اخبار اتریوم

بازگشت توجهات از بیت کوین به اتریوم؛ آیا قیمت اتر بیش از این افزایش می‌یابد؟

قیمت اتریوم امروز بیش از ۴٪ افزایش یافت و به حوالی ۳۲۰۰ دلار رسید. افزایش قیمت اتریوم در حالی اتفاق می‌افتد که بخش زیادی از بازار رمزارزها امروز به رنگ سبز درآمده و مارکت کپ کلی بازار ۳.۵٪ افزایش یافته است. در این مطلب، دلایل احتمالی افزایش قیمت اتریوم را بررسی می‌کنیم.

نمودار اتریوم تایم فریم ۱ روزه - منبع: TradingView
نمودار اتریوم تایم فریم ۱ روزه – منبع: TradingView

بازگشت توجهات از بیت کوین به اتریوم

به گزارش میهن بلاکچین، یکی از دلایل افزایش قیمت اتریوم در یکی دو روز گذشته، افزایش تقاضای جدید برای خرید این ارز دیجیتال است. در ۲۴ ساعت گذشته، جفت ارز اتریوم/ بیت کوین حدود ۲.۵٪ افزایش یافته و به ۰.۰۴۸ BTC رسیده است. همزمان، شاخص دامیننس اتریوم که قدرت بازار این ارز دیجیتال نسبت به سایر ارزها را می‌سنجد نیز بیش از ۱٪ رشد داشته است.

نمودار جفت ارز اتریوم بیت کوین و شاخص دامیننس اتریوم - منبع: TradingView
نمودار جفت ارز اتریوم بیت کوین و شاخص دامیننس اتریوم – منبع: TradingView

افزایش قیمت اتریوم و دامیننس این ارز دیجیتال پس از هاوینگ چهارم بیت کوین رخ داده است. از زمان هاوینگ، جفت ارز اتریوم/بیت کوین و دامیننس اتریوم به ترتیب ۳٪ و ۰.۷۵٪ افزایش یافته‌اند.

اما دلیل رشد بیشتر قیمت اتریوم در برابر بیت کوین چیست؟ اگر نگاهی به گذشته بیندازیم می‌بینیم معمولا مدت کوتاهی پس از هاوینگ‌های قبلی بیت کوین، سرمایه‌گذاران BTC خود را به فروش می‌رسانند و به سراغ آلت کوین‌ها به خصوص اتریوم می‌روند. به عنوان مثال، پس از هاوینگ دوم بیت کوین در جولای سال ۲۰۱۶، جفت ارز اتریوم/بیت کوین تا ۶۴٪ افزایش یافت. پس از هاوینگ سوم نیز این جفت ارز نزدیک به ۱۰۰٪ رشد کرد.

نمودار جفت ارز اتریوم/بیت کوین تایم فریم ۱ هفته - منبع: TradingView
نمودار جفت ارز اتریوم/بیت کوین تایم فریم ۱ هفته – منبع: TradingView

این الگو نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران معمولا تمایل دارند به محض وقوع هاوینگ، بخشی یا تمام بیت کوین‌های خود را به فروش برسانند و به سراغ آلت کوین‌هایی مثل اتریوم بروند. احتمالا دلیل روند مذکور این است که این سرمایه‌گذاران معتقدند بیت کوین به دنبال هیجانات هاوینگ بخش زیادی از رشد خود را تجربه کرده و زمان فروش و سیو سود فرا رسیده است.

فعالیت دوباره نهنگ‌های اتریوم

بازگشت اتریوم به مدار صعودی در حالی اتفاق می‌افتد که فعالیت نهنگ‌های این ارز دیجیتال در چند روز اخیر مجددا از سر گرفته شده است. بر اساس داده‌های گلسنود، عرضه اتریوم در اختیار آدرس‌های حاوی ۱۰۰۰ تا ۱۰٬۰۰۰ اتر در دو هفته گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

عرضه در اختیار آدرس‌های حاوی ۱۰۰۰ تا ۱۰٬۰۰۰ اتریوم - منبع: Glassnode
عرضه در اختیار آدرس‌های حاوی ۱۰۰۰ تا ۱۰٬۰۰۰ اتریوم – منبع: Glassnode

به طور مشابه، عرضه در اختیار آدرس‌های حاوی ۱۰٬۰۰۰ تا ۱۰۰٬۰۰۰ اتر نیز اخیرا افزایش یافته که نشان‌دهنده بازگشت دوباره نهنگ‌ها به بازار اتریوم است.

عرضه در اختیار آدرس‌های حاوی ۱۰٬۰۰۰ تا ۱۰۰٬۰۰۰ اتریوم - منبع: Glassnode
عرضه در اختیار آدرس‌های حاوی ۱۰٬۰۰۰ تا ۱۰۰٬۰۰۰ اتریوم – منبع: Glassnode

نکته قابل توجه اینجاست که این الگوی انباشت توسط نهنگ‌ها اغلب به افزایش قیمت قابل توجه اتریوم منجر شده است. این یعنی ممکن است در روزهای آتی باز هم روند صعودی اتریوم ادامه داشته باشد.

نگاهی به وضعیت تکنیکال اتریوم

برای بررسی بیشتر دلایل افزایش قیمت اتریوم نگاهی به چارت این ارز دیجیتال در تایم فریم ۱ روزه می‌اندازیم. افزایش قیمت اخیر اتر در حالی رخ می‌دهد که این ارز دیجیتال به تازگی خط روند پایینی الگوی کانال نزولی که در چند وقت اخیر در آن نوسان می‌کند را آزمایش کرده است.

نکته جالب اینجاست که این سطح حمایتی نزدیک به سطح اصلاحی فیبوناچی ۵۰٪ اتر در حوالی ۲۸۲۰ دلار و میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه (منحنی آبی رنگ) در حوالی ۲۷۲۵ دلار قرار دارد. نزدیک شدن این سطوح به یکدیگر نشان‌دهنده تمایل سرمایه‌گذاران برای خرید اتریوم در کف است و از تقاضای بالا برای این ارز دیجیتال حکایت دارد.

نمودار اتریوم تایم فریم ۱ روزه - منبع: TradingView
نمودار اتریوم تایم فریم ۱ روزه – منبع: TradingView

اما روند اتریوم در روزهای آتی چگونه خواهد بود؟ برای پاسخ دادن به این سوال نگاهی به چارت اتریوم در تایم فریم ۱ هفته می‌اندازیم. در حال حاضر کندل هفتگی اتریوم در وضعیت صعودی قرار دارد و نسبت به کف ۲۸۶۵ دلاری اوایل این هفته به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در صورت تداوم روند صعودی، ممکن است کندل هفتگی به صورت یک چکش (Hammer) بسته شود که حاکی از تغییر روند احتمالی است. علاوه بر این، در حال حاضر شاخص قدرت نسبی در حوالی ۵۹ قرار گرفته که از تداوم روند صعودی حمایت می‌کند.

در تایم فریم ۱ روزه نیز همانطور که بالاتر گفتیم اتریوم در چند وقت اخیر در داخل یک الگوی کانال نزولی در حال نوسان است. قیمت اتریوم در تاریخ ۱۳ آپریل (۲۵ فروردین ۱۴۰۳) سطح حمایتی ۳۱۷۰ دلاری را از دست داد و به کف ۲۸۵۰ دلاری در هفته گذشته سقوط کرد. با این حال از آن زمان قیمت افزایش یافته و امروز دوباره به حوالی ۳۱۷۰ دلار رسیده است.

در صورتی که قیمت اتریوم بتواند از مقاومت ۳۱۷۰ دلاری فراتر برود، ممکن است تا خط مقاومت الگوی کانال نزولی صعود کند. در سمت دیگر، اگر قیمت از این سطوح پس زده شود، احتمالا شاهد آزمایش دوباره کف ۲۸۵۰ دلاری یا حمایت ۲۷۲۰ دلاری خواهیم بود.

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا