هشدار اقتصاددان مطرح: احتمال سقوط دلار در پی شرایط بحرانی اقتصاد آمریکا
لوک گرومن (Luke Gromen)، سرمایهگذار مشهور، پیشبینی کرد به دلیل وضعیت مالی نامطلوب و فزایندهای که در ایالات متحده شاهد هستیم، قدرت دلار آمریکا به تدریج دچار کاهش خواهد شد.
به گزارش میهن بلاکچین، گرومن در مصاحبه اخیر خود بیان کرد فدرال رزرو اساساً در وضعیتی گیر کرده که نمیتواند نرخ بهره را کاهش ندهد، زیرا دولت آمریکا توانایی پرداخت بدهیهای خود را با نرخ بهره بالاتر ندارد.
احتمال کاهش شدید قدرت دلار در میان بحرانهای مالی
گرومن معتقد است کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو اجباری بوده است و دلیل آن کاهش تورم یا بحرانهای اقتصادی نبوده، بلکه اکنون وضعیت مالی دولت آمریکا آنقدر بد شده که نیاز به نرخهای پایین دارد.
بنیانگذار موسسه The Forest for The Trees (FFTT) اعتقاد دارد دولت باید بازار سهام را تقویت کند تا درآمدهای مالیاتی به سطحی بالاتر از هزینههای بهره برگردد. او میگوید:
چون دیگر در آمریکا چیزی به طور خالص تولید نمیشود، تنها راه افزایش درآمدها، تقویت بازار سهام یا کاهش هزینههای بهره است و ایدهآلترین حالت، انجام هر دوی اینهاست. بنابراین آسانترین راه برای تقویت بازار و کاهش هزینههای بهره، کاهش نرخ بهره است. از آنجایی که دولت نتوانسته هزینههای اجتماعی یا دفاعی را کاهش دهد، اکنون در این وضعیت هستیم.
گرومن اضافه میکند با توجه به این که اکنون آشکار شده دولت آمریکا تحت فشار بدهیها و هزینههای بهره قرار گرفته، ضعیفتر شدن دلار در سال آینده محتملترین سناریو است.
او پیشبینی میکند شاخص قدرت دلار آمریکا (DXY)، که ارزش دلار را در مقابل مجموعهای از ارزهای خارجی بزرگ میسنجد، تا ۱۰٪ کاهش یابد؛ این میزان کاهش بزرگی برای این ذخیره ارز جهانی خواهد بود.
گرومن اظهار داشت:
وقتی به این موضوع از منظر بلندمدت نگاه میکنم، فکر میکنم در کوتاهمدت و از نظر تاکتیکی، طی یکی دو ماه آینده دلار احتمالاً مورد توجه معاملهگران قرار خواهد گرفت و بازارهای سهام و مالی همچنان دچار نوسان خواهند بود.
در نهایت، بازارها رشد خواهند کرد چون من فکر میکنم اقتصاد بسیار قویتر از چیزی است که مردم تصور میکنند و این برای من منطقی است.
وی همچنین افزود:
نمیدانم چه زمانی به این اجماع میرسیم که نرخها باید افزایش یابند، اما به دلیل وضعیت مالی حال حاضر امکان آن نیست. به همین دلیل فکر میکنم که افت شاخص قدرت دلار که اکنون نیز آغاز شده، ادامهدار خواهد بود.
ما شاهد بودیم که شاخص قدرت دلار در دو سال گذشته به آرامی از ۱۱۴ به ۱۰۰ کاهش پیدا کرده است. اخیراً به ۱۰۳ برگشته، ولی من پیشبینی میکنم که طی ۱۲ تا ۱۴ ماه آینده، پس از این دوره یک تا دو ماهه جهش تاکتیکی که از دید یک معاملهگر به آن اشاره کردم، به سطوح پایینتر در محدوده ۹۰ خواهد رسید.