در حالی که اتریوم از بالاترین قیمت خود عقب نشینی کرده و بین ۱۰۰ و ۱۵۰ دلار در حال ثابت شدن است، بعضی ابراز داشته اند که دومین کریپتو بزرگ جهان در حال از دست دادن قدرت خود می باشد. اخیرا گزارشی توسط بلومبرگ نشان داده که EOS و ترون محبوبیت بیشتری از پلتفرم اتریوم از لحاظ کاربر و توسعه دهنده بدست آورده اند و سهم بازار اتریوم را به خطر انداخته اند.
تشدید رقابت برای شبکه اتریوم
اتریوم از شروع به کار خود در ۲۰۱۵ به عنوان واقعه مهم بعدی در جهان کریپتو شناخته شده است. اتریوم جانشین فنی تر بیت کوین نامیده شده است و برای توسعه دهندگان و شرکت های فنی ایجاد شده است. این پلتفرم یک افزایش قیمت خیره کننده را در سال ۲۰۱۷ تجربه کرد.
اما بر طبق یک گزارش اخیر بلومبرگ، این شبکه که در حال اجرا و مدیریت ارز دیجیتال اتر است، به نظر می رسد که در حال از دست دادن سهم بازار خود می باشد. این گزارش خاطرنشان کرده که جهش رشد اتریوم به دلیل این حقیقت بوده که برای چندین سال رقیبی در این فضا نداشته است و سبب شده که این پروتکل سهم بازار قابل ملاحظه ای را در زمانی کم کسب کند.
اما در سال های اخیر که پروژه های دیگری ظاهر شده اند، این پروژه ها فرمانروایی اتریوم را غصب کرده و رقابت مورد نیاز را وارد فضا کرده اند. Kyle Samani یکی از بنیان گذاران صندوق سرمایه گذاری Multicoin Capital Management در Austin تگزاس ابراز داشت که: “به طور ساده حقیقت این است که تا شش تا نه ماه گذشته، هیچ گزینه ای به جز اتریوم نبود اما حالا هست.”
پلتفرم هایی مانند ترون و EOS شرکت های زیادی را جذب کرده اند که قبلا بر روی پروتکل اتریوم ساخته شده بودند و این پروژه ها ثابت کرده اند که رقبای ارزشمندی برای شبکه Vitalik Buterin هستند.
تقاضای کمتر برای اتر و تقاضای بیشتر برای سرعت
Travis Kling بنیان گذار صندوق سرمایه گذاری Ikigai واقع در لس آنجلس ابراز داشته که انتقال به دیگر شبکه ها می تواند نتیجه کاهش تقاضا برای اتریوم باشد. او توضیح داده که از آنجا که رقبای اتریوم محبوبیت یافته اند، ارزش کلی اتریوم افت کرده و قیمت اتر را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
این امر همچنین سبب شده که سهم بازار این پلتفرم کاهش یابد. بنا به گزارش DappRadar، تنها ۸ درصد از کاربران برنامه های غیر متمرکز در مقایسه با صد درصد سال گذشته از ماه ژانویه بر روی شبکه اتریوم مانده اند.
داده ها نشان داده که EOS و ترون به ترتیب ۴۸ و ۲۴ درصد از کاربران فعال برنامه های غیر متمرکز را در شبکه های خود جای داده اند. با وجود رشد محبوبیت این دو پلتفرم، اتریوم هنوز در پیش است و ۴۰ درصد سهم بازار را در میان پلتفرم های قرارداد هوشمند در اختیار دارد.
Patrick Barile مدیر اجرایی DappRadar، ابراز داشته که دلیل پذیرش پلتفرم هایی مانند EOS و ترون این است که آنها به طور قابل ملاحظه ای سرعت بهتری را ارائه می دهند. بنابراین ساخت برنامه های غیر متمرکز بر روی پلتفرم های سریع تر، تجربه کاربری بهتری را به ارمغان خواهد آورد. علاوه بر این، بعضی برنامه ها مانند برنامه های قمار در واقع نیازمند سرعت تراکنش بالاتری می باشد.
با این وجود، علی الرغم رقابت سنگین و سال سختی که پیش رو است، بسیاری از تحلیل گران بر این باورند که اتریوم هنوز قوی عمل می کند. Hudson Jameson یکی از اعضای بنیاد اتریوم گفته است که جامعه ای که در اطراف این پلتفرم درست شده است، در گذشته به این پلتفرم کمک کرده و در آینده هم علی الرغم شرایط بازار به آن کمک خواهد کرد.
توسعه دهندگان برای ماه ها مشغول کار برای بهبود بازده شبکه و سرعت تراکنش بوده اند که باید منجر به بهبود های برجسته ای در ماه های آینده شود. علاوه بر این، هواداران اتریوم خوشبین هستند که انتقال به مکانیسم گواه اثبات سهم (proof of stake) پیشرفت های ملموسی را در سرعت موجب خواهد شد.
اتریوم در حال حاضر از لحاظ حجم بازار دوم است و در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰.۹۲ درصد رشد داشته است. حجم بازار اتریوم حدود ۱۷.۶۵ میلیارد دلار است و حجم معاملات آن در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰.۷۲ میلیارد دلار بوده است.