بیت کوین هفته معاملاتی جدید را در محدوده قیمتی ناخوشایندی آغاز کرد. قله ۴۰٬۰۰۰ دلاری که روزی یکی از سطوح حمایتی مهم برای بیت کوین به شمار میرفت، اکنون به نظر میرسد که به سطح مقاومتی تبدیل شده باشد.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، بزرگترین رمزارز بازار در پایان یکشنبه چهارمین کندل هفتگی متوالی قرمزرنگ خود را ثبت کرد. آخرین باری که ۴ هفته منفی متوالی را شاهد بودیم به ژوئن ۲۰۲۰ (خرداد ۱۴۰۰) باز میگردد.
چشمانداز کلان همچنان منفی است و به نظر میرسد که خریداران دلیل محکمی برای خوشبین بودن به وضعیت ندارند و به نظر نمیرسد که فروش بیت کوین به پایان رسیده باشد.
با توجه به ۴٬۰۰۰ دلار افت قیمت تنها در ۴ روز گذشته، اهداف و پیشبینیهای قیمتی، در حال حاضر بر محدوده ۳۰٬۰۰۰ دلار متمرکز شده است.
البته همه چیز به ضرر بیت کوین نیست. هولدرهای طولانیمدت و فعالان کلیدی بازار مانند ماینرها هنوز هم موضع مثبتی نسبت به این دارایی دارند.
با در نظر گرفتن تمام موارد فوق، قصد داریم به مسائل کلیدی که در طول هفته جاری ممکن است بر قیمت بیت کوین اثر بگذارد نگاهی بیندازیم.
مشکلات سیاسی در جهان
یکی از رویدادهای سیاسی مهمی که میتواند بر داراییهای پر ریسک اثرگذار باشد، انتخابات فرانسه است که امانوئل مکرون، رییس جمهور فعلی در آن پیروز شده است.
انتظار میرود با پیروزی مکرون بر مارین لوپن، رقیب راستگرای افراطی وی، بازار سهام این کشور امروز بهبود یابد و یورو نیز با رشد همراه شود.
اتحادیه اروپا هم مانند آمریکا با مشکلاتی مانند تورم و همچنین سقوط شدید بازارهای اوراق قرضه مواجه است. با این حال، بانک مرکزی اروپا هنوز گام قطعی برای افزایش نرخ بهره و یا کاهش ترازنامه ۱۰ تریلیون دلاری خود برنداشته است.
البته پیروزی مکرون در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه چندان بر قیمت بیت کوین تاثیر نگذاشت چراکه داراییهای پرریسک در حال حاضر به دلیل شیوع دوباره کرونا در چین، به فاز رکود وارد شدهاند.
در واکنش به اخبار اخیر، شاخص هانگ سنگ هنگ کنگ ۳.۵٪ و شاخص شانگهای کامپوزیت ۴.۲٪ سقوط کردهاند.
با توجه به اینکه بازار رمزارز همبستگی زیادی با حرکات بازار سهام دارد، افت بازار سهام در اروپا و آمریکا میتواند بر بازار کریپتو اثر بگذارد و جهتگیری قیمت را مشخص کند.
جنی زنگ، یکی از مدیران شرکت مدیریت دارایی الاینسبرنستین (AllianceBernstein) در این رابطه اظهار داشت:
نگرانی فعلی این است که سیاستهای حمایتی دولت به دلیل سیاستهای مقابله با کرونا چندان اثرگذار نباشد، چراکه فعالیتها کاهش یافتهاند.
هولگر شاپیتز (Holger Zschaepitz)، تحلیلگر بازار معتقد است حتی قبل از افت قیمت امروز، بازار سهام هفته دردناکی را تجربه کرده است. وی در توییتی در این رابطه نوشت:
سهام جهانی در این هفته ۳.۳ تریلیون دلار ارزش خود را از دست داد چراکه سهام آمریکا، پس از اوجگیری صبح پنجشنبه، افت مداومی را تجربه کرد. به نظر میرسد سرمایهگذاران در حرکت به سمت داراییهای پرریسک تجدید نظر کرده باشند. ارزش بازار سهام جهانی ۱۰۷.۶ تریلیون دلار، معادل ۱۲۷٪ از تولید ناخالص داخلی است.
شایان ذکر است شاخص بافت (Buffett) که نسبت ارزش کل بازار سهام آمریکا به تولید ناخالص داخلی این کشور را محاسبه میکند همچنان در محدوده مشکلآفرین قرار دارد و بیش از ۱۰۰٪ است.
افزایش قدرت دلار آمریکا
یکی از مولفههای چشمانداز کلان که به شدت صعودی است، علیرغم میل معاملهگران رمزارزها، شاخص دلار آمریکا (DXY) است. شاخص دلار آمریکا، پس از اندکی افت از بالاترین سطح خود در دو سال اخیر که هفته گذشته ثبت شد، مجددا به روند صعودی بازگشته است.
در زمان نگارش این مطلب، این شاخص به ۱۰۱.۶۱ رسیده است و در حال به چالش کشیدن مقدار قبلی خود در ماه مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸)، پیش از شیوع کرونا و سقوط بازارهای مالی جهانی است.
افزایش قدرت دلار آمریکا به ندرت برای بیت کوین مثبت بوده است. بیت کوین و شاخص دلار آمریکا معمولا با یکدیگر همبستگی معکوس دارند و خصوصا در ماه اخیر این همبستگی معکوس در بازار رمزارزها مشهود است.
کریپتو اد (Crypto Ed)، معاملهگر محبوب رمزارز در توییتی در مورد عملکرد خوب شاخص دلار آمریکا در روزهای اخیر به شوخی نوشت:
به نظر میرسد توسعهدهنده شاخص دلار آمریکا اعلام کرده که یک توکن سوزی یا چیزی شبیه به آن اتفاق افتاده است!
اما پرستون پیش (Preston Pysh)، مجری «شبکه پادکستی سرمایهگذار» معتقد است وضعیت به زودی تغییر خواهد کرد. او در توییتی به کاربران نسبت به تغییر وضعیت هشدار داد و نوشت:
در حالی که ارزش ین در حال سقوط است، بانک مرکزی ژاپن در تلاش برای کنترل منحنی بازده است و همزمان در شرف افزایش ۵۰ واحدی (۰.۵٪) نرخ بهره هستیم، دلار در حال رسیدن به اوج خود قرار دارد. به نظر میرسد روند صعودی دلار خواهد شکست…
چهارمین کندل هفتگی متوالی قرمزرنگ بسته شد
در حالی که روز گذشته خریداران از نوسانات قابل توجه بازار جلوگیری کردند، کندل هفتگی بیت کوین به رنگ قرمز بسته شد و کمتر از سطح هفته گذشته قرار گرفت.
اکنون چهار کندل قرمز متوالی در نمودار هفتگی بیتکوین وجود دارد و این موضوع از ژوئن ۲۰۲۰ (خرداد ۱۳۹۹) تا امروز بیسابقه است.
پس از ثبت چهارمین کندل قرمز رنگ، قیمت بیت کوین به کاهش ادامه داد و به زیر ۳۹٬۰۰۰ دلار سقوط کرد. در زمان نگارش این مطلب قیمت لحظهای BTC برابر با ۳۹٬۱۰۲ دلار است.
در حال حاضر، معاملهگران در نمودارهای مختلف به دنبال سرنخهایی برای اهداف قیمتی بیت کوین هستند. با این حال، نشانههای صعودی کمی وجود دارد.
تحلیلگر مطرح دیگری با نام رکت کپیتال (Rekt Capital) در توییتی اظهار داشت ابر ایچیموکو در بالای نمودار بیت کوین باعث کاهش بیشتر قیمت آن در کوتاه مدت میشود.
در زمان تست اول BTC قبل از معکوس شدن روند برای مدتی کوتاه به پایین ابر افت کرد
در زمان تست دوم هم BTC همین رفتار را داشت.
اکنون تست سوم در جریان است.
بیت کوین باید بتواند ابر ایچیموکو را به حمایت تبدیل کند.
بسیار مهم است که این ابر تبدیل به مقاومت نشود.
در همین حال، تحلیلگر مشهور دیگری با نام چدز (Cheds) از کاهش احتمالی قیمت بیت کوین به زیر میانگین متحرک ۲۰۰ روزه در نمودار ۳ روزه خبر داده است.
اما چرا این افت قیمت اهمیت دارد؟ به گفته چدز، آخرین باری که بیت کوین پس از یک چرخه صعودی، از میانگین متحرک ۲۰۰ روزه خود پایینتر رفت، به کف بازار نزولی سال ۲۰۱۸ رسیدیم و پس از آن قیمتها دوباره روندی صعودی به خود گرفتند.
او در ادامه به این مخاطبان خود هشدار داد و تاکید کرد: «این یک پیشبینی نیست، تنها یک مشاهده است.»
متیو هایلند (Parabolic Matt) نیز دو روز پیش در توییتی به دسامبر ۲۰۱۸ (آذر ۱۳۹۷) و کف ۳٬۱۰۰ دلاری پرداخت و پرایس اکشن کنونی بیت کوین را با آن زمان مقایسه کرد. وی در ادامه خاطر نشان کرد برای تایم فریمهای طولانیتر، حفظ محدوده ۳۷،۶۰۰ دلاری مهم است.
مقایسه بیت کوین در کف بازار خرسی سال ۲۰۱۸ – ۲۰۱۹ با ساختار فعلی که از ژانویه (دیماه) در آن قرار گرفته است:
تایم فریم مشابه.
مجموعهای از سقفهای پایینتر (قرمز) و کفهای بالاتر (زرد).
ثبت سقف بالاتر (آبی).
اصلاح قیمت پس از اولین سقف بالاتر (زرد).
حفظ ۳۷،۶۰۰ دلار مهم است.
رکورد جدید هولدرهای بیت کوین
ماهیت متلاطم قیمت بیت کوین در تایم فریمهای کوتاهتر باعث شده تا این دارایی به جز سرمایهگذاران با تجربه، برای سایرین چندان الهامبخش و جالب نباشد.
به این ترتیب ممکن است تعجب کنید که اکثر هولدرها تصمیم گرفتهاند تا در شرایط فعلی کاری نکنند و صرفا دارایی خود را نگه دارند.
دادههای آنچین نشان میدهد نسبت عرضه بیت کوین که برای حداقل یک سال از جای خود تکان نخورده است اکنون در بالاترین سطح خود قرار دارد.
یان ووستنفلد (Jan Wuestenfeld)، اقتصاددان مطرح با اشاره به دادههای شرکت تحلیلی گلاسنود خاطرنشان کرد این آمار به معنای قدیمیتر شدن عرضه هستند و به تناسب، کوینهای بیشتری به جای خرج شدن، برای مدت طولانی هولد میشوند.
به گفته گلاسنود، عرضه بیت کوین که به مدت یک سال یا بیشتر در حالت غیرفعال باقی مانده است برای اولین بار به رکورد ۶۴٪ رسیده است.
اندیکاتور HODL Waves این شرکت که کوینهای هولد شده بر اساس مدت زمان نگهداری از آنها را نشان میدهد نیز این روند را تایید میکند. بر این اساس، از دسامبر ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰) تا به امروز، عرضه ۱ تا ۲ ساله بیت کوین بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است و از کمتر از ۱۰٪ به حدود ۱۵٪ رسیده است.
شایان ذکر است عرضه بیت کوینی که ۳ تا ۵ سال از آخرین انتقال آنها میگذرد نیز در سه ماهه اول سال جاری افزایش یافته است.
فاکتورهای فانتدامنتال بیت کوین همچنان صعودی هستند
فقط هولدرهای ثابتقدم بیت کوین نیستند که علیرغم تحولات قیمتی نه چندان خوب، همچنان دارایی خود را حفظ میکنند. اگر نگاهی به اصول فاندامنتال بیت کوین بیندازیم متوجه میشویم که ماینرها نیز دیدگاهی صعودی دارند.
علیرغم کاهش قیمت بیت کوین، طبق گزارش پیشین میهن بلاکچین، هش ریت و سختی شبکه در هفته جاری به اوج خود رسید. بسته به عملکرد قیمت بیت کوین، سختی شبکه احتمالا در ۲ روز آتی ۳.۹٪ افزایش خواهد یافت و به رکورد ۲۹.۳۲ تریلیون واحد خواهد رسید.
همزمان با سختی استخراج، هش ریت شبکه نیز افزایش یافته است. هش ریت یا نرخ هش، تخمینی از قدرت پردازش موجود در شبکه است و با افزایش تعداد ماینرها و بهبود دستگاههای استخراج افزایش مییابد.
تخمینهای منابع مختلف متفاوت است، با این حال، دادههای MiningPoolStats نشان میدهد روند تغییرات هش ریت فقط افزایشی بوده است. برخی معتقدند افزایش مداوم هش ریت فاکتور کلیدی برای رشد قیمت بیت کوین در آینده خواهد بود.
البته افزایش هش ریت و روند صعودی آن چیز جدیدی نیست و از مدتها قبل پیشبینی میشد. چراکه شرکتهای بسیاری به استخراج بیت کوین روی آوردهاند. آخرین آمار نشان میدهد تا اوایل ماه آوریل (فروردین)، ۲۰٪ از استخراج بیت کوین توسط شرکتهای سهامی عام انجام میشود.