قانون جینیس (GENIUS)، بندی دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اما نقش مهمی در محدود کردن نفوذ شرکتهای بزرگ فناوری و مؤسسات مالی والاستریت در بازار استیبل کوینها ایفا میکند.
به گزارش میهن بلاکچین، دانته دیسپارته (Dante Disparte)، مدیر ارشد استراتژی شرکت سرکل (Circle)، معتقد است که این بند، مانع از سلطه نهادهای بزرگ بر بازار میشود.
محدودیتهای تازه برای غولهای مالی در بازار کریپتو
دیسپارته روز شنبه در پادکست Unchained گفت:
قانون GENIUS بندی دارد که من دوست دارم آن را (صرفاً برای ثبت در تاریخ به نام خودم) بند لیبرا (Libra Clause) بنامم.
بر اساس این بند، هر نهاد غیربانکی که بخواهد توکن دلاری منتشر کند، باید شرکتی کاملاً مستقل راهاندازی کند. ساختار این شرکت باید شبیه به شرکت Circle داشته باشد، نه شبیه به یک بانک. همچنین باید از سدهای ضدانحصار عبور کند و در نهایت، راهاندازی آن نیازمند تأیید کمیتهای در وزارت خزانهداری است که اختیار وتو دارد.
به گفته دیسپارته، بانکها نیز از این قاعده مستثنا نیستند. بانکهایی که اقدام به انتشار استیبل کوین میکنند، باید آن را در یک شرکت تابعه کاملاً جداگانه هولد و توکنها را در ترازنامهای نگهداری کنند که «هیچ ریسک، اهرم و وامدهی» نداشته باشد.
دیسپارته تأکید کرد که این ساختار، حتی محافظهکارانهتر از مدلهایی است که بانکهایی مانند جیپی مورگان (JPMorgan) مطرح کردهاند. وی افزود:
این قانون، قواعد مشخصی ایجاد میکند. به نظر من در نهایت، مصرفکنندگان آمریکایی، فعالان بازار و حتی دلار آمریکا از آن سود میبرند.
قانون GENIUS با حمایت دوحزبی تصویب شد
قانون هدایت و پایهگذاری نوآوری ملی برای استیبل کوینهای ایالات متحده (GENIUS)، هفته گذشته با بیش از ۳۰۰ رأی در مجلس نمایندگان، ازجمله با حمایت ۱۰۲ دموکرات، تصویب شد. دیسپارته معتقد است که این قانون، به دلار آمریکا قدرتی مبتنی بر قاعده در رقابت جهانی ارزهای دیجیتال میدهد.
وی اظهار داشت:
صنعت کریپتو سرانجام به خواستهای که سالها دنبال میکرد، دست یافته است؛ خواستهای که شامل رسمیت یافتن، داشتن مسیر قانونی و نظارتی روشن در آمریکا و امکان رقابت عادلانه میشود.
این لایحه، ساختار قوانین انتقال پول در ایالتها را برای صادرکنندگانی که کمتر از ۱۰ میلیارد دلار دارایی دارند حفظ میکند؛ اما اگر میزان داراییها از این سقف عبور کند، این شرکتها ملزم به دریافت مجوز بانکی ملی خواهند بود.
از نکات قابل توجه این قانون، ممنوعیت استیبل کوینهای با سود، الزام به افشای دقیق اطلاعات و تعیین مجازات کیفری برای توکنهایی است که بدون پشتوانه منتشر میشوند. دیسپارته گفت:
مدلهایی مثل پروژه ترا (Terra)، دیگر جایی در بازار ندارند.
با این حال، برخی منتقدان معتقدند ممنوعیت بهره، میتواند باعث کاهش استقبال کاربران شود و به صادرکنندگان خارجی برتری بدهد. دیسپارته در پاسخ گفت که ارائه بهره، «نوآوری مربوط به بازار ثانویه» بوده و بهتر است بعد از تثبیت زیرساخت، توسط پروتکلهای دیفای ارائه شود.
با ممنوعیت بهره در قانون GENIUS، حوزه دیفای جایگاه بهتری پیدا میکند
ممنوعیت استیبل کوینهای باسود در قانون GENIUS، میتواند تقاضای سرمایهگذاران را به سمت پلتفرمهای مالی غیرمتمرکز (DeFi) مبتنی بر اتریوم هدایت کند.
به گفته تحلیلگرانی مانند نیک پاکرین (Nic Puckrin) و کریستوفر پرکینز (Christopher Perkins) از پلتفرم کوینفاند (CoinFund)، حالا که دیگر هیچ مشوقی برای بهره در استیبل کوینها وجود ندارد، حوزه دیفای، به گزینه اصلی برای کسب درآمد غیرفعال در زنجیره تبدیل میشود. آنها پیشبینی میکنند که «تابستان استیبل کوینها» به «تابستان حوزه دیفای» تبدیل خواهد شد.
این ممنوعیت برای سرمایهگذاران نهادی اهمیت ویژهای دارد. برخلاف کاربران خرد، نهادهای مالی موظفند بازدهی ایجاد کنند و فرصتهای بهرهبری برای آنها ضروری است. تحلیلگران معتقدند که این شرایط باعث میشود سرمایه نهادی به سمت حوزه دیفای، بهویژه در اتریوم که بیشترین ارزش قفلشده را در این بخش در اختیار دارد، سرازیر شود.