تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آن‌چین (5 تا 11 اسفند)



سلام به علاقه‌مندان تحلیل آن‌چین بازار رمز ارزها

بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال در هفته گذشته شاهد بهبود قابل توجه وضعیت بود. اثر جنگ با پاسخ نسبتا قاطع جبهه غرب به تحرکات روسیه کاهش یافت و فرصتی برای نفس گرفتن به بازار داد. برخی از تحلیل‌گران اعتقاد دارند این رشد قیمت بیت کوین می‌تواند تله‌ای برای سفارشات شورت باشد و پس از آن دوباره کاهشی تا سطح ۴۲۰۰۰ دلار خواهیم داشت. به نظر می‌رسد سطح ۴۶۰۰۰ دلار، سد محکمی در برابر رشد بیشتر قیمت بیت کوین باشد. در ادامه این مطلب با بررسی بازار رمزارزها طی هفته گذشته همراه شما هستیم. با ما همراه باشید.

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌های متریک‌های آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:

  • این گزارش به سه بخش کلی تقسیم‌ شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه می‌کنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد. در انتها نیز به شکل جزیی به وضعیت استیبل‌کوین‌ها می‌پردازیم.
  • برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخ‌ها، در این مقاله کلمه “بازه زمانی” به فاصله زمانی ۵ اسفند تا ۱۱ اسفند ماه اشاره دارد.
  • این نسخه، بیست و نهمین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش پیشین، به مقاله زیر مراجعه کنید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

بخش اول – بیت کوین

قیمت بیت کوین

تصویر بالا قیمت بیت کوین را در تایم‌فریم روزانه نشان می‌دهد. بیت کوین این هفته بازگشت قیمت خوبی را تجربه کرد. به نظر می‌رسد با تشکیل اجماعی قدرتمندتر علیه روسیه و زمین‌گیری نسبی نیروهای این کشور در خاک اوکراین، بازار تاثیر اولیه این شوک را در قیمت هضم کرده است. برخلاف روزهای گذشته، لحن بازار در روزهای اخیر مثبت بوده است. حتی سخنان جروم پاول نیز نتوانست تغییر چندانی در بازار به وجود آورد. از سویی استفاده از رمزارزها برای فرستادن کمک‌های مردمی به مردم و دولت اوکراین، یکی از پیوندهای جنگ و دنیای رمزارزها در روزهای اخیر بود. همچنین صرافی‌های بزرگ، خبر از عدم بلوکه کردن دارایی‌های اکانت‌های روس دادند.

برای خواندن بررسی قیمت بیت کوین به روش تکنیکال می‌توانید مقاله زیر که برگرفته از تحلیل دلفی دیجیتال است را مطالعه کنید:

در ادامه به بررسی برخی از داده‌های آنچین در یک هفته اخیر می‌پردازیم:

ارزش بازار رمز‌ارزها این هفته به مدد اوضاع خوب نسبی بازار، رشد داشت. مارکت کپ ارزهای دیجیتال از ۱.۷۵ تریلیون دلار در ابتدای هفته، به بیش از ۱.۹ تریلیون در روز جاری رسید.

این هفته سلطه بیت کوین بر بازار افزایش یافت و به بیش از ۴۳ درصد رسید. بیت کوین در موج ریزش اخیر، توانایی بازگشت بهتری از متوسط بازار از خود نشان داده است. دامیننس اتریوم نیز با تغییری جزئی، کمی بیش از ۱۸ درصد باقی ماند.

دامیننس

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

رفتار نهنگ‌ها در بازار ارز‌های دیجیتال یکی از فاکتورهای اصلی برای تشخیص روند قیمتی رمزارزها است. از این رو ابتدا به سراغ نهنگ‌های بیت کوین می‌رویم و رفتار آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

رفتار نهنگ‌ها
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است را با نمودار بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین نشان می‌دهد. همچنین هیستوگرامی به شکل عمودی در گوشه تصویر مشاهده می‌‌کنید که نشان‌دهنده حجم و قیمت خرید کوین‌های فروخته شده طی هفته گذشته است.
  • تحلیل نمودار: همانطور که نمودار نشان می‌دهد، حتی نهنگ‌ها هم سعی کردند با بالا رفتن ریسک بازار، کمی سبد خود را ریسک‌زدایی کنند. رشد ده هزار عددی موجود این گروه طی دو روز اخیر، شاید آغازی بر روندی تازه باشد. نکته جالب توجه، سهم نقد شدن کوین‌های خریداری شده در کف‌های اخیر در روزهای مثبت هفته جاری بود.

بررسی رفتار هولدرها در برابر تریدرها

بررسی رفتار هولدرها در برابر تریدرها
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا، قیمت بیت کوین با نمودار شمعی، در کنار تفاوت سود محقق شده هولدرهای بلند مدت (یک ساله) و کوتاه مدت (۶۰ روزه) هستیم. شاخص MVRV Long/Short توانایی نسبتا قابل قبولی در تشخیص سقف و کف سیکل‌های خرسی و گاوی از خود نشان داده است.
  • تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار مشخص است، درصد MVRV این هفته نیز زیر عدد صفر و همچنان منفی است؛ در واقع این عدد نسبت به هفته گذشته دو درصد کاهش داشته است. به نظر می‌رسد بازار از دست‌های ضعیف خارج شده و فشار چندانی برای فروش وجود ندارد.

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین

بیش از ۱.۸۶ میلیون بیت کوین در کیف پول ماینرهای شبکه بیت کوین ذخیره شده‌ است. در نتیجه بررسی رفتار این بازیگران نیز در روند قیمتی بیت کوین موثر است. به تصویر زیر توجه کنید:

فلوی بیت کوین به کیف پول ماینرها
  • معرفی شاخص: نمودار بالا شاخص ورودی/خروجی خالص بیت کوین کیف پول ماینرها را در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: پس از روزهایی قرمز برای کیف پول ماینرها، به نظر این گروه نیز دید مثبت‌تری به بازار دارد. این را از خروج اندک بیت کوین (در مقایسه با هفته گذشته) می‌تاون دریافت.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

با توجه به حجم مبادلات در صرافی‌های متمرکز، آن‌ها به عنوان یکی از مراجع تعیین قیمت بیت کوین و یکی از مهمترین عوامل موثر در قیمت آن به شمار می‌روند. در حال حاضر بیش از ۲.۰۴ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:

  • معرفی شاخص: در تصویر بالا، نرخ خالص ورود و خروج بیت کوین به صرافی‌های ارز دیجیتال را در کنار موجودی آن‌ها و قیمت بیت کوین را مشاهده می‌کنید.
  • تحلیل شاخص: همانطور که در نمودار مشاهده می‌کنید، روز دوشنبه همزمان با کندل بلند قیمت بیت کوین، شاهد خروج خالص بزرگی از صرافی‌ها بودیم. به نظر می‌رسدروز دوشنبه، روز تغییر سنتیمنت بازار برای بسیاری بوده است.

بررسی احساسات بازار

در این بخش به سراغ وضعیت میزان استفاده از شبکه بیت کوین می‌رویم:

شاخص active addresses

  • معرفی شاخص: شاخص آدرس‌‌های فعال شبکه نشان‌دهنده میزان استفاده کاربران از شبکه است. در سیکل‌های صعودی تعداد آدرس‌های فعال به شدت افزایش می‌یابد که می‌تواند نمودی از پویایی و میزان استفاده افراد از شبکه بیت کوین باشد. در تصویر بالا، میانگین متحرک هفت روزه این شاخص با رنگ صورتی در کنار قیمت بیت کوین با رنگ سبز و آدرس‌های فعال روزانه به صورت ستونی با رنگ زرد نمایش داده شده است.
  • تحلیل نمودار: در حال حاضر حدودا یک میلیون آدرس فعال در شبکه بیت کوین وجود دارد. از اوایل فوریه، تعداد آدرس‌های فعال همزمان با قیمت بیت کوین در حال کاهش بود اما در طی دو روز اخیر شاهد افزایش فعالیت در این شبکه بوده‌ایم.

ابزار بررسی متریک‌های اجتماعی

هرچند این شاخص را نمی‌توان در دسته متریک‌های آنچین قرار داد با این حال ابزار خوبی برای بررسی رفتار و احساسات سرمایه‌گذاران بیت کوین است.

  • معرفی شاخص: این شاخص وضعیت حجم فعالیت اجتماعی عبارت «بازار صعودی–Bull Market» (رنگ آبی) و سلطه آن در قیاس با باقی ارزهای دیجیتال (رنگ زرد) را در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد. همچنین قیمت بیت کوین با رنگ سبز رسم شده است.
  • تحلیل شاخص: استفاده از این عبارت با رشد شارپ قیمت بیت کوین اوج گرفت و به همان سرعت فروکش کرد. علی‌رغم تغییر نسبی سنتیمنت بازار، هنوز فاصله زیادی با امیدواری بیش از اندازه داریم. شاخص متعادل (۵۲) ترس و طمع نیز نشان از این موضوع دارد.

بخش دوم – اتریوم

چارت بالا نمودار قیمت اتریوم در تایم فریم روزانه را نشان می‌دهد؛ اتریوم نیز به تاسی از بیت کوین، بازیابی قیمتی خوبی داشت و دوباره به مرز ۳۰۰۰ دلار رسید. در جنگ لایه یک‌ها، علی رغم برتری و مزیت اول بودن اتریوم، هر از چندگاهی شاهد تغییر روایت و چرخش سرمایه از شبکه لایه یکی به شبکه دیگر هستیم؛ مدتی شبکه‌‌های سولانا، لونا، آوالانچ و حالا فانتوم. با شروع به کار پلتفرم سالیدلی (Solidly) در شبکه فانتوم، جنگی بر سر منتفع شدن از پاداش فارمینگ این پروژه به راه افتاده است. به نحوی که در هفته گذشته، تعداد تراکنش‌های شبکه فانتوم چندین روز متوالی از شبکه اتریوم پیشی گرفت.

راهکارهای لایه دوم اتریوم با افزایش قیمت ارزهای دیجیتال با افزایش ارزش سرمایه قفل شده روبرو شدند (نمودار اتریومی این مقیاس نزولی است). راهکار متیس آندرومدا با چند پروژه موفق، اخیرا به مقصد دوم آلفای فارمرها تبدیل شده است.

layer 2

این هفته وضعیت درآمد بلاکچین‌های لایه یک را نیز بررسی می‌کنیم. اگرچه ساختار و میزان هزینه هر بلاک چین با دیگری قابل قیاس نیست و نمی‌توان مستقیم آن‌ها را مقایسه کرد، اما مقایسه تاریخی آمار یک شبکه با خودش در گذر زمان می‌تواند اطلاعات ذی‌قیمتی به دست دهد. نمودار زیر، میزان هزینه کارمزد پرداختی کاربران در شبکه‌های مشخص شده را در طول هفت روز گذشته نشان می‌دهد. توجه داشته باشید که نمودار لگاریتمی است و همه هزینه‌های پرداختی به ماینرها/اعتبارسنج‌ها و خزانه پروتکل‌ها واریز نمی‌شود و برخی ممکن است سوزانده شود.

رشد شبکه فانتوم نسبت به هفته گذشته و کاهش قابل توجه گس پرداختی کاربران در اتریوم از نکات جالب توجه این هفته بود.

وضعیت استیکینگ اتریوم ۲

میزان اتر قفل شده در قرارداد استیکینگ اتریوم ۲ به ۹.۶۶ میلیون اتر رسید. تعداد کل آدرس‌های استیک‌کننده نیز از مرز ۶۵ هزار عدد گذشت.

بررسی حجم معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز

در نمودار بالا حجم معاملات روزانه صرافی‌های غیرمتمرکز (نمودار میله‌ای) را مشاهده می‌کنید. در سمت راست اسامی صرافی‌ها را به تفکیک می‌بینید. حجم معاملات صرافی‌های مطرح لایه یک، ۲۴ درصد رشد را به خود دید و ارزش معاملات از مرز ۲۱ میلیارد دلار گذشت.

معرفی شاخص: در نمودار فوق، میانگین هزینه تراکنش شبکه اتریوم با رنگ بنفش و قیمت اتر با نمودار شمعی به نمایش در آمده است.

تحلیل شاخص: میزان هزینه گس در شبکه اتریوم همواره یکی از نشانه‌های تشخیص سقف قیمتی اتر بوده است. میانگین هزینه گس همچنان فاصله زیادی با اوج خود دارد. همان‌طور که در نمودار هزینه پرداختی کاربران دیدیم، این کاهش خود را در میانگین نیز نشان داده است و روند نزولی هزینه تراکنش در اتریوم دو ماهه شده است.

صرافی‌ها

در این بخش وضعیت ورود و خروج اتر به کیف پول اتریوم صرافی‌ها را بررسی می‌کنیم. به تصویر زیر توجه کنید:

  • معرفی شاخص: نمودار بالا قیمت اتر (با رنگ سبز) را در کنار نرخ ورود و خروج اتر به صرافی‌ها (با رنگ نخودی) و موجودی صرافی‌ها (به رنگ صورتی) نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: پس از مثبت شدن روند ورود اتریوم به صرافی‌ها به مدت دو هفته، در هفته گذشته شامل وارونه شدن این روند بودیم؛ هر چند باید خاطرنشان کرد که میزان ورود و خروج در هفته گذشته نزدیک بود. طاقت برخی از کسانی که اتریوم را بالاتر از ۴۱۰۰ دلار خریداری کرده بودند به سر آمد و در نزول ابتدای هفته دست به فروش آن زدند. برخی دیگر که در انتهای ژانویه موفق به خرید اتر ۲۳۰۰ دلاری شده بودند، ذخیره سود کردند.

بخش سوم – استیبل کوین‌ها

وضعیت استیبل کوین‌ها در هفته گذشته به شرح زیر است:

  • معرفی شاخص: در نمودار بالا حجم تراکنش استیبل‌کوین‌های مهم بازار طی هفته گذشته را مشاهده می‌کنید. USDC بار دیگر با اختلاف نسبت به تتر در صدر ایستاده است.پس از هفته پر تنش (و البته صعودی) گذشته، انتظار می‌رفت که حجم جابجایی استیبل کوین‌های مطرح روندی صعودی از خود نشان دهد و چنین نیز شد. حجم مبادلات USDC، USDT و دای هر کدام افزایش قابل توجهی نسبت به هفته پیشین از خود نشان دادند.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا