واکنش بیت کوین به اقدامات محرک اقتصادی چین چه بود؟
بانک خلق چین (PBoC) در روز سهشنبه ۲۴ سپتامبر (۳ مهر)، در قالب یک بسته حمایتی اقتصادی، سیاستهای تسهیلی جدیدی را برای بازار سهام در نظر گرفت. در راستای این اقدامات، بازار سهام در واکنش به انتشار این خبر رشد خوبی داشت. در مقابل
به گزارش میهن بلاکچین، بازار ارزهای دیجیتال و قیمت بیت کوین واکنش خاصی به این موضوع نشان نداده و به روند طبیعی خود ادامه دادند. اکنون معاملهگران معتقدند بیت کوین بیشتر با فدرال رزرو ایالات متحده مرتبط است تا اقدامات محرک اقتصادی چین.
بازار کریپتو چندان تحت تاثیر تصمیم بانک مرکزی چین قرار نگرفت
پان گونگشنگ (Pan Gongsheng)، رئیس بانک مرکزی چین، اعلام کرد میزان پولی که بانکها باید بهعنوان ذخیره نگهداری کنند کاهش یافته و به پایینترین سطح خود از سال ۲۰۲۰ رسیده است.
بانک مرکزی چین، صبح سهشنبه اظهار داشت نسبت ذخیره قانونی بانکهای این کشور را ۰.۵٪ کاهش میدهد و در عین حال نرخ ریپو معکوس هفتروزه (نرخ بهرهای که طبق آن، بانک مرکزی از بانکهای تجاری وام میگیرد) را ۰.۲٪ کاهش داده و به ۱.۵٪ میرساند. علاوه بر این، حداقل مبلغ پیشپرداخت مورد نیاز برای وامهای مسکن نیز به سطح ۱۵٪ کاهش یافته است.
بیتکوین پس از رسیدن به بالاترین سطوح ماهانه خود در بازه ۶۴,۵۰۰ دلار در ابتدای هفته، سهشنبه صبح شروع به کاهش سودهای هفتگی کرد و به سطح ۶۲,۷۰۰ دلار رسید. این اتفاق پس از آن رخ داد که چین دادههای محرک جدیدی را برای احیای شرایط اقتصاد خود اعلام کرد.
دادههای مختلف نشان میدهند قیمت بیت کوین در ۲۴ ساعت گذشته بهمیزان کمی کاهش داشته است. این موضوع بر بازار آلت کوینهای دیگر مانند اتر، ریپل و سولانا و… نیز تاثیر منفی گذاشته است. چنین اصلاحاتی پس از افزایش قیمت معمولی است و لزوما تحت تاثیر تصمیم بانک مرکزی چین اتفاق نمیافتد.
بازار سهام به تصمیم بانک مرکزی چین واکنش مثبتی نشان داد
در حالی که داراییهای دیجیتال به کاهش نرخ بهره و اقدامات محرک چین واکنشی نشان ندادند، شاخصهای سهام جهانی رشد قابلتوجهی داشتند و این موضوع نشان میدهد معاملهگران محلی، به بازار سهام بیشتر از بازار ارزهای دیجیتال توجه داشتند.
شاخص هنگسنگ (Hang Seng) هنگکنگ پس از انتشار این خبر ۳.۲٪ افزایش یافته است، در حالی که شاخص ترکیبی شانگهای نیز ۲.۳٪ رشد کرده است.
لین سونگ (Lynn Song)، اقتصاددان ارشد بانک ING در چین، در یادداشتی نوشت که انتظار میرود سیاستهای جدید چین باعث تضعیف یوان شود و نرخ مبادله دلار/یوان (USD-CNY) در پاسخ به اقدامات تسهیلی بانک مرکزی چین (PBoC) میتواند افزایش یابد. با این حال، عواملی مانند تفاوت نرخ بهره در میانمدت نشان میدهند یوان در یک روند تدریجی رشد خواهد کرد.
سهام اروپا نیز همگام با همتایان آسیایی خود و در واکنش به سیاستهای تسهیلی چین، رو به رشد هستند. قراردادهای آتی یورو استاکس ۵۰ (Euro Stoxx 50) بهمیزان ۰.۵٪ افزایش یافت، در حالی که شاخص اماسسیآی آسیا پسیفیک (MSCI’s Asia Pacific) نیز بهسمت چهارمین روز متوالی رشد خود حرکت کرد. بیشتر ارزهای آسیایی نیز در برابر دلار تقویت شدند و طلا نیز به رکورد قیمتی جدید دست یافت.
اقتصاد چین در بلندمدت نیاز به اقدامات بیشتری دارد
با توجه به اینکه دولت چین اعلام کرده است حداقل ۸۰۰ میلیارد یوان (۱۱۴ میلیارد دلار) حمایت نقدینگی برای بازار سهام در نظر گرفته، احساس ریسکپذیری در بازار سهام افزایش یافته است. کارگزاریها اجازه خواهند داشت از کمکهای مالی بانک مرکزی برای خرید سهام استفاده کنند. این اقدامات بهعنوان بخشی از یک بسته سیاستی گسترده برای احیای اقتصاد چین اعلام شده که شامل کاهش نرخ بهره در کوتاهمدت و کاهش هزینههای وامگیری تا سقف ۵.۳ تریلیون دلار در وامهای مسکن است.
در حالی که واکنش اولیه بازار بهدنبال این اقدامات مثبت بوده است، برخی تحلیلگران اعتقاد دارند این رشد میتواند بهزودی فروکش کند، زیرا برخی از مسائل اساسی که اقتصاد چین را تحت فشار قرار میدهند، از جمله فشارهای تورمی منفی (کاهش قیمتها)، همچنان حلنشده باقی مانده است.
سیگو چن (Siguo Chen)، مدیر پورتفولیو موسسه مدیریت دارایی آربیسی بلوبی (RBC BlueBay) در اینباره گفت:
این اقدامات بهوضوح نشان میدهد پکن اکنون به فوریت تقویت احساسات بازار سهام و مسکن پی برده است. در کوتاهمدت، این اقدام به بازار کمک خواهد کرد تا کف خود را پیدا کند، اما فکر میکنم که در بلندمدت نیاز به حمایتهای مالی بیشتری خواهیم داشت.