رمزارز در ایران

نماینده مجلس: از رشد فعالیت صرافی‌های رمز ارز جلوگیری شود

مجتبی توانگر نماینده و رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در نامه‌ای خطاب به دادستان کل کشور غفلت بانک مرکزی در زمینه سیاستگذاری‌ در حوزه رمز ارزها را موجب خروج ارز از کشور دانست و تصریح کرد بجای اعمال فیلترینگ و خارج شدن دارایی مردم از دسترس آنها، صرفا از رشد فعالیت آنها جلوگیری شود.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از ایسنا در نامه مجتبی توانگر خطاب به دادستان کل کشور آمده است:

جناب آقای منتظری،
دادستان محترم کل کشور

سلام علیکم
پیرو خبر مطرح شده در رسانه‌ها با عنوان درخواست بانک مرکزی برای فیلتر شدن ۱۴ صرافی رمز ارز، لازم است موارد ذیل را به عرض جناب‌عالی برسانم:

۱. بانک مرکزی و مجموعه دولت در زمانی قریب به یک دهه از ساماندهی و رگولاتوری کارشناسانه در جهت منافع ملی و مصالح نظام در حوزه بلاک‌چین و رمزارزها، غفلت کرده‌اند. این غفلت و کوتاهی در سیاست‌گذاری علاوه بر اتلاف منابع کشور و همچنین زمینه‌سازی برای خروج ارز از کشور از طریق صرافی‌های خارجی، در عمل امکان ارزش آفرینی و انجام پروژه‌های تحقیق و توسعه را از کارآفرینان داخلی سلب کرده است.

۲. برخورد غیرکارشناسی و غیرمدبرانه با صرافی‌های داخلی، به صورت فیلتر کردن و ممنوعیت هرگونه فعالیت آنها، بجای اقدام مدبرانه  در ممانعت از گسترش فعالیت آنها، تا زمان ابلاغ مقررات بانک مرکزی یا دولت برای قانونمند کردن فعالیت آنها، می‌تواند باعث گلایه و انتقاد درست کاربرانی شود که متاسفانه با وجود عدم مجوز قانونی این صرافی‌ها، بدلیل عدم اطلاع‌رسانی شایسته و هشدار لازم، عملا در دام این فعالیت پرمخاطره و نامفید برای اقتصاد ملی افتاده‌اند. این موضوع می‌تواند موجب وارد آمدن مضرات و ایجاد مخاطرات امنیتی و رفتارهای هیجانی کاربران این سایت‌ها و از دست رفتن احتمالی سرمایه آنان شود.

۳- عطف به شرایط موجود و اهمیت تثبیت فضایی امن برای دارندگان ایرانی رمز ارز و با توجه به آغاز به کار قریب الوقوع دولت مردمی جناب آقای رئیسی، خواهشمند است در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، ضمن در نظر گرفتن مرقومات، بجای اعمال فیلترینگ و خارج شدن دارایی مردم از دسترس آنها، صرفا از رشد فعالیت آنها جلوگیری شود تا در زمان مقتضی، مردم فرصت اتخاذ تصمیم درست در این زمینه را داشته باشند و از رفتارهای هیجانی اجتناب کنند.

در پایان بار دیگر ضمن تاکید بر لزوم پاسخگویی بانک‌مرکزی و دولت در دستگاه قضایی به‌دلیل ترک فعل مشهود و منجر به ضرر و زیان مردم در این زمینه، بر ایجاد بستری مناسب توسط مدیریت بانک‌مرکزی و بازار سرمایه برای فعالیت قانونمند علاقه‌مندان به فعالیت در این زمینه، با وجود تمامی ابهامات موجود در خصوص ماهیت این پدیده و اثرات آن بر اقتصاد کشور، تاکید می‌شود.

مجتبی توانگر
رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس

توانگر رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در اوایل اسفندماه سال گذشته در نامه‌ای به رییس جمهور وقت و چندی از وزرا درخواست کرد اقدامات لازم برای شناسایی مسیرهای خرید ارزی بیت‌کوین شناسایی و درگاه‌های پرداخت مبادله آن هرچه سریع‌تر مسدود شود.

توقف فعالیت صرافی‌های رمز ارز ایرانی موجب هجوم مردم به صرافی‌های خارجی می‌شود

محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در مصاحبه با خبرگزاری فارس عنوان کرد:

نادیده گرفتن بحث ارزهای دیجیتال در کشور و برخورد سلبی و انکار آن امروز دیگر امکان پذیر نیست و این موضوع واقعیتی است که باید با مدیریت و ساماندهی صحیح آن، منافع آن را به حداکثر و مضرات آن را به حداقل ممکن برسانیم چرا که بحث رمز ارزها از جمله حوزه‌هایی است که می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند.

پورابراهیمی با بیان اینکه سرفصل دوم مربوط به رمز ارزهایی است که منشأ خارجی دارند، عنوان کرد:

با سو مدیریت دو وزارتخانه در این حوزه شاهد انفعال بانک مرکزی بودیم و اخیرا که با اعتراض مجلس در این خصوص، بانک مرکزی ورود پیدا کرده، بجای مدیریت، نظارت و ساماندهی در ورود و خروج منابع کشور از طریق درگاه‌های پرداخت،‌ اقدام به توقف این کار کرد درحالی که ما خواسته بودیم مدیریت شود.

پورابراهیمی با بیان اینکه این نوع برخوردها بدون توجه به ساماندهی بخش توانمند داخلی باعث هجوم مردم به صرافی‌های خارجی می‌شود که خود چالش‌های خاصی به دنبال دارد، اظهار داشت:

اخیرا از سوی بانک مرکزی درخواستی برای مسدود کردن تعدادی از صرافی‌های رمز ارز به کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ارسال شده که نشان از تداوم این تفکر در بانک مرکزی برای برخورد سلبی با موضوع رمز ارز دارد؛ درحالی که بانک مرکزی دائما ساماندهی اصولی و مبتنی بر واقعیت‌های حوزه رمزارز را به تاخیر می‌اندازد.

منبع
ایسناخبرگزاری فارس

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا