پروژه‌های کلاهبرداری

کمیسیون بورس و اوراق بهادار سراغ کلاهبرداران «قصابی خوک» رفت: ۸ محکوم!

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، علیه پنج شرکت و سه فرد، به اتهام اجرای طرح‌های کلاهبرداری معروف به قصابی خوک (Pig Butchering) شکایت ثبت کرده است. این کلاهبرداران با استفاده از رسانه‌های اجتماعی و برنامه‌های پیام‌رسان مشهور، خود را به‌عنوان متخصصان مالی جا زده و افراد را به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ارزهای دیجیتال جعلی ترغیب کردند.

به گزارش میهن بلاکچین، این افراد با فریب سرمایه‌گذاران، توانستند مبالغ قابل‌توجهی را به‌واسطه این کلاه‌برداری‌ها به دست بیاورند. SEC تلاش می‌کند تا با همکاری با دیگر نهادهای نظارتی، اقداماتی را در راستای مقابله با این نوع کلاهبرداری‌ها در بازار ارزهای دیجیتال انجام دهد.

شکایت SEC از پروژه‌های مرتبط با پیگ بوچرینگ

کمیسیون SEC علیه پنج نهاد و سه فرد مرتبط با کلاهبرداری‌های موسوم به قصابی خوک از طریق پلتفرم‌های جعلی نانوبیت (NanoBit) و کوین‌دابلیو ۶ (CoinW6)، شکایاتی را مطرح کرده است.

این پلتفرم‌ها با فریب سرمایه‌گذاران و معرفی خود به‌عنوان شرکت‌های قانونی تجارت ارزهای دیجیتال، آن‌ها را ترغیب به سرمایه‌گذاری کرده‌اند. SEC شکایات خود را در دادگاه‌های منطقه‌ای ایالات متحده در ناحیه شرقی نیویورک و ناحیه مرکزی کالیفرنیا ثبت کرده است.

به گفته SEC، این پروژه‌‌های کلاه‌برداری‌، برای فریب سرمایه‌گذاران از رسانه‌های اجتماعی مانند واتساپ، لینکدین و اینستاگرام استفاده کرده‌اند. کلاه‌برداران به قربانیان القا کرده‌اند که در حال سرمایه‌گذاری از طریق راه‌هایی مطمئن هستند. قربانیان معمولاً متقاعد به سرمایه‌گذاری مبالغ زیادی می‌شدند، و پس از آن متوجه می‌شدند که پولشان به سرقت رفته است.

کلاه‌برداری‌های موسوم به قصابی خوک یا پیگ بوچرینگ، طرح‌هایی جعلی هستند که در آن کلاه‌برداران با وعده سرمایه‌گذاری‌های پرسود، اعتماد قربانیان را جلب می‌کنند و با ارائه ارزهای دیجیتال جعلی و سواستفاده از افراد، سرمایه آن‌ها را به سرقت می‌برند.

کلاه‌برداری‌های مبتنی بر رسانه‌های اجتماعی، میلیون‌ها نفر را هدف قرار داده است

در پرونده نانوبیت، سه‌نفر از شهروندان آمریکایی با نام‌های فی لیائو (Fei Liao)، جیاجی لیو (Jiajie Liu) و هوآ ژائو (Hua Zhao)، خود را به‌جای متخصصان مالی در گروه‌های واتساپ (WhatsApp) جا زده‌اند. این افراد موفق شدند حداقل ۱۸ سرمایه‌گذار را فریب دهند تا تقریبا به‌میزان ۱ میلیون دلار در دارایی‌های کریپتو و فیات سرمایه‌گذاری کنند. به‌نظر می‌رسد که این پلتفرم، بازدهی پرتفلیوی کاربران را مثبت نشان می‌داده، اما قابلیت برداشت وجوه برای این افراد امکان‌پذیر نبوده و کلاه‌برداران نیز بعد از مدتی ناپدید می‌شدند.

فیچر کلاهبرداری ارز دیجیتال

در پرونده CoinW6، کلاه‌برداران تقریبا مشابه عمل کردند، اما این پرونده روند رمانتیک‌تری داشت. در این پرونده، کلاه‌برداران با جعل هویت در رسانه‌های اجتماعی خود را متخصصین مالی جوان معرفی می‌کردند و از این طریق توانستند حداقل ۱۱ قربانی را به برقراری روابط عاشقانه با خود ترغیب کنند.

پس از چندین هفته تلاش برای جلب اعتماد افراد قربانی، این کلاه‌برداران قربانی‌ها را قانع کردند تا در این طرح سرمایه‌گذاری کنند و به این ترتیب توانستند به‌میزان حدود ۲.۲ میلیون دلار به قربانی‌ها خسارت وارد کنند. این کلاه‌برداران برای ترغیب بیشتر افراد به سرمایه‌گذاری، سودهای جعلی به حساب آن‌ها واریز می‌کردند.

اف‌بی‌آی (FBI) اعلام کرده که ضرر و زیان ناشی از کلاه‌برداری‌های حوزه کریپتو در سال گذشته به بالاترین حد خود، یعنی ۵.۶ میلیارد دلار رسیده است که میزان ۴ میلیارد دلار آن از طریق کلاه‌برداری‌های قصابی خوک به دست آمده است. سازمان SEC در تلاش است تا با همکاری با نهادهای دیگر، با تهدیدهای فزاینده در حوزه ارزهای دیجیتال مقابله کند.

منبع
Coincu

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا