تراکنشهای ناموفق پس از ارتقای لایه ۲ اتریوم به طور چشمگیری افزایش یافتند!
گزارشها حاکی از آن است که ارتقای دنکان (Dencun) اتریوم در ماه مارس پیامد غیرعمدی افزایش تراکنشهای ناموفق در شبکههای لایه ۲ (Layer 2)داشته است.
به گزارش میهن بلاکچین، ارتقای اخیر اتریوم با وجود کاهش کارمزدهای اتریوم در لایه ۲ و رولآپها، افزایش نسبت تراکنشهای ناموفق را نیز در پی داشته است.
افزایش تراکنشهای ناموفق در لایه ۲ اتریوم
کریستین کیم (Christine Kim)، محقق کلکسی (Galaxy)، در ۲۲ آگوست (۱ شهریور) در صفحه X خود به بررسی تأثیر بلابهای (blob) داده پس از ارتقای اتریوم دنکان در اواسط ماه مارس پرداخت.
او به تحلیل شرکت سرمایه گذاری گلکسی با عنوان «۱۵۰ روز پس از دنکان» که در ۲۱ آگوست (۳۱ مرداد) منتشر شد، اشاره کرد. در این تحلیل، گلکسی اظهار داشت که تراکنشهای ناموفق و فعالیت رباتها در شبکههای لایه ۲ پس از ارتقای دنکان که کارمزدها را کاهش داد، به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
این سازمان خاطر نشان کرد که به دنبال فعالسازی EIP-4844، لایه دومهای اتریوم، میانگین فعالیت تراکنش روزانه بیش از ۶.۶۵ میلیون و دو برابر در ۱۵۰ روز بعد افزایش یافت. با این حال، افزایش معاملات منجر به افزایش نسبت تراکنشهای ناموفق نیز شده است. کیم اظهار داشت که این تراکنشهای ناموفق احتمالاً به خاطر کارمزدهای پایین لایه ۲ هستند.
اکثر تراکنشهای ناموفق از آدرسهایی با فعالیت بالا، احتمالاً رباتها بودهاند. کارمزدهای پایین در لایه ۲ می تواند باعث افزایش فعالیت رباتها شود.
بر اساس این تحقیق، شبکه بیس (Base) به نسبت تراکنشهای ناموفق ۲۱٪ رسید و آربیتروم نیز نسبت تراکنشهای ناموفق ۱۵.۴٪ و شبکه آپیتیمیزم نسبت ۱۰.۴٪ را تجربه کردند.
همچنین نسبت تراکنشهای ناموفق آدرسهای با فعالیت بالا یا رباتهایی که حداقل ۱۰۰ تراکنش در روز انجام میدهند، در شبکه بیس به ۴۱.۶٪، در آربیتروم ۲۰.۸۷٪ و در آپتمیزم ۱۲.۸۵٪ رسیده است. با این وجود، آدرسها با فعالیت کمتر که روزانه حداکثر ۵ تراکنش انجام میدهند، نسبت تراکنشهای ناموفق بسیار پایینتری را با حداکثر ۴٪ در تمام شبکههای مذکور تجربه کردند.
لایه ۲ اتریوم تنها شبکههایی نیستند که نسبت تراکنشهای ناموفق بالایی را تجربه میکنند. در تحلیلی که کوینبیس (Coinbase) در ۱۳ آگوست (۲۳ مرداد) منتشر کرد، سولانا نیز دارای نسبت بالایی از تراکنشهای ناموفق است.
کوین بیس بیان کرد:
از تمام کارمزدهای تراکنشهای non-vote سولانا، بین ۲۵٪ تا ۴۰٪ صرف تراکنش های ناموفق میشود. معیارهای تراکنش بالای سولانا نیز احتمالا غیر ارگانیک هستند و توسط رباتها ایجاد میشوند. با این حال، مایکل نادو (Michael Nadeau)، بنیانگذار دیفای ریپورتر (DeFi Report)، با این برداشت که فعالیت رباتها اسپم هستند، مخالفت کرد و در صفحه X خود در ۹ آگوست (۱۹ مرداد) اظهار داشت:
رباتها نقدینگی ایجاد میکنند و کارایی را به بازارها میآورند… در بلاکچینهای عمومی، آنها کارمزد پرداخت میکنند.
ارتقای اتریوم در ۱۳ مارس، بلابهای داده که به عنوان proto-danksharding نیز شناخته میشوند، از طریق EIP-4844 که فضای ذخیرهسازی موقت دادهها را برای جمعآوری دادهها فعال میکرد و بار روی لایه اجرا را کاهش میداد، معرفی کرد.