تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آن‌چین ( 31 تیر تا 7 مرداد)

سلام به علاقه‌مندان تحلیل آن‌چین بازار رمز ارزها؛

به منظور تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم در بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است.

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.
  • پ.ن ۱: این گزارش به سه بخش کلی تقسیم‌بندی شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه خواهیم داد. در بخش دوم به سراغ بیت کوین می‌رویم و اطلاعات مهم پیرامون این رمز ارز را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش انتهایی این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را نشان می‌دهیم.
  • پ.ن ۲: در این مقاله کلمه “بازه زمانی” اشاره به فاصله زمانی ۳۱ تیر تا ۷ مرداد ماه دارد.
  • پ.ن ۳: شما دومین گزارش تحلیلی بازار را مطالعه می‌کنید، برای مطالعه گزارش هفته گذشته، به مقاله زیر مراجعه کنید:

بخش اول- وضعیت کلی بازار رمز ارزها

ابتدا نگاهی به نمودار قیمت بیت کوین و اتریوم انداخته و سپس برخی شاخص‌های عملکردی مهم بازار رمز ارزها را در این بازه زمانی را نشان خواهیم داد.

نمودار قیمت بیت کوین

تصویر بالا، نمودار قیمت بیت کوین را نشان می‌دهد. بالاترین قیمت بیت کوین در این بازه زمانی ۴۰,۹۲۵ و پایین‌ترین قیمت آن ۳۱,۷۲۹ دلار ثبت شده و نزدیک به ۲۹ درصد رشد داشته است. روند قیمتی در هفته گذشته پس از ۴۵ روز مجددا به ۴۱,۰۰۰ دلار نزدیک شد. از منظر تکنیکال، بیت کوین پس از دو تلاش ناموفق در شکست محدوده ۴۱,۰۰۰ دلار، این بار و برای سومین مرتبه به دنبال شکست این محدوده مهم قیمتی است. در ادامه نگاهی به شاخص‌های مهم بیت کوین در این بازه زمانی می‌اندازیم.

مارکت کپ بازار

ارزش کل بازار رمز ارزها در این بازه زمانی، ۱.۵ تریلیون دلار است. ارزش بازار در این بازه زمانی در مقایسه با هفته گذشته، ۱۷ درصد افزایش داشته است.

شاخص سلطه یا دامیننس بیت کوین

 شاخص دامیننس بیت کوین در این بازه زمانی به ۴۹ درصد رسیده است. این شاخص در مقایسه با هفته گذشته ۳ درصد رشد داشته است. در این بازه زمانی، در میان ده رمز ارز برتر بازار، بیت کوین بهترین بازدهی را داشته است.

بخش دوم- بیت کوین

در این بخش با تمرکز روی اولین رمز ارز بازار، اطلاعات و دیتای درون شبکه آن را نشان خواهیم داد.

هش ریت شبکه بیت کوین

هش ریت بیت کوین

قدرت پردازشی شبکه بیت کوین در این بازه زمانی به ۱۰۶ اگزاهش بر ثانیه رسیده که در مقایسه با دوره قبل، رشد داشته است. اما این مقدار همچنان در کمترین میزان خود در سال ۲۰۲۱ میلادی است.

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

در حال حاضر تعداد ۱۸,۷۰۰,۰۰۰ بیت کوین تولید و عرضه شده است. این بیت کوین‌ها یا در کیف پول‌های ماینرها ذخیره شده‌اند، یا وارد کیف پول صرافی‌ها شده و یا در سایر کیف پول‌ها ذخیره شده‌اند. در ادامه رفتار این سه دسته سرمایه‌گذاران بیت کوین را بررسی می‌کنیم.

بررسی رفتار ماینرهای بیت کوین

دارایی ماینرهای بیت کوین

در تصویر بالا، خط قرمز رنگ نشان دهنده قیمت بیت کوین و خط سبز رنگ نشان دهنده موجودی بیت کوین ماینرها است. در حال حاضر ۱.۸ میلیون (تقریبا ۱۰ درصد کل بیت کوین‌ها) بیت کوین در کیف پول ماینرهاست.

این نمودار نشان می‌دهد که از بهمن ماه سال ۱۳۹۹، بین فروش تمام بیت کوین‌های خود و نگهداری آن، ترجیح داده‌اند آن را نگهداری کنند. افزایش نمودار سبز رنگ، به معنی کاهش عرضه بیت کوین در کل بازار است. در بازه زمانی موردنظر ما، حدودا ۶۳۰۰ بیت کوین جدید تولید شده است. که ۸۸۰ بیت کوین در کیف پول ماینرها ذخیره شده و مابقی منتقل شده است. پس ۵۴۲۰ بیت کوین از سمت ماینرها به بازار تزریق شده است. اما این الزاما به معنی فروختن بیت کوین توسط آن‌ها نیست.

در گام بعدی باید ببینیم، آیا بیت کوین‌هایی که از کیف پول ماینرها خارج شده به صرافی منتقل شده و یا به سایر کیف پول‌ها انتقال یافته است. اگر بیشتر به سمت صرافی رفته باشد به معنی افزایش عرضه در بازار و در نتیجه کاهش قیمت بیت کوین هستیم.

بررسی وضعیت کیف پول‌ صرافی‌ها

موجودی بیت کوین صرافی ها

در تصویر بالا، خط سبز رنگ نشان دهنده قیمت بیت کوین و خط بنفش نشان دهنده موجودی بیت کوین صرافی‌هاست. در حال حاضر ۲.۹ میلیون (تقریبا ۱۵ درصد کل بیت کوین‌ها) بیت کوین در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. از آنجا که تنها مرجع تعیین قیمت بیت کوین، قیمت این رمز ارز در صرافی‌هاست در نتیجه تغییر در موجودی بیت کوین صرافی‌ها، مستقیما بر قیمت آن تاثیر خواهد گذاشت.

این نمودار نشان می‌دهد که از خرداد ماه ۱۴۰۰ و زمانی که قیمت بیت کوین از ۶۰۰۰۰ دلار شروع به ریزش کرده است، موجودی بیت کوین صرافی‌ها به صورت پیوسته کاهش یافته است. در بازه زمانی مدنظر ما نیز، موجودی بیت کوین صرافی‌ها از ۲.۵۱ میلیون به ۲.۴۸ میلیون رسیده است. در نتیجه، ۳۰ هزار بیت کوین در هفته گذشته از صرافی‌ها خارج شده است.

تحلیل دو شاخص بالا: تعداد ۶۲۱۰ بیت کوین از سمت ماینرها به بازار تزریق شده است. از طرفی حدود ۳۰۰۰۰ بیت کوین از صرافی‌ها خارج شده است. با مقایسه این دو شاخص مشخص می‌شود که در مجموع در هفته گذشته ماینرها فروشنده نبوده‌اند (یا قدرت فروش آن‌ها توسط خریدران خنثی شده است). در طرف مقابل ۳۰۰۰۰ بیت کوین نیز از صرافی خارج شده است. این خروج، عرضه بیت کوین در صرافی‌ها را کاهش داده و باعث افزایش قیمت خواهد شد.

بررسی وضعیت کیف پول‌ها (به جز صرافی و ماینرها)

موجودی کیف پول های اتریوم

تصویر بالا، موجودی بیت کوین کیف پول‌ها را نشان می‌دهد. ما از بین کیف پول‌ها تنها کیف پول‌هایی را انتخاب کرده‌ایم که ۹۰ درصد کل بیت کوین‌ها در آن ذخیره شده که کیف پول‌هایی با موجودی بالاتر از ۱ و کوچکتر از ۱۰۰ هزار بیت کوین هستند.

از زمان ریزش بیت کوین به صورت مداوم به تعداد بیت کوین نهنگ‌هایی که بین ۱۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین دارند، اضافه شده است. این نهنگ‌هایی که ۳۰ درصد کل بیت کوین‌ها را در اختیار دارند، مدارم در حال خرید بیت کوین هستند.

در بازه زمانی مورد نظر ما، دو دسته نهنگ فعالیت جدی داشته‌اند. نهنگ‌هایی که بین ۱۰ تا ۱۰۰ هزار بیت کوین را در اختیار دارند، ۵۰ هزار واحد بیت کوین را از کیف پول‌های خود خارج کرده‌اند. اما در مقابل نهنگ‌هایی که بین ۱۰۰۰ تا ۱۰ هزار بیت کوین دارند، ۷۰,۰۰۰ واحد بیت کوین را به موجودی خود اضافه کرده‌اند. تصویر زیر این نکته را نشان می‌دهد:

موجودی بیت کوین صرافی ها

تحلیل نهایی بخش سرمایه‌گذاران بیت کوین در بازه زمانی:

  • ماینرها ۵۲۰۰ بیت کوین را از کیف پول‌های خود خارج کرده‌اند.
  • ۳۰,۰۰۰ بیت کوین از صرافی‌ها به مقصد کیف پول‌ها خارج شده است.
  • نهنگ‌های تاثیرگذار بازار، ۲۰,۰۰۰ واحد بیت کوین را به موجودی خود اضافه کرده‌اند.

از آنجا که رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین در صرافی‌ها تنها عامل تعیین کننده قیمت بیت کوین است، لذا در هفته گذشته شاهد خرید بیت کوین توسط نهنگ‌های این ارز دیجیتال بوده‌ایم.

احساسات سرمایه‌گذاران بیت کوین

در این بخش به تحلیل احساسات سرمایه‌گذاران و نقاط ورود و خروج آن‌ها می‌پردازیم. برای بررسی احساسات تریدرها شاخص‌های متنوعی وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

فشار خرید و فروش بیت کوین

وضعیت سود و ضرر تریدرهای بیت کوین

این نمودار وضعیت سودآوری هولدرهای بیت کوین از ابتدا تا به امروز را نشان می‌دهد. دایره سبز، تعداد بیت‌کوین‌های خریداری شده است که با توجه به قیمت فعلی بیت کوین در سود هستند. دایره خاکستری، تعداد بیت کوین هایی را نشان می‌دهد که قیمت خرید آن‌ها دقیقا قیمت حال حاضر بیت کوین است (قیمت سر به سر) و دایره‌های قرمز آن دسته را نشان می‌دهد که با توجه به قیمت فعلی بیت کوین در ضرر هستند. اندازه دایره‌ها نشان‌دهنده حجم بیت کوین خریداری شده در آن قیمت است.

با توجه به این نمودار، اکنون ۸۱ درصد هولدرهای بیت کوین در سود، ۱۳ درصد در ضرر و مابقی در نقطه سر به سر خود هستند. عموما وقتی همه در سود هستند، انتظار افزایش فشار فروش بالاتر می‌رود. برای درک وضعیت بیت کوین در بازه زمانی، نمودار زیر را مشاهده کنید:

وضعیت سود و ضرر تریدرهای بیت کوین

 نمودار بالا نشان می‌دهد که در بازه قیمتی ۳۳۰۰۰ تا ۴۵۰۰۰ دلار، ۷۳ درصد هولدرها (۲ میلیون بیت کوین) در سود و ۲۶ درصد آن‌ها (۷۱۰ هزار بیت کوین) در ضرر و مابقی در نقطه سر به سر خود هستند. با توجه به این نمودار، قدرت خریداران بسیار بالاتر از فروشنده‌ها بوده است. اولین مقاومت بیت کوین در اساس این نمودار، محدوده ۴۱۰۰۰ تا ۴۲۲۰۰ دلار است که تعداد زیادی از افرادی که در این محدوده بیت کوین خریداری کرده‌اند، با رسیدن قیمت بیت کوین به نقطه سر به سر، اقدام به فروش کنند (این نکته الزاما اتفاق نخواهد افتاد اما در صورت وقوع، در این محدوده قیمتی رخ خواهد داد). پس از آن تا محدوده ۴۵۰۰۰ دلار، مقاومت آنچنانی مشاهده نمی‌شود.

شاخص ترس و طمع

شاخص ترس و طمع بیت کوین

شاخص ترس و طمع یا Fear and Greed بیت کوین یکی از ابزارها برای تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران در بازار ارزهای دیجیتال است. این شاخص در حال حاضر عدد ۵۰ را نشان می‌دهد. هر چقدر عدد این شاخص به صفر نزدیکتر باشد، نشان دهنده غلبه ترس در بازار و هر چه به عدد ۱۰۰ نزدیکتر باشد، نشان دهنده غلبه طمع در بازار است. در هفته گذشته عدد این شاخص، ۲۱ بود. این نشان می‌دهد که تریدرها و معامله‌گران بیت کوین به رشد اینده این رمز ارز امیدوارتر شده‌اند.

بخش سوم – اتریوم

قیمت اتریوم

تصویر بالا، نمودار قیمت اتریوم را نشان می‌دهد. بالاترین قیمت بیت کوین در این بازه زمانی ۲۴۳۳ و پایین‌ترین قیمت آن ۱۹۴۷ دلار ثبت شده و نزدیک به ۲۴ درصد رشد داشته است. روند قیمتی در هفته گذشته پس از ۲۲ روز مجددا به ۲۴۰۰ دلار نزدیک شد. از منظر تکنیکال، اتریوم پس از یک تلاش ناموفق در شکست محدوده ۲۴۰۰ دلار، این بار و برای دومین مرتبه به دنبال شکست این محدوده مهم قیمتی است. در ادامه نگاهی به شاخص‌های مهم اتریوم در این بازه زمانی می‌اندازیم.

مارکت کپ اتریوم

ارزش کل بازار اتریوم در این بازه زمانی، ۲۷۰ میلیارد دلار است.

شاخص سلطه یا دامیننس اتریوم

 شاخص دامیننس اتریوم در این بازه زمانی به ۱۷.۳ درصد رسیده است. در هفته گذشته این شاخص سلطه اتریوم بر بازار ۱۷.۸ درصد بود که شاهد کاهش سلطه اتریوم بر بازار هستیم.

استیکینگ اتریوم

تعداد ۶.۴ میلیون واحد رمز ارز اتریوم در قرارداد هوشمند اتریوم دو ذخیره شده و از گردش خارج شده است. داده‌های حوزه دیفای نشان می‌دهد که تعداد ۹.۸۲۴ واحد رمز ارز اتریوم نیز در حوزه دیفای قفل شده است. این مقدار در هفته گذشته ۹.۵۷ میلیون رمز ارز اتر بود که شاهده رشد ۲.۵ درصدی ذخیره رمز ارز eth در پروتکل‌های دیفای هستیم. در مجموع ۱۶.۲۲۴ میلیون اتریوم با استیکینگ در اتریوم ۲ و ذخیره در حوزه دیفای، از گردش خارج شده است.

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران اتریوم

در مجموع حدودا ۱۱۷ میلیون رمز ارز اتریوم تولید و در بازار عرضه شده است. همانند آنچه در مورد بیت کوین گفتیم، این اتریوم‌ها از سه حالت خارج نیستند. یا در اتریوم ۲ و دیفای ذخیره شده‌اند، یا در کیف پول صرافی‌ها هستند و یا در سایر کیف پول‌ها ذخیره شده‌اند (از آنجا که کل ذخایر ماینرهای اتریوم زیر ۲۰۰ هزار واحد ETH است، از بررسی رفتار ماینرها صرف نظر می‌کنیم).

بررسی وضعیت کیف پول‌ صرافی‌ها

وضعیت صرافی ها

در تصویر بالا، خط بنفش نشان دهنده قیمت اتریوم و خط قرمز نشان دهنده موجودی اتریوم صرافی‌هاست. در حال حاضر ۲۰.۱ میلیون (تقریبا ۱۷ درصد کل بیت کوین‌ها) اتریوم‌ها در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. از آنجا که تنها مرجع تعیین قیمت اتریوم ، قیمت این رمز ارز در صرافی‌هاست در نتیجه تغییر در موجودی اتریوم صرافی‌ها، مستقیما بر قیمت آن تاثیر خواهد گذاشت.

این نمودار نشان می‌دهد که از بهمن ماه ۱۳۹۹ و زمانی که قیمت اتریوم در محدوده ۱۵۰۰ دلار بوده، موجودی اتریوم صرافی‌ها به صورت پیوسته کاهش یافته است. در بازه زمانی مدنظر ما نیز، موجودی اتریوم صرافی‌ها تقریبا هیچ تغییری نداشته است (دقیقا برخلاف آنچه در مورد بیت کوین اتفاق افتاده بود).

بررسی وضعیت کیف پول‌ها (به جز صرافی و ماینرها)

کیف پول های اتریوم

تصویر بالا، موجودی اتریوم کیف پول‌ها را نشان می‌دهد. ما از بین کیف پول‌ها تنها کیف پول‌هایی را انتخاب کرده‌ایم که ۹۰ درصد کل اتریوم‌ها در آن ذخیره شده که کیف پول‌هایی با موجودی بالاتر از ۱ و کوچکتر از ۱۰۰ هزار اتریوم هستند.

مطابق تصویر بالا، تعداد نهنگ‌هایی که بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ اتریوم دارند تقریبا قبل از صعود قیمت اتریوم اقدام به خرید آن کرده و در زمان اوج قیمت فروشنده نبوده‌اند. نکته جالب در مورد رفتار نهنگ‌های اتریوم، افزایش قابل توجه موجودی کیف پول‌هایی بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ اتریوم و ۱۰۰ هزار تا ۱ میلیون اتریوم است.  از زمان ریزش قیمت اتریوم در ماه‌ها اخیر، تمام نهنگ‌های اتریوم در حال خرید هستند.

احساسات سرمایه‌گذاران اتریوم

در این بخش به تحلیل احساسات سرمایه‌گذاران و نقاط ورود و خروج آن‌ها می‌پردازیم. برای بررسی احساسات تریدرها شاخص‌های متنوعی وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

فشار خرید و فروش اتریوم

وضعیت سود و ضرر اتریوم

این نمودار وضعیت سودآوری هولدرهای اتریوم از ابتدا تا به امروز را نشان می‌دهد. دایره سبز، تعداد اتریوم‌های خریداری شده است که با توجه به قیمت فعلی اتریوم در سود هستند. دایره خاکستری، تعداد اتریوم‌هایی را نشان می‌دهد که قیمت خرید آن‌ها دقیقا قیمت حال حاضر اتریوم است (قیمت سر به سر) و دایره‌های قرمز آن دسته را نشان می‌دهد که با توجه به قیمت فعلی اتریوم در ضرر هستند. اندازه دایره‌ها نشان‌دهنده حجم اتریوم خریداری شده در آن قیمت است.

با توجه به این نمودار، اکنون ۸۸ درصد هولدرهای بیت کوین در سود، ۹.۵ درصد در ضرر و مابقی در نقطه سر به سر خود هستند. عموما وقتی همه در سود هستند، انتظار افزایش فشار فروش بالاتر می‌رود. برای درک وضعیت اتریوم در بازه زمانی، نمودار زیر را مشاهده کنید:

وضعیت سود و ضرر اتریوم

نمودار بالا نشان می‌دهد که در بازه قیمتی ۱۹۷۰ تا ۲۶۷۰ دلار، ۶۸ درصد هولدرها در سود و ۳۲ درصد آن‌ها در ضرر و مابقی در نقطه سر به سر خود هستند. با توجه به این نمودار، قدرت خریداران بسیار بالاتر از فروشنده‌ها بوده است. همانطور که مشخص است محدوده ۲۱۰۰ دلار، قدرت خریدار بسیار بالا بوده و حمایتی برای اتریوم است. تصویر فوق نشان می‌دهد که تا محدوده ۲۶۰۰ دلار مقاومت محکمی برای اتریوم وجود ندارد.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا