رمزارز در ایران

فیروز آبادی: به دنبال بومی سازی رمز ارز ملی هستیم

دبیر شورای عالی فضای مجازی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان توضیحاتی درباره لزوم بومی سازی رمزارزها در ایران ارائه داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از بررسی پرونده رمزارزها در آمریکا و لغو شدن آن در ایالات متحده، حالا صحبت‌ها بر سر ورود این نوع مدل کسب و کار در کشور ایران است، بحثی که به گفته مسئولان شورای عالی فضای مجازی و کارشناسان این مبحث، اگر ورود و استفاده‌اش از سمت ایران کنترل نشود، به حتم ضرر و زیان بسیاری وارد بازار کسب و کار کشورمان شده است و از طرفی اگر بتوانیم نگاهی درست به موضوع رمزارزها داشته باشیم و مسیری کنترل شده در دست خودمان پیش روی‌مان باشد، همین تهدید بزرگ جهانی، می‌تواند کمک شایانی به اقتصاد کشور کند.

باید توجه داشت که رمزارزها یعنی تجارتی پنهان، که می‌تواند مولد بسیاری از بازارهای سیاه باشد، بازارهایی که می‌تواند دشمنان را سیراب کرده و با دست بردن به جیب مردم، حساب‌های بانکی خود را پربارتر کند. البته که رمزارزها مانند پول کاغذی، دلار، ین، بیت‌کوین و از قبیل تجارت ملموس نیست، بلکه در دنیای اقتصاد و فناوری به ارز‌هایی که به شکل الکتریکی ذخیره و منتقل می‌شوند، ارز دیجیتال می‌گویند. ارز دیجیتال محدودیت‌های پول فیزیکی را ندارد. در واقع ارز‌های مجازی و رمز ارز‌ها هر دو از نمونه‌های ارز‌های دیجیتال هستند.

رمزارز زیستگاه مناسبی برای رشد تروریست‌ جهانی است

علیرضا آل داوود کارشناس فضای مجازی نیز در ادامه این گزارش درباره خاستگاه رمزارزها و کاربرد آن در جهان بیان کرد: خاستگاه رمزارزها روسیه و مبدع آن فردی به نام پاول دورف است، اما چرا کشور آمریکا مانع اجرایی شدن رمزارز (گرام) در کشورش شده است، می‌تواند یکی از دلایل آن ضرری باشد که پس از مدتی شهروندان آمریکایی متحمل می‌شوند و یا اینکه چون رمزارزها دیگر تعلقی به یک منطقه و جغرافیا ندارند، می‌توانند تهدید بزرگی برای مجهز کردن تروریست‌های جهانی شود. چراکه رمزارزها می‌توانند فضای امنی را برای زیست تروریست‌ها و جنایتکاران به وجود آورد.

وی با توجه به حملات تروریستی از طریق تلگرام به کشورمان، گفت:

تا امروز ما شاهد این بودیم که از بستر تلگرام چندین حمله تروریستی به کشورمان صورت گرفته است، به همین منظور است که می‌گوییم ورود رمزارز به کشورمان مصادف با ضرر جبران ناپذیر به اقتصاد کشور است. درواقع ورود آن به کشور این امکان را فراهم می‌کند تا پول‌شویی، فساد و … بیش از پیش رواج پیدا کند.

این کارشناس فضای مجازی تاکید کرد: تلگرام به هیچ یک از قوانین کشور ما پایبند نیست و چون امروزه بیشترین کاربر را از سمت ایران دارد، ورود آن به کشورمان می‌توانست به اقبال زیادی از سوی کاربران مواجه شود و در بلند مدت به تهدید بزرگ مالی کشور تبدیل شود.

آل داوود در پایان با عنوان اینکه ورود رمز ارزها در کشور می‌تواند معاملاتمان را تحت‌الشعاع خودش قرار بدهد؛ تصریح کرد: نبود قوانین درست رمزارزها در کشور، باعث می‌شود کنترل رمزارزها خارج از دید نهادهای ایرانی کنترل شود و این آسیب جدی به اقتصاد ایران است. درواقع آمریکایی‌ها هم این شدت از ضرر مالی را احساس کردند و خواستار لغو آن در کشورشان شدند.

به دنبال بومی‌سازی برای رمزارز ملی هستیم

سیدابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، درباره ورود رمزارزها به ایران و کاربردش در کشورمان بیان کرد:

پس از یک برهه زمانی متداول پول کاغذی رواج بسیاری در جهان داشت و امروزه نیز با توجه به بستر فضای مجازی و گستردگی آن در جوامع مختلف ارز دیجیتال نمود زیادی پیدا کرده است، که البته حاکمیت‎ها در تلاش هستند استفاده از این رمزارزها را از یکدیگر مخفی کرده و به معاملات خود را پنهانی انجام دهند. درواقع استفاده از رمزارزها امروزه برای کسانی مورد قبول است که معاملات خود را مخفیانه انجام می‌دهند.

وی درباره وجود و ورود رمزارزها به کشورمان گفت:

برای استفاده از رمزارزها در کشور، ما توانستیم ماینینگ را با شرایطی از قبیل تولید برق ارزی کشور با تبعیت از قیمت صادراتی آزاد کنیم و الان نیز بانک مرکزی در حال بررسی تمام امور اقتصادی و مالی بحث رمزارز در کشور است. 

دبیر شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: استفاده و تزریق رمزارز به بازار اقتصاد ایران، باید به صورت هدایت شده و کنترل شده باشد، به همین منظور نیز بانک مرکزی بررسی آن را برعهده گرفته است. ما سعی داریم با طراحی رمزارز ملی چسبندگی به نوع معاملات خود را بدست آوریم، چراکه رمزارز ملی می‌تواند کمک شایانی به سلامت اقتصاد کشور کند، که البته باید جمع‌بندی اصولی و دقیقی برای ورود رمزارزها به کشور داشته باشیم.

منبع
باشگاه خبرنگاران جوان

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا