سلام به علاقهمندان تحلیل آنچین بازار رمز ارزها
برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آنچین یا درون زنجیرهای میتوان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیقتر و دقیقتر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارشهای هفتگی، تحلیل رفتار سرمایهگذران، احساسات معاملهگران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیلهای متریکهای آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
[author title=”سلب مسئولیت” image=”http://”]گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آنچین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیلهای این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیهای برای خرید و فروش یا سرمایهگذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایهگذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید. [/author]
توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:
[tie_list type=”lightbulb”]
- این گزارش به دو بخش کلی تقسیم شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه میکنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد.
- برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخها، در این مقاله کلمه “بازه زمانی” به فاصله زمانی ۱۸ شهریور تا ۲۵ شهریور ماه اشاره دارد.
- این نسخه، هفتمین گزارش از سری تحلیلهای هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش هفته گذشته، به مقاله زیر مراجعه کنید:
[/tie_list]
بخش اول- بیت کوین
در بالا چارت قیمت بیت کوین و بالاترین و پایینترین قیمت معامله شده در این بازه زمانی را مشاهده میکنید. اختلاف میان این دو قیمت تقریبا ۱۱.۵ درصد است. بیت کوین در حال ریکاوری قیمت خود پس از ریزش شدید هفته گذشته است. دو روز گذشته شاهد ورود نقدینگی به بازار بیت کوین و شکلگیری کندلهای صعودی فول بادی در نمودار هستیم. بیت کوین پس از ۷ کندل صعودی در تایمفریم هفتگی، هفته گذشته اولین کندل قرمز و نزولی را در نمودار خود به ثبت رساند. با توجه به گزارش هفته گذشته، به نظر میرسد ریزش هفته گذشته، صرفا اصلاحی در روند صعودی اخیر بیت کوین بوده و رفتار نگران کنندهای در شبکه مشاهده نشد.
براساس اطلاعات صفحه قیمت بیت کوین میهن بلاکچین، ارزش بازار بیت کوین در این لحظه معادل ۹۰۰ میلیارد دلار برآورد میشود. ارزش بازار اتریوم نیز براساس اطلاعات صفحه قیمت اتریوم میهن بلاکچین معادل ۴۲۳ میلیارد دلار برآورد میشود. ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال به ۲.۱ تریلیون دلار رسیده و دامیننس بیت کوین ۴۱ درصد و دامیننس اتر به ۱۹ درصد رسیده است.
بررسی رفتار سرمایهگذاران بیت کوین
تا این لحظه تعداد ۱۸.۸ میلیون رمز ارز بیت کوین عرضه شده است. ماینرها، صرافیها و کیف پول نهنگها سه عامل موثر در عرضه و تقاضای بیت کوین هستند. در این بخش رفتار این سه بازیگر بزرگ در این بازه زمانی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
بررسی رفتار ماینرهای بیت کوین
براساس اطلاعات درون شبکه، تعداد ۱.۸ میلیون بیت کوین، معادل ۱۰ درصد کل بیت کوینهای عرضه شده اکنون در کیف پول ماینرها ذخیره شده است. تصویر بالا، تعداد بیت کوینهای عرضه شده توسط ماینرها در هر روز را نشان میدهد. در این بازه زمانی، تعداد ۱۳۰۰۰ بیت کوین از سمت ماینرها به بازار عرضه شده است. کل ماینرهای شبکه روزانه ۲۰۰۰ بیت کوین را به بازار عرضه میکنند. در روز ۲۳ شهریور، ماینرها بیشترین فروش روزانه در یک ماه اخیر را با عرضه ۴۸۰۰ بیت کوین به ثبت رساندهاند. اما به طور کلی، عرضه بیت کوین از سمت ماینرها بسیار کاهش یافته و فعلا فشار فروشی را بر بازار تحمیل نمیکنند.
این تصویر شاخص موقعیت ماینرها یا MPI را نشان میدهد. این متریک، نسبت عرضه روزانه بیت کوین توسط ماینرها به میانگین عرضه سالانه آنها را نشان میدهد. زمانی که شاخص MPI بالای ۲ قرار بگیرد، به این معنی است که عمده ماینرها اقدام به فروش بیت کوینهای خود کردهاند. این نمودار نیز نشان میدهد که ماینرها مدتهاست فشار فروشی را به بازار تحمیل نمیکنند.
بررسی وضعیت کیف پول صرافیها
چارت بالا ذخایر بیت کوین صرافیهای ارز دیجیتال را نشان میدهد. مطابق این چارت، حدود ۲.۴ میلیون بیت کوین معادل ۱۲ درصد از کل بیت کوینها در اختیار صرافیهاست. از طرفی تنها مرجع برای مشاهده قیمت بیت کوین، این صرافیها هستند. در نتیجه، عرضه و تقاضا در آنها مستقیما بر روی قیمت بیت کوین تاثیر دارد. اکنون به تحلیل این نمودار میپردازیم:
- موجودی بیت کوین کیف پول صرافیها روند نزولی خود را ادامه میدهد. این اتفاق مثبتی برای بیت کوین است؛ چون عرضه بیت کوین مدام در حال کاهش است.
- موجودی بیت کوین صرافیها به کمترین مقدار خود در دو سال اخیر از شهریور ۱۳۹۸ رسیده است.
- پس از ریزش سه شنبه هفته پیش که قیمت بیت کوین از ۵۳,۰۰۰ دلار ریزش کرد، حدودا ۵۰,۰۰۰ بیت کوین از صرافی خارج شده است.
- در ۱۹ شهریور تعداد ۴۴,۰۰۰ بیت کوین در یک روز از صرافیها خارج شد.
- در این بازه زمانی، در مجموع ۱۰۰ هزار بیت کوین از صرافیها خارج شده است.
بررسی وضعیت کیف پولهای بیت کوین
برای بررسی وضعیت کیف پولهای بیت کوین، دو نمودار زیر بسیار جالب است. نمودار اول موجودی بیت کوین تمام کیف پولها به جز صرافیهاست و نمودار دوم رفتار کیف پولهایی است که بین ۱۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین دارند. دلیل انتخاب این نهنگها را در ادامه توضیح خواهیم داد.
این نمودار میانگین متحرک ۳۰ روزه وضعیت موجودی کیف پولهای بیت کوین بدون در نظر گرفتن کیف پول صرافیهاست. همانطور که در تصویر مشخص است، به طور کلی بیت کوینرها از زمان ریزش بیت کوین، فروشنده نبوده و هولد کردن را انتخاب کردهاند. افزایشی بودن این نمودار نیز به دلیل خروج بیت کوین از صرافیها و ورود آن به کیف پولهاست.
اکنون به نمودار زیر توجه کنید:
این نمودار، رفتار نهنگهای بیت کوین که بین ۱,۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین دارند را نشان میدهد. با بررسی رفتار تمامی نهنگها ما متوجه هوشمندی بالای این دسته و همچنین تاثیرگذاری معنادار رفتار آنها بر قیمت بیت کوین شدیم. این دسته از سرمایهگذاران حدودا ۲۸ درصد از کل بیت کوینها را در اختیار دارند و از این نظر بزرگترین نهنگهای بازار هستند. از طرفی رفتار آنها ارتباط معناداری با قیمت بیت کوین دارد زیرا:
- این افراد بودند که در می ۲۰۲۱ یا اردیبهشت ماه با به طور گسترده در قیمت ۳۱,۰۰۰ دلار بیت کوین خریداری کردند. همانطور که میبینید فشار خرید ایجاد شده در بازار در زمان ریزش شدید قیمت بیت کوین، همین کیف پولها بودهاند.
- نکته بسیار جالب دیگر، ریزش قیمت بیت کوین از محدوده ۵۳,۰۰۰ دلار هفته گذشته است؛ در تصویر نشان دادهایم که فشار فروش ایجاد شده در بازار، توسط همین دسته انجام شده است. پس به رفتار نهنگهای این دسته باید دقت بیشتری داشت.
احساسات سرمایهگذاران بیت کوین
در این بخش به تحلیل احساسات سرمایهگذاران و نقاط ورود و خروج آنها میپردازیم. برای بررسی احساسات تریدرها شاخصهای متنوعی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
سن بیت کوینها (Coin Age)
شاخص میانگین سن بیت کوینها (Mean Coin Age) نشاندهنده میانگین تعداد روزهایی است که بیت کوینهای شبکه در کیف پول فعلی خود نگهداری شدهاند.
- با وجود ریزش قیمت بیت کوین، این شاخص نشان میدهد که هولدرهای بیت کوین دید سرمایهگذاری بلندمدت پیدا کردهاند.
- افزایش تعداد روزهایی که بیت کوین در کیف پولها دست نخورده باقی مانده به معنی کاهش تدریجی عرضه در بازار است.
- این متریک، روند بازار را صعودی نشان میدهد.
شاخص MVRV
شاخص درصد MVRV نشانگر بازگشت سرمایه تمامی دارندگان بیت کوین از زمان قیمت آخرین جابهجایی موجودی بیت کوینهای در تملکشان است. این شاخص نشان میدهد که هر واحد بیت کوین از آخرین زمان انتقال خود و یا توجه به قیمت فعلی، چند درصد در سود یا ضرر است. این شاخص احساسات تریدرها را نشان میدهد. برای مثال، زمانی که بیت کوین بالاترین قیمت خود را ثبت کرد، این شاخص نزدیک به ۳۵۰ درصد بود. این متریک در حال حاضر عدد ۱۳۸ درصد را نشان میدهد.
- با توجه به تاریخچه معاملاتی بیت کوین زمانی که این شاخص بالای ۳۰۰ درصد قرار دارد، روند صعودی بیت کوین متوقف شده است. با توجه به عدد شاخص در حال حاضر، به نظر میرسد در میانه یک روند صعودی بلندمدت هستیم.
بخش دوم– اتریوم
چارت بالا نمودار قیمت اتریوم را نشان میدهد. بالاترین و پایینترین قیمت اتریوم در این بازه زمانی در چارت مشخص شده است. قیمت اتر در این بازه تقریبا ۱۸ درصد رشد قیمتی داشته است. اتر نیز همانند بیت کوین در حال ریکاوری قیمت پس از ریزش شدید هفته گذشته است.
استیکینگ اتریوم
نمودار فوق، ورودی روزانه اتر به قرارداد هوشمند اتریوم ۲ را نشان میدهد. در حال حاضر ۷.۶ میلیون رمز ارز اتر به هدف استیکینگ در اتریوم ۲ از گردش بازار خارج و در قرارداد هوشمند این شبکه قفل شده است. تعداد کل اترهای عرضه شده ۱۱۷.۵ میلیون رمز ارز اتر بوده که ۶.۵ درصد آن در اتریوم ۲ ذخیره شده است.
براساس اطلاعات منتشر شده توسط دیفای پالس، تعداد ۷.۵ میلیون رمز ارز اتر نیز در پلتفرمهای دیفای ذخیره شدهاند. در نتیجه حدودا ۱۳ درصد از کل اتریومهای عرضه شده از گردش بازار خارج شدهاند.
بررسی رفتار سرمایهگذاران اتریوم
در مجموع حدودا ۱۱۷.۵ میلیون رمز ارز اتر تولید و در بازار عرضه شده است. همانند آنچه در مورد بیت کوین گفتیم، این اتریومها از سه حالت خارج نیستند. یا در قراردادهای هوشمند اتریوم ۲ و دیفای ذخیره شدهاند که در بالا به آن پرداختیم، یا در کیف پول صرافیها هستند و یا در سایر کیف پولها ذخیره شدهاند (از آنجا که کل ذخایر ماینرهای اتریوم زیر ۲۰۰ هزار واحد ETH است، از بررسی رفتار ماینرها صرف نظر میکنیم).
بررسی وضعیت کیف پول صرافیها
نمودار بالا موجودی اتر کیف پول صرافیهای ارز دیجیتال را به همراه نرخ خالص ورود و خروج اتر صرافیها را نشان میدهد. در حال حاضر حدودا ۲۰ میلیون رمز ارز اتر در کیف پول صرافیها ذخیره شده است. موجودی اتر صرافیها در ادامه روند نزولی خود به کمترین میزان خود در سه سال گذشته رسیده است. این نکته مثبتی برای ادامه روند صعودی اتریوم است. نکته جالب خروج ۵۰۰ هزار رمز ارز اتر از صرافیها در روز گذشته است.
- در هفته گذشته مجموعا ۴۷۰ هزار اتر از صرافیها خارج و به کیف پولها منتقل شده است.
بررسی وضعیت کیف پولهای اتریوم
نمودار بالا رفتار نهنگهای اتریوم با موجودی اتر بین ۱ میلیون تا ۱۰ میلیون اتر است. همانند بیت کوین، بررسی ما نشان میدهد که رفتار این دسته از نهنگهای اتریوم، تاثیر شدیدتری روی قیمت اتر در بازار دارد. همانطور که در تصویر نشان دادهایم:
- ریزش قیمت اتر از قله ۴۰۰۰ دلاری همزمان با فروش این نهنگها آغاز شده است.
- فشار خرید شدید ایجاد شده در بازار اتر در قیمت ۱۷۰۰ دلار در اثر خرید این نهنگها بوجود آمده است.
احساسات سرمایهگذاران اتریوم
در این بخش به تحلیل احساسات سرمایهگذاران و نقاط ورود و خروج آنها میپردازیم. برای بررسی احساسات تریدرها شاخصهای متنوعی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
سن کوین اتریوم (Coin Age)
از آنجا که در بخش بیت کوین با این نمودار آشنا شدیم در ادامه به تحلیل آن میپردازیم:
- با وجود ریزش قیمت اتر، این شاخص نشان میدهد که هولدرهای اتر دید سرمایهگذاری بلندمدت پیدا کردهاند.
- افزایش تعداد روزهایی که اتر در کیف پولها دست نخورده باقی مانده به معنی کاهش تدریجی عرضه در بازار است.
- این متریک، برای اتر نیز روند بازار را صعودی نشان میدهد.
شاخص MVRV
در مورد اتر نیز زمانی که متریک MVRV به اعداد بالای ۳۵۰ درصد رسیده، شاهد به اتمام رسیدن روند صعودی بودهایم. این شاخص در حال حاضر عدد ۲۰۰ درصد را نشان میدهد.
سخن پایانی
ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آنچین بازار میرویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیمگیری برای سرمایهگذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربهای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کردهاید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید