متوسط مقالات عمومی

بانک های سنتی در حال شکست خوردن از فناوری‌های مالی جدید هستند!

هنگامی که درمورد بانک‌های جدید مثل نئو و چلنجر (بانکهایی که به صورت کاملا دیجیتال است و شعبه فیزیکی ندارند) تحقیق کنید، متوجه این نکته می‌شوید که چطور این بانکها با ارائه خدمات گسترده و مختلف، کاربر را مجذوب خود می‌کنند و اینکه به احتمال زیاد بانک های سنتی قدیمی به زودی جای خود را به این نوع بانک‌ها می‌دهند. طبق بررسی یک مقاله تحلیلی که اخیرا انجام شده، تا سال ۲۰۲۵ میلادی از بین هر ۵ نفر ، ۳ نفر بانکهای نئو و چلنجر را برای استفاده انتخاب می‌کنند.

بانک های سنتی در حال از دست دادن مشتری‌ها هستند

بانک‌های سنتی

برای درک دلیل این که چرا بانک ‌های سنتی در حال از دست دادن محبوبیت خود هستند، به این گزارش توجه کنید. چند سال قبل در مصاحبه‌ای با رییس‌‌ ارشد یکی از معروفترین بانک‌های لندن، او شرح داد که بانک‌ها چقدر خوب کار می‌کنند و نکات مثبت بسیاری نیز در مورد آن بیان کرد. ولی نکته اصلی در اینجا بود که او حدود نیم ملیون دلار در سال درآمد داشت و حتما بانک‌ها تمامی نیازهای او را فراهم می‌کردند.

اما اکثر مردم حتی درآمدی نزدیک به این رقم هم در سال کسب نمی‌کنند بنابراین بانک‌ها توجه زیادی به آنها ندارند. در سالهای دور بانک‌ها می‌دانستند که برای رشد باید تعداد زیادی مشتری جذب کنند؛ اما عملکرد آنها نشان می‌دهد که اهمیتی چندانی برای اکثر مشتری‌های خود قائل نیستند.

بانک های سنتی به دلیل استفاده از تکنولوژي قدیمی،‌ داشتن شعبه‌های فیزیکی گران قیمت، پرداخت حقوق تعداد زیادی کارمند و اینکه تنها درآمدزایی مهم آنها از دادن وام و خدمات بیمه است، مکان نامناسب و گرانی برای داشتن حساب‌های فردی و ارائه خدمات به اکثر مردم هستند.

مشتری‌های مدرن

بانک های سنتی، دیگر جوابگوی مشتری‌های مدرن مخصوصا در کشورهای در حال توسعه نیستند. دلیل این امر تنها این نیست که بانکها نیازهای مشتری مدرن خود را برآورده نمی‌کنند بلکه آنها حتی نمی‌دانند که مشتری‌های جدید چه خوسته‌هایی دارند. بانک های سنتی مشتری را به چشم یک منبع درآمد می‌بینند و اگر یک مشتری درآمدی برای آنها نداشته باشد هیچ اهمیتی نیز برای آنها ندارد. پس هرگز فریب تبلیغات بانکها که نشان میدهد که آنها برای تمامی مشتریان خود اهمیت زیادی قائل هستند را نخورید.

بانک های سنتی بزرگ بسیار شبیه به بازارهای اصلی تجارت هستند که اگر بتوانند مانند آنها نیز عمل کنند بهتر است. بانک های سنتی همچنین مخازن بسیار بزرگ و امن نگهداری پول هستند که این پول‌ها را به آرامی وارد چرخه بازارهای بزرگتر می‌کنند در حالی که بانکهای نئو و چلنجر را میتوان توزیع‌کنندگان واقعی دانست.

ظهور رقبای قدرتمند

بانک‌های نئو و چلنجر باید اکثریت مشتری‌ها را داشته باشند؛ زیرا آنها نه تنها کاملا به صورت دیجیتالی کار می‌کنند بلکه با گرفتن هزینه بسیار کم در قبال ارئه خدمات، همیشه اولویت اول آنها مشتری است. این به معنی داشتن خدمات پشتیبانی تلفنی قدیمی نیست بلکه با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و ارائه برنامه‌های کاربردی که کاربر بتواند براحتی پول خود را بدون هیچ مشکلی جابه‌جا کند و از پرداخت هزینه‌های زیاد نیز در امان باشد. این برنامه‌‌ها امکانات بسیار جذابی به کاربران خود ارائه می‌دهند و برخلاف روندهای سردرگم بانکی ، حس اطمینان و راحتی نیز برای کاربر فراهم می‌کنند.

با این حال که بانک‌های جدید نیز به فکر بدست آوردن منفعت خود از طریق همین مشکلات بانک های سنتی هستند، اما باید قبول کنیم که وجود آنها در اقتصاد در حال رشد دنیا انکار ناپذیر است. این بانک‌ها مناسب‌ترین روش برای انجام خدمات بانکی هستند.

اخبار جدید در حوزه بانکداری

سرتیتر این مقاله ،‌ باتوجه به مقاله اخیر سایت Backbase در مورد بانکداری دیجیتال انتخاب شده است. در این مقاله عنوان شده است که استفاده از بانکداری دیجیتال در مناطق آسیا و اقیانوسیه به طور گسترده‌ای رو به افزایش است و در ۵ سال آینده تقریبا ۶۳ درصد افراد از بانک‌های نئو و چلنجر برای کارهای بانکی خود استفاده می‌کنند. این مقاله همچنین به این نکته اشاره میکند که با آزادسازی بازار و صدور مجوزهای جدید برای بانک‌ها در این مناطق، انتظار میرود که بیش از ۱۰۰ موسسه مالی جدید در آن به وجود آیند.

جالب است بدانید که ۷۰ درصد مشتری‌ها در منطقه آسیا و اقیانوسیه، روند کنونی بانکهای سنتی را بسیار خسته‌کننده می‌دانند. واین اتفاق به دیدگاه قدیمی بانکها و عدم توجه آنها به دیجیتال کردن بیشتر روند بانکی خود برمی‌گردد. در حال حاضر تنها ۳۰ درصد مشتری‌ها در منطقه آسیا و اقیانوسیه از بانک‌ها‌ی دیجیتال استفاده می‌کنند.

بانکداری در منطقه آسیا و اقیانوسیه

دراین مقاله آمده است که بانک‌های سنتی کنونی که در منطقه آسیا و اقیانوسیه واقع شده‌اند برای جلب و جذب رضایت مشتری‌های خود باید روند کاری خود را دیجیتالی کنند تا کاربران آنها دسترسی و کنترل بهتری به حساب‌های خود داشته باشند. به عنوان مثال هنگام شیوع ویروس کرونا در اندونزی، نشان داد که چرا نیاز به بانکداری الکترونیک وجود دارد. این کشور برای پرداخت کمک به بنگاه‌های کوچک اقتصادی خود (SMEs) دچار مشکل شد، چون بانک‌های سنتی کنونی کشور تنها از طریق شبکه داخلی درون شعبه‌ها قادر به اینکار بود و به خاطر همه‌گیر شدن ویروس هم شعبات بانک‌ها بسته شده بود. نتیجه اینکه بانکداری سنتی جایی در آینده نخواهد داشت.

همه چیز برای به وقوع پیوستن آخرین مرحله از انقلاب مالی آماده شده است، در حالی که بانک‌های سنتی بزرگ هنوز به همان روال قبلی خود ادامه می‌دهند اکنون اما مشتریان ترجیح می‌دهند که تمامی کارهای خود را از طریق موبایل‌های هوشمند خود انجام دهند.

کلام آخر

بانک‌های سنتی که هنوز فکر می‌کنند که با جمع‌آوری ثروت و نگهداری آن حاشیه امنی دارند کم‌کم و به آرامی باید از بازار کنار روند و جای خود را به بانک‌های نئو و چلنجر دهند.

منبع
nextmoney

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا