گزارش: کارمندان بایننس به مشتریان چینی در دور زدن مراحل احراز هویت کمک کردهاند
در تاریخ ۲۳ مارس (۳ فروردین)، CNBC در گزارشی مدعی شد گروهی از کارمندان بایننس تکنیکهایی را به اشتراک گذاشتهاند که مشتریان با آنها میتوانند احراز هویت این صرافی را دور بزنند.
به گزارش کریپتوپوتیتو، CNBC این اطلاعات را با بررسی صدها پیام ارسال شده در سرور دیسکورد و گروه تلگرامی که از سال ۲۰۲۱ تا مارس ۲۰۲۳ توسط بایننس کنترل و اداره میشد پیدا کرده است.
به گفته این رسانه، تعدادی از کارمندان بایننس و فرشتگان (داوطلبانی که توسط صرافی برای تبلیغ آن آموزش دیدهاند) ویدیوهایی را منتشر کردهاند که در آن، مراحل جعل اسناد بانکی و ارائه آدرسهای جعلی را هنگام ثبتنام در این صرافی آموزش میدهند. کارمندان بایننس همچنین روشی را آموزش دادهاند که مشتریان میتوانند با جعل کشور محل اقامت خود، برای دریافت دبیت کارت بایننس اقدام کنند.
در این گزارش آمده است:
فردی با نام هانله یایا (Hanle Yaya) که به عنوان کارمند صرافی بایننس شناخته میشود، به آنها گفته VPN خود را فعال کرده و به عنوان ساکن کشور تایوان ثبتنام کنند و پس از آن ملیت خود را به چینی بازگردانند. این کارمند همچنین خاطرنشان کرده از نودهای VPN در کشورهای آمریکا، سنگاپور و هنگکنگ استفاده نکنند.
این گزارش همچنین مدعی است علیرغم ممنوعیت فعالیت صرافیهای رمزارز از سال ۲۰۱۷ و ممنوعیت استفاده از داراییهای دیجیتال از سال ۲۰۲۱، بسیاری از شهروندان چینی میتوانند به خدمات بایننس دسترسی داشته باشند.
بایننس در حال بررسی این گزارش است
CNBC خاطرنشان کرد تکنیکهایی که توسط کارمندان منتشر شده است، اثربخشی تلاشهای بایننس برای مبارزه با پولشویی را زیر سوال میبرد و در رابطه با توانایی این صرافی، برای اطمینان از عدم مشارکت مشتریانش در فعالیتهای پولشویی غیرقانونی و یا تامین مالی تروریسم تردید ایجاد میکند.
در واکنش به این گزارش، مقامات مختلف از جمله سلطان مگجی (Sultan Meghji)، مدیر ارشد نوآوری سابق شرکت بیمه سپرده فدرال نگرانیهای خود را در رابطه با مطابقت بایننس با قوانین مربوط به احراز هویت مشتریان و ضدپولشویی ابراز کردند. به گفته این مقامات، نگرانیهای قانونی مختلفی را در رابطه با بایننس ایجاد میکند چرا که میتواند پلتفرمی برای کمک به تسهیل تراکنشهای مربوط به تروریستها و یا جنایتکاران کره شمالی و یا روسیه باشد.
مگجی در این رابطه گفت:
اگر نگرانی من از لحاظ قانونی و امنیت ملی در مورد صرافی بایننس قبلا ۸ از ۱۰ بود، اکنون ۱۰ از ۱۰ شده است. من به صراحت به پیامدهای امنیت ملی در مورد اینکه چگونه تروریستها، جنایتکاران، افراد پولشو، مزدوران سایبری کره شمالی، الگارشهای روسی و … میتوانند از این زیرساخت استفاده کنند فکر میکنم.
جیم ریچاردز (Jim Richards)، مدیر اجرایی مبارزه با پولشویی بانک ولز فارگو نیز مدعی شد وجود تکنیکهای دور زدن سیستم احراز هویت بایننس میتواند پیامدهایی فراتر از ارائه سرویس به کشور چین داشته باشد و در سکوت، سایر کشورهای تحریم شده میتوانند از این صرافی استفاده کنند.
یکی از سخنگویان بایننس در واکنش به این اخبار مدعی شد این صرافی پیش از این علیه کارمندانی که خط و مشی این شرکت را نقض کردهاند و چنین توصیههایی منتشر کردهاند اقدام کرده است. به گفته وی، کارمندانی که چنین سیاستهایی را نقض میکنند ممکن است بلافاصله اخراج شوند.
آیا کاربران ایرانی در معرض خطر قرار دارند؟
بله؛ همیشه اینگونه بوده و اکنون میتواند خطرات برای این کاربران بیشتر باشد. همانگونه که بارها در میهن بلاکچین هشدار دادهایم، احراز هویت با مدارک دیگران و یا مدارک جعلی در صرافیهای ارز دیجیتال مانند بایننس، خطراتی دارد. از جمله اینکه خود صرافی میتواند حساب شما را مسدود و تمام دارایی شما را قفل کند. یا اینکه فردی که مدارک اصلی متعلق به اوست، کنترل حساب شما را در صرافی به عهده بگیرد. خطر دیگر این است که صرافی شما را به عنوان کلاهبردار شناسایی کرده و به دلیل نقض قوانین صرافی یا قوانین بینالمللی، علاوه بر مسدود کردن حساب، تمام داراییهای شما را ضبط کند.
بیشتر بخوانید: امکان احراز هویت در صرافی بایننس با مدارک ایرانی؛ شایعه یا واقعیت؟
با توجه به گزارش منتشر شده و واکنش صرافی بایننس، نظارت و تحقیق روی حسابهای کاربری بیشتر خواهد شد و کاربرانی که از VPN استفاده میکنند، یا از روشهای احراز هویت جعلی مشابه این گزارش استفاده کرده باشند، در معرض خطر قرار دارند. اگر در بایننس از مدارک دیگران استفاده کردهاید یا از روشهایی برای جعل مدارک و ثبتنام در بایننس استفاده کردهاید، ممکن است در این تحقیقات، حساب کاربری شما مشکوک قلمداد شود و برای پیگیریهای بیشتر به طی کردن مراحل قانونی نیاز باشد.