آموزشکریپتو کده

پروژه Ethena چیست؟ بررسی سازوکار استیبل کوین USDe

در دنیای پرنوسان ارزهای دیجیتال، «ثبات قیمت» یک مفهوم کمیاب است. اگرچه برای حل این چالش، ایده استیبل‌کوین‌ها شکل گرفت؛ اما اکثر آن‌ها متمرکز هستند و راه‌حل‌های غیرمتمرکزی مانند لونا، خاطره تلخی را برای سرمایه‌گذاران به‌جا گذاشتند. پروژه اتنا (Ethena) یک پروتکل دلار مصنوعی است و تصمیم دارد که مشکل ثبات قیمت را با معرفی یک استیبل کوین جدید حل کند. اتنا علاوه بر استیبل کوین خود، یک توکن حاکمیتی به نام ENA دارد که ایردراپ آن اخیرا انجام شد. قابل‌ذکر است که توییت آرتور هیز در مورد پیش‌بینی افزایش قمیت ENA به ۱۰ دلار، موجی از هیجان را در جامعه کریپتو به‌راه انداخت. با میهن بلاکچین همراه باشید تا ببینیم پروژه Ethena چیست، سازوکار استیبل کوین USDe را بررسی کنیم و با ارز دیجیتال ENA آشنا شویم.

در این سرزمین همه برنده‌اند!

در تولد تترلند 2 اتریوم هدیه بگیرید!

برو به تترآیلند
نکات کلیدی
📌 پروژه Ethena یک پروتکل دلار مصنوعی روی بلاکچین اتریوم است.
📌 اتنا، استیبل کوینی به نام USDe دارد که پشتوانه دلاری آن از طریق استیک اتر (ETH) و پوزیشن‌های شورت فیوچرز حفظ می‌شود.
📌 ارز دیجیتال ENA، توکن حاکمیتی اتنا است و نباید با استیبل کوین USDe اشتباه گرفته شود.
📌 اینترنت باند اتنا هم محصولی شبیه به اوراق قرضه سنتی است که در ازای سرمایه‌گذاری به کاربر سود می‌دهد.

 اتنا چیست؟

اتنا (Ethena) یک پروتکل دلار مصنوعی روی شبکه اتریوم است که می‌خواهد با معرفی استیبل کوین USDe یک راه‌حل کریپتویی متمایز با زیرساخت‌های بانکداری سنتی را ارائه دهد. پروتکل اتنا با دو هدف مهم پا به عرصه بلاکچین و ارزهای دیجیتال گذاشته است. هدف اول ایجاد مقیاس‌پذیری در دیفای است و می‌خواهد با استیل کوین خود، مشکل ثبات در فضای امور مالی غیرمتمرکز را حل کند.

ماموریت دیگر اتنا، تمرکززدایی از سیستم مالی است؛ سیستمی‌ مستقل از زیرساخت‌های بانکداری سنتی به‌طوری که بتواند در اکوسیستم کریپتو کاملا غیرمتمرکز عمل کند. به گفته این پروژه& نمونه عملی تعهد اتنا به تمرکززدایی، لیست‌کردن توکن ENA در بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال است تا شرایط خرید، فروش و مبادله این توکن را برای طیف وسیعی از کاربران امکان‌پذیر کند. همچنین اتنا به چند روش مختلف ازجمله استیک اتر، استراتژی دلتا هجینگ (Delta Hedging) و مشارکت در سیستم مالی غیرمتمرکز، امکان کسب سود را برای کاربران فراهم می‌کند.

پروژه Ethena چیست
منبع: ethena.fi

استیبل کوین مصنوعی USDe چیست؟

محور اصلی اکوسیستم Ethena، یک دارایی مصنوعی (Synthetic Asset) به نام استیبل کوین USDe است که پشتوانه ۱:۱ با دلار دارد. USDe بر خلاف استیبل کوین‌های سنتی از الگوریتم متفاوتی پیروی می‌کند و ارزش آن از طریق ترکیبی از وثیقه ارزهای دیجیتال مانند اترهای استیک‌شده و محصولات مشتقه شامل پوزیشن‌های شورت فیوچرز (Futures) حفظ می‌شود. این پوزیشن‌ها به عنوان یک پوشش ریسک (Hedge) هستند و در عمل نوسان‌های احتمالی قیمت اتریوم و دارایی‌های وثیقه را جبران می‌کنند. این الگوریتم باعث می‌شود که قیمت USDe همواره در حدود یک دلار ثابت بماند.

مکانیزم استیبل کوین USDe

همانطور که اشاره شد قیمت USDe وابستگی یک به یک با دلار دارد و پشتوانه آن از طریق اترهای استیک شده کاربران تامین می‌شود. اما نوسان قیمت، بخشی از ماهیت ارزهای دیجیتال است و اتریوم هم از این قاعده مستثنی نیست. پروژه اتنا برای جلوگیری از تکرار حادثه دی‌پگ شدن استیبل کوین UST در اکوسیستم لونا و تضمین ثبات قیمت از رویکرد نوآورانه‌ای به نام دلتا هجینگ (Delta Hedging) استفاده می‌کند.

این رویکرد شامل ایجاد پوزیشن‌های شورت برای توکن اتر یا مشتقات مربوط به آن است. پروتکل از این طریق می‌تواند در برابر نوسان قیمت اتر، جلوی ضرر دارایی‌های استیک شده را بگیرد و پگ دلاری USDe را حفظ کند. اجازه دهید با یک مثال نحوه عملکرد این استراتژی را روشن‌تر کنیم:

  • کاربر ۱۰۰ دلار را در قالب توکن‌های لیکوئید استیکینگ (مانند stETH) به عنوان وثیقه به پروتکل واریز می‌کند و در عوض حدود ۱۰۰ استیبل کوین USDe دریافت می‌کند. (مقداری از توکن‌های دریافتی بابت کارمزد تراکنش کسر می‌شود.)
  • اتنا لبز معادل ارزش دلاری دارایی کاربر، یک پوزیشن شورت آتی را در معاملات مشتقه باز می‌کند.
  • سپس دارایی‌ کاربر توسط یک ارائه‌دهنده سیستم تسویه خارج از صرافی (Off Exchange Settlement) مدیریت می‌شود تا از ریسک‌ طرف‌های مقابل کاسته شود.
سازوکار استیبل کوین USDe پروژه اتنا
منبع: medium.com

اینترنت باند اتنا چیست؟

محصول پروتکل اتنا منحصر به استیبل‌کوین USDe نیست و یک ابزار پس‌انداز منحصر‌به‌فرد به نام اینترنت باند (Internet Bond) را هم معرفی کرده است. در این محصول جدید سعی شده است تا با استفاده از مکانیزم‌های الگوریتم USDe، بیشترین پتانسیل کسب سود برای کاربران فراهم شود. در دنیای مالی سنتی، اوراق قرضه (Bond) قراردادهایی هستند که به موجب آن‌ها سرمایه‌گذار پولی را به شرکت یا سازمانی قرض می‌دهد و به‌صورت دوره‌ای سود دریافت می‌کند. اینترنت باند اتنا هم داستان مشابهی دارد؛ کاربر دارایی‌های خودش را به پروتکل قرض می‌دهد تا از مدل دلتا هجینگ اتنا سود به‌دست بیاورد. به عبارت دیگر، پروتکل Ethena بخشی از سود حاصل از اترهای استیک‌شده و قراردادهای آتی را به کاربران اینترنت باند اختصاص می‌دهد.

توکن ENA چیست؟

توکن ENA چیست
منبع: منبع: mirror.xyz

اتنا لبز مدتی پیش (۱۴ فرودین ۱۴۰۳) ۷۵۰ میلیون توکن ENA، معادل ۵٪ از عرضه را در یک رویداد ایردراپ بین واجدین شرایط توزیع کرد. پس از آنکه جزییات ایردراپ Ethena منتشر شد، این توکن در صرافی‌ها لیست شد و در اولین روز معاملاتی خود، رکورد قابل‌توجهی را ثبت کرد و ارزش بازار آن به ۱.۳ میلیارد دلار رسید. ارز دیجیتال ENA نقش مهمی در حاکمیت پروتکل اتنا دارد. دارندگان این توکن می‌توانند در تصمیم‌های حاکمیتی نظیر مدیریت ریسک، انتخاب دکس‌ها، اولویت‌بندی محصولات جدید، تعیین مقدار صندوق ذخیره و سایر پیشنهادات مربوطه مشارکت داشته باشند. مهم‌ترین مشخصات این توکن عبارتند از:

  • نام توکن: اتنا
  • نماد: ENA
  • بلاکچین: اتریوم
  • استاندارد توکن: ERC-20
  • قرارداد: 0x57e114B691Db790C35207b2e685D4A43181e6061
  • نوع توکن: حاکمیتی

توکنومیکس ارز دیجیتال ENA

توکنومیکس ارز دیجیتال ENA
منبع: mirror.xyz

طبق اطلاعات پروژه، نحوه توزیع ارز دیجیتال ENA به شرح زیر است:

  • بنیانگذاران: ٪۳۰
  • سرمایه‌گذاران: ٪۲۵
  • خزانه: ٪۱۵
  • توسعه اکوسیستم: ٪۳۰

در تصویر زیر هم می‌توانید نمودار زمان‌بندی توزیع توکن‌های ENA را مشاهده کنید:

نحوه توزیع ارز دیجیتال اتنا
منبع: mirror.xyz

در زمان نگارش این مطلب، حدود ۱.۴۲۵ میلیارد توکن ENA در گردش است. کل عرضه برابر با ۱۵ میلیارد واحد و قیمت ENA، تقریبا ۰.۸۲ دلار است. بالاترین قیمت ثبت شده برای این رمزارز در سطح ۱.۵۲ دلار در ۲۳ فروردین ۱۴۰۳ و پایین‌ترین قیمت آن، ۰.۵۳ دلار در ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ ثبت شده است. هم‌اکنون اتنا در رتبه ۷۲ بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد.

جذب سرمایه و سرمایه‌گذاران پروژه اتنا

طبق داده‌های سایت کرانچ‌بیس (Crunchbase)، اتنا با برگزاری ۲ دور جذب سرمایه، ۲۰.۵ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. هر دو راند در مرحله کشت ایده و در تاریخ‌های ۱۷ جولای ۲۰۲۳ و ۱۶ فوریه ۲۰۲۴ (۲۶تیر و ۲۷ بهمن ۱۴۰۲) برگزار شده است.

مجموعا ۱۷ سرمایه‌گذار از پروژه اتنا حمایت می‌کنند که در میان آن‌ها، شرکت‌ها و افراد نام‌آشنایی مانند بایننس لبز، گلکسی دیجیتال و آرتور هیز به چشم می‌خورند.

سرمایه‌گذاران پروژه Ethena
منبع: ethena.fi

توکن ENA را از کدام صرافی‌ها بخریم؟

ارز دیجیتال ENA در صرافی‌های متمرکزی نظیر بایننس، اچ‌تی‌اکس، گیت، بای‌بیت، کوکوین و کریپتو دات کام قابل‌ معامله است. همچین امکان خرید توکن اتنا در صرافی‌های غیرمتمرکز یونی سواپ (Uniswap)، هلیکس (Helix) و اوپن‌اوشن (OpenOcean) هم وجود دارد.

کیف‌پول‌های مناسب ارز دیجیتال ENA چیست؟

با توجه به اینکه ارز دیجیتال اتنا روی شبکه اتریوم و مبتنی بر استاندارد ERC-20 است، برای نگهداری توکن ENA می‌توانید از کیف‌ پول‌های سازگار با این استاندارد استفاده کنید. علاوه‌ بر ولت‌های محبوب متامسک و تراست ولت، کیف پول سخت‌افزاری لجر هم گزینه خوبی برای نگهداری ENA است.

جمع‌بندی

پروتکل اتنا یک بازیگر جدید در عرصه امور مالی غیرمتمرکز است که ایده جدیدی از استیبل‌کوین‌ها را به ارمغان آورده است. بر خلاف استیبل‌کوین‌های سنتی که پشتوانه آن‌ها ارزهای فیات مانند دلار است، استیبل کوین اتنا (USDe) یک دلار مصنوعی است. به‌عبارت دیگر ارزش آن مستقیما از طریق دلار حمایت نمی‌شود، بلکه ترکیب هوشمندانه‌ای از ارزهای دیجیتال و مشتقات، پگ دلاری استیبل کوین USDe را حفظ می‌کنند. اینترنت باند هم محصول دیگر پروژه Ethena است که شبیه به اوراق قرضه سنتی عمل می‌کند و به کاربر در ازای سرمایه‌گذاری سود می‌دهد. نظر شما در مورد پروژه اتنا چیست؟ آیا راه‌حل جدید اتنا می‌تواند از الگوریتم سایر استیبل‌کوین‌ها پیشی بگیرد؟

سوالات متداول (FAQ)

پروژه اتنا چیست؟

اتنا یک پروتکل دلار مصنوعی روی شبکه اتریوم است.

توکن ENA چیست؟

ارز دیجیتال ENA توکن حاکمیتی پروتکل اتنا است و دارندگان این توکن می‌توانند در تصمیم‌های حاکمیتی شرکت کنند.

استیبل کوین USDe اتنا چیست؟

اتنا یک استیبل کوین به نام USDe دارد که پشتوانه دلاری آن از طریق ترکیبی از دارایی‌های وثیقه شده و پوزیشن‌های شورت قراردادهای آتی حفظ می‌شود.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا