سقوط صرافی FTX در ماه نوامبر (آبان)، تاثیر منفی شدیدی بر اکوسیستم سولانا داشت چرا که اعتبار این اکوسیستم تا حد زیادی به آلامدا ریسرچ، بازوی سرمایهگذاری FTX، و حمایتهای مدیر عامل سابق این صرافی، سم بنکمن فرید وابسته بود؛ تا جایی که بعضی به طعنه به سولانا و رمزارز چند پروژه دیگر مورد حمایت Sam Bankman-Fried، لقب «Sam-Coin» داده بودند.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین دسک، پس از فروپاشی FTX و رسوایی مالی-اخلاقی سم بنکمن فرید، Sam-Coinها از جمله سولانا، با خروج بیسابقه توسعهدهندگان و فشار فروش شدید مواجه شدند تا جایی که قیمت رمزارز SOL طی چند هفته اخیر از حدود ۳۸ دلار به ۸ دلار در روز گذشته رسید و برای اولین بار در دو سال اخیر قیمت آن تکرقمی شد.
با این حال دیروز همزمان با سقوط مجدد قیمت سولانا، ویتالیک بوترین، بنیانگذار اتریوم با انتشار توییتی از توسعهدهندگان اکوسیستم سولانا حمایت کرد و باعث شد سقوط قیمت SOL متوقف شود. پس از انتشار این توییت قیمت رمزارز سولانا که تا ۸.۱۹ دلار کاهش یافته بود با بیش از ۱۵٪ افزایش به ۹.۵ دلار رسید. البته این قیمت هنوز از اوج قیمت سولانا در سال ۲۰۲۱، یعنی ۲۶۰ دلار، ۹۶٪ کمتر است و سولانا با ATH خود فاصله چشمگیری دارد. ویتالیک بوترین در توییت خود گفت:
برخی از افراد باهوش به من گفتهاند اکوسیستم سولانا جامعه توسعهدهندگان جدی و هوشمندی دارد و اکنون که (پس از اتفاقات FTX و دستگیری سم بنکمن فرید) سرمایهگذاران فرصتطلب از دور خارج شدهاند، این زنجیره آینده روشنی دارد.
قضاوت از بیرون (پروژه) برای من سخت است، اما امیدوارم جامعه سولانا فرصت عادلانه خود برای پیشرفت را به دست آورد.
برخی از فعالان کریپتو در توییتر با اشاره به نمودار قیمت سولانا در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ (۱۴۰۰-۱۴۰۱) میگویند تغییرات قیمت SOL در حال تقلید از الگوی رونق-رکودی است که قیمت اتر در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ (۱۳۹۷-۱۳۹۸) تجربه کرده بود. در آن زمان قیمت اتر نیز از اوج خود در ۱٬۲۰۰ دلار، حدود ۹۵٪ سقوط کرد؛ با این حال ETH یک چرخه رونق دیگر را تجربه کرد و دوباره در محدوده ۱٬۲۰۰ دلار قرار گرفت. این عده (هرچند خوشبینانه) احتمال میدهند رمزارز سولانا نیز سرنوشت مشابهی داشته باشد.
با وجود این، اکوسیستم سولانا برای بهبود شرایط و رفع بیاعتمادی ایجاد شده، لازم است ارتباط خود را با سم بنکمن فرید که سرمایهگذاری زیادی در SOL انجام داده بود و پروژههای سولانا را از طریق بازوی سرمایهگذاری خطرپذیر FTX و بازارسازی آلامدا ریسرچ پشتیبانی میکرد، به طور کامل قطع کند. ورشکستگی FTX و آلامدا باعث خروج سرمایه زیادی از سولانا شد و باعث شد پروتکلهای معاملاتی آن با بحران نقدینگی روبرو شوند.
با این حال، ارتباط بنکمن فرید با سولانا بسیار عمیق است. شرکتهای او در مجموع بیش از ۵۸ میلیون رمزارز SOL که معادل ۱۵٪ از عرضه کل رمزارز سولانا است را خریدهاند. گرچه مشخص نیست که شرکتهای ورشکسته در حال حاضر چقدر از موجودی سولانا را نگه داشتهاند، فروش این داراییها میتواند بازار SOL را بیشتر تحت فشار قرار دهد. همچنین پس از فروپاشی FTX شاهد مهاجرت بعضی پروژهها از این شبکه به اتریوم و پالیگان بودهایم که در صورت ادامه یافتن میتواند باعث کاهش ارزش اقتصادی بلاکچین سولانا شود.
نظر شما درباره آینده رمزارز سولانا چیست؟ آیا شبکه سولانا میتواند از زیر سایه FTX و SBF خارج شود؟ نظرات خود را با ما و کاربران میهن بلاکچین در میان بگذارید.