روزنامه وال استریت ژورنال (WSJ)، گزارش داد که اتریوم دومین ارزرمزنگاریشده بزرگ جهان است که تحت موشکافی دقیق قانونگذاران فدرال آمریکا قرار دارد. به گفته این روزنامه، قانونگذاران در حال بحث و بررسی این موضوع هستند که آیا این ارز را تحت قوانین آمریکا طبقهبندی کنند یا خیر.
روزنامه وال استریت به نقل از منبعی که با این موضوع آشنا است، میگوید که قانونگذاران اعلام کردهاند که اتریوم، بزرگترین آلتکوین جهان، در یک منطقه خاکستری نظارتی قرار دارد. بنا بر گزارشها، یکی از موارد مورد بحث این است که چگونه اتریوم اولین بار در ماه جولای ۲۰۱۴ توزیع شد. بنیاد اتریوم در ICO خود، بیش از ۳۱۰۰۰ بیت کوین (حدود ۱۸.۳ میلیون دلار) را جمعآوری کرد.
از آنجا که برای توسعه پلتفرم اتریوم، از روش سرمایهگذاری استفاده شده است، ناظران میگویند که فروش اترها به طور حتم یک فروش اوراق بهادار بوده است، به خصوص با توجه به اینکه بسیاری از سرمایه گذاران این کوین را خریداری کردند به امید اینکه که در نهایت در قیمت افزایش خواهد داشت. و حالا چیزی که سازمان SEC (کمیسیون اوراق بهادار و بورس ایالات متحده) آمریکا اذعان دارد این است که اگر اتریوم در سال ۲۰۱۴ یک سهام محسوب میشد، پس باید قبل از ارائه توکنهای خود به صورت عمده، از این سازمان مجوز دریافت میکرد. همچنین باید بررسی شود که بعد از گذشت این سالها، آیا بنیاد اتریوم همچنان روی افزایش قیمت این کوین تاثیر دارد یا نه.
گری گنسلر، رئیس پیشین قانونگذاری دولت امریکا، به WSJ گفت که «هیچ قانونی برای اتریوم وجود ندارد.» در سخنرانی هفته گذشته، گنسلر گفت که اتریوم می تواند بنا به دلایلی مورد تایید نباشد، چرا که از طریق SEC ثبت نشده است. او همچنین اشاره کرد که اتریوم در حال حاضر ممکن است دیگر یک اوراق بهادار نباشد، چرا که توکنهای زیادی تا امروز استخراج شده است.
بنیاد اتریوم هفته گذشته ادعاهای گنسلر را پاسخ داد و گفت که این تیم هیچ کنترلی روی اترهای استخراج شده و نحوه روند پیشروی آن ندارد و چیزی کمتر از ۱ درصد از کل حجم پول در گردش برای این تیم است.
به گفته WSJ، با این حال یک سازمان نظارتی که شامل مقامات ارشد SEC و CFTC خواهد بود، برای بحث در مورد اقدامات احتمالی در این زمینه، در۷ می تشکیل خواهد شد.
در ماه گذشته بسیاری از شرکتهای بزرگ سرمایهگذاری برای دریافت مجوز ICO خود به سازمان SEC مراجعه کردند.