هنوز ۳۵ روز تا هاوینگ (Halving) سوم بیت کوین باقی مانده است اما امروز چهارشنبه ۸ آوریل، بیت کوین کش اولین هاوینگ خود را پشت سر خواهد گذاشت. طبق اطلاعات CryptoCompare، در ۷ روز گذشته قیمت بیت کوین کش با افزایش ۲۵.۱۵ درصدی از ۲۱۸ به ۲۷۳ دلار رسیده است. نمودار این افزایش قیمت را در تصویر زیر مشاهده میکنید:
افزایش تقریبا ۶ درصدی قیمت بیت کوین کش در ۲۴ ساعت گذشته
بیت کوین کش در ۲۴ ساعت گذشته شاهد افزایش ۶ درصدی بوده است اما طبق تحلیل بسیاری این افزایش به دلیل صعودی شدن کل بازار کریپتو است و رویداد هاوینگ این ارز دیجیتال نتوانسته تاثیر زیادی روی قیمت آن داشته باشد. طبق اطلاعات گزارش شده توسط Blockchair مرورگر بلاک بیت کوین کش، در حال حاضر هاوینگ این ارز دیجیتال تقریبا ۴ ساعت دیگر و با استخراج بلاک ۶۳۰,۰۰۰ رخ خواهد داد. تاکنون ۶۲۹,۹۶۰ بلاک بیت کوین کش استخراج شده و ۲۸۷,۲۳۴,۱۵۵ تراکنش انجام شده است. هاوینگ بیت کوین کش رویدادی است که منجر به نصف شدن پاداش بیت کوین کش خواهد شد.
پس از هاوینگ پیش روی بیت کوین کش، پاداش بلاک این ارز دیجیتال از ۱۲.۵ به ۶.۲۵ بیت کوین کاهش خواهد یافت. تقریبا هر چهار سال و به عبارت دقیق تر پس از استخراج هر ۲۱۰,۰۰۰ بلاک، پاداش بلاک نصف میشود و این فرآیند تا زمانی که پاداش بلاک صفر شود ادامه خواهد یافت که این موضوع تا سال ۲۱۴۰ به طول خواهد انجامید.
در حال حاضر تعداد بیت کوین کش های در گردش برابر با ۱۸,۳۷۴,۴۹۰ کوین است و قاعدتا کل موجودی آن نیز برابر با کل موجودی بیت کوین و ۲۱ میلیون کوین میباشد. در حال حاضر هش ریت بیت کوین کش معادل با ۳.۸۰ اگزاهش در ثانیه است و چهار استخر برتر ماینینگ این ارز دیجیتال عبارتند از AntPool، BTC.TOP، ViaBTC و BTC.com:
هاوینگ سوم بیت کوین ۳۵ روز دیگر در تاریخ ۱۲ می رخ میدهد. دلیل آنکه هاوینگ بیت کوین و بیت کوین کش در تاریخ های متفاوتی انجام میشود مربوط به الگوریتم تنظیم سختی آنها است. در ادامه به بیان پیش زمینه ای در این خصوص میپردازیم:
چرا زمان هاوینگ بیت کوین کش با بیت کوین متفاوت است؟
بیت کوین و بیت کوین کش از الگوریتم اثبات گواه کار برای برچسب زمانی هر بلاک جدید استفاده میکنند. الگوریتم گواه اثبات کار استفاده شده در این شبکه ها یکسان است. میتوان این الگوریتم را به عنوان معکوس تابع هش بیان کرد. به علاوه، میانگین زمان تولید هر بلاک در این دو شبکه ۱۰ دقیقه است. زمان مورد نیاز برای محاسبه بلاک جدید تحت تاثیر پارامتری به اسم سختی ماینینگ است. اگر کل توان ماینینگ افزایش یابد، افزایش سختی ماینینگ میتواند زمان تولید بلاک جدید را ثابت نگه دارد. برعکس این موضوع نیز صادق است و اگر توان ماینینگ کاهش یابد، کاهش سختی ماینینگ میتواند زمان تولید بلاک جدید را تقریبا ثابت حفظ کند.
برای حفظ میانگین زمان تولید بلاک جدید بر روی ۱۰ دقیقه، بیت کوین و بیت کوین کش از الگوریتمی برای تنظیم پارامتر سختی ماینینگ استفاده میکنند. این الگوریتم به اسم الگوریتم تنظیم سختی (DAA) شناخته میشود. اساسا بیت کوین و بیت کوین کش از الگوریتم تنظیم سختی یکسانی استفاده میکنند که پارامتر سختی ماینینگ را هر ۲۰۱۶ بلاک یکبار تنظیم میکند. از تاریخ ۱ آگوست ۲۰۱۷ بیت کوین کش علاوه بر DAA از افزونه دیگری به اسم الگوریتم تنظیم سختی اضطراری (EDA) استفاده میکند. EDA در کنار DAA استفاده میشد و به منظور کاهش سختی ماینینگ بیت کوین کش تا ۲۰ درصد طراحی شده بود. شرط فعال شدن این الگوریتم این بود که اختلاف زمان تولید ۶ بلاک پشت سر هم بیشتر از ۱۲ ساعت شود.
تنظیمات EDA منجر به بی ثباتی هایی در سختی ماینینگ سیستم بیت کوین کش شد این موضوع باعث شد بیت کوین کش چندین هزار بلاک از بیت کوین جلو بیافتد. برای برطرف کردن مشکل ثبات، تغییری در DAA بیت کوین کش پیاده سازی و EDA لغو شد. این تغییر در تاریخ ۱۳ نوامبر ۲۰۱۷ انجام شد. پس از این تغییر، DAA بیت کوین کش، سختی ماینینگ را پس از هر بلاک تنظیم میکند. DAA بیت کوین کش به منظور محاسبه سختی هر بلاک جدید از فاصله زمانی ۱۴۴ بلاک اخیر استفاده میکند.