قیمت بیت کوین در ناحیه کلیدی به سر میبرد و هفته را در شرایطی آغاز کرده است که این پتانسیل وجود دارد تا حتی مقاومت ۵۰,۰۰۰ دلاری آن شکسته شود و یا قیمت به طرز عجیبی سقوط کند. در این مطلب به ۵ نکته کلیدی تاثیرگذار بر قیمت BTC در این هفته اشاره خواهیم کرد.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، بیت کوین هفته جاری را در شرایطی آغاز کرد که در ۹ هفته گذشته، بیشتر کندلهای هفتگی قرمز ثبت شده است. در حال حاضر قیمت BTC برابر ۴۲,۵۱۰ دلار است. در ادامه به ۵ نکته مهم در مورد شرایط کنونی پادشاه ارزهای دیجیتال در این هفته میپردازیم:
بسته شدن کندل هفتگی بیت کوین در بالای سطح حیاتی
تحلیلگر مطرحی با نام رکت کپیتال (Rekt Capital) در تحلیلی بسته شدن کندل هفتگی بیت کوین بالای سطح ۴۳,۱۰۰ دلار را بسیار کلیدی خوانده و آن را نشانهای از شروع حرکت صعودی BTC دانسته است. مطابق این تحلیل در صورت وقوع این اتفاق بیت کوین وارد محدوده بین ۴۳,۱۰۰ دلار و ۵۱,۸۰۰ دلار خواهد شد. کندل هفتگی بیت کوین در شب گذشته در نزدیکی این سطح و در نقطه ۴۳,۰۷۱ دلار بسته شد و این میتواند خبر خوبی برای معاملهگران بیت کوین باشد.
تحلیلگری با نام مستعار Crypto Ed در مورد این شرایط در توییتی اعلام کرد:
اگرچه هنوز زود است اما به نظر میرسد وضعیت قیمتی بیت کوین ادامهدهنده حرکت هفته پیش آن (صعود به ۴۴,۰۰۰ دلار) باشد.
تصمیمات کنگره آمریکا در خصوص اثرات زیست محیطی استخراج رمز ارزها
قرار است در این هفته قانونگذاران آمریکایی در مورد اثرات زیست محیطی استخراج رمز ارزها بحث و تصمیمگیری کنند. از آنجایی که بخش مهمی از هشریت شبکه بیت کوین از ایالات متحده آمریکا تامین میشود، هرگونه تصمیمی بر علیه استخراج رمز ارزها در این کشور میتواند بر احساسات حاکم بر بازار بیت کوین به شدت اثرگذار باشد. کما اینکه در گذشته در مورد کشور چین این اتفاق افتاده بود. همچنین افت هشریت شبکه بیت کوین به معنای کاهش امنیت این شبکه است که اتفاق خوبی برای BTC نخواهد بود.
جلسه استماع کمیته فرعی نظارت و تحقیقات با موضوع تاثیرات بلاکچینها بر حوزه انرژی، قرار است در روز پنجشنبه هفته جاری برگزار شود.
شاخص نوسان قیمت بیت کوین در پایینترین سطح سالانه خود
شاخص نوسان قیمت بیت کوین (Bitcoin Volatility Index) که نشان دهنده میزان انحراف معیار قیمت در یک بازه ۳۰ یا ۶۰ روزه است اکنون در پایینترین سطح خود از نوامبر (آبان) ۲۰۲۰ قرار دارد. در نوامبر سال ۲۰۲۰ قیمت بیت کوین پس از ریزش سال ۲۰۱۷ دوباره توانست به سقف تاریخی خود برگردد و از آنجا حرکت صعودی جدیدی برای فتح اهداف بالاتر آغاز کند.
تحلیلگری با نام مایلز جوهال (Miles Johal) در توییتی اعلام کرد شاخص موجودی غیرنقدی (Illiquid Supply) بیت کوین به سقف جدیدی رسیده است و وضعیت بیت کوین را به کبریت در انبار باروت تشبیه کرده است که کوچکترین موج تقاضا شعلههای خروشان را به همراه خواهد داشت.
کاهش تعداد سرمایهگذاران جدید در بازار بیت کوین
در مورد بیت کوین این سوال همچنان مطرح است که چرا بعد از ریزش ۴۰٪ آن همچنان میل چندانی از سمت سرمایهگذاران خرد برای ورود به بازار مشاهده نمیشود. دادههای گلسنود نشان میدهد که پس از ژانویه (دی) سال ۲۰۲۱، هنوز موج جدیدی از ورود سرمایهگذاران جدید به این بازار مشاهده نشده است.
همچنین نمودار زیر میزان جستجوی عبارتهای پیرامون بیت کوین را در گذر زمان نشان میدهد. در این شاخص نیز شاهد افول علاقهمندی به سرمایهگذاری در BTC هستیم.
احساسات حاکم بر بازار، چیزی شبیه به تابستان گذشته
شاخص ترس و طمع بازار از اواخر دسامبر (دی) در ناحیه ترس شدید قرار گرفته است. از طرف دیگر با بررسی شاخص نسبت سود به ضرر محقق شده (Realized Profit/Loss) بیت کوین، به وجود شباهتهایی در وضعیت این شاخص با تابستان گذشته و در زمانی که بیت کوین به کف ۳۰,۰۰۰ دلار رسیده بود، پی میبریم.
این شاخص تمام بیت کوینهایی که هر روز منتقل شده را رصد میکند و آخرین انتقال آن را به عنوان قیمت خرید و انتقال امروز آن را به عنوان فروش در نظر میگیرد؛ و از اختلاف این دو قیمت، در سود یا زیان بودن انتقال امروز را محاسبه میکند. زمانی که نمودار این شاخص زیر خط صفر قرار میگیرد به این معنی است که بیت کوینهای به فروش رفته در آن روز با ضرر فروخته شدهاند. این نشانهای برای قرارگیری بازار در اشباع فروش و ترس سرمایهگذاران است.