برخی از گروههای جنایتکار، هنوز با این تفکر فعالیت میکنند که ارزهای دیجیتال قابلردیابی نیستند. به گفته جاناتان لوین (Jonathan Levin)، مدیرعامل شرکت چینالیسیس (Chainalysis)، همین تصور اشتباه میتواند دلیل موج اخیر آدمرباییهای مرتبط با حوزه کریپتو باشد.
به گزارش میهن بلاکچین، لوین در کنفرانس کریپتویی Consensus 2025 اعلام کرد که پلیس توانسته مسیر وجوه سرقتشده و باجگیریهای کریپتویی را شناسایی کند و همین موضوع باعث شده تعداد زیادی از مجرمان این پروندهها دستگیر شوند.
افزایش حملات فیزیکی مرتبط با حوزه کریپتو در اروپا
او توضیح داد که هنوز برخی تصور میکنند داراییهای دیجیتال غیرقابلردیابی هستند؛ این تصور باعث شده که مجرمان با خیال راحتتری دست به اقدام بزنند. لوین اعلام کرد که بعضی از این مجرمان در فرانسه فعال هستند، هرچند این اتفاق محدود به فرانسه نیست.
در ماه می (اردیبهشت)، دو حمله بزرگ مرتبط با حوزه کریپتو در پاریس اتفاق افتاده است. در تاریخ ۱۳ می (۲۳ اردیبهشت)، سه نفر تلاش کردند دختر و نوه پیر نوزا (Pierre Noizat)، مدیرعامل صرافی کریپتویی پیمیوم (Paymium) را بدزدند.
چند روز قبلتر از آن، در تاریخ ۳ می (۱۳ اردیبهشت)، پلیس پاریس پدر یکی از فعالان حوزه کریپتو را که چند روز گروگان گرفته شده بود، آزاد کرد؛ این گروگانگیری در جریان یک طرح اخاذی ۷ میلیون یورویی انجام شده بود.
پس از وقوع این حوادث، وزیر کشور فرانسه با فعالان حوزه ارزهای دیجیتال دیدار و درباره نگرانیهای امنیتی گفتگو کرد.
سال گذشته نیز ZachXBT، محقق حوزه بلاکچین، اعلام کرده بود که پیامهایی از قربانیان سرقتهای خانگی در اروپا دریافت کرده است. به گفته او، این پیامها در مقایسه با دیگر مناطق جهان، بیشتر از حد معمول بودهاند.
ارزهای دیجیتال، ابزار امنی برای مجرمها نیستند
لوین تأکید کرد که باید این پیام به گوش همه برسد: پرداختهای کریپتویی قابلردیابی هستند. وی اعلام کرد پلیس موفق شده در پروندههای آدمربایی، برخی از مجرمان را شناسایی و بازداشت کند. او افزود حتی اگر عاملان مستقیم این آدمرباییها بازداشت نشوند، میتوان گروههای سازمانیافتهای را که پشت این حوادث هستند، شناسایی و پیگیری کرد.
در ماه مارس ۲۰۲۵ (اسفند ۱۴۰۳)، استریمر آنلاین معروفی به نام Amouranth، هدف یک حمله مسلحانه قرار گرفت. مجرمان وارد خانه او شدند و با تهدید اسلحه، خواستار کلید کیف پول ارز دیجیتال او شدند؛ در ادامه، پلیس چهار نفر را به جرم دست داشتن در این حادثه بازداشت کرد.
لوین معتقد است که آدمربایی و سرقت در حوزه کریپتو، حتی کسبوکار سودآوری هم نیست. او ابراز امیدواری کرد که گروههای جنایتکار از این دستگیریها درس بگیرند؛ به گفته او، در بعضی موارد حتی میتوان مقادیر پرداختشده را نیز پس گرفت. وی افزود:
هدف اصلی فقط بازیابی پول نیست؛ مهمتر از آن، این است که مجرمان پاسخگوی کار خود باشند.
با وجود موفقیتهایی که پلیس در شناسایی برخی از مجرمان داشته، لوین معتقد است که وضعیت هنوز نگرانکننده است. او تأکید کرد که فعالان حوزه کریپتو باید برای جلوگیری از سرقت، اقدامات بیشتری انجام دهند و گفت:
مردم باید مراقب اطلاعاتی که از خودشان در فضای آنلاین منتشر میکنند، باشند.
طبق فهرستی که جیمسون لاپ (Jameson Lopp)، همبنیانگذار شرکت کازا (Casa)، در گیتهاب منتشر کرده است، تاکنون ۲۲ مورد سرقت فیزیکی مرتبط با حوزه کریپتو در سال ۲۰۲۵ ثبت شده است؛ این عدد در سال ۲۰۲۴، برابر با ۲۸ مورد بوده است.
با این حال، تعداد واقعی این حوادث میتواند بیشتر باشد. پژوهش اخیر دانشگاه کمبریج که در سپتامبر سال گذشته (شهریور ۱۴۰۳) منتشر شد، نشان میداد این نوع حملات که به آنها حمله آچاری (Wrench Attacks) میگویند، اغلب به دلیل ترس قربانی از تکرار حادثه، گزارش نمیشوند.