سلام به علاقهمندان تحلیل آنچین بازار رمز ارزها
اینجا دیگر باید کف باشد، مگر نه؟ این سوالی بود که هر سرمایهگذاری از خود طی هفته گذشته میپرسید. در این مقاله با تمرکز بر رفتار سرمایهگذاران بیت کوین و اتریوم، به دنبال کشف علت چرایی تغییر قیمتها هستیم. سوال مهم این روزها، تاثیر اخبار اقتصادی ماکروی اقتصاد آمریکا بر روی بازار است. برای پاسخ به این سوالها با ادامه مطلب همراه باشید.
برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آنچین یا درون زنجیرهای میتوان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیقتر و دقیقتر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارشهای هفتگی، تحلیل رفتار سرمایهگذاران، احساسات معاملهگران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیلهای متریکهای آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
[author title=”سلب مسئولیت” image=”http://”]گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آنچین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیلهای این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیهای برای خرید و فروش یا سرمایهگذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایهگذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.[/author]
توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:
- این گزارش به سه بخش کلی تقسیم شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه میکنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد. در انتها نیز به شکل جزیی به وضعیت استیبلکوینها میپردازیم.
- برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخها، در این مقاله کلمه “بازه زمانی” به فاصله زمانی ۱۶ دی تا ۲۲ دی ماه اشاره دارد.
- این نسخه، بیست و دومین گزارش از سری تحلیلهای هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش پیشین، به مقاله زیر مراجعه کنید.
بخش اول- بیت کوین
تصویر بالا نمودار قیمت بیت کوین در تایمفریم روزانه را نشان میدهد. هفته گذشته بازار در تب و تاب انتشار گزارش CPI (شاخص قیمت مصرفکننده) و جلسه فدرال رزرو در خصوص سیاستهای آتی این نهاد بود. با اعلام جروم پاول مبنی بر سیاست Hawkish (پایین نگه داشتن نرخ بهره)، این تنش در بازار خود را نمایان کرد و سپس به آرامش رسید.
ارزش بازار رمزارزها طی هفته گذشته، کاهشی اندک (۵ درصدی) را تجربه کرد و به ۲.۱ تریلیون دلار رسید.
دامیننس بیت کوین توانست طی هفته گذشته دوباره به بالای سطح ۴۰ درصد بازگردد. اتریوم نیز سلطهای ۱۹ درصدی بر روی بازار رمزارزها دارد.
بررسی رفتار سرمایهگذاران بیت کوین
به منظور بررسی رفتار سرمایهگذاران بیت کوین، ابتدا به سراغ نهنگهای آن میرویم. به نمودار زیر توجه کنید:
- معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پولهایی که موجودی آنها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است را با نمودار بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین نشان میدهد. همچنین هیستوگرامی به شکل عمودی در گوشه تصویر مشاهده میکنید که نشاندهنده حجم و قیمت خرید کوینهای فروخته شده طی هفته گذشته است.
- تحلیل نمودار: پس از روند کاهشی چند ماه گذشته، شامل انباشت کمی از جانب نهنگها بودیم که درست با کف قیمتی محلی همزمان شد. آیا این نشانه بازگشت روند از ۳۹۰۰۰ دلار است؟ باید به انتظار نشست. طبق روند چند وقت اخیر، عموم معاملات با ضرر بسته شد.
بررسی رفتار هولدرها در برابر تریدرها
- معرفی نمودار: در تصویر بالا، قیمت بیت کوین با نمودار شمعی، در کنار تفاوت سود محقق شده هولدرهای بلند مدت (یک ساله) و کوتاه مدت (۶۰ روزه) هستیم. شاخص MVRV Long/Short توانایی نسبتا قابل قبولی در تشخیص سقف و کف سیکلهای خرسی و گاوی از خود نشان داده است.
- تحلیل نمودار: همانطور که مشخص است، هنوز این معیار منفی نشده است اما از طرفی خبری از تغییر شیب آن نیز نیست. بنابراین یا بازار از رفتار سیکلی به سیاق سابق دست کشیده است یا این نقطه را نمیتوان کف مینی سیکل نزولی دانست.
- معرفی نمودار: در نمودار بالا قیمت بیت کوین و میزان اهرم تخمینی معاملات (رنگ سبز) رسم شده است.
- تحلیل نمودار: اهرم تخمینی معاملات هر هفته رکورد جدیدی میزند. در بازار کمنوسان و جانبی، تا حدی این افزایش (که عموما در صرافیهای مشتقه رخ میدهد) طبیعی است اما باید دید که تا چه زمان پایدار است. شاهد چندین short squeeze در طی یکی دو ماه اخیر بودهایم؛ ایا این روند ادامهدار خواهد بود؟
بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین
تعداد ۱.۸۵ میلیون بیت کوین در کیف پول ماینرهای این شبکه ذخیره شده است. در نتیجه بررسی رفتار این بازیگران نیز در روند قیمتی بیت کوین موثر است. به تصویر زیر توجه کنید:
- معرفی شاخص: نمودار بالا شاخص ورودی/خروجی خالص بیت کوین کیف پول ماینرها را در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی نشان میدهد.
- تحلیل نمودار: یکی از گروههایی که در لغزش اخیر قیمتی به موجودی خود افزوده است، ماینرها هستند. این گروه تنها در ۶ ژانویه بیش از ۶ هزار بیت کوین به کیف پول خود افزودند. همچنین پس از ناآرامی ها در قزاقستان که منجر به کاهش ۱۶ درصدی هشریت در هفته گذشته شده بود، این شاخص دوباره خود را بازایابی کرده است.
بررسی وضعیت کیف پول صرافیها
صرافیهای متمرکز ارز دیجیتال به عنوان یکی از مراجع تعیین قیمت بیت کوین یکی از مهمترین عوامل موثر در قیمت آن است. در حال حاضر ۲.۲ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافیها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:
- معرفی شاخص: در تصویر بالا، نرخ خالص ورود و خروج بیت کوین به صرافیهای ارز دیجیتال را در کنار موجودی آنها و قیمت بیت کوین مشاهده میکنید.
- تحلیل شاخص: نکته قابل توجه در هفته گذشته این بود که علی رغم کاهش قیمت، بیت کوینهای زیادی از صرافی خارج شدند به نحوی که میزان خارج شده روز گذشته، طی سه ماه اخیر بیسابقه بود. هر چند به چنین آماری باید به دیده تردید نگاه کرد، چرا که گاهی این انتقالها داخلی و بین آدرسی شناخته شده از صرافی و آدرس تازه آن رخ میدهد.
- معرفی شاخص: در نمودار بالا، قیمت بیت کوین (رنگ مشکی) را در کنار شاخص SSR مشاهده میکنید.
- تحلیل نمودار: شاخص Stablecoin Supply Ratio نسبت بین ارزش بازار بیت کوین و استیبلکوینها را اندازهگیری میکند. مقدار این شاخص نزدیک به سطح جولای ۲۰۲۱ شده است که در آن زمان بیت کوین به کمترین قیمت خود (۲۹ هزار دلار) رسید. آیا این بدین معنی است که این نقطه کف قیمتی است؟
بررسی احساسات بازار
در این بخش به سراغ وضعیت میزان استفاده از شبکه بیت کوین میرویم:
شاخص active addresses
- معرفی شاخص: شاخص آدرسهای فعال شبکه نمودی از میزان اقبال کاربران به شبکه است و در روندهای صعودی تعداد آن به شکل معنادار افزایش مییابد. در تصویر بالا، میانگین متحرک هفت روزه این شاخص در کنار قیمت بیت کوین رسم شده است.
- تحلیل نمودار: این شاخص طی چند هفته گذشته کاهش داشته است که نشانهای چندان مطلوب نیست اما در قیاس با کمترین مقدار متوسط هفتگی از ابتدای سال گذشته، درمییابیم که هنوز میزان آدرسهای فعال صد هزار عدد بیشتر است (۸۵۰ هزار در مقابل ۷۵۰ هزار).
ابزار بررسی متریکهای اجتماعی
هرچند این شاخص را نمیتوان در دسته متریکهای آنچین قرار داد با این حال ابزار خوبی برای بررسی رفتار و احساسات سرمایهگذاران بیت کوین است.
- معرفی شاخص: این شاخص وضعیت حجم فعالیت اجتماعی عبارت «خرید و کف – buy AND dip» (رنگ آبی) و سلطه آن در قیاس با باقی ارزهای دیجیتال (رنگ زرد) را در شبکههای اجتماعی نشان میدهد. همچنین قیمت بیت کوین با رنگ سبز رسم شده است.
- تحلیل شاخص: همانطور که از نمودار به خوبی بر میآید، میزان اشاره به این عبارت طی چند هفته گذشته مدام در حال کاهش بوده است. از سویی تجربه نشان داده است که بازار همواره خلاف باور عامه عمل میکند.
بخش دوم – اتریوم
چارت بالا نمودار قیمت اتریوم در تایم فریم روزانه را نشان میدهد؛ اتریوم هفته را بسیار بد آغاز کرد. سه کندل قرمز، تکمیل کننده پایان بد هفته پیشین بود. با این حال، توانست بخش خوبی از کاهش قیمت را جبران کند و کندل هفتگی (با تایم فریم گزارش ما) را چندان قرمز نبندد.
استیکینگ اتریوم ۲.۰
آرام آرام باید شاهد ۹ میلیون اتر استیک شده بر روی اتریوم ۲ باشیم. میزان اتر قفل شده در این هفته به ۸.۹۳ میلیون عدد رسید و تعداد آدرسهای متمایز استیک کننده از مرز ۶۰ هزار عدد گذشت.
بررسی حجم معاملات در صرافیهای غیرمتمرکز
در نمودار بالا حجم معاملات روزانه صرافیهای غیرمتمرکز (نمودار میلهای) را مشاهده میکنید. در سمت راست اسامی صرافیها را به تفکیک میبینید. معاملات دکسها در لایه یک اتریوم طی هفته گذشته افزایشی قابل توجه داشت و با ۴۳ درصد رشد، به ۲۵ میلیارد دلار رسید.
معرفی شاخص: در نمودار فوق، میانه هزینه تراکنش شبکه اتریوم با رنگ بنفش و قیمت اتر با رنگ سبز به نمایش در آمده است.
تحلیل شاخص: میزان هزینه گس در شبکه اتریوم همواره یکی از نشانههای تشخیص سقف قیمتی اتر بوده است. هزینه گس پس از کاهش طی هفته قبلی، دوباره افزایش داشت و نشان از افزایش اقبال کاربران به شبکه اتریوم داشت. اما اگر کمی دور شویم، در نبرد یک ماهه اخیر شبکههای لایه یک، اتریوم قافیه را به اتم، نیر (NEAR)، هارمونی و فانتوم واگذار کرده است. این روند در قیمت توکن اصلی این شبکهها مشهود است.
صرافیها
در این بخش وضعیت ورود و خروج اتر به کیف پول اتریوم صرافیها را بررسی میکنیم. به تصویر زیر توجه کنید:
- معرفی شاخص: نمودار بالا قیمت اتر (با رنگ سبز) را در کنار نرخ ورود و خروج اتر به صرافیها (با رنگ قرمز) و موجودی صرافیها (به رنگ صورتی) نشان میدهد.
- تحلیل نمودار: میزان اتر در صرافیها دوباره به نرم بلندمدت خود بازگشت و کاهشی شد. پس از چند هفته خرق عادت، دوباره همهچیز در شبکه اتریوم عادی است.
- معرفی شاخص: در نمودار بالا قیمت اتریوم را در کنار میزان Open Interest معاملات آتی در تمامی صرافیها مشاهده میکنید.
- تحلیل شاخص: طبق انتظار در هفتهای که اتریوم کاهش شدید قیمت را تجربه کرد۷ میزان معمالات منقضی نشده با کاهش شدیدی روبرو شد.
بخش سوم – استیبل کوینها
معرفی شاخص: در این نمودار تصویر آدرسهای روزانه فعال هر یک از استیبل کوینهای مطرح بازار را در طول هفته گذشته مشاهده میکنید. این نمودار بیانگر خوبی از وضعیت فعالیت و رغبت کاربران از استفاده از هر یک از این کوینهاست.
- معرفی شاخص: دو استیبل کوین مطرح (اما خطرناک به جهت تمرکز) بازار، با اختلاف در صدر ردهبندی این هفته قرار دارند. در ردههای بعدی، استیبل کوین شبکه ترا، کمی قافیه را به MIM که این روزها در آواکس، اتریوم و فانتوم میتازد باخته است.
سخن پایانی
ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آنچین بازار میرویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیمگیری برای سرمایهگذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربهای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کردهاید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید.