مدارک جدیدی از تحقیقات در حال انجام بر روی ماینینگ های اولیه بیت کوین بیان میکنند که ساتوشی ناکاموتو ممکن است به طور عمد، در روزهای ابتدایی بیت کوین بلاک های کمتر از آنچه که میتوانست استخراج کرده است.
در پست جدید سرجیو دیمین لرنر (Sergio Demian Lerner) موسس استارت آپ بیت کوین RSK بیان شده است که پاتوشی، اسم مستعاری که برای ماینر بیت کوین در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ انتخاب شده است و به نظر میرسد خود ساتوشی باشد، ممکن است ۵ دقیقه ابتدایی هر دوره بلاک (فاصله بین یک بلاک با بلاک بعدی خود) تجهیزات ماینینگ خود را خاموش کرده باشد.
به نظر میرسد پاتوشی مسئول ماینینگ اکثر بلاک های در دوران ابتدایی بیت کوین باشد. لرنر در این تحقیق که سال های زیاد را مورد بررسی قرار داده است، به این موضوع پرداخته است که ساتوشی چه تعداد بیت کوین را قبل از ترک پروژه در سال ۲۰۱۰ استخراج کرده است.
این مقدار که بین صدها هزار ارز الی یک میلیون بیت کوین است طی این سال ها کاهش یافته است، زیرا مدارک جدید نشان دادهاند که ماینرهای اولیه چگونه بلاک های استخراج شده توسط خود را دارای تایم استمپ میکردند.
آدرس های بیت کوین که به نظر میرسید دارای کوین های متعلق به ساتوشی باشد، اخیرا توسط مالک آنها امضا شده است تا ثابت کند که کریگ رایت، کلیدهای مورد نیاز به این بیت کوین ها را در اختیار ندارد. این موضوع باعث شده است که لرنر به این موضوع فکر کند چه تعداد ماینر در روزهای اولیه بیت کوین فعال بودند و کدام آدرس ها از این بلاک های استخراج شده اولیه متعلق به ساتوشی است.
اکنون لرنر با استفاده از تمام اطلاعات موجود، مدارکی یافته است که بیان میکنند ساتوشی از عمد، از ماینینگ بیت کوین پس از انتشار بلاک جدید خودداری کرده است.
لرنر در پست اخیر خود در خصوص توجیه این موضوع که چرا فاصله هایی در دوره زمانی بلاک های استخراج شده توسط پاتوشی وجود دارد گفت:
این احتمال وجود دارد که پاتوشی تجهیزات ماینینگ خود را تقریبا به مدت ۵ دقیقه پس از استخراج یک بلاک، خاموش کرده است.
لرنر گفته است این احتمال وجود دارد که پاتوشی باید پنج دقیقه منتظر میماند تا این بلاک های جدید منتشر شود، یا در سناریوی دیگر، وی به تازه واردان این فرصت را میداد تا قبل از او به بلاک دست یابند.
توضیح دیگر این موضوع میتواند شامل ایجاد تایم استمپ مصنوعی بر روی بلاک باشد تا پس از استخراج و انتشار بلاک، بلافاصله بلاک دیگری استخراج شود. در این شرایط، پاتوشی سعی کرده است تا با به تاخیر انداختن زمان بلاک برای بلاک بعدی، به اصلاح بلاکی بپردازد که سریعا اخراج شده است.
فارغ از کاری که پاتوشی انجام داده است، لرنر بیان کرده است که ساتوشی از ماینینگ دست کشیده است و هم چنین اطمینان حاصل کرده است که هر دقیقه یکبار، یک بلاک استخراج میشود.
لرنر در این خصوص توییت کرد:
این توضیح خوبی است. این نکته که پاتوشی هش ریت خود را چندین بار از قصد کاهش داده است میتواند گویای این باشد که وی در هر بلاک، ماینینگ خود را متوقف کرده است تا سایر افراد نیز به استخراج بپردازند. وی هم چنین میتوانست هش ریت خود را طی ماینینگ افزایش دهد تا اطمینان حاصل کند که استخراج هر بلاک حداکثر ۲۵ دقیقه طول بکشد.
اگرچه لرنر به مخاطبان خود گفته است که تحقیقات مورد نیاز در این خصوص را انجام دهند، اما نظریه اجازه دادن ساتوشی به سایر ماینرها برای استخراج بلاک دور از ذهن نیست. این ماینر، فارغ از اینکه ساتوشی باشد یا خیر، از سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ پس از استخراج بیت کوین ها، به صدها هزار بیت کوین موجود دست نزده است.