سلام به علاقهمندان تحلیل آنچین بازار رمز ارزها؛
به منظور تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم در بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارشهای هفتگی، تحلیل رفتار سرمایهگذران، احساسات معاملهگران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است.
پ.ن ۱: این گزارش به سه بخش کلی تقسیمبندی شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه خواهیم داد. در بخش دوم به سراغ بیت کوین میرویم و اطلاعات مهم پیرامون این رمز ارز را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش انتهایی این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را نشان میدهیم.
پ.ن ۲: در این مقاله کلمه “بازه زمانی” اشاره به فاصله زمانی ۷ تا ۱۴ مرداد ماه دارد.
پ.ن ۳: شما سومین گزارش تحلیلی بازار را مطالعه میکنید، برای مطالعه گزارش هفته گذشته، به مقاله زیر مراجعه کنید:
بخش اول- وضعیت کلی بازار رمز ارزها
ابتدا نگاهی به نمودار قیمت بیت کوین و اتریوم انداخته و سپس برخی شاخصهای عملکردی مهم بازار رمز ارزها را در این بازه زمانی را نشان خواهیم داد.
همانطور که در نمودار بالا ملاحظه میکنید، بالاترین قیمت بیت کوین در هفته اخیر ۴۲,۶۱۰ دلار و پایینترین قیمت آن ۳۷,۳۲۶ دلار به ثبت رسیده است. روند قیمتی در این بازه زمانی، نزولی بوده قیمت بیت کوین در این بازه زمانی ۱۴ درصد ریزش داشته است. همانطور که در گزارش هفته پیش اعلام شد، محدوده ۴۲,۲۰۰ دلار مهمترین مقاومت بیت کوین است که این ارز رمزنگاری شده هنوز موفق به شکست این محدوده نشده است. در نتیجه، باید محدوده ۴۲,۰۰۰ دلار را همچنان مهمترین عدد برای ادامه روند صعودی بیت کوین در نظر بگیریم. در ادامه نگاهی به شاخصهای مهم بیت کوین در این بازه زمانی میاندازیم.
مارکت کپ بازار
ارزش کل بازار رمز ارزها در این بازه زمانی به ۱.۵۷۸ تریلیون دلار رسیده است. ارزش بازار در این بازه زمانی در مقایسه با هفته قبل، تقریبا تغییری نداشته است. همچنین ارزش بازار بیت کوین در این بازه زمانی ۷۱۱ میلیارد دلار است.
دامیننس بیت کوین
شاخص دامیننس بیت کوین در زمان نگارش مقاله به ۴۵ درصد رسیده است. این شاخص در هفته گذشته ۴۹ درصد بود؛ در نتیجه در این بازه زمانی شاهد ریزش شاخص سلطه بیت کوین بودیم. در بازه زمانی قبلی، بیت کوین بهترین عملکرد در میان ده رمز ارز برتر بازار را به ثبت رساند. اما در بازه زمانی فعلی، افرادی که روی آلتکوینها سرمایه گذاری کردهاند، سود بالاتری را بدست آوردهاند. در میان ده رمز ارز برتر بازار، رمز ارز دات با ۲۳ درصد افزایش، یونی سواپ با ۱۸ درصد و اتریوم با ۱۴ درصد بهترین عملکرد را داشتهاند.
بخش دوم- بیت کوین
در این بخش با تمرکز روی اولین رمز ارز بازار، اطلاعات و دیتای درون شبکه آن را نشان خواهیم داد.
هش ریت شبکه بیت کوین
قدرت پردازشی شبکه بیت کوین در این بازه زمانی به ۱۱۱ اگزاهش بر ثانیه رسیده که در مقایسه با دوره قبل (۱۰۶ اگزاهش بر ثانیه) رشد داشته است. اما این مقدار همچنان در کمترین میزان خود در سال ۲۰۲۱ میلادی است. با این حال به نظر میرسد شبکه بیت کوین بحران چین را پشت سر گذاشته و در حال احیای شبکه است.
بررسی رفتار سرمایهگذاران بیت کوین
در حال حاضر تعداد ۱۸,۷۰۰,۰۰۰ بیت کوین تولید و عرضه شده است. این بیت کوینها یا در کیف پولهای ماینرها ذخیره شدهاند، یا وارد کیف پول صرافیها شده و یا در سایر کیف پولها ذخیره شدهاند. در ادامه رفتار این سه دسته سرمایهگذاران بیت کوین را بررسی میکنیم.
بررسی رفتار ماینرهای بیت کوین
در تصویر بالا، خط قرمز رنگ نشان دهنده قیمت بیت کوین و خط سبز رنگ نشان دهنده موجودی بیت کوین کیف پول ماینرها است. در حال حاضر ۱.۸ میلیون (تقریبا ۱۰ درصد کل بیت کوینها) بیت کوین در کیف پول ماینرها ذخیره شده است. تصویر بالا نشان میدهد که ماینرها به عنوان یکی از بازیگران عرضه کننده بیت کوین، در بازه زمانی مورد نظر ما همانند گذشته، بیشتر ترجیح میدهند تا بیت کوینهای ماین شده خود را در کیف پول خود نگهداری کنند.
در بازه زمانی مدنظر ما حدودا ۶۳۰۰ بیت کوین جدید استخراج شده است. از این مقدار دقیقا ۸۳۰ بیت کوین در کیف پول ماینرها باقی مانده و ما بقی به بازار عرضه شده است. در نتیجه ۵۴۷۰ بیت کوین از سمت ماینرها در هفته گذشته عرضه شده است. این عدد در بازه زمانی قبل، ۵۴۲۰ بیت کوین بوده است. در نتیجه عرضه ماینرها در این قیمتها تغییری نکرده است. اما این ۵۴۷۰ بیت کوین به چه کیف پولهایی منتقل شده است؟
در گام بعدی باید ببینیم، آیا بیت کوینهایی که از کیف پول ماینرها خارج شده به صرافی منتقل شده و یا به سایر کیف پولها انتقال یافته است. اگر بیشتر به سمت صرافی رفته باشد به معنی افزایش عرضه در بازار و در نتیجه کاهش قیمت بیت کوین هستیم.
بررسی وضعیت کیف پول صرافیها
در تصویر بالا، خط سبز رنگ نشان دهنده قیمت بیت کوین و خط بنفش نشان دهنده موجودی بیت کوین صرافیهاست. این نمودار وضعیت موجودی بیت کوین کیف پول صرافیهای ارز دیجیتال را نشان میدهد. در این بازه زمانی ۲.۴۷ میلیون بیت کوین (معادل ۱۳ درصد کل بیت کوینها) در صرافیها است. از آنجا که تنها مرجع تعیین قیمت بیت کوین، قیمت این رمز ارز در صرافیهاست در نتیجه تغییر در موجودی بیت کوین صرافیها، مستقیما بر قیمت آن تاثیر خواهد گذاشت.
در ابتدای بازه زمانی مورد نظر ما، ۲.۵ میلیون بیت کوین در صرافیها بودهاند. اما در انتهای بازه زمانی مورد نظر ما موجودی بیت کوین صرافیها به ۲.۴۷ میلیون واحد کاهش پیدا کرده است. در نتیجه در هفته گذشته، ۳۰۰۰۰ بیت کوین از صرافیها خارج شده است. در بازه زمانی تحلیل هفته پیش نیز شاهد خروج ۳۰۰۰۰ بیت کوین از صرافیها بودیم. در نتیجه همچنان عرضه بیت کوین در حال کاهش است.
بررسی وضعیت کیف پولها (به جز صرافی و ماینرها)
تصویر بالا، موجودی بیت کوین کیف پولها را نشان میدهد. ما از بین کیف پولها تنها کیف پولهایی را انتخاب کردهایم که ۹۰ درصد کل بیت کوینها در آن ذخیره شده که کیف پولهایی با موجودی بالاتر از ۱ و کوچکتر از ۱۰۰ هزار بیت کوین هستند.
مطابق تصویر بالا، در مجموع ۱۰,۰۰۰ بیت کوین میان نهنگهای بیت کوین جابه جا شده است.
احساسات سرمایهگذاران بیت کوین
در این بخش به تحلیل احساسات سرمایهگذاران و نقاط ورود و خروج آنها میپردازیم. برای بررسی احساسات تریدرها شاخصهای متنوعی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
فشار خرید و فروش بیت کوین
این نمودار وضعیت سودآوری هولدرهای بیت کوین از ابتدا تا به امروز را نشان میدهد. دایره سبز، تعداد بیتکوینهای خریداری شده است که با توجه به قیمت فعلی بیت کوین در سود هستند. دایره خاکستری، تعداد بیت کوین هایی را نشان میدهد که قیمت خرید آنها دقیقا قیمت حال حاضر بیت کوین است (قیمت سر به سر) و دایرههای قرمز آن دسته را نشان میدهد که با توجه به قیمت فعلی بیت کوین در ضرر هستند. اندازه دایرهها نشاندهنده حجم بیت کوین خریداری شده در آن قیمت است.
با توجه به این نمودار در حال حاضر ۷۹ درصد هولدرهای بیت کوین در سود، ۱۶ درصد در ضرر و مابقی در نقطه سر به سر هستند. برای درک وضعیت بیت کوین در بازه زمانی، نمودار زیر را مشاهده کنید:
نمودار بالا وضعیت خریداران بیت کوین در بازه قیمتی ۳۳۰۰۰ تا ۴۴۷۰۰ دلار را نشان میدهد. مطابق این نمودار، ۷۳.۶ درصد از هولدرهای بیت کوین که ۲.۵۹ میلیون بیت کوین را در اختیار دارند در سود، ۲۶.۲۸ درصد از هولدرها که ۱.۲۹میلیون بیت کوین دارند در زیان و مابقی در نقطه سر به سری خود هستند. در تصویر بالا قدرت بالای خریداران در محدوده ۳۳۰۰۰ تا ۳۴۰۰۰ دلار و همچنین ۳۸۰۰۰ دلار کاملا مشهود است. محدوده ۴۰۰۰۰ دلار، هولدرهای زیادی به نقطه سر به سر خود خواهند رسید که ممکن است از این جهت فشار فروش بازار افزایش یابد.
شاخص ترس و طمع
شاخص ترس و طمع یا Fear and Greed بیت کوین یکی از ابزارها برای تحلیل رفتار سرمایهگذاران در بازار ارزهای دیجیتال است. این شاخص در حال حاضر عدد ۵۰ را نشان میدهد. هر چقدر عدد این شاخص به صفر نزدیکتر باشد، نشان دهنده غلبه ترس در بازار و هر چه به عدد ۱۰۰ نزدیکتر باشد، نشان دهنده غلبه طمع در بازار است. در هفته گذشته عدد این شاخص، ۵۰ بود.
بخش سوم – اتریوم
تصویر بالا، نمودار قیمت اتریوم را نشان میدهد. بالاترین قیمت بیت کوین در این بازه زمانی ۲۸۱۸ و پایینترین قیمت آن ۲۲۶۷ دلار ثبت شده و نزدیک به ۲۴ درصد رشد داشته است. اتریوم در این بازه زمانی سرانجام موفق شد تا مقاومت مهم ۲۴۰۰ دلاری خود را از پیش رو بردارد. اکنون به محدوده مهم ۲۹۰۰ و ۳۰۰۰ دلار رسیده است. در ادامه نگاهی به شاخصهای مهم اتریوم در این بازه زمانی میاندازیم.
مارکت کپ یا ارزش بازار اتریوم در این بازه زمانی به ۳۰۶ میلیارد دلار رسیده است. این عدد در بازه قبل، ۲۷۰ میلیارد دلار بود. همچنین شاخص سلطه یا دامیننس اتریوم در این بازه زمانی به ۱۹.۴ درصد رسیده است. این در حالی است که این شاخص در هفته بازه زمانی قبل، ۱۷.۳ درصد بود.
استیکینگ اتریوم
تعداد ۶.۴ میلیون واحد رمز ارز اتریوم در قرارداد هوشمند اتریوم دو ذخیره شده و از گردش خارج شده است. دادههای حوزه دیفای نشان میدهد که تعداد ۹.۵ واحد رمز ارز اتریوم نیز در حوزه دیفای قفل شده است. این مقدار در هفته گذشته ۹.۸ میلیون رمز ارز اتر بود. در مجموع ۱۶ میلیون اتریوم با استیکینگ در اتریوم ۲ و ذخیره در حوزه دیفای، از گردش خارج شده است.
بررسی رفتار سرمایهگذاران اتریوم
در مجموع حدودا ۱۱۷ میلیون رمز ارز اتریوم تولید و در بازار عرضه شده است. همانند آنچه در مورد بیت کوین گفتیم، این اتریومها از سه حالت خارج نیستند. یا در اتریوم ۲ و دیفای ذخیره شدهاند، یا در کیف پول صرافیها هستند و یا در سایر کیف پولها ذخیره شدهاند (از آنجا که کل ذخایر ماینرهای اتریوم زیر ۲۰۰ هزار واحد ETH است، از بررسی رفتار ماینرها صرف نظر میکنیم).
بررسی وضعیت کیف پول صرافیها
در تصویر بالا، خط بنفش نشان دهنده قیمت اتریوم و خط قرمز نشان دهنده موجودی اتریوم صرافیهاست. در حال حاضر ۲۰.۳۸ میلیون اتریوم (تقریبا ۱۷ درصد کل اتریومها) در کیف پول صرافیها ذخیره شده است. از آنجا که تنها مرجع تعیین قیمت اتریوم ، قیمت این رمز ارز در صرافیهاست در نتیجه تغییر در موجودی اتریوم صرافیها، مستقیما بر قیمت آن تاثیر خواهد گذاشت.
هانطور که در تصویر بالا مشخص است، موجودی اتریوم صرافیها در بازه زمانی مورد نظر ما در حال افزایش است.
احساسات سرمایهگذاران اتریوم
در این بخش به تحلیل احساسات سرمایهگذاران و نقاط ورود و خروج آنها میپردازیم. برای بررسی احساسات تریدرها شاخصهای متنوعی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
فشار خرید و فروش اتریوم
این نمودار وضعیت سودآوری هولدرهای اتریوم از ابتدا تا به امروز را نشان میدهد. دایره سبز، تعداد اتریومهای خریداری شده است که با توجه به قیمت فعلی اتریوم در سود هستند. دایره خاکستری، تعداد اتریومهایی را نشان میدهد که قیمت خرید آنها دقیقا قیمت حال حاضر اتریوم است (قیمت سر به سر) و دایرههای قرمز آن دسته را نشان میدهد که با توجه به قیمت فعلی اتریوم در ضرر هستند. اندازه دایرهها نشاندهنده حجم اتریوم خریداری شده در آن قیمت است.
باتوجه به نمودار فوق، ۹۵ درصد از هولدرهای اتریوم (۱۱۱.۵ میلیون کوین اتر) در سود بوده و ۵ درصد در نقطه سر به سر هستند. این اتفاق بسیار قابل توجه است. در واقع در قیمت فعلی اتریوم، تقریبا همه در سود هستند. از این اتفاق دو برداشت متفاوت میتوان داشت. در صورت همراهی عوامل فاندامنتال (مثل هاردفورک لندن) هیچ مانعی برای رشد قیمت در بازار وجود ندارد. در واقع انتظار فشار فروش در محدوده خاصی از قیمت وجود ندارد. سناریوی دوم نیز، قول معروف سرمایهگذاران بزرگ بازار است: زمانی که همه در سود هستند، بفروشید. اکنون تقریبا هرکس اتریوم دارد، در سود است.
برای درک بهتر شرایط، بازه قیمتی را کوچکتر میکنیم. به تصویر زیر نگاه کنید:
نمودار بالا وضعیت سود و زیان تریدرها در بازه قیمتی ۲۴۰۰ تا ۳۲۰۰ دلار را نشان میدهد. ۸۷ درصد هولدرهای اتریوم (۱۰.۶۶ میلیون کوین اتر) در سود هستند، ۱۲ درصد از هولدرهای اتریوم (۱.۴۸ میلیون اتریوم) در ضرر و مابقی در نقطه سر به سری خود قرار دارند. تصویر بالا به خوبی قدرت بالای خریدران اتریوم در بازه قیمتی مشخص شده را نشان میدهد. در طرف مقابل، هیچ فشار فروش قابل توجهی در بازار مشاهده نمیشود.
سخن پایانی
ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آنچین بازار میرویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیمگیری برای سرمایهگذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربهای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کردهاید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید.