بیت کوین روز گذشته یک کلوز هفتگی تاریخی دیگر را ثبت کرد و حالا در آستانه رکوردشکنی دوباره قرار گرفته است. در همین حال برخی از معاملهگران هشدار میدهند که امکان کاهش قیمت به حوالی ۱۰۵ هزار دلار برای جذب نقدینگی این محدوده وجود دارد.
به گزارش میهن بلاکچین، ماه جولای برای بیت کوین تاکنون ماهی رکوردشکن بوده و حالا «آخرین مقاومت» بهعنوان مانع اصلی در مسیر خریداران قرار دارد. در سطح کلان، تعرفههای تجاری آمریکا یکی از موضوعات داغ این هفته است و ضعف شاخص دلار آمریکا نیز به افزایش اشتهای ریسکپذیری در بازارها کمک میکند.
همزمان با این اتفاقات، فاندینگ ریت بیت کوین کاهش یافته، در حالی که قیمت همچنان در حال رشد است؛ این ترکیب میتواند بستر یک شورت اسکوئیز (Short Squeeze) قدرتمند را فراهم کند. شاخص ترس و طمع هم با وجود ریسکهای کلان اقتصادی از طمع شدید سرمایهگذاران خبر میدهد.
در این مطلب ۵ نکته مهم که در هفته جاری باید به آنها توجه کنید را بررسی میکنیم.
۱- بیت کوین به دنبال نقدینگی در سطح ۱۰۵,۰۰۰ دلار
پس از نوسانات کوتاهمدت در اواخر هفته گذشته که به دلیل فعال شدن کیف پولهای قدیمی بیت کوین پس از ۱۴ سال رخ داد، این ارز دیجیتال دوباره به روزهای اوج خودش بازگشته است.
دادههای قیمتی نیز نشان میدهد که همزمان با بازگشایی بازارهای والاستریت، قیمت بیت کوین در محدوده ۱۰۹ هزار دلاری قرار گرفته است. بزرگترین ارز دیجیتال بازار به تازگی موفق شده سطح کلیدی ۱۰۸٬۰۰۰ دلار را به حمایت تبدیل کند و این موضوع باعث شده بسیاری از معاملهگران به احتمال رسیدن به سقف تاریخی جدید باور داشته باشند.
دن کریپتو تریدز (Daan Crypto Trades) در تازهترین تحلیل خود در این باره نوشته است:
بیت کوین در بیش از ۸۰٪ مواقع، سقف یا کف ماه رو در ۱۲ روز اول ماه ثبت میکنه و سپس معمولاً در جهت معکوس، حرکتی بیش از ۲۰ درصدی انجام میده.
از سوی دیگر، پلتفرم متریال ایندیکیتورز (Material Indicators) به وجود یک منطقه مقاومت قوی در محدوده ۱۱۰٬۰۰۰ دلار اشاره کرده که مانع ورود بیت کوین به فاز کشف قیمت شده است.
در همین حال دادههای پلتفرم کوینگلس نشان میدهد که سطح ۱۱۰ هزار دلاری کلیدیترین مقاومت برای تداوم روند صعودی است و در سمت مقابل حمایتی از سفارشات خرید روی سطح ۱۰۷٬۸۰۰ دلار شکل گرفته است.
کریپنوو (CrypNuevo)، معاملهگر مطرح در رشته توییتی در این باره نوشته است:
وقتی قیمت در فاز تثبیت قرار داره، اهداف لیکوییدیشن بسیار قدرتمند میشن و مثه آهنربا عمل میکنن.
این معاملهگر به هدف لیکوییدیشن دیگری در حوالی ۱۰۵٬۰۰۰ دلار اشاره کرده که با میانگین متحرک نمایی ۵۰ روزه (EMA) همراستا شده است. او این محدوده را بهعنوان «نقطه ورود خوب» توصیف کرده و میگوید:
هدف اصلی لیکوییدیشن در محدوده ۱۰۵٬۲۰۰ دلار قرار داره. بنابراین تعجب نمیکنم اگه قبل از صعود نهایی، شاهد یه حرکت کاذب به این ناحیه باشیم.
۲- رکوردشکنی کندل هفتگی بیت کوین
یکشنبه شب و پس از انتشار برخی اخبار کلان اقتصادی از آمریکا، کندل هفتگی بیت کوین باز هم رکوردشکنی کرد و در صرافی بیتاستمپ در حوالی ۱۰۹٬۲۴۰ دلار بسته شد؛ حرکتی که باعث شد تمام ضررهای هفته گذشته جبران شود.
بیتکوین در هفته اول جولای ۱.۸٪ رشد داشته و این در حالی است که ماه قبل تنها ۲.۸٪ افزایش قیمت را تجربه کرده بود.
برخی فعالان بازار از این اتفاق بسیار خوشبین شدند. متیو هایلند (Matthew Hyland)، تحلیلگر بازار، معتقد است که حالا «خریداران کنترل بازار را در دست گرفتهاند» و در تحلیل دیگری در ایکس تاکید کرد که انتظار تداوم روند صعودی تا سقف تاریخی بیت کوین در ماه جولای را دارد.
قبل از کلوز کندل هفتگی نیز، رکـت کپیتال (Rekt Capital)، دیگر تحلیلگر معروف گفته بود که این رکورد میتواند «نقطه عطفی مهم» باشد. پس از آن، وی در توییتی نوشت:
بیت کوین موفق شد. این ارز دیجیتال دقیقا بالای آخرین مقاومت اصلی هفتگی (قرمز) بسته شد و بالاترین کلوز هفتگی تاریخ خودش رو ثبت کرد. حالا هدف بعدی اینه که این مقاومت به حمایت تبدیل بشه و از این نقطه به سقف تاریخی جدیدش جهش کنه.
۳- تعرفهها و داراییهای ریسکی؛ تنش در فضای کلان
این هفته، علاقهمندان به سیاست پولی فدرال رزرو منتظر انتشار صورتجلسه نشست ماه ژوئن هستند تا دیدگاه بانک مرکزی آمریکا درباره ثابت نگهداشتن نرخ بهره را دقیقتر درک کنند.
با وجود آرامش نسبی در دادههای کلان این هفته، تمرکز اصلی همچنان روی سیاستهای فدرال رزرو باقی مانده؛ سیاستهایی که بهطور قابل توجهی با دیدگاههای دولت فاصله دارد.
دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا همچنان به شدت از جروم پاول، رییس فدرال رزرو انتقاد میکند و خواستار کاهش نرخ بهره به سطح ۱٪ است.
آخر هفته گذشته، موضوع تعرفههای تجاری بینالمللی آمریکا نیز بار دیگر داغ شد و این اختلافنظر بین ترامپ و پاول را برجستهتر کرد. پاول در نشست ماه ژوئن بارها تاکید کرد که تعرفهها میتوانند فشارهای تورمی را افزایش دهند.
حالا با تعویق مهلت اجرای تعرفههای متقابل از ۹ جولای به ۱ آگوست، بازارها تنها یک فرصت کوتاه برای نفس کشیدن پیدا کردهاند.
نشریه اقتصادی کوبیسی لتر (The Kobeissi Letter) در این باره میگوید:
بازارها هفتههاست که در حال قیمتگذاری این تعرفهها هستند و بسیاری از کشورها هنوز برای مذاکره تجاری با آمریکا اقدام نکردهاند.
شرکت موزاییک است (Mosaic Asset) هم در گزارش اخیر عملکرد قوی داراییهای ریسکی، حتی با وجود ابهامات تورمی را به ضعف شاخص دلار آمریکا (DXY) نسبت داده است:
یکی از محرکهای اصلی روند صعودی بازار سهام، افت شاخص دلار آمریکاست. دلار امسال بیش از ۱۰٪ سقوط کرده که بدترین شروع برای شاخص DXY از سال ۱۹۷۳ به شمار میرود.
از دیگر رویدادهای کلیدی هفته میتوان به آمار اولیه مدعیان بیکاری و سخنرانی کریستوفر والر (Christopher Waller)، از مقامات ارشد فدرال رزرو، درباره ترازنامه بانک مرکزی در روز پنجشنبه اشاره کرد.
۴- کاهش فاندینگ ریت و احتمال شورت اسکوییز
در حالی که بیتکوین به رکوردشکنیهای خود ادامه میدهد، برخی معاملهگران با تردید به این روند صعودی نگاه میکنند.
بر اساس گزارش جدید شرکت کریپتوکوانت، همزمان با بهبود قیمت بیت کوین، فاندینگ ریت روندی ریزشی به خود گرفته است. بوریسوست (BorisVest)، تحلیلگر این پلتفرم، در این باره میگوید:
با شروع روند صعودی بیت کوین، کاهش فاندینگ ریت نشون میده که کاربران صرافی بایننس در حال باز کردن پوزیشنهای شورت بیشتری هستن. به عبارت دیگه، بسیاری از معاملهگران به این رالی اعتماد ندارن و انتظار دارن قیمت کاهش پیدا کنه.
این عدم تطابق بین جهت قیمت و احساسات بازار، اغلب باعث لیکویید شدن اجباری پوزیشنهای شورت یا الزام به افزایش مارجین میشود که میتواند سوخت بیشتری برای رالی صعودی فراهم کند. همانطور که پیشتر گزارش دادیم، در ماههای اخیر لیکویید شدن گسترده پوزیشنهای شورت نقش مهمی در روند بازار داشته است.
بوریسوست در ادامه نوشته است:
افزایش پوزیشنهای شورت در بازار فیوچرز بایننس نشون میده که بسیاری از معاملهگران رالی اخیر رو فرصتی برای فروش میبینن.
۵- بازگشت طمع سرمایهگذاران به سطوح افراطی
در حالی که بیت کوین به سقف تاریخی نزدیک میشود، شاخصهای سنتی بازار سهام ایالات متحده نیز شرایط مشابهی را تجربه میکنند. اما فضای کلان اقتصادی همچنان پر از ابهام و چالش است.
این اختلاف بین حالوهوای خوشبینانه بازار و واقعیتهای اقتصادی در شاخصهای سنجش احساسات برای بازارهای سنتی (TradFi) و کریپتو مشهود است.
شاخص ترس و طمع سیانان (CNN’s Fear & Greed Index) نشان میدهد که سرمایهگذاران بازارهای سنتی در وضعیت «طمع شدید» قرار دارند. این شاخص روز دوشنبه به امتیاز ۷۸ از ۱۰۰ رسید. این در حالی است که نگرانیهای مرتبط با تعرفهها، تورم و تنشهای ژئوپلیتیکی همچنان پابرجاست.
شرکت موزاییک است در این باره نوشته است:
در ماه آوریل، احساسات سرمایهگذاران به سطحی بسیار نزولی رسید که همین موضوع بهعنوان یک محرک کلیدی باعث شکلگیری کف و بازگشت صعودی شاخص سهام شد. اما با وجود رسیدن شاخص S&P 500 به سقف تاریخی، تغییر احساسات صعودی بسیار آهسته رخ داده که حالا در حال دگرگونی است.
شاخص ترس و طمع کریپتو هم وضعیت مشابهی دارد. این شاخص روز دوشنبه به سطح ۷۳ از ۱۰۰ رسید که بالاترین مقدار از اواخر ماه مه محسوب میشود و در ۲۴ ساعت گذشته ۶ واحد افزایش داشته است.