قیمت بیت کوین به ناحیه مهم حمایت خود رسیده است. حفظ این ناحیه یا از دست رفتن آن سناریوهای مختلفی را پیش روی ما قرار خواهد داد. این حالت شرایطی را در بازار ایجاد کرده است که تردیدهای فراوانی در مورد تعیین کف قیمت BTC وجود دارد. در این مطلب به تحلیل قیمت بیتکوین با استفاده از تحلیل تکنیکال کلاسیک و امواج الیوت میپردازیم. با ما همراه باشید.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از beincrypto، قیمت بیت کوین پس از اصلاح دوباره از ناحیه مقاومتی ۴۴,۷۰۰ دلار در تاریخ ۱۵ فوریه (۲۶ بهمن) ۷ روز نزولی را پشت سر گذاشته است و امروز به قیمت ۳۶,۳۵۰ دلار رسید تا نسبت به اوج قیمت خود در ماه نوامبر (آبان) چیزی در حدود ۴۷٪ کاهش قیمت داشته باشد. اکنون بیت کوین در ناحیه حمایتی مهمی قرار دارد.
در نمودار تایم فریم ۶ ساعته قیمت بیتکوین، شاهد شکسته شدن خط روند حمایتی شکل گرفته از قیمت ۳۲,۹۰۰ دلار در تاریخ ۲۴ ژانویه (۴ بهمن) هستیم. اگر سطوح فیبوناچی اصلاحی را برای دوره زمانی اشاره شده رسم کنیم، شاهد خواهیم بود که در حال حاضر بین سطوح ۰.۶۱۸ و ۰.۷۸۶ فیبوناچی ( ۳۵,۷۰۰ تا ۳۷,۷۰۰ دلار) قرار داریم. در روندهای صعودی قیمت این ناحیه حمایتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
در حال حاضر غیر از رسیدن شاخص RSI به مرز ناحیه اشباع فروش، هیچ نشانه صعودی در این نمودار دیده نمیشود. گفتنی است آخرین باری که این شاخص به این ناحیه رسید، موجب افزایش قیمت بیت کوین تا ۴۵,۸۰۰ دلار شد.
در نمودار تایم فریم ۲ ساعته BTC اوضاع کمی امیدوارکنندهتر است. شاخص RSI در این نمودار یک واگرایی صعودی را شکل داده است. در صورت افزایش قیمت از این ناحیه، نزدیکترین مقاومتها مربوط به سطوح ۰.۵ و ۰.۳۸۲ فیبوناچی است که در قیمتهای ۳۹,۶۰۰ و ۴۰,۵۷۵ دلار قرار دارند. نکته جالب توجه اینجاست که این ۲ سطح در نزدیکی خط وسط و خط روند حمایتی کانال نزولی قرار دارند که در تاریخ ۱۸ فوریه (۲۹ بهمن) رو به پایین شکسته شد.
امواج الیوت چه میگویند؟
در ادامه به بررسی قیمت بیت کوین و سناریوهای موجود با استفاده از امواج الیوت میپردازیم.
سناریوی صعودی
در ساختار موجشماری الیوت در تایم فریم ۲ ساعته شاهد کامل شدن الگوی A-B-C هستیم. اما طول موج C تقریبا ۲ برابر طول موج A شده است که امر متداولی نیست.
برای بررسی دقیقتر به تایم فریم کوچکتر میرویم. در تایم فریم ۳۰ دقیقهای میتوانیم به راحتی ساختار ۵ موجی نزولی را رسم کنیم. نکته جالب قرار گرفتن قیمت بیت کوین در یک موج مورب انتهایی (Ending Diagonals) در انتهای موج ۵ است. امواج مورب انتهایی معمولا با یک بازگشت قیمتی قدرتمند در کوتاه مدت یا بلند مدت همراه هستند. این موضوع فرضیه امتحان مجدد مقاومتهای ۳۹,۶۰۰ و ۴۰,۵۷۵ دلار از جانب بیت کوین را تقویت میکند.
سناریوی نزولی
در این سناریو که در تایم فریم ۱ ساعته BTC رخ میدهد، به انتهای موج ۳ نزولی رسیدهایم و احتمالا یک افزایش قیمت موقت را تحت عنوان موج ۴ داشته باشیم. این افزایش نباید از حداقل قیمت موج ۱ (۴۱,۵۷۵ دلار) فراتر رود و پس از آن موج ۵ قیمت بیتکوین را به سطوح پایینتر از قیمتهای کنونی خواهد برد.