اتریوم دومین رمزارز محبوب بازار است. محبوبیت اتریوم باعث تغییراتی شده است تا انجام تراکنشها برای کاربران آسانتر شود. حتی بهروزرسانیهایی نظیر اتریوم ۲.۰ نیز در مسیر دستیابی به این هدف قرار دارند. اگر نحوه عملکرد رمزارزها را بدانیم، دستیابی و کار با کیف پولهای اتریوم دشوار نیست. اما اگر به جای آنکه مجبور باشیم آدرس کیف پول را کپی کنیم تا اتر دریافت کنیم، میتوانستیم رمزارز را با اسم دامنه وبسایت دریافت کنیم، چه تغییراتی ایجاد میشد؟
برنامه جدیدی توانسته است این موضوع را محقق سازد. اکنون دارندگان دامنههای com. میتوانند از اسم دامنه خود به عنوان کیف پول اتریوم استفاده کنند. دارندگان اسم دامنهها میتوانند با استفاده از دامنههای دات کام به ارسال و دریافت اتر بپردازند. سرویس انتخاب نام اتریوم (ENS) و سیستم اسم دامنه (DNS) به آدرسهای دامنههای com. امکان میدهد تا به عنوان کیف پول اتریوم عمل کنند.
اجرای کیف پول اتریوم با اسم دامنه
اسامی دامنههای ENS، دامنههایی هستند که به eth. منتهی میشوند. این اسامی دامنهها به عنوان کیف پول اتریوم نیز عمل میکنند. ENS از دامنههای سطح بالا (TLD ها) پشتیبانی میکنند، اما ENS به جای ایجاد TLD های بیشتر نظیر eth. به سمت استفاده از اسامی DNS موجود قدم برداشته است.
این سرویس به دارندگان اسامی دامنههای سطح دوم DNS امکان میدهد تا از همان اسامی برای ENS استفاده کنند. دامنههای سطح دوم دامنههایی هستند که در اسامی آنها یک نقطه (دات) به کار رفته است. بنابراین، یک وبسایت com. همان اسم را برای ENS نیز حفظ خواهد کرد. برای مثال، mihanblockchain.com پس از ایمپورت به ENS همچنان همان mihanblockchain.com باقی خواهد ماند.
پس از پایان ایمپورت این دامنه سطح دوم DNS به ENS، میتوان برای ENS سابقه تعریف کرد. این موضوع به دارندگان دامنه امکان میدهد تا به دریافت اتریوم بپردازند و از اسم دامنه به عنوان کیف پول استفاده کنند.
کارآیی فراتر از اتریوم
اتریوم محبوبترین رمزارزی است که با استفاده از دامنههای ENS ارسال و دریافت میشود. این موضوع به دلیل TLD موجود در ENS است. اما فقط اتر نیست که میتواند از ENS استفاده کند. دارندگان دامنههای ENS میتوانند رمزارزهای بیش از ۱۰۰ بلاک چین را دریافت کنند.
دارنده دامنه میتواند آدرس از بلاک چین موردنظر خود نظیر کاردانو را به ENS اضافه کند و سپس به دریافت توکنهای بومی آن بلاک چینها بپردازد. در این مورد، اگر دارنده دامنه کیف پول کاردانو به ENS خود اضافه کند، میتواند توکن ADA را از طریق اسم دامنه خود دریافت کند.
نکته جالب این است که دارندگان دامنه دات کام همچنین میتوانند با استفاده از اسامی دامنههای خود به دریافت NFT نیز بپردازند. در بلاک چینهایی نظیر اتریوم، هنگامی که آدرس اتر به اسم دامنه اضافه میشود، کاربر میتواند NFT هایی دریافت کند که بر بستر آن بلاک چین هستند.
تیم ENS معتقد است که استفاده از DNS های موجود به جای اضافه کردن TLD های موجود بر بستر ENS، به این پروژه امکان موفقیت بلندمدت خواهد داد.