دیروز ویدیویی با این توضیح که پلیسها وارد دفتر ترون (Tron) در چین شدند، در توئیتر منتشر شد. با پخش شدن این ویدیو، شایعات بالا گرفت که این استارتاپ کریپتویی، تحت بازرسی است و سرکردگان آن دستگیر شدهاند.
تعداد بیشماری از سرمایهگذاران کریپتو شروع به درست کردن جکهایی در مورد این وضعیت و ۴.۵ میلیون دلار پولی که جاستین سان موسس ترون چند وقت قبل به وارن بافت برای یک قرار غذا خوردن پیشنهاد داده بود، پرداختند. یا انتشار عکسهای فتوشاپ که جاستین سان را پشت میلههای زندان نشان میداد.
اما بر اساس ترجمههایی که از این ویدیو در توئیتر منتشر شد، مشخص گردید که در حقیقت دفتر ترون برای بازرسی مورد هجوم نیروهای پلس قرار نگرفته است، بلکه پلیس برای محافظت از کارمندان ترون در برابر مردم محلی خشمگینی آنجا بود که توسط یک طرح پانزی که توسط این استارتاپ معرفی شده بود، فریب خورده بودند.
در طی چند ماه، یک پروژهای که بر دوش ترون سوار شده بود و از اعتبار آن استفاده میکرده است، موفق به کلاهبرداری از سرمایهگذاران محلی، به مبلغ ۳۰ میلیون دلار شده است. این پروژه با نام Wave Field Super Community، مدعی بود که ما نمایندگی و یکی از نودهای اصلی شبکه ترون هستیم و از این طریق، به اصطلاح سرمایه هزاران نفر را مدیریت میکردند.
قضیه این است که، جاستین سان مدیر ارشد اجرایی ترون (Tron) و کارآفرین شناخته شده چینی، موفق نشده بود که خودش را از Wave Field که نام آن با نام چینی ترون یکی بود، مجزا کند و آن را از اعتبار خارج کند. این کلاهبرداری بسیار مخرب بوده است، تا جایی که بر اساس گزارشها، یک مادر مجرد چینی که بعد از این کلاهبرداری، قادر به بازپرداخت بدهیش نبود، اقدام به خودکشی نمود.
برخی ادعا میکنند که ین گونه اعتراضات، کاملا غیر منطقی هستند. Jacob Canfield که یک تریدر کریپتوی محبوب است قضیه را اینطور تحلیل میکند: سرزنش کردن ترون (Tron) برای آنکه مورد سواستفاده یک کلاهبردار قرار گرفته است، مانند سرزنش کردن بیت کوین برای سرمایه گزاری کردن در پروژه کلاهبرداری بیت کانکت (Bitconnect) است.
طرحهای پانزی دوباره در حال رونق هستند
این افتضاح عجیب نشان میدهد که طرحهای هرمی، دوباره شروع به سوء استفاده کردن از جذابیت صنعت کریپتوکارنسی کردهاند.
بر اساس گزارش هفته گذشته تایمز هندوستان، دپارتمان رسیدگی به جرایم (CID) در هند، اموال ۴ شخص را ضبط کردهاند. این اشخاص با انتشار ارز دیجیتالی به نام KBC Coin، پروژهای روی کار آورده بودند که به سرمایهگذاران قول پرداخت سود ۱۰۰۰۰ درصدی در یک بازه زمانی کوتاه را میداد.
CID میگوید شیوه بازاریابی KBC Coin دقیقا مشابه طرحهای کلاسیک هرمی بود. جذب مشتری برای مکانیزم پاداش چند سطحی که به کسانی که زودتر در دام میافتادند و بقیه را ترغیب به ورود به این پروژه میکردند، پاداش میداد. هنوز کاملا مشخص نیست که موسسین این پروژه KBC Coin، قصد کلاهبرداری چه مقدار پول را داشته اند.
بنا به گزارش The Next Web در آفریقا هم هزاران نفر، گرفتار یک طرح پانزی کریپتویی شدند که روزانه بالغ بر ۱۳۰۰۰۰ دلار درآمد داشته است.