‌افزاری استفاده می‌کنید؟ اگر پاسخ مثبت است، کدام مدل را ترجیح می‌دهید؟ 

میهن بلاکچین توصیه‌ای برای ساخت هیچ کیف پول خاصی ندارد و این مطالب صرفا معرفی و آموزش کار با کیف پول‌های رمز ارزهاست.

منبع
binance.vision

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا