مدیر عامل شرکت بورس تهران ماجرای کشف دستگاههای استخراج رمز ارز در این شرکت را تکذیب کرد.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از ایسنا، درپی مطرح شدن صحبتهایی مبنی بر کشف چند دستگاه ماینر در شرکت بورس، مدیرعامل این شرکت این موضوع را رد کرد. این در حالی است که معاون سازمان بورس اعلام کرده است این دستگاهها شخصی نبودهاند اما شرکت بورس تهران باید در این زمینه پاسخگو باشد، چرا که سهامدار دارد و سهامداران هم باید خواهان پاسخگویی باشند.
به گزارش ایسنا، صحبتهایی مبنی بر اینکه کشف چند دستگاه ماینر در زیرزمین ساختمان شرکت بورس توسط حراست و اینکه این دستگاهها متعلق به فرد خاصی در این شرکت است، مطرح شده است که در این راستا، مصطفی بهشتی سرشت (معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار) اعلام کرد که اطلاعرسانیهای لازم را در این زمینه، شرکت بورس تهران باید انجام دهد.
وی ادامه داد:
در مورد اینکه گفته می شود این دستگاهها متعلق به شخص خاصی بوده است، باید بگویم با اطلاعاتی که تاکنون به دست آوردهام این دستگاهها شخصی نبودهاند؛ اما بطورکلی چنین فعالیتی خارج از فعالیتهای شرکت بورس محسوب میشود و این مجموعه باید پاسخگو باشد.
معاون اجرایی سازمان بورس تهران گفت: شخصا دستگاهها را رؤیت نکردهام، اما چند روزی است که بحث آن مطرح است. باز هم تاکید میکنم که این شرکت باید پاسخگو باشد، چراکه سهامدار دارد و سهامداران هم باید خواهان پاسخگویی باشند.
در این زمینه علی صحرایی، مدیرعامل شرکت بورس تهران اظهار کرد:
این موضوع صحت ندارد و آنهایی که آن را مطرح کردهاند، اشتباه کردهاند.
صحرایی از پاسخ به دیگر سوالات گزارشگر ایسنا امتناع کرد.
بر اساس گزارش باشگاه خبرنگاران جوان محمد خدادادی، مجری تامین برق مراکز استخراج رمز ارز شرکت توانیر گفت: این موضوع از سمت ما تائید نشده و کذب است. وی ادامه داد:
ما این موضوع را از حراست بورس هم پیگیری کردیم که این موضوع را رد کردهاند و مورد تائید آنها هم نبوده است.
شایان ذکر است فعالیت استخرهای استخراج رمز ارز از ابتدای ماه مهر از سر گرفته شده است. به گزارش میهن بلاکچین سخنگوی صنعت برق هفته گذشته اعلام کرد این مراکز در صورتی که برای آنها مقدور است نیروگاه تجدیدپذیر احداث کنند و یا با استفاده از نیروگاههای حرارتی که میتوانند سوخت آن را به قیمت ۷۰٪ قیمت فوب خلیج فارس (FOB) تهیه کنند، فعالیت خود را به صورت مجاز ادامه دهند. سخنگوی صنعت برق گفت:
شروع فعالیت رمزارزها از اول مهر ماه به دلیل کاهش مصرف برق در بخش خانگی مشکلی برای تامین برق کشور به وجود نیاورده است.
مصطفی رجبی مشهدی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه مصرف برق خانگی حدود ۲.۲٪ نسبت به هفته گذشته کاهش یافته است اما بیش از ۷٪ نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است، اظهار کرد:
طبق اعلام وزارت نیرو رمزارزهایی که مجوز دارند می توانند فعالیت داشته باشند و این موضوع مشکلی در تامین برق به وجود نیاورده است. حدود ۳۰۰ مگاوات رمزارز مجاز وجود دارد که حدود ۶۰ تا ۷۰٪ آنها وارد مدار هستند.
بهروزرسانی: روابط عمومی بورس تهران استخراج رمز ارز در این شرکت را تکذیب کرد
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بورس اوراق بهادار تهران، اگرچه شرکت بورس اوراق بهادار تهران ورود به حوزه رگولاتوری رمز ارز را به عنوان یک دارایی دیجیتال و در قالب یک پروژه تحقیقاتی دنبال کرده بود، نظر به انتشار شایعهای مبنی بر وجود ماینر شخصی در این شرکت، بورس تهران شایعات مطرح شده در این زمینه را قویاً تکذیب کرده است.
روابط عمومی این شرکت با رد این شایعه اعلام کرد:
رمز ارزها به عنوان دارایی دیجیتال، نیازمند قانونگذاری در کشور است و چندی پیش نیز با توجه به مطالبه فعالان این حوزه، از سوی مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار، پیشنهاد تاسیس صندوقهای مبتنی بر رمز ارز مطرح شد.
شرکت بورس تهران اعلام میدارد از ابتدای سال ۱۳۹۹، با توجه به نگرانیها از کوچ نقدینگی به سمت رمز ارزها و ایجاد بحران خروج نقدینگی در بازار سرمایه، این موضوع به عنوان پروژهای تحقیقاتی، پس از بررسی در کمیتههای فرعی هیات مدیره و اخذ تائیدیه هیات مدیره وقت بورس تهران (به عنوان نمایندگان سهامداران) و کسب موافقت اصولی وزارت صمت، مطرح و اجراى طرح محدود تحقیق و توسعه R&D استخراج رمزارز و محاسبه عینی نرخ ROI آنها توسط شرکت بورس اوراق بهادار صورت پذیرفت و گزارش معاملات آتی این فعالیت بر روند اصلی بازار سرمایه کشور نهایی گردید. این فعالیت تحقیقاتی و آزمایشی پس از مدت کوتاهی در همان سال متوقف شد.
لذا روابط عمومی بورس تهران بار دیگر تاکید میکند، هیچ فعالیتی در زمینه استخراج رمز ارز در این شرکت وجود ندارد و موضوع پنهانی که عدهای مدعی کشف آن شدهاند اساساً تکذیب میشود.