اخبار آلتکویناخبار اتریوماخبار بیت کوین

بنیاد ویکی مدیا دیگر کمک‌های مالی به صورت بیت کوین و اتر را نمی‌پذیرد

سازمان مادر وبسایت ویکی پدیا به اسم بنیاد ویکی مدیا (Wikimedia Foundation) دیگر کمک‌های مالی به صورت بیت کوین، اتریوم و بیت کوین کش را نمی‌پذیرد. این تصمیم پس از جلسات و گفتگوهای سه ماهه اعضای جامعه ویکی مدیا درباره مزایا و معایب رمزارزها اتخاذ شده است.

به گزارش میهن بلاک چین و به نقل از دیکریپت، تصمیم عدم پذیرش کمک‌های مالی توسط بنیاد ویکی مدیا اندکی پس از برگزاری نظرسنجی توسط این بنیاد اتخاذ شد که طی آن، بیش از ۷۰٪ پاسخ‌دهندگان خواهان توقف پذیرش کمک‌های مالی به صورت رمزارزها بوده‌اند.

در بیانیه این بنیاد آمده است:

بنیاد ویکی مدیا تصمیم گرفته است تا پذیرش مستقیم رمزارزها به عنوان ابزاری برای اهدای کمک مالی را متوقف سازد. این تصمیم بر اساس بازخوردهای اخیر از جانب جامعه‌های داوطلب و اهداکنندگان کمک‌های مالی اتخاذ شده است.

بنیاد ویکی مدیا در سال ۲۰۱۴ به پذیرش بیت کوین پرداخت. در آن زمان، دلیل بنیاد در خصوص پذیرش کمک‌های مالی به صورت بیت کوین این بود که مشارکت در این بنیاد را ساده و جامع می‌سازد. ویکی پدیا بارها بر این نکته تاکید داشته است که یک پلتفرم جهانی است و در حال حاضر از ۳۲۶ زبان مختلف پشتیبانی می‌کند.

این بنیاد ابتدا با کوین‌بیس همکاری خود را آغاز کرد تا به پذیرش کمک‌های مالی بیت کوین بپردازد. سپس به سمت بیت‌پی (BitPay) رفت تا کمک‌های مالی با رمزارزهای دیگر را نیز تسهیل سازد.

اما حضور ویکی پدیا در عرصه کریپتو آنچنان هم مهم و چشمگیر نبود. در سال ۲۰۲۱، بنیاد ویکی مدیا فقط از ۳۴۷ اهداکننده، کمک‌های مالی به صورت رمزارز دریافت کرد. جولیا برانگز (Julia Brungs) متخصص روابط عمومی جامعه بنیاد ویکی مدیا بیان کرده است که کمک‌های مالی به صورت رمزارز فقط ۰.۰۸٪ درآمد این بنیاد در سال گذشته را تشکیل داده است و این بنیاد هرگز به نگهداری رمزارز نپرداخته است.

توییت molly white در خصوص بنیاد ویکی مدیا

برانگز در ماه ژانویه گفته بود:

در سال مالی گذشته، پراستفاده‌ترین رمزارز بیت کوین بوده است. ما هرگز به نگهداری رمزارز نپرداخته‌ایم و تبدیل روزانه این کمک‌های مالی به ارز فیات، تاثیر زیست محیطی مهمی نداشته است.

هنگامی که در ماه ژانویه گفتگو درباره کمک‌های مالی به صورت کریپتو آغاز شد، مولی وایت (Molly White) مهندس نرم‌افزار و ویرایشگر ویکی پدیا خاطرنشان کرد که فقط ۴۰۰ عضو جامعه در این گفتگو شرکت کرده‌اند.

اما مولی وایت مشاهده کرده بود که بسیاری از حساب‌های مذکور در واقع حساب‌های تک‌منظوره بوده و فقط برای این گفتگو ایجاد شده بودند و هدف آنها، متقاعد کردن بنیاد برای اتخاذ تصمیم علیه کریپتو بوده است.

طبق این گزارش، یکی از مهم‌ترین موضوعات و بحث‌ها علیه رمزارز، مساله تاثیرات آن بر محیط زیست بود. اما این نکته قابل ذکر است که بلاک چین‌های بسیار زیادی نظیر آوالانچ، تزوس، سولانا و کاردانو وجود دارند که مصرف انرژی بهینه‌ای دارند و از استخراج بر بستر گواه اثبات کار استفاده نمی‌کنند.

کسانی که موافق دریافت کمک‌های مالی به صورت رمزارز بودند به اهمیت کمک‌های مالی با اسم مستعار در کشورهایی اشاره کرده‌اند که ویکی پدیا ممکن است در آن کشورها غیرقانونی باشد یا سانسور شود. این موضوع نیز عنوان شد که چون بیت کوین در السالوادور و جمهوری آفریقای مرکزی به عنوان پول قانونی شناخته می‌شود، بنیاد ویکی مدیا باید به مردم این کشورها امکان دهد تا با ارزهای رسمی کشور خود به اهدای کمک‌های مالی بپردازند.

منبع
decrypt

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا