کلاهبرداری ارز دیجیتال با دیپفیک مدیر عامل اپل، همزمان با رونمایی از آیفون ۱۶
در تاریخ ۹ سپتامبر (۱۹ شهریور)، کلاهبرداران در یوتیوب، با استفاده از دیپ فیک (Deepfake) ویدیویی از تیم کوک (Tim Cook)، مدیرعامل شرکت اپل منتشر کردند که از بینندگان میخواست تا مبالغی را در قالب داراییهای دیجیتال به یک آدرس کیف پول کریپتو منتقل کنند تا داراییشان دوبرابر شده و به آنها بازگردد.
به گزارش میهن بلاکچین، این یکی از رایجترین روشهای کلاهبرداری است که سالهاست از آن استفاده میشود. اخیرا ویدیوهایی جعلی از ایلان ماسک نیز منتشر شده بود و به بینندگان وعده دو برابر کردن داراییشان را میداد.
ماجرای ویدیوی جعلی از تیم کوک، مدیرعامل شرکت اپل
همزمان با پخش زنده شرکت اپل در یوتیوب و معرفی نسخه جدید آیفون ۱۶، ویدیوهای پخش زنده جعلی متفاوتی در این پلتفرم با هدف تبلیغات کلاهبردارانه انجام شد. در یکی از این پخشهای زنده، کلاهبرداران با استفاده از دیپفیک و بهصورت جعلی، تیم کوک، مدیرعامل اپل را نشان میدادند که از بینندگان درخواست میکرد در قالب بیت کوین و تتر و داراییهای دیجیتال دیگر، مبالغی را به یک کیف پول بفرستند تا توسط شرکت اپل دو برابر شده و به آنها بازگردد.
یکی دیگر از ویدیوهای پخش زنده در قالب حسابی بهنام Apple US در یوتیوب منتشر شد که تیک رسمی یوتیوب را هم داشت. این ویدیو چند صدهزار بیننده داشت اما احتمالا تعداد زیادی از آنها رباتهایی بودند که توسط خود کلاهبرداران به کار گرفته شدند تا به این ویدیو رسمیت ببخشند.
حساب TeamYoutube که حساب رسمی یوتیوب در پلتفرم X است، از کسانی که این موضوع را اطلاع دادند تشکر کرد و از کاربران دیگر نیز خواست از طریق ابزارهای ریپورت، ویدیوهای دیگر را نیز گزارش دهند. این ویدیوهای جعلی در حال حاضر دیگر در دسترس نیستند و حسابهای جعلی آنها نیز از یوتیوب پاک شده است.
افزایش تعداد کلاهبرداریهای کریپتویی در قالب دیپفیک
از آنجایی که کلاهبرداریهای دیپفیک مبتنی بر هوش مصنوعی رواج بیشتری یافتهاند، شرکتهای امنیتی هشدار میدهند که روش حمله میتواند فراتر از ویدئو و صدا باشد.
در ۴ سپتامبر، شرکت نرمافزاری Gen Digital گزارش داد که عوامل مخربی که از کلاهبرداریهای دیپ فیک مبتنی بر هوش مصنوعی برای کلاهبرداری از صاحبان رمزارز استفاده میکنند، در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ فعالیتهای خود را افزایش دادهاند.
این شرکت گفت که گروهی کلاهبردار به نام “CryptoCore” تاکنون بیش از ۵ میلیون دلار ازر دیجیتال با استفاده از دیپفیکهای هوش مصنوعی کلاهبرداری کرده است.
با وجود اینکه این مقدار در مقایسه با سایر روشهای حمله در فضای کریپتو کم به نظر میرسد، متخصصان امنیتی معتقدند که حملات دیپ فیک مبتنی بر هوش مصنوعی میتواند بیشتر گسترش یافته و ایمنی داراییهای دیجیتال را تهدید کند.
این نوع حملات میتواند برای فریب کیف پولهایی به ار رود که از تشخیص چهره استفاده میکنند. به عنوان مثال، اگر یک کیف پول برای ایمن کردن اطلاعات حیاتی به تشخیص چهره متکی باشد، باید ایمنی خود را در برابر تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی ارزیابی کند.