به گفته جف پارک (Jeff Park)، تحلیلگر شرکت بیت وایز (Bitwise)، سیاستهای تجاری دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، موجب ایجاد آشفتگی در اقتصاد بینالملل و بروز بحرانهای مالی کوتاهمدت خواهد شد؛ اما در نهایت، این امر باعث افزایش پذیرش بیت کوین بهعنوان یک دارایی ذخیره میشود.
به گزارش میهن بلاکچین، پارک معتقد است بیثباتی اقتصادی ناشی از جنگهای تجاری، دولتها را وادار خواهد کرد تا به سیاستهای پولی تورمی روی بیاورند؛ این موضوع موجب کاهش بیشتر ارزش داراییها میشود و در نهایت، جهان را به سمت داراییهای امن جایگزین، مانند بیت کوین، سوق خواهد داد.
افزایش تقاضا برای بیت کوین در بلندمدت
این تحلیلگر در نهایت نتیجه گرفت که افزایش تقاضا برای بیت کوین، قیمت آن را در بلندمدت بهشدت افزایش خواهد داد. پارک، در تاریخ ۲ فوریه (۱۴ بهمن) در شبکه اجتماعی X، درباره تأثیرات فوری جنگهای تجاری نوشت:
هزینههای ناشی از تعرفهها که احتمالاً در قالب افزایش تورم نمایان میشوند، هم توسط ایالات متحده و هم شرکای تجاری آن پرداخت خواهد شد؛ اما تأثیر نسبی این موضوع بر کشورهای خارجی بسیار شدیدتر خواهد بود. این کشورها در ادامه مجبور خواهند شد راهی برای مقابله با روند رشد ضعیف اقتصادی خود پیدا کنند.
با وجود افزایش تقاضا برای بیت کوین بهعنوان یک ذخیره ارزش در مقابل ارزهای فیات در حال کاهش که میتواند قیمت این دارایی را در بلندمدت بالا ببرد، پارک میگوید بازارهای جهانی در کوتاهمدت، نابودی سرمایههای موجود ناشی از جنگ تجاری را تجربه خواهند کرد.
بازارهای جهانی در شوک کوتاهمدت
ری دالیو (Ray Dalio)، اقتصاددان و مدیر صندوقهای پوشش ریسک، در تاریخ ۲ آوریل (۱۳ فروردین) در شبکه اجتماعی X نوشت که تعرفههای تجاری، برای کل جهان اثر رکودی تورمی دارند. دالیو افزود که این تعرفهها معمولاً برای تولیدکنندگان کالاهایی که بر آنها تعرفه وضع میشود، بیشتر اثر ضد تورمی دارند و در عوض برای کشورهای واردکننده، اثر تورمی بیشتری خواهند داشت.
نتیجهگیری او این است که سطح بدهی و نابرابریهای تجاری در نهایت باعث ایجاد یک تحول مالی در جهان خواهد شد که نظم پولی فعلی را تغییر میدهد.
نیک پاکرین (Nic Puckrin)، تحلیلگر بازار و بنیانگذار Coin Bureau، در مصاحبه اخیر خود گفت:
اگر این تعرفههای تجاری به یک جنگ تجاری بزرگ منجر شود، برای کل دنیا بسیار فاجعهبار خواهد بود.
وی افزود که اقتصاد آمریکا با احتمال ۴۰٪ در سال ۲۰۲۵ وارد رکود خواهد شد؛ موضوعی که ناشی از ترس طولانی شدن جنگ تجاری و عدم قطعیتهای اقتصاد کلان ناشی از سیاستهای حمایتی تجاری است.
شوک کوتاهمدت، محرک رشد قیمت داراییها در بلندمدت؟
آنتونی پامپلیانو (Anthony Pompliano)، مدیر سرمایهگذاری، اخیراً گمانهزنی کرده که رئیسجمهور آمریکا عمداً در حال تضعیف بازارهای مالی است تا فدرال رزرو را مجبور به کاهش نرخ بهره کرده و هزینههای بهره بدهی ملی آمریکا را کاهش دهد.
نرخ بهره اوراق خزانهداری ۱۰ ساله آمریکا از حدود ۴.۶۶٪ در ژانویه (دی)، به ۴.۰۰٪ کاهش یافته است.
پامپلیانو همچنین نتیجه گرفت که اگرچه سیاستهای دولت فعلی آمریکا موجب افت کوتاهمدت قیمتها خواهد شد، اما تأثیر نرخ بهره پایینتر در نهایت مردم را به وامگیری بیشتر تشویق کرده و باعث رشد قیمت داراییهای پرریسک در بلندمدت میشود.