تا انتهای هفته جاری، حجم بیت کوین های موجود برای ماینینگ به ۳ میلیون کوین خواهد رسید. ۳ روز دیگر پس از وارد شدن کوین شماره ۱۸ میلیون به موجودی در حال گردش، نقطه عطف بسیار مهمی برای این ارز دیجیتال در فاصله چند ماه به هاوینگ (نصف شدن پاداش ماینینگ) صورت میپذیرد.
بیش از ۱۰ سال طول کشید تا شبکه بیت کوین به ۸۵.۷ درصد موجودی کل خود دست یابد، هرچند این بازه زمانی در مقایسه با ۱۲۰ سال پیش رو برای استخراج تمام کوین های باقی مانده همانند یک چشم بر هم زدن میباشد.
هش ریت شبکه در سطح بالا باقی میماند
با نزدیک شدن به این نقطه عطف، بسیاری از افراد در جامعه ارز دیجیتال این سوال را در ذهن دارند که آینده اولین و محبوب ترین ارز دیجیتال جهان چگونه خواهد بود؟ آیا سختی ماینینگ بسیار زیاد و پاداش ها بسیار کم خواهند شد به طوری که ماینرها به اهداف خود پایبند نخواهند ماند؟
مسلم است که به این سادگی نمیتوان پاسخ این پرسش را بیان کرد. اما بدون شک هش ریت شبکه به طور ثابت در حال افزایش است و ماینینگ به تدریج در حال رقابتی تر شدن میباشد.
طبق گزارش BelnCrypto، هش ریت شبکه بیت کوین پس از رکورد شکنی با رقم ۱۰۸.۵ میلیون تراهش در ثانیه در تاریخ ۲۶ سپتامبر، عمدتا بیشتر از ۱۰۰ میلیون تراهش در ثانیه باقی مانده است. این رقم در مقایسه با یکم ژانویه ۲۰۱۹ که هش ریت شبکه برابر با ۴۲ میلیون تراهش در ثانیه بود نشان دهنده افزایش ۱۵۰ درصدی میباشد.
افزایش هش ریت بیانگر افزایش فعالیت و توان پردازشی شبکه بیت کوین میباشد. مشخص کردن صرفا یک دلیل که باعث این افزایش شده باشد دشوار است. با بررسی سازوکارهای بازار و چندین عامل مختلف تاثیرگذار در این موضوع، میتوان گفت که افزایش فعالیت شبکه عمدتا به دلیل ورود دستگاه های ماینینگ نسل بعدی میباشد.
شرایط دشوار پیش روی دستگاه های قدیمی ماینینگ
طبق گزارش هفته گذشته BelnCrypto، تولیدکنندگان دستگاه های ماینینگ دائما در حال تولید سخت افزارهای پیشرفته تر و قدرتمندتر میباشند تا از هاوینگ بعدی بیت کوین استقبال کنند.
هاوینگ بعدی بیت کوین حدودا در ماه می ۲۰۲۰ رخ میدهد که طی آن، پاداش ماینینگ از نرخ فعلی خود بر روی ۱۲.۵ بیت کوین به ازای هر بلاک، نصف خواهد شد. این موضوع اساسا بدان معنا است که ماینینگ نسبت به گذشته بسیار رقابتی تر خواهد شد و برای ماینرهایی که دستگاه های ضعیف و قدیمی دارند انتخابی به غیر از خروج از این عرصه باقی نمیگذارد. همچنین احتمال این موضوع نیز وجود دارد که دولت ها بتوانند ماینرهای بیت کوین را قانونگذاری کنند.
مخالفان و به ویژه کسانی که منتقد جدی مکانیزم اجماع گواه اثبات کار میباشند بیان میکنند که این نقطه شکست بالاخره رخ میدهد و آخرین بیت کوین هرگز استخراج نخواهد شد زیرا تمام ماینرهای شبکه تا آن زمان از این عرصه خارج شده اند.
یکی از معامله کنندگان با اسم کاربری Rhythm در توییتر نوشته است: ۱۸ میلیون اُمین بیت کوین در هفته جاری استخراج خواهد شد. تقریبا ۱۲۰ سال دیگر طول خواهد کشید تا ۱۴.۳ درصد کوین های باقی مانده که ۳ میلیون کوین میباشند استخراج شوند. رقابت ماینرها در خصوص پاداش بیت کوین هرگز به این شدت نبوده، به طوری که رکورد هش ریت نیز شکسته شده است.
یکی دیگر از کاربران به اسم کاربردی Idea Nakamoto در پاسخ به این توییت گفته است: گواه اثبات کار آنچنان بادوام و ماندگار نمیباشد. ماینرها به دلیل هزینه ها و پاداش های منطقی تر به سمت استخراج آلتکوین ها روی خواهند آورد. سرانجام، ارزهای دیجیتال مبتنی بر گواه اثبات کار به تدریج متمرکزتر میشوند و از بین میروند. آینده در دستان گواه اثبات سهام است. تکامل واقعی بدین معنا میباشد.
اما لازم به ذکر است که گاهی اوقات و به ویژه هنگام نزدیک شدن به هاوینگ، این نگرانی ها مقداری اغراق آمیز است. چنین پیش بینی هایی در هاوینگ قبلی در سال ۲۰۱۶ نیز وجود داشت. هرچند در آخر ثابت شد که این نگرانی ها کاملا بیمورد بوده اند، به طوری که هش ریت شبکه پس از هاوینگ از هر زمان دیگری بیشتر شد.
هرچند این نکته نیز حقیقت دارد که بیت کوین باید حداقل مقداری روند صعودی باثبات و مستمر در ماه های منتهی به هاوینگ سال ۲۰۲۰ نشان دهد تا ماینینگ حتی برای ماینرهای کوچکتر نیز هم چنان سودآور بماند.