اخبار بلاکچیناخبار بیت کوین

به‌روز رسانی تپ‌ روت بیت کوین با موفقیت انجام شد

به روزرسانی تپ روت بیت کوین بالاخره در شبکه بیت کوین پس از اجماع ۹۰ درصدی ماینرها و استخرهای استخراج که بین بلاک های ۷۰۹,۴۸۸ تا ۷۰۹,۶۳۲ شکل گرفت فعال شد. این نقطه عطف نخستین ارتقا بزرگ بیت کوین از آگوست سال ۲۰۱۷ است که با شبکه لایتنینگ و به روزرسانی سگویت راه اندازی شد.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، Taproot با هدف بهبود قابلیت اسکریپت نویسی و حفظ حریم خصوصی شبکه بیت کوین به میدان آمده است و برای این کار، از مفهومی به نام درخت انتزاعی مرکلیزه شده یا MAST استفاده می کند. در وب سایت اختصاصی تپ روت که توسط همپوس سیوبرگ، توسعه دهنده مطرح بیت کوین اداره می شود آمده است:

MAST با نمایش فقط بخش‌های مرتبط قرارداد هنگام خرج کردن، می‌تواند به کارآمدتر و خصوصی تر شدن قراردادهای هوشمند کمک کند.

سیوبرگ در گفتگویی با کوین تلگراف خاطرنشان کرد که فعالسازی به روزرسانی تپ روت نشان می‌دهد که بیت کوین می‌تواند دوباره شبکه خود را ارتقا دهد و این امر برای طول عمر شبکه بیت کوین بسیار مهم است. به عقیده سیوبرگ، این موضوع بزرگترین پیروزی برای بیت کوین است.

سیوبرگ که توسعه کیف پول Blixt Wallet لایتنینگ بیت کوین را در کارنامه خود دارد، معتقد است تپ روت از قابلیت‌های برون زنجیره ای نیز بهره خواهد برد تا بار زیادی بر نودهای شبکه وارد نشود.

تپ روت بیت کوین

سیوبرگ معتقد است MAST می تواند در صورتی که شبکه لایتنینگ به کار گرفته شود به بهبود حریم خصوصی آن کمک کند. توسعه دهندگان چند هفته پیش به همین خاطر در زوریخ دور هم جمع شدند و در کنفرانس LN Summit 2021 در رابطه با مسیرهای احتمالی این ارتقا با یکدیگر صحبت کردند.

یکی از مواردی که در جلسه در رابطه با آن صحبت شد این بود که بهتر است لایتنینگ را در به روزرسانی های کوچک ارتقا دهیم و یا با یک بسته بزرگ به روزرسانی را به پایان برسانیم.

با به روزرسانی تپ روت، کانال‌های پرداختی شبکه لایتنینگ در شرایط عادی از تراکنش‌های عادی که از تپ روت استفاده می کنند قابل تشخیص نخواهد بود. سیوبرگ در این رابطه اظهار داشت:

نمی توان مشخص کرد که آیا تراکنش تپ روت یک تراکنش معمولی است و یا به کانال پرداختی لایتنینگ متعلق است. این برای قابل معاوضه بودن و مقاومت در برابر سانسور شبکه بسیار مهم است.

فعالسازی موفق تپ‌روت به روش اجرای سافت فورک Speedy Trial مرتبط است که مستلزم حضور ۹۰ درصدی ماینرها است. طبق گفته سیوبرگ، این روش سیگنال دهی در دوره بلاک های ۲۰۱۶ کار می‌کرد، یعنی در یک دوره ۲۰۱۶ بلاکی، ۹۰ درصد یا ۱۸۱۵ بلاک باید سیگنال آماده باش ارسال می‌کردند.

در ماه ژوئن سال جاری، ماینرهای بیت کوین برای اولین بار بر سر به روزرسانی تپ روت به اجماع ۹۰ درصدی رسیدند و سیوبرگ در توییتی آن را اعلام کرد.

با این حال، به روزرسانی تپروت پایان دوره اسپیدی ترایال است و به روزرسانی های آینده در شبکه، نیازمند ارائه روش های جدیدی برای اخذ تاییدیه و اجماع کاربران است.

به گفته سیوبرگ، تپروت دنیایی از امکانات را به شبکه بیت کوین وارد می کند. سیوبرگ در این رابطه می گوید:

اگرچه ما نباید هیچ چیزی را در بیت کوین بدیهی بدانیم، من شخصاً مایلم در نهایت تمجیع امضا را به عنوان سافت فورکی در آینده بیت کوین ببینم.

تقریباً ۱۳ سال از عمر بیت کوین می‌گذرد و این شبکه، سافت فورک و هارد فورک های متعددی را تجربه کرده است. در حالی که ارزش تپ روت هنوز ثابت نشده و به گذر زمان احتیاج دارد، شبکه لایتنینگ بسیار پیشرفت کرده است.

در تاریخ ۲۸ سپتامبر، شبکه لایتنینگ افزایش ۱۶۰ درصدی را در تعداد نودهای خود در بازه زمانی ۱۲ ماهه مشاهده کرد. همچنین از ژانویه سال جاری تا بدین جای کار، تعداد کانال ها ۱۷۰ درصد افزایش یافته است.

تا تاریخ ۱۱ نوامبر، ظرفیت شبکه بیت کوین قبل از سافت فورک تپ‌روت در بالاترین سطح ۳۲۲۰ بیت کوین تقریبا معادل با ۲۱۰ میلیون دلار قرار داشت.

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا