پیشرفته استخراجویدیو

همه چیز درباره استخراج ارز هلیوم؛ چگونه HNT را ماین کنیم؟ + ویدیو

چطور هلیوم ماین کنم؟ با نصب فقط یک ماینر هلیوم چقدر درآمد خواهم داشت؟ فاصله ماینر من از سایر ماینرهای شبکه چقدر باید باشد؟ دستگاه استخراج ارز هلیوم را از کجا پیدا کنم؟ آیا استخراج هلیوم با گوشی ممکن است؟ آیا ماین هلیوم در ایران قانونی است؟ نقشه هلیوم چیست و چطور کار می‌کند؟ این‌ها تنها بخشی از سوالاتی است که کاربران علاقه‌مند به استخراج هلیوم در کامنت‌ها و سایر سوشال مدیای میهن بلاکچین از ما می‌پرسند. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم به سوالات پرتکرار درباره نحوه استخراج ارز هلیوم در قالب ویدیو توضیح دهیم و در مقاله پیش رو به بررسی جامع سازوکار ماینینگ هلیوم، نحوه کارکرد هات اسپات‌های هلیوم و نکات بهینه‌سازی استخراج هلیوم بپردازیم و در ادامه بهترین دستگاه‌های هلیوم ماینر را معرفی کنیم و به سوالات رایج استخراج ارز هلیوم پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن
این مطلب در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ به‌روزرسانی شده و یک ویدیو به آن افزوده شده است.

نحوه استخراج ارز هلیوم

کاربران گرامی میهن بلاکچین، در صورتی که ویدیوی این مطلب برای شما به‌نمایش درنمی‌آید، VPN خود را خاموش کرده و سپس صفحه را رفرش کنید. بعضی ویدیوهای سایت آپارات برای IPهای خارج از ایران به نمایش درنمی‌آیند.

همانطور که در ویدیوی استخراج ارز هلیوم هم گفتیم، سه راه برای کسب درآمد از شبکه هلیوم وجود دارد؛

  • تسهیل انتقال داده: انتقال دیتا از طریق هات اسپات
  • گواه اثبات پوشش (Proof of Coverage): هات اسپات‌ها به‌صورت تصادفی تحت الگوریتم اثبات پوشش تست می‌شوند تا اطمینان حاصل شود که در لوکیشن ثبت شده قرار دارند و به‌درستی کار می‌کنند.
  • اجماع گروهی: تایید تراکنش‌ها و افزودن بلاک به زنجیره هلیوم

اولین راه برای کسب HNT انتقال داده از طریق هات اسپات است. شبکه هلیوم اعلام کرده که ۱/۳ پاداش‌ ماینینگ به انتقال داده تعلق می‌گیرد. بنابراین مقدار دریافتی شما به میزان داده‌ای که مسئول انتقال آن هستید بستگی دارد.

راه دوم برای کسب کوین هلیوم از طریق چالش اثبات پوشش صورت می‌گیرد. شبکه به‌صورت رندوم یک هات اسپات را انتخاب می‌کند تا هات اسپات دیگری را به چالش بکشد. در این روش، هات اسپات چالش‌گر (Challangee) از دستگاه دیگر می‌خواهد تا اثبات پوشش خود را به شبکه ارسال کند. سایر هات اسپات‌های نزدیک به این دستگاه به منظور تصدیق عملکرد در نقش شاهد (Wintness) حاضر می‌شوند. هر هات‌ اسپاتی که در این چالش درگیر می‌شود، بخشی از HNT تخصیص‌یافته برای این چالش را دریافت می‌کند. اگر در یک منطقه شهری یا نقاط پرتراکم زندگی می‌کنید، احتمال مشارکت شما در چنین چالش‌هایی بیشتر است. اما واضح است که در این صورت باید پاداش خود را با هات‌اسپات‌های بیشتری سهیم شوید.

نحوه استخراج کوین هلیوم

روش سوم برای دریافت HNT پیوستن به فرآیند اجماع گروهی است. در این زمان شبکه به‌صورت تصافی هات اسپات‌هایی را برای پیوستن به اجماع برای دوره زمانی مشخصی انتخاب می‌کند. گروه اجماع مسئول اعتبارسنجی تراکنش‌ها و افزودن آن‌ها به بلاکچین است و برای این کار پاداش دریافت می‌کند.

همانطور که ملاحظه می‌کنید، استخراج کوین هلیوم به مشارکت گروهی در شبکه نیاز دارد و به تنهایی و در صورت عدم اتصال به شبکه امکان‌پذیر نیست. بنابراین باید مکانی را انتخاب کنید که توسط دستگاه‌های هات‌اسپات پوشش‌دهی مناسبی داشته باشد. اگر شما تنها ماینر آن ناحیه باشید، فایده چندانی نخواهد داشت. بنابراین برای انتخاب محل مناسب حتما صفحه نقشه پوشش هلیوم را ببینید. نقشه هلیوم به شما اطلاعاتی از قبیل محل قرارگیری هات‌اسپات‌ها و میزان درآمد آن‌ها را می‌دهد. در ادامه نقشه هلیوم را معرفی خواهیم کرد. اما پیش از آن برای درک بهتر ماینینگ هلیوم، به اختصار کارکرد شبکه هلیوم را مرور می‌کنیم.

مختصری درباره شبکه هلیوم و کارکرد آن

شبکه هلیوم چیست؟ 
معرفی Helium Network

توسعه اینترنت اشیا (IOT) در سطح شهر و جامعه از اهداف اصلی هلیوم است. شبکه بلاکچینی هلیوم از هات‌اسپات‌ (Hotspot) یا نقاط اتصالی تشکیل شده که اینترنت را برای دستگاه‌هایی که از پروتکل LoRaWAN پشتیبانی می‌کنند، پوشش می‌دهد. LoRaWAN یک پروتکل شبکه‌ای تک‌ نقطه به چند نقطه است و از امواج رادیویی (RF) برای پوشش‌دهی اینترنت به نحوی گسترده به دستگاه‌های موسوم به اینترنت اشیا استفاده می‌کند. برخلاف تعداد زیادی از رمزارزها که با پردازنده گرافیکی (GPU) ماین می‌شوند، برای استخراج ارز هلیوم با هات اسپات به امواج رادیویی نیاز دارید.

این بلاکچین از پروتکل اجماع HoneyBadgerBFT استفاده می‌کند و نودهای آن برای تبادل اطلاعات باید با الگوریتم گواه اثبات پوشش یا Proof of Coverage (به اختصار PoC) پشتیبانی خودشان را از ایجاد شبکه بی‌سیم یا وایرلس (Wireless) اثبات کنند. کوین بومی شبکه هلیوم با نماد HNT شناخته می‌شود. ماینرهایی که پوشش بی‌سیم را از طریق امواج رادیویی تایید کنند، از طرف شبکه HNT پاداش می‌گیرند.

اما چگونه می‌توان در فرآیند استخراج ارز هلیوم مشارکت کرد؟ با داشتن دستگاه‌های هات اسپات امکان درآمدزایی از شبکه هلیوم فراهم می‌شود. اما هر فرد به تنهایی نمی‌تواند از استخراج هلیوم سود ببرد. برای شکل‌گیری شبکه، باید تعداد مشخصی از کاربران در یک محدوده جغرافیایی وجود داشته باشند. برای اینکه بخشی از شبکه Helium شوید به هات اسپات نیاز دارید. نودهای هات اسپات انتقال دیتای مورد نیاز شرکت‌ها و توسعه‌دهندگان برای دستگاه‌های اینترنت اشیاء را فراهم می‌کنند و بر حسب میزان مشارکت خود در شبکه کوین هلیوم دریافت می‌کنند. کمپانی‌ها و توسعه‌دهندگان دستگاه‌های IOT باید به شبکه توکن دیتا کردیت (Data Credit) پرداخت کنند. دیتا کردیت را می‌توانید به منزله شارژ خط اعتباری تلفن همراه ببینید. در واقع هزینه انتقال داده‌های سنسور و دستگاه با دیتا کردیت پرداخت می‌شود. توکن دیتا کردیت یا DC هم از سوزاندن کوین HNT به دست می‌آید. 

اما هاوینگ شبکه هلیوم به چه صورت است؟ هاوینگ HNT هر دو سال یک بار پس از ساخت بلاک جنسیس طبق برنامه زیر اتفاق می‌افتد. در جدول زیر، منظور از سال ۱، اول آگوست ۲۰۱۹ است. اولین هاوینگ هلیوم تقریبا در روز اول آغاز سال سوم، یعنی ۱ آگوست ۲۰۲۱ اتفاق افتاده است. در تصویر زیر می‌توانید برنامه ۵ دوره هاوینگ را ببینید. برای مشاهده ادامه آن به این لینک مراجعه کنید.

برنامه هاوینگ هلیوم

هات اسپات در شبکه هلیوم به چه معناست؟

هات اسپات هلیوم یک دستگاه کوچک مشابه مودم اینترنت است که به پریز برق معمولی متصل شده و با برقراری ارتباط با اینترنت، امواج Wi-Fi را کیلومترها گسترش داده و ارتباط را برای دستگاه‌های IOT اطراف فراهم کرده و به‌عنوان یک نود در شبکه هلیوم عمل می‌کند. پس عملکرد هات اسپات بدین صورت است که بسته‌های کوچک داده را از دستگاه‌ها به‌وسیله پروتکل LoRaWAN انتقال می‌دهد. هدف آن‌ها ارسال داده از دستگاه‌های اینترنت اشیاء است. جالب است بدانید که دستگاه‌های Hotspot هلیوم تنها ۵ وات انرژی مصرف می‌کنند. بنابراین هات اسپات‌های هلیوم کم مصرف هستند.

در تصویر زیر می‌توانید مدل هات اسپات‌های تایید شده توسط کامیونیتی و کمیته نظارت بر تولید شبکه هلیوم را مشاهده کنید:

هات اسپات های تایید شده توسط هلیوم

این فهرست به‌معنای توصیه برای خرید نیست. هنگام انتخاب دستگاه حتما تحقیق را خودتان انجام دهید. تفاوت عملکرد بین هر برند ماینر موجود در بازار بسیار کم است. بزرگترین تفاوت در میزان درآمدزایی به نوع و برند ماینر بستگی ندارد، بلکه به جایگذاری هات اسپات و اتصال آن به شبکه وابسته است. در ادامه مقاله بیشتر به نحوه جایگذاری هات اسپات و محل قرارگیری بهینه می‌پردازیم.

نقشه هلیوم چیست؟

نقشه هلیوم چیست

نقشه هلیوم یا مرورگر هلیوم (Helium Explorer) یک مرورگر بلاکچینی و ابزار تحلیلی برای شبکه هلیوم است که داده‌های بسیاری اعم از وضعیت اتصال هات اسپات‌ها، محل قرارگیری و لوکیشن دقیق دستگاه‌ها و میزان درآمد آن‌ها را می‌دهد. در ویدیوی نکات استخراج هلیوم بخش‌های کاربردی و مهم این مرورگر را به شما معرفی کردیم. در ادامه به جزییات بیشتری درباره نحوه جایگذاری هات اسپات‌ها می‌پردازیم. 

وقتی به نقشه هلیوم نگاه می‌کنید، اولین چیزی که توجه شما را جلب می‌کند تقسیم‌بندی‌هایی به شکل هگزاگون‌ یا شش ضلعی‌ است که از سیستم تقسیم‌بندی اوبر H3 وام گرفته شده است. سطح زمین نقشه هلیوم را می‌توان با شبکه‌ای از شش ضلعی با وضوح (Resolutions) مختلف نمایش داد. بنابراین مکان تقریبی هات اسپات‌ها در نقشه هلیوم با شش ضلعی نشان داده می‌شوند. ۱۳ رزولوشن مختلف وجود دارد که مساحت متوسط و متوسط طول لبه هر شش ضلعی را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید:

رزولوشن نقشه هلیوم

هدف توسعه شبکه هلیوم را به یاد بیاورید؛ انتقال داده برای دستگاه‌های اینترنت اشیاء. یکی از فاکتورهای موثر در درآمدزایی هلیوم تعداد سایر دستگاه‌های اطراف، نزدیکی و تراکم آن‌ها در هر هگزاگون است. شاخصی برای سنجش این فاکتورها وجود دارد که در نقشه هلیوم به آن، مقیاس انتقال (Transmit Scale) گفته می‌شود. قبلا به این شاخص مقیاس پاداش یا Reward Scale گفته می‌شد. بنابراین اگر این عبارت را جایی دیدید، همان مقیاس انتقال فعلی است. مقیاس انتقال، تراکم هات اسپات‌ها در نقاط مختلف را با قدرت تفکیک پذیری یا رزولوشن متفاوت را می‌سنجد. عدد مقیاس انتقال، نشان‌دهنده تراکم ماینرها در یک شش ضلعی است.

مقیاس انتقال ضریبی است که مقدار پاداش هات اسپاتی که شاهد شماست را تعیین می‌کند. این مقیاس همچنین بر تعداد پاداش‌هایی که به‌عنوان یک چالشگر دریافت می‌کنید تاثیر می‌گذارد. عدد مقیاس انتقال برای محاسبه پاداش مشارکت در رویداد گواه اثبات پوشش استفاده می‌شود. هر چقدر این عدد کمتر باشد، پاداش کمتری به نسبت نودهای شاهدی که مقیاس انتقال آن‌ها یک است دریافت می‌کنند. انگیزه زیربنای اجرای این سیستم، تشویق به گسترش هات اسپات‌ها در همه مناطق به جای ایجاد مناطق پرتراکم و اشباع شده از هلیوم است. 

اما چطور باید مقیاس انتقال ماینر خود را پیدا کنیم؟ وارد اکسپلورر شوید و مکان هات اسپات خود را پیدا کنید. روی آن هگزاگون کلیک کرده و روی اسم ماینر خود کلیک کنید. مشابه شکل زیر بخشی وجود دارد که مقیاس انتقال (Transmit Scale) ماینر شما را بین ۰.۰۱ تا ۱ نشان می‌دهد. 

مقیاس انتقال در ماینینگ هلیوم

مقیاس انتقال کمتر، مستقیما بر میزان درآمد شما تاثیر نخواهد گذاشت. مقیاس انتقال ۰.۵ به معنای این نیست که ماینر شما با تنها ۵۰ درصد ظرفیت کار می‌کند. اما اگر شما شاهد هات اسپات دیگری که مقیاس انتقال ۰.۵ دارد باشید، تنها ۵۰ درصد HNTهایی که می‌توانید به‌عنوان Witness برای آن هات اسپات به دست بیاورید را خواهید داشت. در واقع آن هات اسپات به دلیل قرارگیری در شش ضلعی اشباع‌شده جریمه می‌شود. 

بنابراین اصول اساسی برای قرارگیری بهینه هات اسپات موارد زیر هستند:

  • تراکم هات اسپات
  • دید آنتن (در بخش‌های بعدی بیشتر صحبت می‌کنیم)

تراکم مناسب با استفاده از نقشه Uber H3 مشخص می‌شود. هات اسپات‌ها از سایر هات اسپات‌هایی که در فاصله کمتر از ۳۰۰ متری آن‌ها قرار دارند درآمد کسب نمی‌کنند و می‌توانند حداکثر فاصله ۵۰ کیلومتری از یکدیگر داشته باشند. اما دقیق نمی‌توان گفت که در هر فاصله‌ای چه میزان درآمد خواهید داشت. به نقشه اوبر برگردیم. نقشه از شش ضلعی برای تشکیل شبکه‌هایی با اندازه‌های مختلف استفاده می‌کند. هر اندازه رزولوشن یا به اختصار Res نامیده می‌شود. هر شش ضلعی تراکم متناسب با وضوح خود را دارد. رنگ‌های مختلف در هگزاگون‌ها بیانگر تراکم هستند. رنگ سبز به معنای تراکم مناسب، قرمز تراکم بیش از حد و زرد متوسط است. در هر رزولوشن تعداد بهینه‌ای برای قرارگیری هر هات اسپات به ازای هر هگزاگون وجود دارد.

برای جایگذاری بهینه تلاش کنید تا ماینر شما تا حد امکان در مقیاس انتقال ۱ و در هگزاگونی که نسبت هلیوم‌های متناسبی با هگزاگون‌های همسایه دارد، قرار بگیرد. جزییات بیشتر را می‌توانید در بخش Proposed Chain Variables پروپوزال HIP 17 مطالعه کنید. سایت Hotspotty هم ابزاری است که می‌توانید از آن برای یافتن موقعیت بهینه هات اسپات‌های خود استفاده کنید.

راه‌اندازی ماینر هلیوم

نحوه راه‌اندازی دستگاه استخراج ارز هلیوم

برای تبدیل شدن به بخشی از شبکه هلیوم به دستگاه هات‌اسپات داخلی (Indoor) یا خارجی (Outdoor) نیاز دارید تا با سایر دستگاه‌های ماینر هلیوم ارتباط برقرار کنید. روشن کردن، ثبت دستگاه و اتصال به شبکه به‌معنای شروع فرآیند استخراج ارز هلیوم نیست. باید منتظر همگام‌سازی دستگاه با بلاکچین بمانید. طبق دستورالعمل شبکه ۲۴ تا ۴۸ ساعت طول می‌کشد تا دستگاه با بلاکچین همگام‌سازی شود. پس از همگام‌سازی نوبت استخراج فرا می‌رسد.

راه‌اندازی هات‌اسپات هلیوم از راه‌اندازی روتر بیسیم آسان‌تر است. مراحل راه‌اندازی هات اسپات هلیوم به شرح زیر است:

۱-اتصال آنتن به هات اسپات

۲-کابل را به برق وصل کنید، اما فعلا آن را روشن نکنید.

۳-اپلیکیشن هات اسپات هلیوم را دانلود کنید. (لینک دانلود نرم‌افزار برای اندروید و IOS)

۴- اپلیکیشن را روی موبایل باز کرده و حساب کاربری بسازید. یک کد ۱۲ کلمه‌ای به شما داده می‌شود که مشابه عبارت بازیابی کیف پول است. آن را مانند رمز عبور کیف پول در نظر بگیرید و در مکانی امن ذخیره کنید.

۵- برای اپلیکیشن هات‌اسپات هلیوم خود یک پین کد انتخاب کنید.

۶- گزینه “Set up Hotspot” را در اپلیکیشن خود انتخاب کرده و مدل هات‌اسپات را انتخاب کنید.

۷- محل قرارگیری هات اسپات را انتخاب کنید. (در این مرحله اپلیکشن شما را راهنمایی می‌کند و حتما موارد ذکر شده را اجرا کنید)

۸- اعلام کنید که راهنما را مطالعه کرده‌اید. (تیک تایید را بزنید)

۹- تصدیق کنید که می‌دانید هلیوم هرگز به کلیدهای خصوصی شما دسترسی نخواهد داشت و از روش‌های ایمن برای تشخیص هرگونه مشکل در هات اسپات شما استفاده می‌کند.

۱۰- به اپلیکیشن اجازه دسترسی به موقعیت (Location) خود را دهید.

۱۱- دکمه پاور را فشار دهید تا دستگاه روشن شود.

۱۲- در برنامه تایید کنید که هات اسپات را روشن کرده‌اید.

۱۳- اپلیکشن را برای یافتن دستگاه هات اسپات اسکن کنید.

۱۴- هات اسپات را به WiFi متصل کنید..

انتخاب آنتن مناسب برای ماینر هلیوم

برای خنثی‌سازی اثرات مقیاس انتقال پایین‌تر، توصیه می‌شود که تنظیمات آنتن خود را بهبود بخشید. یعنی آن‌ها را در فضای بازتر، با بهره بیشتر و ارتفاع بیشتر قرار دهید. پیش از انتخاب آخرین و بهترین مدل آنتن، مطمئن شوید آنتن شما محیط لازم برای دریافت و ارسال سیگنال یا به عبارتی دید خوبی نسبت به فضای اطراف دارد. چون باید دقت کنید که دیوارها و پنجرها امواج رادیویی را بلاک می‌کنند. بنابراین، نقاط مرتفع مثلا بالای پشت بام محل مناسب‌تری برای نصب آنتن است. 
پس دید آنتن شما بسیار مهم‌تر از ارتقای آن است. می‌توانید خط دید آنتن خود را با استفاده از سایت‌های RF Line of Sight یا Helium.Vision مشاهده کنید. گفته می‌شود که حتی یک متر اختلاف ارتفاع به طرز قابل ملاحظه‌ای بر درآمد تاثیر می‌گذارد. فراموش نکنید که شبکه تنها به انداره منطقه مفیدی که می‌توانند پوشش دهد ارزشمند است. هات اسپاتی که بالای کوه قرار می‌گیرد اما در شعاع ۱۰۰ کیلومتری آن هیچ هات اسپات دیگری نیست، درآمد چندانی نخواهد داشت. ارتفاع مناسب برای حداکثر پوشش‌دهی ضروری است، اما کافی نیست. در تصویر زیر می‌توانید پوشش دهی آنتن‌های مختلف را مشاهده کنید:

پوشش دهی آنتن‌های مختلف
  • برای محیط‌های شهری پرجمعیت، آنتن خارجی فایبرگلاس هلیوم با بهره آنتن dBi ۴ (دسی‌بل)
  • برای محیط‌های حومه شهر آنتن خارجی فایبرگلاس ۵.۸ دسی‌بل یا ۶ دسی‌بل
  • برای محیط‌های روستایی، آنتن خارجی روکلند (Rokland) با فرکانس ۹۱۵ مگاهرتز و بهره آنتن ۸ دسی‌بل
  • برای مکان‌های بسیار دورافتاده آنتن فایبرگلاس روکند بک کانتری (Backcountry) ۱۰ دسی‌بل

آنتن قوی‌تر لزوما به‌ معنای پوشش بیشتر یا درآمد بیشتر نیست. به تصویر بالا و پایین نگاه کنید و تفاوت پوشش‌دهی آنتن‌ها را در نظر داشته باشید. هر چه dBi آنتن بیشتر باشد، پوشش سیگنال آن باریک‌تر و طولانی‌تر می‌شود.

انتخاب آنتن مناسب برای ماینر هلیوم

دسی بل بالاتر: عملکرد عالی در زمین مسطح و نقاط تراکم

دسی بل پایین‌تر: عملکرد عالی در زمین‌های ناهموار یا مناطق پر تراکم

دسی بل متوسط: ایده‌آل برای آن دسته از محیط‌هایی که وضعیت بین دو مورد قبلی دارند.

پوشش دهی آنتن‌ها در ماینینگ هلیوم

فاصله بین ماینرها

محل قرارگیری هات‌اسپات یکی از بزرگترین عوامل موثر بر میزان درآمد است. برای انتخاب محل هات اسپات حتما نقشه پوشش هلیوم را بررسی کنید تا تعداد نقاط مهم موجود در منطقه خود را مشاهده کنید. هر چه تراکم هات اسپات‌ها بشتر باشد، شانس استخراج هلیوم هم بیشتر است. اما اگر فاصله بین ماینرها کمتر از ۳۰۰ متر باشد، رقابت بین هات‌اسپات‌ها برای استخراج ارز هلیوم در آن نقطه بالا می‌رود. همانطور که می‌دانید شبکه هلیوم در ازای پوشش و کمک به ساخت شبکه هلیوم به ماینرها پاداش می‌دهد. قرار دادن هات اسپات‌های متعدد در یک مکان واحد به ساخت شبکه کمکی نمی‌کند. بنابراین باید هات‌اسپات‌ خود را حداقل ۳۰۰ متر دورتر از نزدیک‌ترین هات‌اسپات بعدی قرار دهید.

محل قرارگیری ماینر

اگر یک ماینر داخلی دارید، باید آن را در بالاترین پنجره موجود در خانه خود قرار دهید. دقت کنید که باید توری فلزی روی پنجره را جدا کنید تا روی سیگنال تاثیر نگذارد. به‌طور کلی، ارتفاع یک عامل اساسی برای انتخاب محل قرارگیری ماینر است. هر چه ماینر بالاتر باشد، دریافت سیگنال آن هم بهتر است. اطمینان حاصل کنید که ماینر خود را نزدیک فلز، دستگاه‌های الکترونیکی یا بتن قرار ندهید. با این وجود، اگر فقط یک پنجره بلند مناسب در خانه خود دارید برای قرارگیری ماینر مناسب خواهد بود. بنابراین برای انتخاب محل مناسب به نکات زیر توجه کنید:

۱- ترجیحا هات اسپات را در فضای باز قرار دهید.

۲-اگر هات اسپات را داخل نصب می‌کنید حتما آن را نزدیک پنجره قرار دهید.

۳- هات اسپات را در بالاترین طبقه خانه یا محل کار خود قرار دهید.

۴- دستگاه شما باید حداقل ۳۰۰ متر از نزدیک‌ترین هات اسپات ناحیه شما فاصله داشته باشد.

۵- هات اسپات را در میز کنار تختخواب یا کتابخانه پنهان نکنید.

۶- دستگاه را کنار پنجره‌ای که توسط دیوار احاطه شده است قرار ندهید.

۷- قراردادن دستگاه کنار پنجره‌ای که توسط توری فلزی یا محافظ حشرات پوشانده شده، سیگنال‌دهی را به نحو چشمگیری کاهش می‌دهد.

چطور یک ماینر هلیوم را در فضای باز نصب کنیم؟

نصب ماینرهای فضای باز که به آن‌ها Outdoor Miner هم گفته می‌شود، کار چندان دشواری نیست. ماینر  Nebra برای فضای باز از فناوری PoE یا انتقال توان الکتریکی بر بستر کابل شبکه (Power Over Ethernet) استفاده می‌کند. این فناوری موجب می‌شود که کابل‌های شبکه معمولی به‌عنوان سیم‌های برق عمل کرده و توان مورد نیاز دستگاه را تامین کنند. بنابراین بهترین روش برای نصب ماینر در فضای باز، استفاده از کابل اترنت است. فقط کافی است هات اسپات را در جای مناسب قرار داده و کابل اترنت را وصل کنید.

بهترین دستگاه‌ها برای استخراج رمزارز هلیوم

طیف گسترده دستگاه‌های هات‌اسپات موجود در بازار، دست شما را برای خرید ماینر هلیوم باز گذاشته است. برندهای Nebra ،Bobcat و Rakwireless دستگاه‌های هات اسپات خوبی تولید کرده‌اند و توسط شبکه هلیوم هم تایید شده‌اند.

هات اسپات ماینر نبرا

خرید ماینر هلیوم مدل Nebra

ماینرهای نبرا (Nebra) توسط شبکه هلیوم و کامیونیتی آن آزمایش شده‌اند. این دستگاه‌ها مناسب محیط داخلی و خارجی عرضه می‌شوند. بزرگترین تفاوت بین مدل‌های داخلی و خارجی این است که دستگاه خارجی داخل کیفی قرار می‌گیرد که برای استفاده در فضای روباز مناسب است. جنس آنتن دستگاه داخلی از پلاستیک ساخته‌شده و ۳ دسی بل قدرت دارد، در حالیکه آنتن دستگاه خارجی با همین قدرت از فایبرگلاس ساخته شده است.

  • قیمت ماینر برای محیط داخلی: ۳۰۰ تا ۴۱۵ دلار
  • قیمت ماینر برای محیط خارجی: ۴۲۰ تا ۵۸۰ دلار

دستگاه ماینر باب کت

خرید دستگاه استخراج هلیوم مدل Bobcat

ماینر باب‌کت (Bobcat) ادعا می‌کند که در بین تمام ماینرهای هلیوم بالاترین بهره آنتن‌دهی با قدرت ۴ دسی‌بل را دارد. آنتن‌دهی بیشتر به ماینر امکان پوشش‌دهی بیشتر و موفقیت در رقابت با سایر ماینرها را می‌دهد. قدرت سیگنال‌دهی آن به ماینرها امکان می‌دهد تا با سایر شاهدان (Witnesses) در محدوده بیش از ۱۶ کیلومتر مایلی ارتباط برقرار کند.

  • قیمت: ۴۲۹ دلار

هات اسپات ماینر رک وایرلس

خرید ماینر ارز دیجیتال هلیوم مدل Rakwireless

قدرت آنتن‌دهی دستگاه ماینر رک وایرلس (Rakwireless) ۲.۸ دسی‌بل است. قیمت این ماینر نسبت به سایر دستگاه‌ها پایین‌تر بوده و می‌توانید یک آنتن۸ دسی‌بلی برای آن نصب کنید که درآمد شما را به نحوه چشمگیری افزایش می‌دهد.

  • قیمت: ۳۴۵ دلار

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ استخراج ارز هلیوم
  • آیا می‌توانیم ارز هلیوم را با کامپیوتر خانگی استخراج کنیم؟

خیر. استخراج ارز هلیوم تنها از طریق امواج رادیویی و به‌وسیله دستگاه‌های هات‌اسپات (Hotspot) امکان‌پذیر است که عملکردی متفاوت از CPU و GPU دارند.

  • استخراج ارز هلیوم با گوشی امکان پذیر است؟

خیر. استخراج هلیوم تنها با دستگاه‌های هات اسپات امکان پذیر است. 

  • مصرف اینترنت هات اسپات چقدر است؟

هات اسپات هلیوم ماهانه بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ گیگابایت اینترنت مصرف می‌کند.

  • بهترین ماینر هلیوم کدام است؟

دستگاه‌های هات اسپات هلیوم براساس یک تکنولوژی و عمدتا یک نوع سخت‌افزار ساخته شده‌اند. بنابراین بین برندهای مختلف تفاوت چندانی وجود ندارد.

  • مصرف برق هات اسپات هلیوم چقدر است؟

ماینرهای هلیو ۵ وات انرژی مصرف می‌کنند که به اندازه مصرف برق یک لامپ LED است.

  • سود استخراج ارز دیجیتال هلیوم چقدر است؟

سوددهی ناشی از استخراج هلیوم به پوشش ناحیه توسط ماینرها، تراکم آن‌ها و تعداد هات‌اسپات‌های موجود در یک محل بستگی دارد. برای محاسبه سود استخراج خود می‌توانید از ماشین حساب هلیوم استفاده کنید.

  • بهترین استخرهای استخراج هلیوم کدامند؟

از جمله بهترین استخرهای استخراج هلیوم می‌توان هلیوم استیکینگ (Helium Staking)، HNT Staking، Multipool App و Vanager اشاره کرد.

  • آیا استخراج ارز هلیوم برای کاربران ایرانی محدودیت دارد؟

از آن‌جا که بازدهی ماینرهای هلیوم به کارکرد سایر ماینرها بستگی دارد و همه دستگاه‌ها باید در کنار یکدیگر یک شبکه را تشکیل دهند، محدودیت فعلی براساس تراکم و فاصله بین ماینرهاست.

  • آیا دیگران می‌توانند از دستگاه هات اسپات ماینر من استفاده کنند؟

هر ماینر هلیوم رمزنگاری می‌شود و به شما یک عبارت ۱۲ کلمه‌ای برای دسترسی به کیف پولی که کوین‌های هلیوم را در آن ذخیره می‌کنید، داده می‌شود. بنابراین پس از راه‌اندازی ماینر و ثبت دستگاه هیچکس به‌جز شما نمی‌تواند از شما استفاده کند.

  • چطور می‌توانم سود استخراج خود را به حداکثر برسانم؟

اطمینان از اتصال و آنلاین بودن هات‌اسپات، تنظیم زاویه آنتن‌دهی، حجم تراکم ماینرها در در یک لوکیشن و فاصله بین هات اسپات‌ها به افزایش سود استخراج کمک می‌کند.

جمع‌بندی

شبکه بلاکچینی هلیوم از هات‌اسپات‌ (Hotspot) یا نقاط اتصالی تشکیل شده که اینترنت را برای دستگاه‌هایی که از پروتکل LoRaWAN استفاده می‌کنند، پوشش می‌دهد. این نقاط اتصال عملکردی به‌منزله ماینرهای شبکه هلیوم دارند و نقش‌های مختلفی در شبکه دارند. ماینرها از طریق تسهیل انتقال داده، اجماع گروهی و مشارکت در فرآیند گواه اثبات پوشش به استخراج ارز هلیوم می‌پردازند. آنتن‌دهی ، فاصله بین ماینرها و محل قرارگیری دستگاه از اصول مهم برای ماین کوین HNT است.

نظر شما درباره استخراج ارز دیجیتال هلیوم چیست؟ آیا به خیل ماینرهای این رمزارز پیوسته‌اید یا برنامه‌ای برای ماین ارز هلیوم دارید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
moneydonerightthecryptoseeddocs.helium

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
55 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا