رمزارز در ایران

بیت کوین به ۸۹ هزار دلار رسید؛ صرافی‌های داخلی زیر فشار اختلال

با جهش قیمت بیت کوین به بالای ۸۲ هزار دلار، صرافی‌های رمزارزی داخلی با هجوم کاربران مواجه شدند که این امر باعث اختلال در عملکرد آنها شد.

در تاریخ ۲۰ آبان، قیمت بیت کوین با رشد قیمت بیش از ۵ هزار دلار، رکورد جدیدی به ثبت رساند و هر واحد آن با ارزش دلاری ۸۱ هزار دلار معامله شد. در بازار داخلی نیز قیمت تتر به ۶۹ هزار تومان رسید و ارزش بیت کوین در برابر ریال به ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان نزدیک شد. این افزایش ناگهانی قیمت و تقاضای بالا، عملکرد برخی از پلتفرم‌های داخلی را مختل کرد.

صرافی نوبیتکس در اطلاعیه‌ای از کند شدن معاملات خبر داد و اعلام کرد که پس از حدود نیم ساعت اختلال برطرف شده است.

اطلاعیه نوبیتکس

در این بین، صرافی بیت‌پین نیز در کانال خود از مشکلات زیرساخت‌های هسته معاملاتی خبر داد و پس از رفع مشکل اعلام کرد که دسترسی کاربران به بخش معاملات برقرار شده است. به گفته مصطفی مصطفوی، مدیر برند بیت‌پین، تیم فنی آمادگی افزایش حجم معاملات را داشت، اما بالا رفتن ترافیک برای مشاهده ارزش دارایی کاربران در کنار افزایش معاملات باعث ایجاد این اختلال شده است.

اطلاع‌رسانی بیت پین

همچنین، صرافی رمزینکس نیز به دلیل مشکلات فنی و قطعی سرور، با اختلالاتی در دسترسی به برخی سرویس‌ها روبرو شد و صرافی والکس نیز دچار اختلالات مشابهی شد.

چرا قیمت بیت کوین در پلتفرم‌های داخلی متفاوت است؟

زمانی که بیت کوین به اوج قیمت ۸۰ هزار دلاری رسید، اختلاف قیمت میان صرافی‌های داخلی، نارضایتی کاربران را به همراه داشت. برای مثال، زمانی که بیت کوین در صرافی بایننس ۷۹,۷۸۸ دلار بود، در نوبیتکس ۷۸,۹۰۰ دلار و در صرافی‌های دیگر نیز قیمت‌ها متفاوت ثبت شده بود. این اختلاف قیمت به تفاوت عرضه و تقاضا در هر پلتفرم برمی‌گردد. بازارهای داخلی معمولاً با تأخیر بازارهای بین‌المللی را دنبال می‌کنند. بازارگردان‌ها نیز با تأخیر زمانی و با در نظر گرفتن میانگین قیمت، واکنش نشان داده و این اختلافات را تشدید می‌کنند.

در بازه‌های زمانی طولانی، اختلاف قیمت می‌تواند نشانه‌ای از دستکاری بازار باشد، البته آربیتراژها به متعادل‌سازی این قیمت‌ها کمک می‌کنند و در مواقع نوسانات شدید بازار، کاربران با خرید در یک پلتفرم و فروش در پلتفرم دیگر به سود بدون ریسک می‌رسند.

با این حال، این هم‌‌خوانی نداشتن قیمت داخلی با بازار جهانی می‌تواند باعث نارضایتی کاربران شود. در صرافی‌ها بازارگردانی به وسیله کد و برنامه انجام می‌شود، اما در صورتی که بازارگردان نتواند قیمت‌ها را نزدیک کند، آربیتراژگیران این اختلافات را پر می‌کنند و باعث هم‌گرایی قیمت‌ها در پلتفرم‌ها می‌شوند.

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا