وزیر خزانهداری السالوادور در مصاحبهای تلویزیونی در خواست صندوق بینالمللی پول در خصوص لغو سیاست پذیرش بیت کوین به عنوان ارز قانونی را به شدت رد کرد و آن را تهدیدی برای حق حاکمیت ملی السالوادور دانست.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تراست، وزیر خزانهداری السالوادور، درخواست صندوق بین المللی پول (IMF) مبنی بر تغییر سیاست این کشور در تلقی بیت کوین به عنوان ارز قانونی را به شدت رد کرده است.
الخاندرو زلایا، وزیر خزانهداری، طی حضور در یکی از شبکههای تلویزیونی السالوادور، در واکنش به درخواست صندوق بینالمللی پول تأکید کرد:
هیچ نهاد بینالمللی نمیتواند ما را مجبور به انجام کاری کند.
زلایا درخواست صندوق بینالمللی پول را تهدیدی علیه حق حاکمیت السالوادور تلقی کرد و گفت:
کشورها مستقل هستند و حق دارند در مورد سیاستهای عمومی خود آزادانه تصمیمگیری کنند.
صندوق بینالمللی پول، سهشنبه هفته قبل در یک بیانیه مطبوعاتی از السالوادور خواسته بود صندوق سرمایهگذاری ۱۵۰ میلیون دلاری را که در زمان قانونی کردن بیتکوین ایجاد کرده بود، منحل کند و موجودی آن را به خزانه بازگرداند.
این آژانس همچنین نسبت به نوسانات قیمت بیت کوین و احتمال استفاده کلاهبرداران از این ارز دیجیتال ابراز نگرانی کرد. ارزش بیت کوین پس از افزایش چشمگیر در پایان سال ۲۰۲۱، سال جدید را با روندی شدیدا نزولی آغاز کرده است.
اما زلایا ادعا میکند که السالوادور به تمام مقررات تراکنشهای مالی و مبارزه با پولشویی پایبند بوده است. همچنین صندوق سرمایهگذاری بیتکوین السالوادور برای تسهیل تبدیل خودکار بیت کوین به دلار آمریکا (ارز قانونی دیگر السالوادور) ایجاد شد تا به کسانی که نسبت به پذیرش بیت کوین بدبین هستند، اطمینان خاطر دهد.
علاوه بر این، صندوق بین المللی پول پیشنهاد کرد که پاداش ۳۰ دلاری به شهروندان السالوادور برای شروع استفاده از کیف پول دیجیتال Chivo متوقف شود و نظارت بر این کیف پول برای محافظت از مشتریان افزایش یابد. همچنین اضافه کرد که ممکن است استفاده از Chivo مزایایی داشته باشد، اما فقط در صورتی که برای تبادل دلار استفاده شود، نه تبادل بیت کوین. این بیانیه میگوید:
در کوتاهمدت، هزینههای واقعی استفاده از چیوو و عملیاتیسازی قانون بیتکوین از مزایای بالقوه آن بیشتر خواهد بود.
نایب بوکله (Nayib Bukele)، رییس جمهور السالوادور، قبلا به دفعات پیشنهادات صندوق بین المللی پول در مخالفت با بیتکوین را رد کرده است. به گفته مقامات دولتی، عرضه Chivo باعث گسترش نظام مالی السالوادور شده است و میلیونها نفر را که قبلا فاقد حساب بانکی بودند، وارد سیستم پولی این کشور کرده است. علاوه بر این، دولت السالوادور انتظار دارد که سیاست جدید، به افزایش گردشگری در این کشور کمک کند و آن را به مقصدی برای طرفداران بیت کوین تبدیل کند.
کمپین به رسمیت شناختن بیت کوین به عنوان ارز قانونی را بوکله شخصا رهبری میکرد. در ژوئن (خرداد)، با تصویب مجلس قانونگذاری، السالوادور اولین کشوری