روز سهشنبه، پس از پایان تعطیلات یک هفتهای چین که معاملهگران به بازار بازگشتند، رالی سپتامبر بازار سهام چین دچار کاهش شد. فقدان اقدامات جدید و اعلام محرکهای جدید در نشست خبری امروز چین، امیدها به بسته محرک طولانی مدت را کاهش داد؛ بستهای که در چند هفته گذشته به حرکت بیت کوین کمک کرد.
به گزارش میهن بلاکچین، قیمت بیت کوین (BTC) در ساعات ابتدایی معاملات آسیا با کاهش روبرو شد.
پایان رالی سپتامبر بازار چین
بیت کوین در ساعات پایانی بازار آمریکا در روز دوشنبه تا ۶۲٬۰۰۰ دلار کاهش یافت. اما، در ساعات ابتدایی معاملات آسیا به ۶۲٬۷۰۰ دلار رسید.
آلتکوینهای برتر مانند سولانا (SOL)، اتر (ETH)، ریپل (XRP) و بیانبی (BNB) نیز تا ۴٪ کاهش قیمت داشتند. همچنین، شاخص وسیع CoinDesk 20 که عملکرد بزرگترین توکنها از نظر ارزش بازار را نشان میدهد ۲.۱٪ کاهش یافت.
سرمایهگذاران به طور گسترده انتظار داشتند کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین (NDRC) در نشست روز سهشنبه، پس از تعطیلات هفته طلایی (Golden Week) چین، جزئیات بیشتری از اقدامات محرک اقتصادی را ارائه کند. این اقدامات بخشی از برنامههای سپتامبر دولت برای کاهش نرخ بهره و حمایت از نقدینگی بازار به منظور مقابله با رکود اقتصادی کشور بود. همچنین انتظار میرفت که این رالی بزرگ بخشی از تأثیرات خود را به بازارهای ارزهای دیجیتال منتقل کند.
با این حال، نبود فوریت و جزئیات کافی در این نشست و عدم برنامههای محرک اقتصادی بیشتر، موجب شد سرمایهگذاران ناامید شوند و احساسات منفی در بازار بهویژه در حالی که نگرانیها در مورد درگیریهای خاورمیانه همچنان ادامه دارد، افزایش پیدا کند. بسیاری از سرمایهگذاران تمایل داشتند سود خود از این رالی را نقد کنند.
شانگهای کامپوزیت (Shanghai Composite)، شاخص اصلی چین، پس از بازگشایی ۴٪ افزایش پیدا کرد، اما در طول روز با هضم اظهارات جدید توسط سرمایهگذاران با کاهش روبرو شد. همچنین، شاخص هنگ سنگ (Hang Seng) در هنگکنگ که تمرکز زیادی بر تکنولوژی دارد، نزدیک به ۹.۵٪ کاهش پیدا کرده و بدترین روز خود از سال ۲۰۰۸ را ثبت کرد.
در معاملات پیشگشایش (Pre-Market)، سهام شرکتهای چینی لیست شده در ایالات متحده نیز با کاهش شدیدی مواجه شدند. سهام علیبابا (Alibaba) با کاهش ۸.۹٪، بیلیبیلی (Bilibili) با ۱۷.۲٪، بایدو (Baidu) با ۱۰.۱٪، جیدی کام (JD.com) با ۱۲.۵٪ و نیو (NIO) نیز ۱۴.۴٪ پایین آمدند. همچنین، شاخصهای ETF نظیر ایشیرز MSCI چین (iShares MSCI China ETF) با کاهش ۱۳.۵٪، کرینشیرز CSI چین (KraneShares CSI China ETF) با کاهش ۱۳٪ و ایشیرز چین بزرگ (iShares China Large-Cap ETF) با کاهش ۱۱.۶٪ روبرو شدند که نشاندهنده ناامیدی سرمایهگذاران از عدم موفقیت اقدامات محرک دولت در بازگرداندن اعتماد به بازار است.
برخی تحلیلگران پیشتر هشدار داده بودند که رالی اواخر سپتامبر ممکن است دوام چندانی نداشته باشد، زیرا اقدامات محرک جدید نسبت به چرخه سال ۲۰۱۵ که قیمت داراییها را برای مدت طولانیتری تقویت کرد، امیدوارکننده به نظر نمیرسد. به گزارش بلومبرگ، ژنگ شانجی (Zheng Shanjie)، رئیس NDRC، توصیف کرد که اقتصاد چین «باثبات» و «در حال پیشرفت» است و گفت که اصول بنیادین اقتصادی تغییر نکرده و اطمینان به تحقق هدف رشد اقتصادی حدود ۵٪ وجود دارد.
در همین حال، معاملهگران ارزهای دیجیتال به جلسات فدرال رزرو که برای اواخر این هفته برنامهریزی شده، چشم دوختهاند تا سرنخهایی درباره مواضع آینده پیدا کنند. در پایان این هفته قرار است صورتجلسه FOMC و آمار کلیدی اقتصادی (CPI) مربوط به ماه آگوست منتشر شوند.