مقالات عمومی

۴ سیگنال نزولی مهم در بازار بیت کوین؛ چه چیزی در انتظارمان است؟

اگرچه حضور در روند صعودی بیت کوین می‌تواند نکته خوشایندی باشد، اما ۴ عامل نزولی وجود دارند که می‌توانند در ماه‌های آتی بر قیمت این ارز دیجیتال تاثیرگذار باشند.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

بیت کوین در سال ۲۰۲۱ افزایش قیمت چشمگیری را پشت‌سر گذاشته است و قیمت آن از انتهای سال گذشته بر روی ۲۹,۱۱۲ دلار دو برابر شده و به رکورد ۵۸,۳۳۲ دلار رسیده است. یکی از عوامل اصلی این افزایش قیمت، رشد علاقه سرمایه‌گذاران سازمانی نظیر خرید ۱.۵ میلیارد دلار بیت کوین توسط شرکت خودروسازی تسلا بوده است. ارائه اخیر دو ETF بیت کوین نیز منجر به افزایش قابل توجه احساس بازار شده است، زیرا سرمایه‌گذاران بیشتری خواهند توانست به بیت کوین دسترسی یابند.

اگرچه این عوامل فاندامنتال در بلندمدت برای بیت کوین بسیار نویدبخش هستند، اما چند اندیکاتور دیگر نیز وجود دارند که ممکن است موانعی در روند صعودی اخیر به حساب آیند. این موضوع لزوما بدان معنا نیست که قیمت بیت کوین سقوط خواهد کرد، اما نشانه‌هایی از فروکش کردن روند صعودی مشاهده می‌شود. در ادامه به بررسی این نشانه‌ها می‌پردازیم.

۱- کاهش حجم معاملات بیت کوین

نمودار قیمت بیت کوین
نمودار قیمت بیت کوین

در نمودار هفتگی قیمت بیت کوین در صرافی کوین‌بیس، می‌توان مشاهده کرد که حجم معاملات از زمان رسیدن قیمت بیت کوین به ۴۲,۰۰۰ دلار در تاریخ ۴ ژانویه تاکنون کاهش یافته است، هرچند طی این مدت، قیمت بیت کوین ۱۶,۰۰۰ دلار دیگر نیز افزایش یافت. به این اختلاف بین حجم معاملات و قیمت، واگرایی حجم معاملات گفته می‌شود و معمولا گویای کاهش ورود سرمایه جدید به بازار و کاهش روند خرید است.

واگرایی حجم معاملات گاهی اوقات بیانگر آن است که گاوهای بازار به حفظ‌کنندگان (هودلرها) تبدیل شده‌اند و یا اینکه قبل از خرید بیت کوین‌های بیشتر منتظر شرایط مطمئن‌تری در بازار هستند. در این شرایط، قیمت‌ معمولا ثابت می‌شود و نوسان کاهش می‌یابد.

۲- واگرایی RSI

نمودار قیمت بیت کوین (2)

حجم معاملات تنها اندیکاتوری نیست که واگرایی شدیدی را در نمودار معاملات بیت کوین نشان می‌دهد. واگرایی قابل توجهی نیز در نمودار RSI هفتگی به چشم می‌خورد. RSI اندیکاتوری است که با محاسبه میانگین افزایش و کاهش قیمت طی دوره ۱۴ روزه، نشان می‌دهد چه زمانی دارایی در شرایط اشباع خرید (در آستانه سقوط قیمت) و چه زمانی در شرایط اشباع فروش (در آستانه افزایش قیمت) قرار دارد. خط این اندیکاتور از صفر تا صد در نوسان است. قانون کلی بدین صورت است که اگر مقدار RSI بیشتر از ۷۰ باشد، دارایی در شرایط اشباع خرید و اگر کمتر از ۳۰ باشد در شرایط اشباع فروش قرار دارد.

در حال حاضر این اندیکاتور در نمودار هفتگی بر روی ۷۳ قرار دارد که نشان می‌دهد بیت کوین در شرایط اشباع خرید قرار دارد و در آستانه اصلاح قیمت است. اگرچه در پیش‌بینی روندهای بازگشتی محتمل، واگرایی RSI نسبت به واگرایی حجم معاملات معمولا قابل اعتمادتر هستند، اما گاهی اوقات نیز این واگرایی اشتباه می‌شود، مخصوصا در بازارهای پیرو طمع که در آن، سرمایه‌گذاران وارد جنون خرید شده‌اند.

۳- گپ ۲۷۴۰ دلاری CME

نمودار قیمت بیت کوین (3)

گپ‌های بیت کوین CME هنگامی در نمودار قراردادهای آتی بیت کوین CME ظاهر می‌شوند که بازار سنتی در زمان‌های نوسان شدید بازار ارزهای دیجیتال بسته می‌شوند و مجددا پس از آخر هفته باز می‌شوند. این موضوع به دلیل آن رخ می‌دهد که بازار ارزهای دیجیتال به طور شبانه‌روزی فعال است، در حالی که بازار بورس آمریکا آخر هفته تعطیل می‌شود.

قیمت‌ها در نمودار قراردادهای آتی بیت کوین CME طی ساعات بسته بودن بازار، ثابت می‌مانند. بنابراین اگر قیمت بیت کوین هنگام بسته شدن CME بر روی ۵۰,۰۰۰ دلار باشد، تا بازگشایی مجدد CME قیمت در این سطح باقی خواهد ماند. از آنجایی که قراردادهای آتی بیت کوین، قیمت بیت کوین را رصد می‌کنند، پس از بازگشایی CME، قیمت قراردادهای آتی ناگهان مطابق با بازار ارزهای دیجیتال می‌شود. اگر قیمت بیت کوین طی آخر هفته تغییر چشمگیری داشته باشد، گپ بزرگی در نمودار CME به وجود می‌آید.

در تاریخ ۲۵ دسامبر ۲۰۲۰، بازار بورس آمریکا برای تعطیلات کریسمس تعطیل شد و دوشنبه هفته بعد در تاریخ ۲۸ دسامبر بازگشایی شد. طی این مدت، قیمت بیت کوین از ۲۳,۷۹۵ دلار به ۲۶,۳۵۳ دلار افزایش یافت و گپ ۲۷۴۰ دلاری در نمودارهای قراردادهای آتی بیت کوین CME ایجاد کرد. تاکنون این گپ پر نشده است.

چرا این گپ‌ها بسیار مهم هستند؟ گپ‌های CME بدون دلیل اثبات‌شده‌ای همانند آهنربا برای نوسان قیمت عمل می‌کنند و از نظر آماری تمایل زیادی به پر شدن دارند. این موضوع به معنای آن است که در قیمت بازار معمولا به شرایط قبلی خود برمی‌گردد که در این مورد، قیمت ۲۳,۷۹۵ دلار خواهد بود. تحقیقی در سال ۲۰۱۹ انجام شده است که نشان می‌دهد ۹۵ درصد مواقع، گپ‌های CME پر می‌شوند.

اگرچه این موضوع ممکن است بیانگر سقوط قیمت تا کانال ۲۰,۰۰۰ دلار باشد، اما ۳ گپ قیمتی کمتر دیگر نیز در نمودار وجود دارد که هنوز پر نشده‌اند. یکی از این گپ‌ها بر روی قیمت ۹۶۶۵ دلار است.

۴- به ماه مارس نزدیک می‌شویم

ماه مارس همواره بدترین ماه بیت کوین از لحاظ عملکرد بوده است و از سال ۲۰۱۷ تاکنون، میانگین کاهش قیمت ۱۴.۷۲۵ درصدی را شاهد بوده‌ایم. ماه بعدی که بیت کوین بدترین عملکرد را طی آن دارد، سپتامبر با میانگین کاهش قیمت ۹.۰۵ درصد است.

برگشت ماهانه قیمت های بیت کوین
برگشت ماهانه قیمت های بیت کوین

اگرچه عملکردهای گذشته، نتایج آینده را تضمین نمی‌کنند اما تاریخ بیت کوین نشان داده است که احساس حاکم بر بازار در هر ماه متفاوت است. این موضوع ممکن است به دلیل پایان سال مالیاتی آمریکا در تاریخ ۱۵ آوریل باشد که طبق این شرایط، معامله‌گران در صدد فروش بیت کوین به منظور پرداخت مالیات خود هستند.

منبع
coindesk

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا