تحلیل اقتصادی

با ضعیف‌تر شدن اقتصاد چین، ‏۴۰ بانک کوچک تعطیل شدند

به دلیل رکود شدید در بازار مسکن کشور چین، ضعف در کنترل ریسک و مشکلات دیگر، بانک‌ها در چین با سرعت بی‌سابقه‌ای در حال فروپاشی هستند.

به گزارش میهن بلاکچین، اکونومیست (Economist) اعلام کرد، در هفته منتهی به ۲۴ ژوئن (۴ تیر)، ۴۰ بانک کوچک‌تر توسط موسسات بزرگ‌تر جذب شدند. این اتفاق حتی شدیدتر از بحران پس‌انداز و وام‌های ایالات متحده در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ است.

بانک‌های کوچک ورشکسته توسط بانک‌های بزرگتر جذب می‌شوند

طبق این گزارش تقریبا ۳,۸۰۰ موسسه وام‌دهنده در مناطق روستایی چین وجود دارند که با در اختیار داشتن دارایی عظیم ۷.۵ تریلیون دلاری، معادل ۱۳٪ از کل سیستم بانکی را در اختیار دارند. اما این موسسات به دلیل انباشت وام‌های بد شروع به ضرر کرده‌اند. برخی از آنها اعتراف کرده‌اند که ۴۰٪ از پرتفوی آنها شامل وام‌های غیرقابل بازپرداخت است.

۳۶ مؤسسه از ۴۰ مؤسسه مالی شکست خورده، همگی توسط یک موسسه غول‌پیکر جذب شدند. این موسسه بانک تجاری روستایی لیائونینگ (Liaoning) است که توسط قانون‌گذاران در ماه سپتامبر برای مدیریت بانک‌های بد تأسیس شد.

بانک‌های بد به بانک‌هایی گفته می‌شود که وام‌های غیر قابل بازپرداخت دارند. این بدان معناست که وام‌گیرندگان نتوانسته‌اند این وام‌ها را پرداخت کنند و امید به بازگشت پول بسیار پایین است.

به گفته اکونومیست، پنج موسسه مشابه لیائونینگ در ۱۰ ماه گذشته با هدف مشابه «جذب بانک‌های کوچک ورشکسته» ایجاد شده است. منتقدان هشدار می‌دهند که این موضوع تنها منجر به ایجاد بانک‌های «بزرگتر و بدتر» می‌شود.

در عین حال، اقتصاد چین در سال گذشته نشانه‌های متعددی از شکست نشان داده است. از جمله رکود شدید در ساخت‌وساز و فروش مجتمع‌های مسکونی، اعتماد مصرف‌کننده و افزایش قیمت مصرف‌کننده، به‌علاوه‌ کاهش جمعیت و افزایش بدهی به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی.

اما در حالی که اقتصاد چین در سطح محلی با مشکل مواجه است، بزرگترین بانک‌های آن به رشد خود ادامه می‌دهند و مؤسسات سقوط‌ کرده را جذب کرده و در عین حال ارزش بازار خود را به شدت افزایش می‌دهند.

طبق گزارش S&P Global، بانک صنعتی و تجاری چین (ICBC)، بزرگترین بانک چین، موقعیت خود را به عنوان بزرگترین بانک در منطقه آسیا و اقیانوسیه در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ حفظ کرد. این در حالی است که China Construction Bank Corp، دومین بانک بزرگ چین، شاهد افزایش ۲۱.۴٪‌ در ارزش بازار در سه ماهه دوم بود.

S&P Global همچنین گزارش می‌دهد که «ضعیف‌ها ممکن است ضعیف‌تر شوند» و مؤسسات کوچک‌تر به احتمال زیاد در این «چرخه نزولی طولانی‌مدت املاک» بیشترین آسیب را می‌بینند و دولت چین بیش از پیش انتخاب می‌کند که کدام‌شان را نجات بدهد.

بانک‌های روستایی به طور متوسط ​​بالاترین نسبت NPL، کمترین سودآوری و ضعیف‌ترین بافرهای پوشش سرمایه و ذخیره را در پایان سال ۲۰۲۳ داشتند.

موسسات مالی بیشتری ممکن است طی دو تا سه سال آینده با مشکل مواجه شوند. ورشکستگی دو بانک روستایی در استان لیائونینگ در سال ۲۰۲۲ نشانه‌ای از گزینشی‌شدن حمایت دولت است. با توجه به اینکه چین بانک‌های کوچک ضعیف زیادی دارد، هرگونه کاهش در حمایت از موسسات مالی ضعیف می‌تواند تدریجی باشد.

منبع
دیلی هودل

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا