در سری تحلیل های اخبار از نگاه میهن بلاکچین قصد داریم اخبار مهم هفته را بررسی کرده و تاثیرات و تحلیل های مربوط به این اخبار را توسط کارشناسان میهن بلاکچین ارائه دهیم. توجه داشته باشید این تحلیل ها از قلم نویسندگان میهن بلاکچین است و از هیچ سایت و منبعی گرفته نشده است. در ادامه به تحلیل اخبار مهم هفته می پردازیم.
صاحبان گوشی های آیفون مراقب بیت کوین و لایت کوین خود باشند!
این هفته اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه کیف پول های بیت کوین و لایت کوین گوشی های آیفون X و سری های قبل تر از آن ایمن نیستند. این خبر توسط لوشان تی (Loshan T) یکی از توسعه دهنده های بنیاد لایت کوین منتشر شد و گویا به روز رسانی سیستم عامل iOS این مشکل موجود را حل نمیکند. لوشان گفت:
در حالی که فکر میکنید اکثر کاربران ارزهای دیجیتال از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند، اما طبق اطلاعات بنیاد لایت کوین به نظر میرسد که اکثر کاربران از سیستم عامل iOS استفاده میکنند. تعداد کیف پول های loafwallet که در سیستم عامل iOS نصب شده اند تقریبا ۱۰۰ الی ۱۵۰ هزار نصب بیشتر از سیستم عامل اندروید میباشد.
تحلیل نویسنده:
همانطور که می دانید در سایت میهن بلاکچین بارها به این موضوع اشاره کرده ایم که کیف پول های دسکتاپ و موبایل از ایمنی کمتری برخوردارند و بهترین نوع کیف پول برای ارزهای دیجیتال از نوع سخت افزاری و کاغذی است. البته نمی توان به طور قطع بیان کرد که این نوع کیف پول ها ایمنی کامل دارند و هیچ خطری سرمایه شما را تهدید نمی کند زیرا کیف پول کاغذی ممکن است گم یا پاره و یا سوزانده شود. کیف پول های سخت افزاری هم می توانند مورد حملات قرار گیرند. اما می توان گفت آسیب پذیری کیف پول های کاغذی و سخت افزاری کمتر از کیف پول های دسکتاپ و موبایلی است.
از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان است پیشنهاد می کنم از هر کیف پولی که استفاده می کنید در مورد آن کیف پول جست و جو کنید که آیا با مشکل امنیتی مواجه شده یا خیر و یا اینکه نظرات دیگران را در خصوص آن کیف پول بررسی کنید. همچنین در سایت های معتبر مطالعه کنید که چه کیف پول هایی مناسب می باشند.
بانک آلمانی: بیت کوین پس از هاوینگ ۹۰,۰۰۰ دلار می شود!
بانک Bayern LB که یکی از برترین بانک های کشور آلمان است توی این هفته ئیش بینی کرده که قیمت بیت کوین پس از هاوینگ (نصف شدن پاداش ماینینگ) در سال ۲۰۲۰ حدود ۹۰۰۰۰ دلار می شود.
تحلیل نویسنده:
همانطور که می دانید هاوینگ بیت کوین نصف شدن پاداش استخراج ماینینگ است. طبق تاریخچه بیت کوین هر بار که هاوینگ رخ داده قیمت بیت کوین به طور نجومی افزایش پیدا کرده است. اگر این بار هم تاریخ بیت کوین تکرار شود می توانیم بگوییم که قیمت بیت کوین افزایش پیدا می کند. البته قیمت ۹۰,۰۰۰ هزار دلار کمی تخیلی به نظر می رسد اما این امکان وجود دارد که قیمت بیت کوین تا ۲۰,۰۰۰ هزار دلار برسد. قیمت بیت کوین در روندهای صعودی تا بیش از ۴۰ درصد نیز با افزایش مواجه شده و همانطور که بازار بیت کوین همانند بسیاری از بازارها می باشد این امکان وجود دارد که باز روند خود را تکرار کند. البته خیلی به طور قطع نیم توان گفت که این اتفاق می افتد اما می توان اینطور در نظر گرفت که چنین امکانی وجود دارد.
موضوع دیگری که باید مد نظر قرار داد این است که افراد یا سازمان های زیادی در مورد قیمت بیت کوین پیش بینی می کنند و ممکن است پیش بینی خیلی از افراد درست نباشد چون عوامل زیادی در بازار بیت کوین و ارزهای دیجیتال تاثیر می گذارد و نمی توان خیلی دقیق در مورد آن نظر داد.
بلاک چین تلگرام اواخر مهر ماه عرضه می شود!
امروز خبری مبنی بر اینکه تلگرام، بلاکچین خود را تا اواخر ماه اکتبر عرضه خواهد کرد منتشر شد. طبق ایمیلی که از جانب تلگرام به سرمایه گذاران ارسال شده، شبکه متن باز تلگرام (TON) در مسیر برنامه ریزی های خود برای عرضه میباشد.
تحلیل نویسنده:
مقامات رسمی تلگرام نظیر پاول دوروف بنیانگذار تلگرام تا به حال در مورد بلاکچین تلگرام هیچ صحبت رسمی نکرده اند اما این پروژه در SAFT کمیسیون SEC یه نام شرکت تلگرام و پاول دوروف و نیکولای دوروف ثبت شده است. این ثبت پروژه تنها مدرک رسمی است که بیان می کند بلاکچین TON متعلق به خود تلگرام می باشد. البته به نظر می رسد تلگرام و مقامات این شرکت برای اینکه خود را از دست مسائل قانونی راحت کنند و مانند فیسبوک گرفتار قانون گذاران نشوند تا به حال بسیار مخفیانه و بدون هیچ اطلاع رسانی این کار را انجام داده اند.
به قول قدیمی ها احتیاط شرط عقل است. به نظرم تا زمانی که مقام رسمی از تلگرام این موضوع را تایید نکند و در رسانه های اجتماعی در خصوص این پروژه اطلاع رسانی نکند نمی توان خیلی به این پروژه اعتماد کرد. اما در خصوص اینکه ارز تلگرام چه میزان سود خواهد داشت می توان گفت با توجه به اینکه تلگرام و فیسبوک بسیار شناخته شده می باشند و کاربران زیادی دارند، ارزهای این شبکه های اجتماعی ارزش افزوده زیادی خواهند داشت و با پذیرش زیادی مواجه می شوند. در صورت عرضه توکن های تلگرام و فیسبوک افزایش قیمت چشمگیری را می توانیم شاهد باشیم.
تعرفه برق مصرفی استخراج ارزهای دیجیتال مشخص شد!
مدیرعامل برق استان تهران از قانونی شدن فعالیت استخراج رمز ارزها طبق تصمیم هیأت وزیران خبر داد و گفت: تعرفه برق مصرفی مراکز تولید ارز دیجیتال با قیمت متوسط ریالی برق صادراتی با نرخ تسعیر سامانه نیما محاسبه و دریافت میشود.
تحلیل نویسنده:
تسعیر ارز به میزان سود یا ضرری گفته میشود که به دلیل اختلاف قیمت بین قیمت برنامه ریزی شده ارز توسط شرکت یا سازمان مورد نظر و قیمت فعلی آن به وجود میآید.
برای مثال شرکت تولیدی در داخل ایران را در نظر بگیرید که محصولات صادراتی خود را با نرخ دلار ۱۱۰,۰۰۰ ریال به شرکتی خارجی به فروش میرساند. فرض کنید که حجم معاملات این شرکت با طرف خارجی ۱۰۰۰ دلار باشد. اگر پس از انعقاد قرارداد با شرکت خارجی نرخ دلار تغییر کند، برای مثال به ۱۱۵,۰۰۰ ریال برسد، سود (ضرر) تسعیر ارز بدین گونه خواهد بود.
۱۰۰۰ * (۱۱۵۰۰۰ – ۱۱۰۰۰۰) = ۵,۰۰۰,۰۰۰
سود تسعیر ارز در مثال فوق ۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال خواهد بود.
حال این شرایط را برای برق صادراتی در نظر میگیریم. اگر فردی اقدام به کسب مجوزهای لازم برای ماینینگ بیت کوین با برق صادراتی با نرخ دلار ۱۱۰,۰۰۰ ریال کند، در صورت افزایش (یا کاهش) نرخ دلار (و به تبع آن تغییر نرخ برق صادراتی) باید مابهالتفاوت نرخ ارز یا به عبارت صحیح تر همان تسعیر ارز را بپردازد.