قیمت بیت کوین در روزهای اخیر توانسته است سطح ۱۷٬۰۰۰ دلار را حفظ کند و این موضوع را میتوان به انتظارات مثبت در مورد اعلام شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) آمریکا برای ماه نوامبر مرتبط دانست. در این مطلب تاثیر اخبار مهم ماکرو را بر روند قیمت بیت کوین در کوتاه مدت بررسی میکنیم و تحلیل تکنیکال قیمت BTC را در کوتاه مدت و میان مدت ارائه میکنیم. در روزهای آتی تحلیل بلند مدت بازار بیت کوین با استفاده از ابزارهای تکنیکال، آنچین و همزمان با رصد وضعیت اقتصاد کلان ارائه خواهد شد.
به گزارش میهن بلاکچین، قیمت BTC در حالی توانست سطح ۱۷٬۰۰۰ دلار را حفظ کند که انتشار گزارش شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) ایالات متحده برای ماه نوامبر، در روز جمعه ۹ دسامبر (۱۸ آذر)، روی آن اثر منفی داشت. PPI ماه نوامبر برابر با ۷.۴٪ اعلام شد که نسبت به ماه اکتبر ۰.۷٪ کمتر بود با این حال رقم اعلام شده فراتر از تخمینها بود و این موضوع بازارهای داراییهای پرخطر را با فشار مواجه کرد.
رقم اعلام شده برای PPI نشان میدهد که هزینههای تولید کالا همچنان در حال افزایش است و تورم ممکن است بیش از آنچه فعالان بازار تصور میکردند دوام بیاورد. این در حالی است که قیمت نفت که نقش مهمی در قیمت تمام شده کالاها دارد اخیرا نزولی بوده است؛ بهطوریکه قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمیدیِت (WTI) در ۸ دسامبر (۱۷ آذر) به پایین ترین سطح خود در سال ۲۰۲۲ (برابر با ۷۱.۱۰ دلار) رسید.
با این حال باید منتظر ماند و دید در ساعت ۵ بعد از ظهر روز سه شنبه چه رقمی برای نرخ تورم ماه نوامبر اعلام میشود. CPI ماه اکتبر ۷.۷٪ اعلام شد و رقم تخمین زده شده برای CPI نوامبر ۷.۳٪ است. اعلام CPI کمتر از ۷.۳٪ بر بیت کوین و سایر داراییهای پرریسک اثری بسیار صعودی، اعلام CPI بین ۷.۳، تا ۷.۷٪ اثری نسبتا صعودی و اعلام CPI بالای ۷.۷٪ اثری بسیار نزولی خواهد داشت.
پیشبینی پایگاه تحلیلی Trading Economics در مورد CPI نوامبر، ۷.۶٪ است که در صورت تحقق، اثر آن بر قیمتها میتواند تا حدی مثبت باشد. قیمت لحظهای بیت کوین در زمان نگارش مطلب، مطابق دادههای میهن بلاکچین، ۱۷٬۱۶۶ دلار است.
با این حال مایکل ون ده پپه (Michaël van de Poppe)، تحلیلگر شناخته شده فضای کریپتو، در مورد CPI نوامبر خوشبینتر است و در توییت اخیر خود اعلام کرده است که نرخی حدود ۷٪ تا ۷.۲٪ را انتظار دارد؛ که در صورت تحقق میتواند اثر بسیار مثبتی بر بازارها داشته باشد:
پیشبینی شخصی من این است که [برای ماه نوامبر] CPI بین ۷ تا ۷.۲٪ و Core CPI [ٰCPI مرکزی که همان CPI با در نظر گرفتن تمام کالاها غیر از خوراک و انرژی است]، بین ۵.۹ تا ۶.۱٪ خواهد بود و این موضوع اثر مثبت دیگری بر بازارها خواهد گذاشت.
فن ده پپه همچنین معتقد است کاهشی شدن نرخ تورم بر تصمیم نشست آتی کمیته فدرال بازار آزاد (FOMC) در مورد میزان افزایش نرخ بهره تاثیر مثبت خواهد گذاشت. انتظار میرود در این نشست که در ۱۴ دسامبر (چهارشنبه ۲۳ آذر) برگزار میشود، نرخ بهره به اندازه ۰.۵٪ افزایش یابد که این میزان افزایش، کمتر از میزان افزایش نرخ بهره در نشستهای قبلی (۰.۷۵٪) است و این موضوع میتواند بر تمام بازارها اثر مثبت داشته باشد. نتیجه قطعی تصمیم این کمیته در مورد میزان افزایش نرخ بهره ساعت ۲۲:۳۰ چهارشنبه اعلام میشود.
توقعات در مورد کند شدن شتاب افزایش نرخ بهره، بر شاخص قدرت دلار (DXY) نیز اثر منفی گذاشته است که خبر خوبی برای داراییهای پرریسک از جمله رمزارزها است. DXY، معیاری که قدرت دلار آمریکا را در مقایسه با سبدی از ارزهای سایر کشورها میسنجد، در ۴ دسامبر (۱۳ آذر) به سطح ۱۰۴.۱۱۳ رسید که پایینترین سطح برای این شاخص در ۵ ماه گذشته است. این موضوع همچنین نشان میدهد فعالان بازار در مورد توان فدرال رزرو ایالات متحده برای مهار تورم بدون ایجاد رکود و ضربه زدن به GDP، تردید دارند.
البته باید توجه داشت که این اخبار هرچند ممکن است در کوتاه مدت بر بازار اثر مثبت داشته باشند، به هیچ وجه به معنای خروج از بازار خرسی نیستند و افق اقتصاد کلان و شرایط بازار کریپتو در میان مدت همچنان خرسی است.
اما در صورت بهبود شرایط برای قیمت بیت کوین در کوتاه مدت و میان مدت، کدام سطوح قیمت را باید زیر نظر داشت. برای پاسخ دادن به این سوال سراغ تحلیل تکنیکال قیمت BTC میرویم.
تحلیل تکنیکال قیمت بیت کوین
ابتدا نمودار قیمت بیت کوین در تایم فریم روزانه را بررسی میکنیم. همانطور که در شکل زیر مشخص است از روز ۲۲ آگوست (۳۱ مرداد) بیت کوین وارد روند نزولی جدیدی با شیب خط روند نشان داده شده (خط نارنجی) شده است که ماه گذشته نیز در شکستن آن ناکام ماند.
سقف و کف این روند ۲ سطح استاتیکی قوی مقاومتی و حمایتی را ساختهاند. در بین این ۲ سطح در حال حاضر مقاومتهای داینامیک میانگین متحرک ۵۰ روزه (خط آبی) در حوالی قیمت ۱۷,۹۶۴ دلار و خط روند نزولی گفته شده در حوالی قیمت ۱۹,۸۰۰ دلار قرار دارند. همچنین در بالای این سطوح میانگین متحرک ۲۰۰ روزه (خط سبز) مقاومت مهم دیگری سد راه قیمت بیت کوین است.
همچنین با وصل کردن کفهای قیمتی بیتکوین الگویی شبیه به الگوی وج (Wedge) تنگ شونده وجود دارد که بر خلاف الگوی مثلث در اکثر مواقع از طرف مخالف روند (در اینجا ضلع بالایی مثلث) شکسته میشود. بنابراین این طور میتوان جمعبندی کرد که اگر بیت کوین بتواند ضلع بالایی را در حوالی قیمت ۱۹٬۸۰۰ دلار بشکند؛ میتوان به ادامه روند صعودی آن خوشبین بود. در غیر این صورت میتوانیم شاهد ادامه روند نزولی باشیم.
اما برای بررسی این موضوع که آیا بیت کوین قدرت لازم را برای شکستن ضلع بالایی الگو (خط نارنجی) دارد یا خیر؛ به سراغ نمودار آن در تایم فریم هفتگی میرویم و وضعیت کندلهای قیمتی را از دیدگاه پرایس اکشنی بررسی میکنیم.
همانطور که از شکل بالا مشخص است پس از برخورد قیمت بیت کوین به ناحیه ۱۵,۴۷۴ دلار که ناشی از اخبار منفی و وحشت شدید در بازار بود؛ توسط گاوها حمایت شده است و با بسته شدن کندل هفتگی کمی بالاتر از نقطه باز شدن آن الگوی اسپینینگ تاپ (Spinning Top) صعودی تشکیل شده است که نشان از بازیابی قدرت گاوها دارد.
در ادامه در کندل بعدی شاهد رشد خوب قیمت بیت کوین بودیم و با بسته شدن آن روند صعودی جدید تایید شد. برای این روند صعودی جدید گپ پرایس اکشنی با مستطیل بنفش نشان داده شده است. این شکاف مطابق تعریف برابر فاصله حداکثر قیمت بیت کوین در کندل قبلی و قیمت بسته شدن در کندل دوم (۱۶,۸۱۲ دلار تا ۱۷,۱۰۵ دلار) است.
در کندل قیمتی این هفته بیت کوین این گپ قیمتی به صورت کامل پر شده است. در شرایط عادی گپ پرایس اکشن نشان از قدرت یک روند دارد اما پر شدن این گپ اولین نشانه از تضعیف آن روند است. بنابراین میتوان گفت که به نظر نمیرسد فشار خریداران قدرت لازم را برای شکستن خط روند (خط نارنجی) داشته باشد.
البته حتی در این صورت نیز سناریو محتمل این خواهد بود که بیت کوین در کوتاه مدت خود را به نزدیک این خط در نزدیکی ۱۸,۰۰۰ دلار برساند و از آنجا روند نزولی جدیدی شکل بگیرد (خط قرمز). در نهایت برای پدیدار شدن کف قیمت بیت کوین لازم است تا خط روند نزولی جدید شکسته شود و با پولبک به آن شاهد شکلگیری رویداد MTR (Major Trend Reversal) باشیم که در ادامه خط روند نزولی قبلی را در قیمت پایینتری از سطح استاتیک مقاومتی فعلی در حوالی ۱۹٬۸۰۰ دلار ملاقات کند و آن را بشکند. با این سناریو در واقع همپوشانی مقاومتهای استاتیکی و داینامیکی فعلی از بین خواهد رفت و بیت کوین کار راحتتری را برای شکست آنها به صورت تک به تک دارد.
- تاریخهای کلیدی برای قیمت بیت کوین در روزهای آینده کدامند؟
ساعت ۵ بعد از ظهر سه شنبه ۲۳ آذر، شاخص قیمت مصرف (CPI) آمریکا برای ماه نوامبر اعلام میشود. همچنین ساعت ۲۲:۳۰ چهارشنبه ۲۴ آذر، میزان افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو اعلام میشود. اعدادی که برای CPI و نرخ بهره اعلام میشوند طی ماههای گذشته تاثیر مهمی روی قیمت بیت کوین «در کوتاه مدت» داشتهاند.
- روند تغییرات قیمت بیت کوین در کوتاه مدت و میان مدت چگونه است؟ سطوح حمایت و مقاومت کلیدی آن کدامند؟
- روند کوتاه مدت قیمت بیت کوین: صعودی
- روند میان مدت قیمت بیت کوین: نزولی
- مقاومتها: ۱۷,۹۶۴ دلار، ۱۸,۳۰۰ دلار، ۱۹,۸۰۰ دلار
- حمایتها: ۱۶,۶۰۰ دلار، ۱۶,۰۰۰ دلار، ۱۵,۴۰۰ دلار
نظر شما در مورد آینده قیمت بیت کوین در کوتاه مدت و بلند مدت چیست؟ ارزیابی و نظرات خود را در بخش کامنتها با میهن بلاکچین در میان بگذارید.