مدتی است که بازار رمز ارز در یک وضعیت خاص ثابت مانده و اکثر ارزهای دیجیتال در مرحله تثبیت قیمت قرار دارند. در حقیقت بیت کوین به عنوان بزرگترین بازار رمز ارز که همیشه بازاری پرتلاطم داشته، در این مدت فقط در محدوده حمایت و مقاومت اخیر خود در حال نوسان بوده است. به همین دلیل، بسیاری از کاربران به بازار دیفای (Defi) روی میآورند.
این روند در بیت کوین و در مقیاس بزرگتر، در بازار رمز ارزها، بعد از هاوینگ بیت کوین بیشتر نمایان شد. طبق دادههای موجود در وب سایت Santiment، حجم معاملات بیت کوین با ۷۵ درصد کاهش از ۱۰۶ میلیارد دلار به ۲۶ میلیارد دلار کاهش داشت.
ریزش در حجم معاملات علاوه بر بیت کوین، در سایر ارزهای معروف مثل اتریوم، بیتکوین کش و و لایت کوین هم به خوبی مشاهده میشود.
اگر حجم معاملات ماه گذشته را هم در نظر بگیریم، در مجموع مشاهده میشود که بازار رمز ارز حدود ۲۴ درصد از در حجم معاملات افت داشته است. اما این داستان در مورد دیفای کاملا متفاوت است و به نظر میرسد تابستان گرم و دلچسبی در انتظار این حوزه است.
وضعیت توکنهای دیفای در بازار رمز ارز
امور مالی غیرمتمرکز (Decentralized Finance) یا همان دیفای بر بستر شبکه اتریوم پیادهسازی شده است و همین عامل باعث شده که این فناوری جدید در صنعت کریپتو در کنار شبکه مادرش پیشرفت خوبی داشته باشد. طبق دادههای defipulse در ماه گذشته، حجم معاملات توکنهای دیفای ۹۸ درصد افزایش داشته است. در شرایطی که بازار رمز ارز نوسان خاصی را تجربه نمیکند، همه توجهات به دیفای معطوف شده است.
نکته جالب توجه اینجاست که در دو مرحله، توجه بازار رمز ارز به دیفای جلب شده است؛ ابتدا در ماه می و سپس در اوایل ماه ژوئن.
دیفای در این تابستان شامل ۳۸ توکن مختلف است که همگی آنها فرایند پیشرفت مثبتی را در سال جاری داشتهاند؛ مخصوصا پروژههای RenBTC و Bancor Network Token و EthLendToken و Synthetix و KAVA که سهم زیادی در معکوس کردن روند موجود در دیفای داشتند.
نکته قابل توجه دیگر در این آمارها این است که رشد بازار دیفای بر اساس حرف و حدیث و گمانهزنی نبوده است. رشد قابل توجه توکنهای DeFi بر اساس دلایل فاندامنتالی قوی و کاملا طبیعی صورت گرفته است. این اتفاق میتواند فرصت مناسبی برای معاملهگران باشد تا سودی را که به شوق آن در ICO مدنظرشان شرکت کردند، برداشت کنند.
نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که افزایش تعداد آدرسها در حوزه DeFi به علت افزایش قیمت توکنها نیست؛ در حقیقت جامعه کریپتو بر سر شکلگیری حباب DeFi تردید داشتند و هنوز هم نمیتوان با اطمینان در مورد آینده این پلتفرم صحبت کرد.
در نهایت، بازار رمز ارز باید تا زمان نوسانات بعدی و خروج از این وضعیت بیحرکت، منتظر بماند و تا آن زمان به نظر میرسد معاملهگران خودشان را مشغول دیفای کردهاند.