سلام به علاقهمندان تحلیل آنچین بازار رمز ارزها
در هفتهای که نیکل دویست درصد رشد را به واسطه تحریمها تجربه کرد، بازار ارزهای دیجیتال هفته پرفراز و نشیبی را به خود دید. در ابتدای هفته شدت عدم قطعیت در اوج جنگ روسیه و اوکراین به اوج خود رسید و شاهد سقوط شدید قیمت بودیم اما با مشخص شدن جزییات فرمان اجرایی بایدن در خصوص رمزارزها، بازار تکان مثبتی به خود دید. در ادامه این مطلب با بررسی بازار رمزارزها طی هفته گذشته همراه شما هستیم. با ما همراه باشید.
برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آنچین یا درون زنجیرهای میتوان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیقتر و دقیقتر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارشهای هفتگی، تحلیل رفتار سرمایهگذاران، احساسات معاملهگران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیلهای متریکهای آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
[author title=”سلب مسئولیت” image=”http://”]گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آنچین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیلهای این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیهای برای خرید و فروش یا سرمایهگذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایهگذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.[/author]
توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:
- این گزارش به سه بخش کلی تقسیم شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه میکنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد. در انتها نیز به شکل جزیی به وضعیت استیبلکوینها میپردازیم.
- برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخها، در این مقاله کلمه “بازه زمانی” به فاصله زمانی ۱۲ اسفند تا ۱۸ اسفند ماه اشاره دارد.
- این نسخه، سیامین گزارش از سری تحلیلهای هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش پیشین، به مقاله زیر مراجعه کنید.
بخش اول – بیت کوین
تصویر بالا قیمت بیت کوین را در تایمفریم روزانه نشان میدهد. شاید کمی تکرار مکررات به نظر رسد اما واقعیت این است که تاثیر اخبار فاندامنتال در این هفتهها بسیار بیشتر از اتفاقات آنچین است. تحولات جنگ روسیه و اوکراین، تهدید ولادیمیر پوتین به استفاده از کلاهک هستهای، تاثیر تحریمها بر بازار فلزات گرانبها و کانیهای معدنی (همچون نیکل) و انرژی (نفت و گاز) در کنار مشخص شدن جزییات فرمان اجرایی بایدن در خصوص رمزارزها، به مراتب تاثیر بیشتری بر قیمت بیت کوین و ارزهای دیجیتال داشته است تا انباشت بیت کوین توسط فلان نهنگ. این انتقادی است که به درستی به تحلیل درون زنجیرهای وارد است. تاثیر این پارادایم تحلیلی در زمان آرامش نسبی بازار به مراتب بیشتر است.
برای خواندن بررسی قیمت بیت کوین به روش تکنیکال میتوانید تحلیل زیر از مایکل فن ده پپه، تحلیلگر مشهور را مطالعه کنید:
در ادامه به بررسی برخی از دادههای آنچین در یک هفته اخیر میپردازیم:
پس از کاهش شدید قیمت در ابتدای هفته، ارزش بازار ارزهای دیجیتال سقوطی ۲۵۰ میلیارد دلاری داشت اما با بهبود شرایط در دیروز و امروز، دوباره به مرز ۱.۸۵۰ تریلیون دلار رسید.
سلطه بیت کوین همچنان بالای ۴۳ درصد باقی ماند. با توجه به پیشرو بودن تغییر قیمتی بیت کوین نسبت به عموم آلتکوینها، رشد قیم
بررسی رفتار سرمایهگذاران بیت کوین
رفتار نهنگها در بازار ارزهای دیجیتال یکی از فاکتورهای اصلی برای تشخیص روند قیمتی رمزارزها است. از این رو ابتدا به سراغ نهنگهای بیت کوین میرویم و رفتار آنها را مورد بررسی قرار میدهیم:
- معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پولهایی که موجودی آنها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است را با نمودار بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین نشان میدهد. همچنین هیستوگرامی به شکل عمودی در گوشه تصویر مشاهده میکنید که نشاندهنده حجم و قیمت خرید کوینهای فروخته شده طی هفته گذشته است.
- تحلیل نمودار: همانطور که نمودار نشان میدهد، نهنگها به مقداری جزیی ۰کمتر از صد هزار عدد) به موجودی بیت کوین خود در dip اخیر افزودند. عموم معاملات بازار در هفته گذشته مربوط به بیت کوینهای خریداری شده در محدوده دو قله اخیر قیمتی بوده است. به نظر میرسد با بالا رفتن تهدید، سرمایهگذاران در ابتدای هفته سعی در کاهش اکسپوژر خود به بازار داشتهاند.
بررسی رفتار هولدرها در برابر تریدرها
- معرفی نمودار: در تصویر بالا، قیمت بیت کوین با نمودار شمعی، در کنار تفاوت سود محقق شده هولدرهای بلند مدت (یک ساله) و کوتاه مدت (۶۰ روزه) هستیم. شاخص MVRV Long/Short توانایی نسبتا قابل قبولی در تشخیص سقف و کف سیکلهای خرسی و گاوی از خود نشان داده است.
- تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار مشخص است، درصد MVRV این هفته نیز تقریبا بدون تغییر بود. همچنان اوضاع برای سرمایهگذاران کوتاهمدت بهتر از کسانی است که در یک سال گذشته بیت کوین تهیه کردهاند؛ یا اگر بهتر بگویمم، کمتر بدتر است!
بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین
بیش از ۱.۸۶ میلیون بیت کوین در کیف پول ماینرهای شبکه بیت کوین ذخیره شده است. در نتیجه بررسی رفتار این بازیگران نیز در روند قیمتی بیت کوین موثر است. به تصویر زیر توجه کنید:
- معرفی شاخص: نمودار بالا میزان دارایی بیت کوین کیف پول ماینرها را در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی نشان میدهد.
- تحلیل نمودار: حتی ماینرها نیز که در طول یک سال گذشته به شکلی مستمر و پیوسته (هر چند با شیب کم) در حال انباشت بیت کوین بودند، در هفته گذشته سعی در کاهش ریسک خود داشتند و از بیت کوینهای خود کاستند.
بررسی وضعیت کیف پول صرافیها
با توجه به حجم مبادلات در صرافیهای متمرکز، آنها به عنوان یکی از مراجع تعیین قیمت بیت کوین و یکی از مهمترین عوامل موثر در قیمت آن به شمار میروند. در حال حاضر بیش از ۲.۰۴ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافیها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:
- معرفی شاخص: در تصویر بالا، نرخ خالص ورود و خروج بیت کوین به صرافیهای ارز دیجیتال را در کنار موجودی آنها و قیمت بیت کوین را مشاهده میکنید.
- تحلیل شاخص: نکته جالب توجه، منفی بودن نرخ ورود و خروج بیت کوین به صرافیها حتی در روزهای قرمز بازار در هفته گذشته است. شاید برخی از آن را بتوان به تردیدهایی که در خصوص بلوکه شدن دارایی اتباع روس در حساب صرافیها وجود داشت، نسبت داد. هر چند تاکنون صرافیهای مطرح از بلوکه کردن بیت کوینهای اتباع روس خودداری کردهاند.
بررسی احساسات بازار
در این بخش به سراغ وضعیت میزان استفاده از شبکه بیت کوین میرویم:
شاخص active addresses
- معرفی شاخص: شاخص آدرسهای فعال شبکه نشاندهنده میزان استفاده کاربران از شبکه است. در سیکلهای صعودی تعداد آدرسهای فعال به شدت افزایش مییابد که میتواند نمودی از پویایی و میزان استفاده افراد از شبکه بیت کوین باشد. در تصویر بالا، میانگین متحرک هفت روزه این شاخص با رنگ صورتی در کنار قیمت بیت کوین با رنگ سبز و آدرسهای فعال روزانه به صورت ستونی با رنگ زرد نمایش داده شده است.
- تحلیل نمودار: پس از پیک مقطعی تعداد کاربران فعال شبکه بیت کوین در روز سهشنبه هفته گذشته، در آخر هفته شاهد کاهش شدید فعالیت در شبکه بیت کوین بودیم (که با توجه به تعطیلی اتفاق جدیدی نیست) اما نمودار میانگین هفت روزه نیز کاهشی شده است. روند درازمدت هزینه تراکنش در شبکه بیت کوین کاهشی است:
ابزار بررسی متریکهای اجتماعی
هرچند این شاخص را نمیتوان در دسته متریکهای آنچین قرار داد با این حال ابزار خوبی برای بررسی رفتار و احساسات سرمایهگذاران بیت کوین است.
- معرفی شاخص: این شاخص وضعیت حجم فعالیت اجتماعی عبارت «بایدن – Biden» (رنگ آبی) و سلطه آن در قیاس با باقی ارزهای دیجیتال (رنگ زرد) را در شبکههای اجتماعی نشان میدهد. همچنین قیمت بیت کوین با رنگ سبز رسم شده است.
- تحلیل شاخص: به خوبی از این نمودار، نگرانی بازار از فرمان اجرایی بایدن ملموس و مشهود است. استفاده از عبارت «بایدن» طی هفته اخیر رشد چشمگیری داشته است.
بخش دوم – اتریوم
چارت بالا نمودار قیمت اتریوم در تایم فریم روزانه را نشان میدهد؛ اتریوم نیز الگویی کاملا مشابه بیت کوین از خود نشان داد.
راهکارهای لایه دوم اتریوم این هفته در نمودار اتریومی از خود رشد نشان دادند. همانطور که در مطلب هفته گذشته اشاره کرده بودیم، پلتفرمهای دیفای راهکار متیس آندرومدا مقبول طبع سرمایهگذاران افتادند و نمود آن را میتوان در نمودار این هفته دید. متیس با گذر از آپتیمیسم، سومین راهکار برتر فعلی لایه دو لقب گرفت.
این هفته وضعیت درآمد بلاکچینهای لایه یک را نیز بررسی میکنیم. اگرچه ساختار و میزان هزینه هر بلاک چین با دیگری قابل قیاس نیست و نمیتوان مستقیم آنها را مقایسه کرد، اما مقایسه تاریخی آمار یک شبکه با خودش در گذر زمان میتواند اطلاعات ذیقیمتی به دست دهد. هزینه پرداختی کاربران اتریوم طی هفته گذشته کاهشی سی درصدی تجربه کرد.
وضعیت استیکینگ اتریوم ۲
میزان اتر قفل شده در قرارداد استیکینگ اتریوم ۲ به زودی به ۱۰ میلیون اتر خواهد رسید. این عدد هم اکنون ۹.۹۹ میلیون اتر از ۶۶ هزار آدرس متمایز است.
بررسی حجم معاملات در صرافیهای غیرمتمرکز
در نمودار بالا حجم معاملات روزانه صرافیهای غیرمتمرکز (نمودار میلهای) را مشاهده میکنید. در سمت راست اسامی صرافیها را به تفکیک میبینید. حجم معاملات صرافیهای مطرح لایه یک کاهشی هم ارز با هزینه گس اتریوم داشت و با ۳۱ درصد کاهش به ۱۵ میلیارد دلار رسید.
معرفی شاخص: در نمودار فوق، میانگین هزینه تراکنش شبکه اتریوم با رنگ بنفش و قیمت اتر با نمودار شمعی به نمایش در آمده است.
تحلیل شاخص: میزان هزینه گس در شبکه اتریوم همواره یکی از نشانههای تشخیص سقف قیمتی اتر بوده است. میانگین هزینه گس به شدت در سال جدید کاهش یافته است به نحوی که بهترین فرصت برای انجام کارها در لایه یک است.
صرافیها
در این بخش وضعیت ورود و خروج اتر به کیف پول اتریوم صرافیها را بررسی میکنیم. به تصویر زیر توجه کنید:
- معرفی شاخص: نمودار بالا قیمت اتر (با رنگ سبز) را در کنار نرخ ورود و خروج اتر به صرافیها (با رنگ نخودی) و موجودی صرافیها (به رنگ صورتی) نشان میدهد.
- تحلیل نمودار: پس از مثبت شدن روند ورود اتریوم به صرافیها به مدت دو هفته، در هفته گذشته شامل وارونه شدن این روند بودیم؛ عموم اترهای معامله شده در هفته گذشته، با ضرر و در سقف محلی هفته گذشته خریده و به فروش رفتند.
بخش سوم – استیبل کوینها
وضعیت استیبل کوینها در هفته گذشته به شرح زیر است:
- معرفی شاخص: در نمودار بالا حجم تراکنش استیبلکوینهای مهم بازار طی هفته گذشته را مشاهده میکنید. USDC بار دیگر با اختلاف نسبت به تتر در صدر ایستاده است. اتفاق جذاب هفته گذشته، رقابت سرمایه جذب شده در اکوسیستم فانتوم و پلتفرم سالیدلی بود. با خداحافظی ناگهانی آندره کرونیه، ترس شدیدی بر آینده فانتوم و پلتفرم سالیدلی سایه افکند و شاهد خروج گسترده سرمایه از این شبکه بودیم.
سخن پایانی
ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آنچین بازار میرویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیمگیری برای سرمایهگذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربهای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کردهاید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید.