اگرچه در حوزه ارزهای دیجیتال صحبت های زیادی در خصوص پیشرفت محاسبات کوانتومی گوگل و اثر آن بر ماینینگ گواه اثبات کار بیان شده است، اما یکی از محققان معتقد است که این موضوع میتواند باعث تکامل گواه اثبات سهام شود.
اسکات آرونسن (Scott Aaronson) محققی که در عرصه نظریه محاسبات کوانتومی در دانشگاه تگزاس فعال میباشد بیان کرده است که موارد پیشرفته محاسباتی نظیر غول محاسبات کوانتومی جدید گوگل به اسم سایکامور میتواند باعث تکامل کل فرایند ماینینگ گواه اثبات سهام باشد.
گواه اثبات سهام با مفهوم ماینینگ گواه اثبات کار متفاوت است که در آن، برای رمزگشایی الگوریتم های رمزنگاری شده به توان محاسباتی واقعی نیاز است. هرچه توان محاسباتی بیشتر باشد، سود بیشتری از ماینینگ دریافت خواهد شد. هرچند این مدل بسیار هزینه بر است، برق بسیار زیادی مصرف میکند و عواقب بلندمدت بسیار شدیدی برای محیط زیست دارد.
ماینینگ گواه اثبات سهام به انتخاب تصادفی کاربران با کوین های واریز شده یا به اصطلاح استیک شده (staked coins) متکی است تا دریافت کننده بلاک های جدید مشخص شوند. اگرچه بعضی از شبکه های ارز دیجیتال، ماینینگ گواه اثبات سهام را با ظرفیت محدود پذیرفته اند تا از مصرف انرژی بسیار زیاد گواه اثبات کار اجتناب کنند، اما این فرآیند با فناوری موجود اساسا دارای نواقص خاصی میباشد، زیرا انتخاب تصادفی واقعی هنوز با چیپ های رایانه ای موجود امکان پذیر نیست. بنابراین بدون وجود چنین موردی، مخالفت و بدبینی در خصوص این فرآیند وجود دارد.
طبق سخنان آرونسن، رایانه کوانتومی سایکامور با پردازشگر ۵۴ کیوبیتی با درگاه منطقی کوانتومی فعالیت میکند و فقط ۲۰۰ ثانیه طول میکشد تا معادله یک میلیون مجهولی را حل کند. در نتیجه، از این رایانه میتوان برای تولید اعداد تصادفی معتبر استفاده کرد که چنین امری قبل از این ممکن نبود.
اما باید منتظر بمانیم تا متوجه شویم که آیا یک رایانه کوانتومی متمرکز میتواند پاسخی برای ماینینگ شبکه غیرمتمرکز باشد یا خیر. از طرف دیگر طبق گفته های پیتر تاد (Peter Todd) که یکی از توسعه دهندگان بیت کوین کور میباشد، ماینینگ گواه اثبات کار عمدتا تحت تاثیر این توسعه و پیشرفت قرار نمیگیرد.
با این حال، با پیشرفت محاسبات کوانتومی، صنعت ارز دیجیتال از آن بهره مند میشود و آنطور که خیلی از افراد ادعا میکنند با مسأله بغرنجی مواجه نخواهد شد.